HABERLER>SPOR
9 Mayıs 2016 Pazartesi - 13:52

Karşıyaka yalnızları oynadı!

İzmir’in geçmiş yıllarda tribünde rakiplerine üstünlük sağlayan Karşıyaka, 13 yıldır yer aldığı PTT 1'inci Lig'e veda etme sezonunda yalnızları oynadı.

Karşıyaka yalnızları oynadı!

Yeşil kırmızılı ekibe bu sezon ligdeki iç saha maçlarında ortalama 500-600 taraftarı destek verdi. Sezona yıldızlar topluluğu bir kadroyla ve şampiyonluk hedefiyle başlayan Karşıyaka'yı Şanlıurfaspor'la oynanan ilk iç saha maçında 1250 taraftarı destekledi.

Bir sonraki iç saha sınavında Samsunspor karşısında bu sayı 682'ye düştü. Tribünde her geçen gün eriyen Karşıyaka, Ligin son haftalarında taraftarını mumla aradı.

Karşıyaka 29'uncu haftada kümede kalma yolunda son kozlarından birini oynadığı Giresunspor maçını 370, küme düşmesi kesinleştikten sonra dünkü Kayseri Erciyesspor karşılaşmasını ise 151 kişi izledi. Kendisi gibi Lige veda eden Kayseri Erciyespor'a 3-1 yenilen Karşıyaka, kabus gibi geçen sezonda 27 puanla tamamladı.

Karşıyaka taraftarlarının bu sezon en çok ilgi gösterdikleri maç, 8209 kişiyle Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Galatasaray müsabakası oldu. İlk yarıdaki Göztepe derbisini ise 6558 Karşıyaka taraftarı izledi.

NEREDEN NEREYE

Geçen sezon Spor Toto Basketbol Ligi'nde 28 yıl sonra şampiyon olmayı başaran Pınar Karşıyaka, onbinleri sokağa dökerken bu sezon futbol takımının düşme-kalma yarışında seyirciye hasret kaldı. Basketbol takımına geçen sezon play off boyunca iç sahadaki her maçta 6000'in üzerinde taraftar destek verdi. Salona giremeyen binlerce kişi Mavişehir'de kurulan dev ekranlardan finalleri takip etti. Anadolu Efes'le 19 Haziran'da İstanbul'da oynanan final serisinin son maçına İzmir'den binlerce taraftar akın etti. Şampiyonu İzmir'e dönüşte ve Karşıyaka'daki kutlamalarda onbinler karşıladı.

Karşıyaka, futbolda ise bu sezon bir avuç taraftarla düştü.

TARAFTARLAR EYLEM YAPACAK

Sosyal medyada örgütlenen Karşıyaka taraftarları, yarın, "Karşıyaka'nın amatör kümeye düşmesine izin vermeyeceğiz" sloganıyla eylem yapacak. Yeşil kırmızılı bir grup taraftar, saat 20.00'de Karşıyaka Belediyesi önünde toplanarak Yalı'ya yapılması planlanan yeni stat inşaatının durdurulmasını protesto edecek. Taraftarlar, atkılarını belediye binasına asacak. (dha)

 
Karşıyaka stadı için flaş karar: Belediyenin iptal talebine…
 
O ilçede muhtar isyanı: ‘Komşu’ya bağlanmak istiyorlar!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alican 13 Mayıs 2016 Cuma 06:38

Göztepe düştüğü zaman sela okutan ksk'ye söylenecek tek söz. BETER OL KARŞIYAKA!

Yorumu oyla      11      5  
Ksk 10 Mayıs 2016 Salı 10:49

Turkiyenin 3. Buyuk sehrinin stadi yoksa. Stad yapicam deyip yapmayan kim varsa bu utanc onlarindir. Ksk nin futbol da altyapisi istenilen duzeyde olmasada iyi isler cikarttigini unutmamak lazim. Ksk icin futbol iknci pilanda diye birsey asla soz konusu olamaz.

Yorumu oyla      11      5  
BORNOVALI 10 Mayıs 2016 Salı 09:40

Passolig- yönetimde kargaşa ve yetersizlik- öz KSK'lilerin ellerini ceplerine atmamaları, KSK'lileri futboldan soğutmuş, bilinçli taraftarı KSK'nin en iyi bildiği basket maçlarına yönlendirmiştir. KSK baskette hocasıyla tam bir takım olmuş Barcelona devini yenerek tarih yazmıştır ve ağırlığını basketbola vermelidir- Belediyenin ne suçu var ki tepki gösterilecek. Esas soru şudur. Alsancak stadyumu neden inşa edilmiyor ?

Yorumu oyla      11      5  
Ksk 9 Mayıs 2016 Pazartesi 19:00

Karsiyaka ne buyuk bir camia ki her seyi muhakkak haber oluyor.basketbolda her macina binlerce taraftari onunde oynayan ksk acaba futbolda niye busene az seyirciyle oynamis olabilir? Acaba lig basinda paso lige karsi durmalari bir neden olabilirmi? Takibinde ise 12 bin kisi pasolig karti almasina ragmen neden maca gitmedi? Acaba neden futbol takiminin durumunun cok kotu olmasi olabilirmi neden ayni taraftar basket maclarina ayni tepkiyi gostermiyor? Acaba diger izmir takimlari onbinlerce seyirci onunde maclarini oynadida bizim mi haberimiz olmadi.izmirde mac yapabilecek statdin olmamasi karsiyaka dahil tum izmir takimlarinin seyirci azligina neden olmus olabilirmi acaba? Izmir basini nekadar tarafsiz boyle nekadar guzel... lakin Ben yine suna dondum ki KARSIYAKA cok buyuk bir camia. Ve bu zor gunumuzde kimin dost kimin dusman oldugunuda gormekteyiz.kimlerin timsah goz yaslari doktugununde ama art niyetlilerin hayalleri gerceklesmeyecek cunku bu sevda bitmez...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arkas Bozhulev'i bitirdi
Erkekler Voleybol 1'inci Ligi'nde sezonu 3'üncü tamamladıktan sonra Fransız ...
Altınordu’da hayal gerçek oldu: Çağlar Bundesliga’da!
Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, stoperi Çağlar Söyüncü'yü Alman ...
Arena'ya damga vuran Kilis protestosu!
Galatasaray-Beşiktaş maçının 75. dakikasında Mario Gomez'in attığı golün ...
 
İzmir’de Aziz Yıldırım coşkusu
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sarı lacivertlilerin İzmir Şubesi tarafından ...
Basketbolun kalbi Bornova'da atacak
Bornova Belediyesi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle kente ...
Şampiyonluk Grubu maçında ölüm!
Sahada kalp krizi geçiren Dinamo Bükreş'in Kamerunlu futbolcusu Patrick Ekeng hayatını kaybetti.
 
Flaş karar: Altay kongreye gidiyor!
Altay’da eski başkanların katılımıyla dün Gaziemir Tesisleri'nde yapılan ...
Altınordulu Çağlar Almanya yolcusu!
PTT. 1. Lig ekiplerinden Altınordu'dan A Milli Takım'a kadar yükselerek ...
Erdal Acar: Karşıyaka'ya 22 milyon verdim!
Acar yayınladığı mesajda yeşil kırmızılı kulübe yaklaşık 22 milyon TL ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva