HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mart 2022 Perşembe - 18:36

Kayalar soruşturmanın detaylarını anlattı: Gerekeni yaptık!

Sendika temsilcisi ve belediye personeli Yakup Dağcılar’ın sosyal medyadaki paylaşımları sonrası Cumhuriyet Savcılığı’nın ihale ve alımlarla ilgili soruşturma başlatmasını değerlendiren Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, konuyla ilgili gerekeni yaptıklarıni ifade ederek “Dört konuda iddialar vardı, dördü de aslı astarı olmayan iddialar… Savunmamızı yaptık, belgelerimizi gönderdik. Bu soruşturmadan belediye aleyhine en küçük sıkıntı dahi çıkmaz; çünkü hepsi, yasaların öngördüğü çerçevede yapılmış işlerdir” dedi.

Kayalar soruşturmanın detaylarını anlattı: Gerekeni yaptık!

EGEDESONSÖZ – Menderes Belediyesi, bir çalışanın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar ve iddialar üzerine soruşturma geçiriyor. Menderes Cumhuriyet Savcılığı’nın, ihale ve alımlarda, bazı imar durumlarında başlattığı soruşturmayı değerlendiren Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “Dört konuda iddialar vardı, hepsi asılsız iddialar. O iddialar üzerine başlatılan soruşturmadan hiçbir şey çıkmaz. Belediyemiz bu konularda yasalara uygun hareket etmiştir ve savunmamızı yaptık, belgelerimizi gönderdik. En küçük bir sıkıntı dahi yaşamayız” açıklamasında bulundu.

İKİ HAREKET DE ŞAHSİYDİ
Belediye Başkan yardımcısının CİMER’e yaptığı şikayetin ardından bir personelin paylaşımlarıyla ortalığı karıştırması nedeniyle neler hissettiğini sorduğumuz Başkan Kayalar, “CİMER’e şikayet konusu da, Yakup Dağcılar’ın hareketi de yanlış anlaşılmalardan kaynaklanan olaylardı. İki hareket de şahsiydi. CİMER olayında gerekeni yaptık. Diğer arkadaşla ilgili de gerekeni yapıyoruz. Görevinden aldık, başka yere verdik. Yakup Dağcılar hakkında idari soruşturma başlattık” dedi.

Yakup Dağcılar ile arasında siyaseten bir sorun olmadığının altını çizen Başkan Mustafa Kayalar, “Son paylaşımında, ben duyduklarımı, dışarıda konuşulanları yazdım, bunlar benim düşüncelerim değil, anlamında şeyler söylemiş. Bu açıklaması, idari soruşturmayı geri çekmemizi gerektirmiyor. Sonuna kadar bu soruşturma sürecek” şeklinde konuştu. Egedesonsöz’e, Savcılığın belediyeyle ilgili soruşturmasıyla ilgili düşüncelerini de aktaran Başkan Kayalar, şunları söyledi:

HİÇBİRİNDE YASALARA AYKIRI BİR ŞEY YOK
“Dört konu var savcılığın soruşturması kapsamında. Birinci konu, hurda. Bizden önceki yönetim, yani AK Parti yönetimi, encümen kararıyla hurdaları bir firmaya satmış. Fakat biz tam tersini yaptık, yasalara uygun olanını yaptık. MKE’ye bildirdik. Geldiler, kontrolünü yaptılar ve MKE’ye satışı gerçekleştirdik. Tutanak altına alındı. Tahakkuku yapıldı ve kanun hükmü ne diyorsa, hepsi yerine getirildi. Bu konuda en küçük bir sorun yok. Birinci konuda hiçbir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. İkinci konu, otel meselesi. Firmaya, kaçak inşaattan dolayı 7 milyon lira ceza kesildi. Tutanağını tuttuk. Yıkım için süre verdik, yıkım yapılmayınca 3 milyon lira daha ceza keserek kanunu uyguladık. Burada da yasalara uygun olmayan herhangi bir durum yok. Üçüncü konu, üç firmadan mal alıp almadığımızla ilgili. Söz konusu üç firmadan da mal almadık. Belgeleri, dokümanları savcılığa gönderdik. Dolayısıyla bu konuda da herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Dördüncü konu ise ihale konusu. 12 milyon liralık çöp kamyonu kiralama ihalesini 3 milyon liraya yapmışız. KİK, 12 milyon liralık teklif veren firmaya verilmesi yönünde karar aldı. Konuyu yargıya taşıdık ve mahkemeyi kazandık. İhaleyi de 3 milyon lira teklif veren şirkete verdik. Dört konuyla ilgili olarak tüm evrakları savcılığa gönderdik. Bu soruşturmadan herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Şaibelik en küçük bir sorun dahi yok çünkü. Bu ihbarların hepsi asılsız. Savcılığın bize gönderdiği belgede, hakkımızda ihbar olduğunu, şikayet olduğunu yazıyordu. Gerekli savunmamızı en iyi şekilde yaptık.”

İKİ ARKADAŞIM DA O SUÇLAMALARI HAK ETMİYOR
Yakup Dağcılar’ın, Meclis üyesi Hasan Yücel Kara ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akın’la ilgili paylaşımlarına da değinen Başkan Mustafa Kayalar, “İki arkadaşım da o suçlamaları hak etmiyor. İkisi de pırıl pırıl insanlar. Menderes için harıl harıl çalışıyorlar. Dayanaksız iddialarla arkadaşlarımı yıpratmalarına izin vermem” diye konuştu. Katı atık bertaraf tesisiyle ilgili düşüncelerini de aktaran Başkan Mustafa Kayalar, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Ben her zaman projenin arkasında olduğumu, ancak ÇED’in kararı neyse, o karara uyacağımı söyledim. Bu düşüncelerimin arkasındayım hala. ÇED orada yapılacak tesise izin verirse, projeyi tüm gücümle desteklerim. Aksi halde yapılmasına karşı çıkarım. Doğaya, çevreye zararı varsa gerçekten, ÇED olumlu raporu çıkmaz. ÇED kararını bekliyorum.”

DAĞCILAR, YENİ PAYLAŞIMIYLA GERİ ADIM MI ATIYOR?
Menderes Belediyesi’ni karıştıran iddialarıyla gündeme gelen Yakup Dağcılar’ın, sosyal medyadan yaptığı son paylaşım, sanki geri adım atıyor şeklinde yorumlandı. O paylaşımda Dağcılar, “Tüm dost arkadaşlara selam. Malum birkaç günden beri ben sokakta herkesin dilinde olanları, ben paylaşım yaptım. İşçi hakları tartışması yüzünden beni de adliyelik ettiler. İşçilerin paralarının öde8nmesi hakkında birçok kere söz verip beni yalancı duruma düşürdüler. Ben de düşünce özgürlüğümü kullanarak belediyenin iyi yönetilmediği kanaatiyle duyduklarımı dile getirdim.”

 
Sabiha Gökçen'de uçuşlara kar engeli
 
Üç aydır takipteydi... Fuhuş operasyonunda dört tutuklama!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bekir 18 Mart 2022 Cuma 09:02

yasalara uydurduk diyrosun yani yuh olsun sana mendereste hizmet yok hizmet

Yorumu oyla      5      3  
Partili 17 Mart 2022 Perşembe 18:57

Sayın başkan Menderes ilçesinde uzun süre bu tür olaylar devam ediyor hizmet oluyor olmuyor önemli değil çünkü genel merkez Ankara'dan atama belediye başkanlarını yapıyorlar,önemli olan genel merkez memnun olsun nasıl yeter ki bir daha seçimde başkan olsun diye...

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'in Marmara Gölü kampanyasına Manisa'dan destek
22 Mart Dünya Su Günü’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Belediyeler ...
Başkanlardan ortak zirve: Yasa teklifi geliyor!
CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Veli Ağbaba’nın başkanlığında ...
Karşıyaka'da Çanakkale Anıtı tartışması!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı, ilçede bulunan Çanakkale Şehitleri ...
 
Başkan Pehlivan’dan 18 Mart mesajı
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, 18 Mart Şehitleri Anma ...
Büyükşehir'den Türk Kızılayı’na destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelere daha hızlı ve rahat bir ...
Kemalpaşa'da TİS coşkusu!
Kemalpaşa Belediyesi, 49’u kadrolu işçi olmak üzere toplam 546 emekçi ...
 
Aydın Büyükşehir'den vatandaşa kandil helvası
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Berat Kandili’nde vatandaşlara helva hayrında ...
Başkan Selvitopu şehit aileleriyle buluştu
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 18 Mart Şehitler Günü ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Germencikli çocuklarla buluştu
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kültür ve sanat etkinlikleri, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva