HABERLER>GÜNCEL
10 Mart 2022 Perşembe - 10:30

Kardeşini, susturmak isterken öldürmüş!

İzmirt'te, tartıştığı Gökhan Kayacan'ı (37) tabanca ile öldürdüğü iddiasıyla hakkında iddianame hazırlanan Güven Kayacan (48), ifadesinde; kardeşinin olay günü alkollü olduğunu, evinin önüne gelip, küfrederek konuştuğunu söyledi. Kayacan, kendisinin de korkutarak susturmak amacıyla tabancayla etrafa ateş açtığını ve öldürme kastı olmadığını öne sürdü. 

Kardeşini, susturmak isterken öldürmüş!

Olay, 5 Kasım 2021'de gece saatlerinde, İzmit'in Alikahya Cumhuriyet Mahallesi Hasan Tahsin Caddesi'nde meydana geldi. Gökhan Kayacan, telefonda tartıştığı ağabeyi Güven Karacan ile konuşmak için evinin önüne geldi. Çıkan kavgada Güven Kayacan, kardeşini tabanca ile vurdu. Hastaneye kaldırılan Gökhan Kayacan, hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili hazırlanan iddianame, Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

ŞARJÖRDEKİ TÜM MERMİLERİ ATEŞLEMİŞ
İddianamede, Gökhan Kayacan'ın olaydan 2 ay önce ağabeyi Güven Kayacan'ın şirketinde çalışmaya başladığı ve olay gecesi kardeşlerin şirket aracının kullanımı konusunda telefonda tartıştıkları belirtildi. Gökhan Kayacan'ın yüz yüze konuşmak için ağabeyinin evinin önüne gelmesiyle kardeşlerin tekrar tartışmaya başladığı kaydedildi. İddianamede, ruhsatsız tabancasını alan Güven Kayacan'ın, kardeşinin üzerine doğru silahın şarjöründeki tüm mermileri ateşlediği aktarıldı. Gökhan Kayacan'ın, mermilerden birinin, sol koltuk altına isabet etmesi sonucu yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bilgisine yer verildi. 

İddianamede, Güven Kayacan'ın ifadesine de yer verildi. Güven Kayacan, ifadesinde; kardeşinin kendi şirketinde çalıştığını, çok alkol kullandığını, olay günü de alkollü olduğunu, evinin önüne gelerek küfürlü ve bağırarak konuştuğunu söyledi. Kayacan, kardeşini korkutarak susturmak amacıyla evindeki tabanca ile etrafa ateş açtığını, merminin kardeşine isabet ettiğini sonradan gördüğünü ve öldürme kastı olmadığını öne sürdü. 

SAVCI, SAVUNMAYA İTİBAR ETMEDİ 
Gökhan Kayacan'ın otopsi raporuna da iddianamede yer verildi. Gökhan Kayacan'ın ateşli silah yaralanmasına bağlı iç organlarında oluşan hasar nedeniyle öldüğü belirtilen raporda, merminin vücuda giriş yeri, vücut içindeki ilerleyişi ve bulunduğu konumuna göre yerden sekme sonucu değil; silahtan çıktıktan sonra direkt vücuda isabet ettiği belirlendi. Raporu değerlendiren cumhuriyet savcısı, Güven Kayacan'ın öldürme kastıyla ateş etmediğine ve yerden seken merminin isabet etmiş olacağına dair savunmasına, cezadan kurtulmaya yönelik olması nedeniyle itibar edilmemesi gerektiğine kanaat getirdi.  

Tüm delil, ifade ve raporları değerlendiren savcı, Güven Kayacan'ın 'kardeşe karşı kasten öldürme' iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 'ruhsatsız silah bulundurma' suçlaması ile 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ile yargılanmasını talep etti. 

 
DEÜ 'güçlü' kadınları ağırladı
 
Rusya, Avrupa Konseyi'nden çekildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Mart 2022 Perşembe 10:46

Nasıl bir etrafa ateş açmaksa o, cinayet işlenmiş. Meskun mahalde durduk yere sıkamazsın arkadaşım. O da suç. Kaldı ki bas baya öldürmek için sıkmışsın, hapse gireceğini anlayınca mükemmel bir şekilde U dönüşü yapmışsın işte..

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EÜ bilgi birikimini uluslararası arenaya taşıyor!
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın liderliğinde gerçekleştirilen ...
Yük treni işçi servisine çarptı: 27 yaralı
Kırklareli'nin Alpullu beldesinde yük treni işçi servisine çarptı. Kazadan 27 kişi yaralandı.
Ocak ayı işsizlik rakamları açıklandı
TÜİK, ocak ayı iş gücü istatistiklerini açıkladı. Buna göre işsizlik ocak ...
 
Ayrılmak isteyen nişanlısını öldürdü, annesini yaraladı!
Bursa'da Oktay Hürmet (23), ayrılmak isteyen nişanlısı Asya Pınar Üzümcü'yü ...
Antalya'da yapılacak üçlü zirve ABD basınında
Türkiye'nin ara buluculuğu ile bugün Antalya Diplomasi Forumu (ADF) marjında ...
DSİ ile vatandaş karşı karşıya gelmişti... Mahkeme ne karar verdi?
İzmir’in Kiraz ilçesinde Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nün yapmak istediği ...
 
AFAD İzmirlileri uyardı!
AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada Ankara, İstanbul ...
Kar hangi illerde eğitimi durdurdu?
Gelen son dakika haberine göre; Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ...
Şanlıurfa'da çatışma: 2 polis şehit oldu!
Şanlıurfa'da silahla ateş açılması sonucu yaralanan 2 polis, kaldırıldıkları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva