HABERLER>POLİTİKA
14 Ocak 2015 Çarşamba - 08:18

Velilerin imam hatip isyanına ortak oldu

CHP’li Güven, çocuklarının okullarının "imam hatip"e dönüştürülmesine karşı oluşan ailelerin isyanına destek verdi.

Velilerin imam hatip isyanına ortak oldu

İZMİR - CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Buca’nın Gediz Mahallesindeki Hüseyin Avni Ateşoğlu ilk ve ortaokulu öğrencilerinin velilerinin ‘çocuklarımız için imam hatip okuluyla eşit koşullarda eğitim hakkı istiyoruz’ diyerek başlattıkları eyleme destek verdi. Bir grup velinin seslerini duyurmak için toplandığı okulun önündeki eyleme CHP Buca ilçe üyeleri de destek verdi. Okullarının eğitim öğretim yılı başında bölünerek iki binasının imam hatip açıldığını ve 16 derslikli ek binanın da ihtiyaç olmadığı halde imam hatip okuluna dahil edileceğini belirten veliler, aynı bahçedeki okullar arasında büyük bir ayrım yapıldığını ifade ettiler.

‘EŞİT KOŞULLARDA EĞİTİM İSTİYORLAR
Okulun imam hatibe dönüştürüleceğini öğrendiklerinden bu yana protestolarını sürdüren velilerden bilgi alan İzmir Milletvekili Hülya Güven, “Veliler isyanda çünkü büyük bir ayrımcılık yapıldığını, çocuklarının imam hatipte okuyan çocuklardan çok daha kötü koşullarda eğitim görmek zorunda bırakıldığını anlatıyorlar. İmam hatip okulunda 12-15 kişilik sınıflar varken, çocuklarının 50 kişilik sınıflarda ders yapmasını istemiyorlar; imam hatipte eğitim gören çocukların teneffüslerde bahçede zaman geçirirken, kendi çocuklarının kalabalık nedeniyle tuvalet kuyruğunda teneffüslerini geçirdiklerini belirtiyorlar. İmam hatipte kütüphane, laboratuvar, öğrenci kullanım alanları varken, çocuklarının öğrenim gördüğü okulda ise sığınakta, jeneratör yanında, kütüphane ve öğretmenler odası yada engelli öğrencilerin sınıfı olarak kullanılmasını istemiyorlar. Yani en doğal hakları olan normal ve eşit koşullarda eğitim hakkı istiyorlar” dedi.



SIĞINAKTA DERS GÖRÜYOR İSYANI
Velilerden ‘imam hatip okullarının öz evlat, diğer okulların üvey evlat muamelesi görüyor’ sözünü duymak bu eğitim sisteminin en büyük ayıbıdır. 4+4+4 eğitim sisteminin ve imam hatiplerin her okulun parçalanarak, okul bahçeleri bölünerek, kütüphaneler sınıf yapılarak açılmasının nelere mal olacağını söylemiştik. Bugün burada yaşanan eğitim sisteminin nasıl bir çöküş içinde olduğunu gösteriyor. Bir anne hem de çöp toplayarak geçimini sağlayan bir kadın feryat ediyor burada; ‘ben çocuğum doktor olsun diye çalışıyorum. Bizim çocuklarımız 4-5 kişi aynı sırada oturuyor. Sığınakta ders görüyorlar. Ben, kızım okusun meslek sahibi  olsun diye çalışıyorum’ diyor.  Annelerin bu durumu kabul etmediklerinin her hallerinden belli olduğunu belirten Güven,  getirilen eğitim sistemi ile iktidarın amacının kızlarımızın çocuk anne, erkek çocuklarımızın ise çırak olmalarını hedeflediklerini söyledi.  

SURİYELİ ÇOCUKLAR DA EĞİTİM ALAMIYOR
Öte yandan velilerin Suriyeli çocukların da kendi çocuklarıyla aynı sınıfta eğitim aldıklarını ve  hem kendi hem de Suriyeli çocuklar için haksızlık olduğunu dile getirdiklerini belirten Güven, “Suriyeli çocukların aynı sınıfta eğitim alması onların Türkçe bilmedikleri için daha da zor durumda bırakan bir uygulama. Buradaki velilerin bu konuda da çaresiz oldukları, hatta öğretmenlerin de anlaşamadıkları için yeterli eğitimi veremedikleri ortaya çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın, il müdürlüğünün bu sorunlarla ilgilenmesi gerekiyor” diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Milletvekili yolda kalınca sucuk-ekmek yaptı!
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger Ankara’ya giderken yoğun kar yağışı ...
Yüksel içini döktü: 'Bizi de ekibe al' diyenler var!
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel parti içinde ekip olarak adlandırılmalarının ...
'Saray'da 'ecdatla karşılama' devam edecek!
16 Türk devletini temsil eden askerler artık Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ...
 
CHP’de başkanlar zirvesine Kocaoğlu damgası!
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ...
CHP Gaziemir’den sert ‘tesis’ tepkisi: İthal bakan getirme hazırlığı mı?
Kira süresi sona erdikten sonra Gaziemir Belediyesi’nden alınan ve aradan ...
Kılıçdaroğlu sert çıktı: Sibirya mı burası?
Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Duble ...
 
‘Ecdatla karşılama’nın kimin önerisi olduğu ortaya çıktı
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas için ...
Davutoğlu: Aşkın ne zaman geleceği belli olmaz!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında geçtiğimiz hafta ...
CHP’li Kadınlar ‘Medeni Yasa’ya sahip çıktı
CHP İzmir İl Kadın Kolları, hükümetin kadın politikalarına karşı, 30 ille ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva