HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mart 2022 Perşembe - 16:31

Başkanlardan ortak zirve: Yasa teklifi geliyor!

CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Veli Ağbaba’nın başkanlığında bir araya gelen İzmirli belediye başkanlarının gündeminde belediye gelirleri ve mali durum yer aldı.  Toplantıda, SODEMSEN üzerinden ortak maaş ve ücret politikasının belirlenmesi fikri tartışılırken Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Önümüzdeki günlerde belediye gelirlerinin merkeze alındığı bir yasa tasarısını Millet İttifakı olarak meclise sunacağız” ifadelerini kullandı.

Başkanlardan ortak zirve: Yasa teklifi geliyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Veli Ağbaba’nın İzmir’de bulunan belediye başkanları toplantısı tamamlandı.  İzmir’e gelerek Asansör Restoran’da başkanlarla buluşan iki isim başkanları dinlerken mali ve ekonomi ağırlıklı görüş ve önerilerini aldı.

Toplantıda, CHP’li belediyelerde örgütlenme çalışmalarını hızla sürdüren Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) üzerinden yapılacaklar konuşuldu. Belediyelerin pandemi ve ekonomi nedeniyle zor günler geçirdiğinin altı çizilirken gelirlerin düzenlenmesi ve mali yapılarda oluşabilecek sorunlara karşı alınacak önlemler masaya yatırıldı. Genel başkan yardımcıları toplantıda belediyelerin en büyük gider kalemi olan personel maaşları konusuna değindi. İzmir’de belediyelerde uygulanması önerilen ortak maaş ve ekonomik cetvel oluşturulması konusunda çalışma yapılması istendi.

Toplantıda alınan karara göre tasarruf tedbirlerine harfiyen uyacak olan belediyeler ortak işçi ve personel maaşları oluşturacak. Sosyal denge tazminatı, sendika sözleşmesinden kaynaklı artı para gibi konular tek tip ve düzen içinde yapılacak. Belediyeler arasında rekabete neden olacak bir sistemin önüne geçilmiş olacak. Nüfus ve büyüklükleri açısından aynı durumda görünen belediyeler arasında dengesizlik oluşmamasına dikkat edilecek. Toplantıda belediye başkanlarının tamamına yakını görüş ve önerilerini kısa konuşmalar yaparak gelen iki isme anlatırken seçim sürecinde grev ya da toplu sözleşme krizi gibi konularla gündeme gelinmemesi uyarısında bulunuldu.

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun toplantıda ayrıca, “Önümüzdeki günlerde belediye gelirlerinin merkeze alındığı bir yasa tasarısını Millet İttifakı olarak meclise sunacağız. Belediye gelirlerinin düzenlenmesi konusunu sürekli gündeme getiriyoruz. Belediyelerimiz çok önemli misyonlar üstleniyorlar. Zor günlerde vatandaşın yanında olan yerel yönetimlerin gelir kalemleri için de artık yasal düzenleme yapılmalıdır. Biz hazırlığımızı yaptık. Bakalım önerimize nasıl yaklaşılacak. Bunu TBMM’ya kısa süre içinde sunacağız” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da yaptığı konuşmada CHP’li beledilerin önemli çalışmalar yaptığını, dikkat çeken projelerinin olduğunu ve mali açıdan sorun yaşanmadığı sürece vatandaşa dokunan işleri sürdüreceklerini aktırdı. 

 
İş dünyasının sorunları masaya yatırıldı... İzmir'de büyük buluşma!
 
Ödemiş'te tefecilik yapanlar gözaltına alındı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
baha 17 Mart 2022 Perşembe 21:37

gaziemire gelsinler görsünler, biz işçiler hiç bişey alamayız. biz emeğimizin karşılığını istiyoruz sadaka değil. ama malesef görecek gözler bakmıyor. yazık olacak chp ye

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da Çanakkale Anıtı tartışması!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı, ilçede bulunan Çanakkale Şehitleri ...
Başkan Pehlivan’dan 18 Mart mesajı
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, 18 Mart Şehitleri Anma ...
Büyükşehir'den Türk Kızılayı’na destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelere daha hızlı ve rahat bir ...
 
Kemalpaşa'da TİS coşkusu!
Kemalpaşa Belediyesi, 49’u kadrolu işçi olmak üzere toplam 546 emekçi ...
Aydın Büyükşehir'den vatandaşa kandil helvası
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Berat Kandili’nde vatandaşlara helva hayrında ...
Başkan Selvitopu şehit aileleriyle buluştu
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 18 Mart Şehitler Günü ...
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Germencikli çocuklarla buluştu
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kültür ve sanat etkinlikleri, ...
Ulaşım zammı resmileşti... Ne zaman uygulamaya geçecek?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, akaryakıt ve elektrik fiyatlarına art arda ...
Büyükşehir kadınların yanında... 'Lüks değil temel ihtiyaç!'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hijyenik pedin temel ihtiyaç ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva