HABERLER>POLİTİKA
18 Şubat 2021 Perşembe - 21:06

Karşıyaka’da o isme saldırı: ‘Gara’ dayağı mı?

İYİ Parti’de bir dönem Karşıyaka Teşkilat Başkanlığı yapan Volkan Berber, işyerinin önünde üç kişinin saldırısına uğradı. Berber’in yüzüne dikiş atılırken kendisine saldıranlardan şikayetçi oldu. Berber, MHP Karşıyaka Meclis Üyesi Seher Dikmen’in sosyal medya paylaşımlarına  Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da dahil olmasıyla başlayan tartışmada hedef gösterildiğini söyledi. Berber, “Ben o camiayı yakından tanıyan birisiyim. Sosyal medyada belediye başkanını savunduğum için üstüme gelmişlerdi. Sonrasında bu olayı yaşadım” dedi.

Karşıyaka’da o isme saldırı: ‘Gara’ dayağı mı?

EGEDESONSÖZ- Irak’ın Kuzeyi’nde yer alan Gara Bölgesi’nde yapılan operasyon sonrası şehitlerin gelmesiyle başlayan tartışma sürüyor.  Ülkenin ana gündem maddesi olan Gara operasyonunun ardından siyasi parti temsilcilerinden gelen kınama mesajlarında “PKK Terör Örgütü’nün” kınanıp kınanmaması gerilimi arttırmıştı.

Olayın ardından MHP Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Seher Dikmen, “Lanet olsun ‘’PKK terör örgütüdür’ diyemeyenlere” diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın sosyal medya paylaşımlarının fotoğraflarını yayınladı.

Dikmen’in sosyal medya paylaşımlarının altına ilk yorumu Belediye Başkanı Tugay yaptı. Tugay, “Şehitlere kelle diyenleri, Barzani’yle Talabani’yle buluşanları, sınırda törenle teröristleri karşılayanları, seçimden önce katil Apo’nun kardeşini ekranlara çıkaranları da koyun o teraziye tartıya, yapabiliyorsanız” ifadelerini kullandı. Tugay kendisine verilen yanıtların ardından, “Konu çok can acıtıcı, vatandaş da değer verdiğiniz birisi olunca cevap verebiliyorsunuz. Amacım polemik değil, her biri bizden bir vatan evladı 13 şehidimizi siyasi istismar konusu yapanlara cevap verirken belediye işlerini aksatmadığıma emin olabilirsiniz. Yine de kusura bakmayın. Belki hiç yazmasam daha iyiydi. Sonuçta doğru zaten doğrudur, yanlış da zaten yanlış” açıklamasını yaptı.

Hızını alamayan Tugay daha sonra, “PKK terör örgütüdür. Kahrolsun PKK! Sevgili meclis üyemiz. Bize yakıştırmaya çalıştığınız bu algıyı şiddetle reddediyor ve açıkçası sizi de ayıplıyorum. Bahsettiğiniz paylaşımı hazırlayan sosyal medya çalışanlarımızın bir eksiği olmuş olabilir. Uyarırsınız, düzeltiriz. Bizi vatan hainleriyle, cani katillerle yan yana koymaya çalışarak siyaset yapmanız size bir şey kazandırmayacaktır. Lütfen Karşıyaka’ya hizmet etmeyi deneyin” yazdı.

Tugay’a yanıt veren MHP’li Dikmen, “Sayın Belediye başkanım kızgınlığınızı bana değil sosyal medya uzmanınıza göstermeniz gerekiyor. Keşke paylaşımı evvelden kontrol etmiş olsaydınız. Sadece siz değil elbette tüm gün bu şekil paylaşım yapan herkes için geçerli bu söylemim. Bu arada Karşıyaka için hizmet edecek olan öncelikle belediye başkanlığını kazanmış olan sizsiniz biz ise ancak eksiklikleri görüp dile getirecek olan taraftayız” açıklamasında bulundu.

Bu kez Başkan Tugay, “Söyledim düzeltecekler. Ama hemen bizim adımızı telaffuz ederek “lanet olsun” demenizi açıkçası yakıştıramadım. Bizim vatan hainlerini lanetleme ve kınama ile ilgili hiç bir sıkıntımız yok. Böyle bir şeyi nasıl yakıştırabilirsiniz?” dedi.

Dikmen ise, “Başkanım PKK’yı kınayamayan her kim olursa olsun tavrımız değişmez” yazdı. Tugay ise, “Biz ne zaman PeKaKa’yı kınayamadık? Anlamadım. Böyle bir şeyi ne zaman gördünüz?” sorusunu sordu. Dikmen de, “Meclise geçen sene PKK’yı kınama önergesi vermiştim başkanım bu önergeyi reddetmiştiniz CHP’li meclis üyeleri ile beraber” dedi. Tugay da, “Doğru değil bu söylediğiniz. Meclis’te kendi ağzımdan PKK’yı lanetlediğimi gayet iyi biliyorsunuz. Meclis’in böyle bir karar almasının hukuki bir karşılığı olmadığını, somut bir sonucu olmayacağını anlatmıştık ve kabul etmiştiniz. Merak ettiğim şu; hizmet için bir şey yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusunu sordu. MHP’li Dikmen de, “Başkanım meclisin kararını kabul etmemek gibi bir durum olabilir mi? 32 CHP’li Meclis üyesinin PKK’yı kınama önergesini ret ettiğinin doğru olmadığını mı söylüyorsunuz? Tekrar ediyorum Karşıyaka’ya Hizmeti siz yapacaksınız biz ise yapılan doğru şeylere destek olacağız. Bir yanlış görürsek de elbette dile getireceğiz” yanıtını verdi.

İLÇE BAŞKANLARI MÜDAHİL OLDU
Belediye Başkanı Tugay ile Meclis Üyesi Dikmen arasında yaşanan gerilime bu kez CHP İlçe Başkanı Serdar Koç da dahil oldu. Koç, “Seher hanım; bizler hain terör örgütüne her daim terörist dedik, ancak PKK terör örgütünün başınla görüşen yapının içinde olmak ne kadar vicdana sığar, ülkede insanların çok da büyük sorunları varken yazıdan anlam çıkarmak ne kadar doğru. Sizlerin halka daha faydalı işler ile uğraşacağınıza inancım sonsuz” dedi. Dikmen de bunun üzerine, “Bu açıklamayı yaparken dahi PKK dememeye imtina etmişsiniz. Bizim için Vatanın varlığı için çalışmaktan daha önemli bir hizmet yoktur” cevabını verdi. Koç da, “Biz her daim hain terör örgütü PKK ya terörist demekteyiz ve hiç bir zaman da görüşmeyiz” dedi.,

Belediye Başkanı Tugay bu kez, “Hastane yapmak bizim işimiz değil, tapu dairesini yapmak, okul yapmak, adliye yapmak bizim işimiz değil. Madem iktidara bu kadar ortaksınız lütfen bunların yapılmasını sağlayın. Biz 2 yıldır söylüyoruz. 350 bin Karşıyakalı sürekli bunlardan şikayet ediyor, hiç mi duymadınız? Önümüzde 3 yıl var. Lütfen ortağınıza söyleyin Karşıyakalının bu büyük sıkıntılarını” dedi.

Dikmen de, “Başkanım bu eksikleri sayan ben değildim ama olsun zararı yok. Madem iş bana düştü elimden geleni yaparım. Olur, söylerim” yazdı.

BERBER YAZINCA GERİLİM TIRMANDI
Karşılıklı atışmaların sürdüğü yazışma trafiğinde bir dönem İYİ Parti’de siyaset yapan ve sonrasında CHP’ye geçen Volkan Berber’in sözleri gerilimi tırmandırdı. Berber, “Hiç bir PKK’lı, hainin Türk bayrağımızı göklere kaldıracak kadar cesareti yoktur. Birilerinden hesap sorulacaksa bu kişi babası Türkiye Cumhuriyeti Gazi ünvanını taşıyan bir babanın oğlu Cemil Tugay olmamalı. Tepki vermek hakkınız fakat tepkiyi kime ve neye göre vermek önemli. Sayın Cemil Tugay 'ı bir buçuk yıldır tanıyamadıysanız lanetliyorsanız ben olsam böyle bir başkanla çalışamam deyip istifa kararı alıp belediye meclisinden istifa etseniz çok daha başarılı bir tepki olur diye düşünüyorum. Sonuçta o başkan sizde meclis üyesisiniz” dedi.

HADDİNİ BİL!
Berber’in yazısından sonra MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz’dan sert tepki geldi. Yılmaz, “Sana mı kaldı MHP meclis üyesini istifaya davet etmek. Haddini bil” dedi. Meclis Üyesi Dikmen de, “bey beni bu göreve siz mi getirdiniz ki benim istifamı istiyorsunuz. Beni Karşıyakalılar seçti ve ben de görevimin başındayım. Terörü kınayamayan, HDP logo benzerini hazırlatan, şimdi de PKK diyemeyen CHP Belediyesi. Ama siz istifa etmesi gerekenin ben olduğumu düşündünüz demek “ yazdı.

İlçe Başkanı Yılmaz da Belediye Başkanı Cemil Tugay’a hitaben, “Cemil başkan siz Karşıyaka'da henüz yenisiniz belki bilginiz yoktur ama basın danışmanlarınız veya belediye çalışanlarına geriye dönük olarak hastane sorunu konusunda konuşan ve çalışma yapan tek partinin MHP olduğunu size mutlaka söylerler. Tabi burada Serdar başkanın yeni geldiği dönemdeki imza toplama olayı vardı, onu inkar etmeyiz ama çok geç yapılan bir çalışma idi” yazdı.

Tugay ise, “Bu insanlar bizim canlarımız, bizim çocuklarımız. Bunlara kıyan eli kanlı cani katillere lanet olsun. Söz konusu vatan ise bizim partimiz Türkiye Cumhuriyeti, liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür” yanıtını verdi.

Tugay ayrıca, “Şehit edilenler “Sivil Vatandaş” diye açıklanmıştı. Oysa şimdi öğreniyoruz ki; Hepsi Polis, Asker ve MİT görevlisiymiş. 2015 yılından beri rehin tutuluyorlarmış, haberimiz bile yok. Bu devlet görevlilerimize bugüne kadar neler yaptılar kim bilir? Niye kurtaramadık bu insanlarımızı? Bunu da Karşıyaka Belediyesi olarak biz mi yapacaktık. Sayın Meclis Üyem. Bu konuda bir eleştiriniz yok mu? Yapılmaya çalışılana siyaset değil, iftira diyebiliriz. Bence gerekeni söyledim. Bugün esir tutulan ve kurtarılamayan, şehit olan 13 güvenlik görevlimize Allah’tan rahmet, tüm ulusumuza başsağlığı diliyorum. İnşallah şu anda bir başka mağarada PKK’nın elinde esir tutulan başka bir vatan evladı yoktur. İnşallah bu vatana sevgi ve sadakatle bağlı herkes iftira ve yalanları bir tarafa bırakıp, Vatanımızın ve milletimizin hakkı, bağımsızlığı ve çocuklarımızın geleceği için mücadele eder” dedi.

MHP İlçe Başkanı Yılmaz şunları yazdı:

“Cemil bey meclis üyemiz Seher Dikmen hanımefendi herhangi bir yakıştırma yapmamış gerçeğin ta kendisini yazmış herkesin malumu bu gün sizin başında bulunduğunuz Karşıyaka ve Tunç Soyer'in yönettiği belediye bünyesinde örgüt elemanlarının buna PKK ve FETÖ mensupları dahil kadrolu olarak çalışmaktadırlar daha yakın zamanda yapılan bir operasyon ile kaç tanesinin gözaltına alındığı tüm ülke tarafından bilinmektedir. Ayrıca hizmet üretme konusunda asıl sorumlu siz ve ekibiniz bizim meclis üyemiz bu güne kadar çeşitli defalar önergeler ile Karşıyakalılar için faydası olabilecek konularda girişimde bulundu sonuç alınamadı ayrıca sel konusunu daha yakın bir zamanda tüm ülke gördü Soğukkuyu tam bir Venedik görüntüsünde idi kayıklar ile kurtarma operasyonu yapıldı”

İŞYERİNİN ÖNÜNDE SALDIRIYA UĞRADI
Sosyal medyadaki atışmaların ve karşılıklı sözlerin ardından akşam saatlerinde Karşıyaka Şemikler’de kuaför dükkanı olan Volkan Berber üç kişinin saldırısına uğradı. Aldığı yumruk ve tekme darbelerinin ardından yere düşen Berber, esnafın müdahalesinin ardından saldırganlardan kurtuldu. Ambulansla Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Berber’in yüzüne dikiş atıldı.

Berber yaptığı açıklamada, “Üç kişi dükkanın önüne geldi. Ben de dışarıdaydım. Bana ‘ne bakıyorsun’ dediler. Ben de burasının benim işyerim olduğunu söyledim. Birisi yaklaşarak vurdu, daha sonra diğerleri saldırdılar. Yere düştüm, esnaf yetişti” dedi.

Berber, saldırının sosyal medyada Gara operasyonu sonrasında başlayan tartışmanın ardından gelmesinin manidar olduğunu söyledi. Berber, “Ben şahsen MHP camiasını yakından tanıyan birisiyim. Onlar da beni tanırlar. İYİ Parti’nin Karşıyaka’da kurucu teşkilat başkanlığını yaptım. MHP Karşıyaka eski İlçe Başkanı Cengiz Önbaş’ın belediye başkan adayı olduğu dönemde meclis üyesi adayıydım. Son bir yıldır da CHP üyesiyim. Belediye başkanımızı savunduğum ve orada yazdığım için çok ciddi bir şekilde linç edildim. Bu saldırının tartışmanın ardından yapıldığını düşünüyorum” diye konuştu. Berber, konuyla ilgili şikayetçi olacağını ve kendisine saldıranların yakalanmasını beklediğini ifade etti. 

 
Son 24 saatte 83 can kaybı, 7 bin 241 yeni vaka!
 
CHP İzmir'de kritik toplandı: Atama kararını eleştiren o ismin ihracı istendi!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sanırım bot 19 Şubat 2021 Cuma 10:20

Adam hep aynı yorumu yapıyor.

Yorumu oyla      2      4  
Vatandaş 19 Şubat 2021 Cuma 10:08

Gara chp nin her evden 1 oy hdp ye istemesiyle oldu Selahattin Demirtaş masum demesiyle oldu

Yorumu oyla      2      4  
ST 19 Şubat 2021 Cuma 10:02

Bunlar başka bir şey bilmez zaten, tek bildikleri kaba kuvvet.

Yorumu oyla      2      3  
Meclisin Sesi 19 Şubat 2021 Cuma 09:50

AK Parti sayesinde meclise girmiş biri. MHP ittifak olmasaydı meclise giremiyordu. böyle insanlara hayin yazıklar olsun lanet olsun diye saldırmasına bakınca düşündürücü bunlara göre herkes hayin. şöyle çözüm sürecini yapanlara bir laf söylesinler tamam samimisiniz diyelim

Yorumu oyla      2      3  
19 Şubat 2021 Cuma 08:20

Vatandaş rumuzlu şahıs... Gara hezimeti senin patronun yüzünden oldu bunu da unutma

Yorumu oyla      9      7  
MHP TABELA PARTİSİ 18 Şubat 2021 Perşembe 22:31

izmirde ve turkıyede baraj altında kalmış bir parti.. mhp bence kapatılmalıdır

Yorumu oyla      13      7  
Vatandaş 18 Şubat 2021 Perşembe 22:20

Chp artık batının hdp si oldu

Yorumu oyla      6      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı istifa etti
İYİ Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Baki Eren istifa etti. Eren ...
Başkan Sürekli’nin listesi tamam... Yüzde 40 değişim!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli gerçekleştirilecek kongre ...
MHP'li Kalyoncu'dan Büyükşehir'e 'sel' eleştirisi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir'de ...
 
Mecliste İzmir gerilimi: Kapıştılar!
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’ın kentte yaşanan sel felaketi ...
Fahrettin Altun'dan NATO'ya terörle mücadelede dayanışma çağrısı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, NATO'ya terörle ...
MHP'li Osmanağaoğlu'ndan 'Gara' mesajı!
TBMM’de Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu görüşmeleri devam ediyor. ...
 
İnce’den İzmir’e özel hassasiyet!
Çok sayıda ismin kendilerine katıldığını belirten Memleket Hareketi İzmir ...
CHP'li Sertel açıkladı: Basın kartlı gazeteci sayısı azaldı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in soru ...
DEVA İzmir'den Menemen'e destek: Mağdur emekçilerin yanındayız
DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı, Menemen'de yaşanan olaylar hakkında basın açıklamasında bulundu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva