HABERLER>POLİTİKA
18 Şubat 2021 Perşembe - 14:24

Mecliste İzmir gerilimi: Kapıştılar!

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’ın kentte yaşanan sel felaketi ve hortum üzerinden yerel yönetimleri eleştirmesi gerginliğe neden oldu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “insanda birazcık vicdan olur, bir bakın ya! Bir hortum gelmiş, parçalamış. Çeşme’deki altyapı yatırımdan bahsediyorsunuz. Bu yaşanan doğal afettir” dedi. 

Mecliste İzmir gerilimi: Kapıştılar!

EGEDESONSÖZ- İzmir’de iki kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından Çeşme’de yaşanan hortumun yaraları sarıldı.  Alaçatı’da evlerin çatılarını uçuran, arabaları ters çeviren hortum 16 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

Kentte yaşanan doğal afet TBMM’de tartışmalara neden oldu. AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar yerel yönetimlerin altyapıya önem vermediğini söyledi. Konuşmasında, “Vurdumduymaz ve beceriksiz yönetimler güzel İzmir’imizin kaderi olmamalıdır” diyen Kırkpınar şunları söyledi:

“Kent genelinde etkili olan yağışlardan ötürü Konak, Balçova, Karabağlar, Karaburun, Bayraklı, Karşıyaka ve Çeşme ilçelerimiz başta olmak üzere, il genelinde ev ve iş yerlerini su bastı; yolların suyla dolması sebebiyle trafik akışı sağlanamadı. Devletimiz felaketin ilk anından itibaren tüm kurum ve imkânlarıyla olaya vaziyet etti. Yapılan tespitlere göre ilimizde 19 dere taşkını, 1.714 su baskını ve 52 mahsur kalma olayı yaşandı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla ilimize gelen Bakan Yardımcımız İsmail Çataklı’nın koordinesinde, Valimiz, Emniyetimiz, Jandarma, Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve diğer kurumlarımızla birlikte genel durum değerlendirilmesi yapıldı. Bu kapsamda 2.391 personel, 451 araçla çalışmalar yürütüldü. İzmir Türkiye’nin üçüncü büyük şehri, Ege Bölgesi’nin de incisi olmasına rağmen maalesef yerel anlamda siyasi bir kısır döngü etrafında bırakılıp birtakım hizmetlerden yoksun bırakılmaktadır. Buna zaman zaman İzmir’i ziyaret eden ana muhalefet lideri ve milletvekilleri de maalesef şahit olmaktadırlar.

Altyapı, üst yapı, trafik, çarpık kentleşme, kötü koku ve Körfez başta olmak üzere İzmir’imizin kalıplaşmış ve çözülemeyen birçok sorunu mevcut. Deprem, sel, fırtına gibi afetler elbette doğal afetlerdir ancak tedbir almak hepimizin görevidir. Özellikle kentlerde belediyelerin bu tür doğal afetlerde oluşabilecek zararı en aza indirmek için çalışma yapması gerekmektedir. Ancak İzmir’de bu ve buna benzer çalışmalar maalesef yapılmamaktadır. Türkiye'nin en yetersiz altyapısı maalesef İzmir’dedir. Hatta buna altyapı demek bile mümkün değildir. En küçük bir yağmurda bile kanalizasyon ve yağmur suyu aynı yetersiz şebekeden denize deşarj edilmeye çalışılıyor, sistem kaldıramayınca her tarafı kötü koku ve pislik atıkları kaplıyor. Yerel yönetimlerin asli görevlerini yapmak yerine Hükûmetimize karşı algı oluşturmaya çalışmaları da bizleri vatandaşlarımız adına derinden üzmektedir. Bulunduğumuz konumlar, polemik siyaseti değil, eser siyasi üretme makamı olmalıdır. Belediye Başkanlarının görevi mazeret üretmek, vatandaşlara tavsiyelerde bulunmak değil, şehirlerine an kalıcı hizmetleri getirmek için çalışmak olmalıdır. Kimsenin İzmirli hemşehrilerimize eziyet çektirmesine göz yummayacağız. Yirmi beş yıldan beri İzmir’i yönetiyorsunuz, aslında fazla söze gerek yok, manzara ortada. Bizim İzmirliler olarak beklentimiz alışılagelmiş kolay siyaset oyunundan vazgeçip halkı yanlış bilgilendirmekten ziyade icraata geçip mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi ve en önemlisi de şehrin kronikleşmiş sorunlarının çözülmesidir”

ÖZEL’DEN SERT TEPKİ
Kırkpınar’a yanıtı CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel verdi. Özel, afetin sorumlusunun yerel yönetimler olmadığını vurgularken normalin üzerinde bir yağış geldiğinin de altını çizdi.

Özel, “Bir yılda yağan yağmurun yüzde 18’i bir gecede yağmış, dünya çapında meteorolojik bir olay, bir haber, bir afet; deprem olmuş, hortum olmuş, sel olmuş. İzmir’i eleştireceği noktada şunu söylüyor oradan birisi: Yağmur suyu ayrıştırması yapılmıyormuş… Beyefendi, İzmir'de 678 kilometre yağmur suyu ayrıştırma kanalı var. 137 kilometresi bu sene yapılmış” dedi.

Özel’e yanıt veren Kırkpınar, “Hayır, siz bilmiyorsunuz, yanlış biliyorsunuz. İzmir’de altyapı çökmüş durumda. Bunu Genel Başkanınız bile biliyor” ifadelerini kullandı.

ERZURUM MİLLETVEKİLİ "İZMİR'İ MAHVETTİLER" DEYİNCE...
Zaman zaman AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydın’ın da, “İzmir göl haline gelmiş, beceriksizler, İzmir’i mahvettiler” gibi sözlerle müdahale ettiği tartışmada ortam gerildi.

CHP Grup Başkanvekili Özel bu kez, “İstanbul’da yağmur suyu ayrıştırmaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Haziran 2020’de başladı, İstanbul’daki bütün su basmalarından bunu sorumlu tutarsınız ve geçmiş yönetimi. Ama İzmir’de 678 kilometre yapmışız, yağmur suyunu ayrı götürüyoruz. İzmir’de, Çeşme’de yaşananı söylüyorsunuz, insanda birazcık vicdan olur, bir bakın ya! Bir hortum gelmiş, böyle böyle parçalamış, her tarafa onlar (beton parçaları) saplanmış, Çeşme’deki altyapı yatırımdan bahsediyor. Doğal afetleri bir belediyeye, bir yerel yönetime yüklemeden önce o belediyenin altyapı ve ulaştırma için siz ülkenin risk primine rağmen siz yüzde 6’yla borçlanıyorken yüzde 3 borçlanma bulan belediyenin aldığı krediyi onaylamama tehdidi yapan genel yönetimin başındaki genel Başkanınıza bakın önce” açıklamasında bulundu.

SERTER: İZMİR’İN SESİ DUYULMUYOR!
Tartışmaların uzaması üzerine söz alan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter de şunları söyledi:

“Ülkemizde neredeyse bir seneye yakın zamandır yaşanan pandemi döneminde özellikle yerel yönetimlerimizin gösterdiği gayreti hepimizin takdir etmesi gerektiğini her fırsatta yineliyorum. Halkın dayanışmasıyla dağıtılan yardımlar, açılan halk bakkalları, yerel yönetimlerin ellerinden geldiği kadar esnaflara verdiği destekler, sağlık hizmetlerine sağlanan katkılar pandemi süresince altı çizilmesi gereken başarılardır. Ama İzmir, pandemi süreciyle beraber ekim sonundan bu yana yaşadıklarıyla neredeyse hiç nefes alamaz hâle geldi. Önce 30 Ekimde yaşadığımız ve 116 canımızı kaybettiğimiz deprem, peşi sıra devam eden depremler, sel felaketi, tsunami, hortum, en son dün yaşanan fırtına; İzmir artık nefes alamıyor hâlde. Bunca zorluklarla karşı karşıya kalan İzmir’in sesi yeterince duyulmuyor”

 
Çiğli Belediyesi'nden kandile özel ikram
 
Vali Köşger'den Çiğli Belediyesi'ne ziyaret: Masada projeler!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
19 Şubat 2021 Cuma 09:03

KSK rumuzlu elemen. Doğal afet de CHP'nin genel sorunu değil mi? Hiç Akepeli belediyeleri vurmuyor bu afetler. Hani çok imanlılar ya, ondandır belki.

Yorumu oyla      2      3  
19 Şubat 2021 Cuma 09:02

Bi bakalım Akpli Trabzon ve Giresun belediyelerinde neler oldu? Hadi araştıralım ne dersiniz?

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 18 Şubat 2021 Perşembe 20:11

Bursa 'da selden dolayı 6 kişi,Trabzon'da 8 kişi ölünce afet İzmir 'de ondan daha fazla yağan yağmur sonucu 2 kişi ölünce beceriksizlik.

Yorumu oyla      3      5  
Tehdit 18 Şubat 2021 Perşembe 18:26

Tehdit, şantaj bu saattan sonra geri teper. Hepsi tarihin çöplüğünde yerlerini alacak, sinirleri ondan bozuk! İzmirliler bunları not ediyor!

Yorumu oyla      3      4  
KSKLİ 18 Şubat 2021 Perşembe 15:39

CHP nin genel sorunu hepsi BİLİR kişi arkadaş hatayı kabul etmek erdemdir. İzmir'de altyapı gecekondu çevre sorunu var. Kızmayacak çok çalışacaksın.

Yorumu oyla      5      6  
Yav He He 18 Şubat 2021 Perşembe 14:42

He tamam, altyapı çökmüş. Siz gelirseniz her şey çözülür.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fahrettin Altun'dan NATO'ya terörle mücadelede dayanışma çağrısı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, NATO'ya terörle ...
MHP'li Osmanağaoğlu'ndan 'Gara' mesajı!
TBMM’de Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu görüşmeleri devam ediyor. ...
İnce’den İzmir’e özel hassasiyet!
Çok sayıda ismin kendilerine katıldığını belirten Memleket Hareketi İzmir ...
 
CHP'li Sertel açıkladı: Basın kartlı gazeteci sayısı azaldı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in soru ...
DEVA İzmir'den Menemen'e destek: Mağdur emekçilerin yanındayız
DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı, Menemen'de yaşanan olaylar hakkında basın açıklamasında bulundu.
CHP’li Bakan: Orduyu Hulusi Akar’a göre dizayn ettiniz!
Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik ...
 
TBMM Genel Kurulu'nda 'Boğaziçi' tartışması
TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti ile CHP arasında, Boğaziçi tartışması yaşandı.
Erdoğan açıkladı: Kademeli normalleşme Mart'ta başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrasında kameraların karşısında önemli ...
İzmir İktisat Kongresi'ne görkemli anma
Konak Belediyesi, İzmir İktisat Kongresi’nin 98. yıldönümünü özel etkinliklerle ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva