HABERLER>POLİTİKA
14 Ocak 2015 Çarşamba - 10:10

Karataş’tan sert gönderme: Düzmece toplantı!

Kongreleri değerlendiren MHP İl Başkanı demokrasiden taviz vermeyeceklerinin altını çizerek, “Diğer siyasi partiler gibi tek adaylı, düzmece toplantılar yapıp bunun da adını ilçe kongresi koyamayız” dedi.

Karataş’tan sert gönderme: Düzmece toplantı!

İlçe kongrelerini sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi’nde İl Başkanı Necat Karataş’tan çarpıcı açıklamalar geldi. Kongreleri değerlendiren Karataş, eleştiri oklarını yine AK Parti’ye yöneltti.

AK Parti’nin İzmir kongrelerini demokrasiye katkı sağlamayan “Adaysız kongre, düzmece toplantı” olarak nitelendirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi İl başkanı Necat Karataş, ilçe kongrelerini değerlendirdiği açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Menderes ve Selçuk ilçelerimizin kongreleriyle başladığımız maratonumuzda bu hafta sonu itibariyle sona yaklaşmış olacağız. Kongrelerimizde teşkilatlarımızın ve mensuplarımızın gösterdiği heyecan ve bununla birlikte bizlere yakışan vakar son derece memnuniyet verici… Çift adaylı kongrelerimizdeki coşku ve saygıyı da vurgulamak isterim. Siyasi seviyemizin ve dava şuurumuzun üst noktaya çıktığı kongrelerimiz dolayısıyla tüm teşkilat mensuplarımı kutluyor, bizlere destek veren hemşerilerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

HİÇBİR MENSUBUMUZDAN VAZGEÇMEM
Birden fazla adayın yarıştığı ilçe kongrelerini de değerlendiren il başkanı Karataş, teşkilatın hiçbir kanadında gerginlik olmadığını, yakışan bir düzeyde rekabet olduğunu vurgulayan Karataş sözlerini şöyle sürdürdü: Mensuplarımızın teşkilatımıza ve kongrelerimize sahip çıkması gerçekten çok önemli. Birden fazla adayın yarıştığı ilçelerimizde bile ortaya konan seviye, saygı ve duruş takdire şayan. Adaylarımız kucaklaşarak kürsüye çıkıyor, yine kucaklaşarak sonuçları kutluyor. Bu da gücümüzün dağılmadığını tüm mensuplarımızın meseleye sahip çıktığını gösteriyor. İşte MHP ve teşkilat budur, böyle olması gerekmektedir. İzmir’deki her ülkücü ister kazansın ister kazanamasın, ister aday olsun, ister olmasın, bizim bölünme kabul etmeyen birer parçamızdır. Hiç birinden vazgeçemeyiz.  Kongrelerimizde de bu ortaya çıkıyor, seviyeli bir rekabet bize çok yakışıyor.

ÜLKÜCÜLER SORUMLULUKLARINI FARKINDA
Milletimizin ve devletimizin geldiği durum ortadayken, Türk Milliyetçilerinden de başka bir tavır ve davranış zaten beklenemezdi. Biz de gereğini yapıyoruz. 2015 Seçimlerine daha güçlü bir şekilde girebilmek için kongrelerimizde yüksek dava şuurumuzu ortaya koyuyoruz. Yani Ülkücüler sorumluluklarının farkında. Bu seçimler AKP iktidarının bittiği MHP iktidarının gerçekleşeceği seçimler olacaktır. Bölücülük, adam kayırma, rüşvet ve talan son bulsun diyen bütün kesimler partimizde buluşuyor. Bu buluşmayı iktidar yolunda çok iyi değerlendireceğiz. İzmir’de birinci parti olmamız gerekiyor, gerektiği gibi davranacağız…

DEMOKRASİDEN TAVİZ VEREMEYİZ!
AKP ilçe Kongrelerini de eleştiren il başkanı Necat Karataş, “Diğer siyasi partiler gibi tek adaylı, düzmece toplantılar yapıp bunun da adını ilçe kongresi koyamayız. Biz birbirlerinin karşısına çıkmaktan bile korkan siyasi partilerden değiliz. Yeterliliği olan, tüzüğümüze ve siyasi partiler kanunundaki bağlayıcı maddelere uyan herkes, ben daha iyi yönetirim, iktidar yolunda bir adım fazla atabilirim diyerek ilçe kongrelerinde aday oluyor. Bu demokratik yaklaşımdan vazgeçemeyiz, taviz veremeyiz. Siyasi partilerin bir vazifesi de demokrasi kültürüne hizmet etmek, demokrasinin yaygınlaşmasını sağlamak ve bunu gelenek haline getirmektir. İzmir gibi demokrasi kültürü gelişmiş bir şehre bu yönde de katkı sağlamak gerekir” dedi.

GÜVEN NOKTAM VE DAYANAĞIM ÜLKÜCÜLERDİR
Her partili benim dava arkadaşımdır, sırtımı dönüp dayanacağım güven noktasıdır. Aday olan kazanan veya kazanamayan tüm dava arkadaşlarımın bilgi ve birikimine, vizyon ve tecrübelerine inanıyorum. Hepsi MHP’nin büyük İzmir çatısının vazgeçilmez unsurlarıdır. Hepimizin amacı tek. O da Milliyetçi Hareket’in iktidarı ve özlenen icraatların gerçekleştirilmesidir. Bu yolda İzmir’de ben de varım, biz de varız, İzmir’den MHP iktidarına giden yolda her türlü cefaya hazırız diyen birçok mensubumuz var, dediğim gibi hepsi benim kardeşim. Herkesin söz sahibi olduğu bir teşkilat yapımız var. Bu daha da ileriye gidecek, danışma kurullarımız ve çalışma guruplarımızla İzmir siyasetinde son sözü bizler yani dava arkadaşlarımız söyleyecek” diye konuştu.

MHP İzmir’de bu hafta sonu 5 adaylı Karşıyaka, 3 Adaylı Bayraklı ilçe kongreleri ile birlikte Çiğli ve Bornova ilçe kongreleri gerçekleştirilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Er [email protected] 14 Ocak 2015 Çarşamba 13:23

mhp il başkanına yakışan sözler. herkesi toplaması, ve teşkilatı bir bütün olarak görmesi çok önemli.seçimlere bu bütünlükle girilirse her yerde mhp olur. şimdiden söyleyelim

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş’tan detaylı yanıt: Kadir İnanır’a teklif gitti mi?
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. ...
AK Saray'a 55 asker taşıyabilen VIP helikopter
MSB için sipariş edilen ağır yük helikopterlerinden biri Cumhurbaşkanlığı ...
Velilerin imam hatip isyanına ortak oldu
CHP’li Güven, çocuklarının okullarının "imam hatip"e dönüştürülmesine ...
 
İzmir Milletvekili yolda kalınca sucuk-ekmek yaptı!
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger Ankara’ya giderken yoğun kar yağışı ...
Yüksel içini döktü: 'Bizi de ekibe al' diyenler var!
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel parti içinde ekip olarak adlandırılmalarının ...
'Saray'da 'ecdatla karşılama' devam edecek!
16 Türk devletini temsil eden askerler artık Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ...
 
CHP’de başkanlar zirvesine Kocaoğlu damgası!
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ...
CHP Gaziemir’den sert ‘tesis’ tepkisi: İthal bakan getirme hazırlığı mı?
Kira süresi sona erdikten sonra Gaziemir Belediyesi’nden alınan ve aradan ...
Kılıçdaroğlu sert çıktı: Sibirya mı burası?
Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Duble ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva