HABERLER>POLİTİKA
13 Ocak 2015 Salı - 17:55

Yüksel içini döktü: 'Bizi de ekibe al' diyenler var!

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel parti içinde ekip olarak adlandırılmalarının doğru bir tabir olmadığını söyledi. Yüksel, “Bu zamana kadar partimin büyümesi için çalıştım. Hep ona gayret ettim. Kesinlikle ‘ekip olalım, bizim olsun’ mantığı ile hareket etmedim. Bize haksızlık yapılıyor” dedi. “’Bizi de ekibe al’ diyenler oluyor” diyen Yüksel, il başkanlığı sürecinde kendisiyle ters düşen İl eski Başkanı Ali Engin’i tehdit etmediğini sadece dostça bir görüşme yaptıklarını söyledi.

Yüksel içini döktü:  Bizi de ekibe al  diyenler var!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in genel seçim öncesinde milletvekili adayı olmak için istifa etmesinin ardından yaşanan sancılı süreç yeni İl Başkanı Bedri Serter’in koltuğa oturmasıyla son buldu.

Parti içinde bu zamana kadar birlikte siyaset yaptığı Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gibi isimlerin öncülük ettiği ekipten ayrılan Engin, “Bu zamana kadar birlikte olmamız. Her zaman aynı şeyleri konuşacağımız anlamına gelmez. Yanlış gördüğümü söylerim” ifadelerini kullanmıştı.
İl Başkanlığı sürecinde genel merkezin önerdiği Serter’e destek veren Engin’i uyardığı ve tavrına tepki gösterdiği iddia edilen CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’den açıklama geldi.

Yüksel, Engin’in önseçim ve anahtar liste üzerinden tehdit ettiği iddialarını yalanladı.  Engin’e kesinlikle tepki göstermediğini belirten Yüksel, “Tehdit konusu çok ayıp ve doğru olmayan bir şeydir. Böyle şey yapmadım. Ayrıca benim ne haddime?  Ben kendisine ‘bu kadar sürecin içine niye giriyorsun, yıpranırsın’ dedim. Başka da bir şey demedim. Tabi ki kendi fikrine göre hareket edecektir. Sadece dostça ve samimi bir şekilde uyarıda bulundum. Onunla bir arkadaş olarak konuştum” dedi.

CHP İzmir Milletvekili, “İl Başkanlığı süreci geride kaldı. Şimdi iktidara koşma zamanı. Bunun için birlik zamanı, omuz omuza mücadele zamanı” diye konuştu.

“BİZİ DE EKİBE AL” DİYENLER OLUYOR
İl başkanlığı yaptığı dönemden itibaren siyaset dışında iş dünyasına da açılarak birçok ismi partiye kazandırdığını belirten Milletvekili Yüksel, siyaset anlayışında ekip, dar kadro ve grupçuluk gibi kavramların bulunmadığını söyledi. Tam aksine siyasi yaşamım boyunca bu anlayışla mücadele ettim. Yüksel, “Bu konuda bize haksızlık yapılıyor. Küçük olsun benim olsun mantığı ile hiç hareket etmedim. Böyle düşünen insanlar bizi yanlış tanıyorlar. Bu anlayışı hep ret eden bir insan olarak ithamları kabul etmiyorum.  Bu ekip konusunu iyice abarttılar ki siyaset yaptığımız zaman içinde bana gelen çok oldu. Ziyaretime gelenlerin bazıları ‘sen ekip arkadaşlarına sahip çıkıyorsun, bizi de ekibe al. Ben de bu ekibin bir ferdi olmak istiyorum’ dedi. Ama bunun böyle olmadığını yaşayarak gördüler. Sonra da üzülerek geri döndüler” dedi.



TANIDIK İSTERSİNİZ
Yüksel, siyasette ortak hareket eden insanların birbirini tanıması ve bilmesi gerektiğini ifade ederken tercihlerin de bu doğrultuda yönlendiğini söyledi. Kendisinin de bu mantık ile hareket ettiğini anlatan Yüksel, “Tabi ki birlikte olduğunuz insanlarda önceden tanışma ve tanıma gibi kavramları ararsınız. İnsan tanıdığı ile bir şeyler paylaşır, Biz o yüzden özellikle kamu görevi alacak kişilerin mesela milletvekilliği gibi tek yerden belirlenmesine karşıyız. Genel merkezin, genel başkanın iki dudağının arasında isim belirlensin istemiyoruz. Bu nedenle hep ‘önseçim’ diyoruz. Bunun bir gerekçesi var. Bölgeden kimin aday olacağına o bölgede yaşayan insanlar karar vermelidir. Çünkü kimin o görevleri en iyi şekilde yapabileceğini bölge insanı bilir” şeklinde konuştu.

YANLIŞ GÖRDÜĞÜMDE ELEŞTİRİRİM
Kimsenin kişisel çıkarları ve hedefleri için siyaset yapmaması gerektiğini vurgulayan Yüksel, ortak paydanın partinin iktidarı olması gerektiğini söyledi. Yüksel, “Ali Engin il başkanlığı görevini yerine getirirken yanlışları olduğunda yüzüne söyledim. Bunu yine olsa yine yaparım. Ben de körü körüne ekip anlayışı ile hareket eden değil, eksik gördüğünde belirten bir insanım. Bu konuda kendisinin yaptığı açıklamalara aynen katılıyorum.  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile üniversite yıllarından beri birlikteyiz ama onu hatası olduğunda ya da bana göre yanlış karar aldığında da en çok eleştiren kişiyim. Bunu hep yaptım yine yaparım, çünkü eleştiri geliştirir, tamamlar” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selma 14 Ocak 2015 Çarşamba 14:52

Açıklama yapmıştı Alattin Yüksel artık yokum diye, biraz sussanız bu parti kazanacak: Adamcılığı ayrımı siz yaptınız. İzmirde kutuplaşmayı siz yaptınız, girin bakalım ön seçime ne olacak görürsünüz. Kötü olsun ama benim adamım olsun anlayışı sizin anlayışınız. Artık bırakın gençler kadınlar mücadeleyle, alın teriyle CHP yi iktidara taşısın.

Yorumu oyla      12      5  
Asya 14 Ocak 2015 Çarşamba 09:29

Ali Engin genemi ekip değiştirdi tıpkı ay çiçeği yada güne bakan gibi

Yorumu oyla      12      5  
Selim Soytekin 14 Ocak 2015 Çarşamba 08:44

Hiç inandırıcı değil. Ayinası iştir kişinin lafa bakılmaz...

Yorumu oyla      13      6  
M.HOCA 14 Ocak 2015 Çarşamba 00:01

Başkanım seni gerçek partililer biliyor.barajın altındaki bir partinin sorumluluğunu alıp ne uğraşlar verdiğinizi nankörler ve menfaatçiler dışında herkes biliyor.Allah yolunuzu açık etsin.

Yorumu oyla      14      51  
alibarut 13 Ocak 2015 Salı 22:43

sayın vekilim dogru söylüyo sayın eski ilbaşkanım altıtane ilcegi kayıpetti ilbaşkanlıgı başarısızdır

Yorumu oyla      14      10  
Hadi Canım Sende.... 13 Ocak 2015 Salı 20:48

sağdan say beş kişi,soldan say beş kişi ile on beş yıldır İzmir'de hem CHP'yi,hemde İzmir'in yerel yönetimini elinde tutan Alatti bey ve ekibidir.Yüreğiniz yetiyorsa önseçime girer hakkınızdaki gerçek kanaati öğrenmiş olursunuz.

Yorumu oyla      26      8  
beni de 13 Ocak 2015 Salı 18:22

Beni de ekibe alın noooooluurr.

Yorumu oyla      59      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Saray'da 'ecdatla karşılama' devam edecek!
16 Türk devletini temsil eden askerler artık Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ...
CHP’de başkanlar zirvesine Kocaoğlu damgası!
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ...
CHP Gaziemir’den sert ‘tesis’ tepkisi: İthal bakan getirme hazırlığı mı?
Kira süresi sona erdikten sonra Gaziemir Belediyesi’nden alınan ve aradan ...
 
Kılıçdaroğlu sert çıktı: Sibirya mı burası?
Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Duble ...
‘Ecdatla karşılama’nın kimin önerisi olduğu ortaya çıktı
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas için ...
Davutoğlu: Aşkın ne zaman geleceği belli olmaz!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında geçtiğimiz hafta ...
 
CHP’li Kadınlar ‘Medeni Yasa’ya sahip çıktı
CHP İzmir İl Kadın Kolları, hükümetin kadın politikalarına karşı, 30 ille ...
Delican’dan salonda kongre teftişi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican 31 Ocak’ta yapılacak ilk kongresinin ...
Tanrıkulu: Bu paralar nereye/ne için gidiyor?
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Devlet Desteklerini ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva