HABERLER>GÜNCEL
15 Ekim 2015 Perşembe - 08:59

Karakolda dövülen avukata polislerden şok ceza!

İstanbul'da beş yıl önce gittiği karakolda tartaklanan ve kayıtdışı şekilde nezarethaneye konan avukat Bülent Kurt ile iki polisin birlikte yargılandığı davada, esas hakkında mütalaa açıklandı. Mütalaada, avukatın dövüldüğünü gösteren kamera görüntülerine rağmen Kurt'a da iki polisle aynı cezanın verilmesi istendi. Dahası, Kurt'un kimlik göstermediği ileri sürülerek, polislere haksız tahrik indirimi yapılması talep edildi.

Karakolda dövülen avukata polislerden şok ceza!

Şanlıurfalı iki amcaoğlu Ali ve Ahmet Sarıkaya, 22 Eylül 2010’da park sorunu nedeniyle polisle tartıştı. Ahmet Sarıkaya’ya göre polislerden biri, “Siz vatan hainisiniz, hepinizin a... k...” dedi. Sarıkaya da, “Urfalıyım diye terörist miyim?” diye karşılık verince Aksaray Şehit Vedat Ulusoy Polis Merkezi’ne götürülen kuzenler için “polise direnme” iddiasıyla işlem yapıldı. Kuzenler de avukat Bülent Kurt’u çağırdı.
Kurt karakola girerken polis Ramazan Savaş, “Nereye gidiyorsun lan!” dedi. O da, “Bu şekilde hitap edemezsin” dedi. Kurt kimliğini çıkarırken, etrafı polislerce sarıldı. Bir polis Kurt’u iterken, polis Evren Savaş yumruk attı. Kurt dışarıya çıkmak isteyince çembere alındı. Kolundan çekilerek içeriye sokuldu. İçeride, tartaklama sürdü. Ardından kayıtdışı şekilde nezarete kondu. 10 dakika bekletilen Kurt, serbest bırakıldı. Kurt polislerden, polisler de avukattan şikâyetçi oldu.

SAVCI, ‘DİRENMEDİ’ DEMİŞTİ
Savcı Mehmet Ocak, soruşturma kapsamında, karakolun kamera kayıtlarını bilirkişiye verdi. Bilirkişi raporunda, “Bir polisin Kurt’u dirseğinden tutup ani hareketle kendisine dönmesini sağladığı, iki eliyle Kurt’un göğsüne vurarak iteklediği, bu hareket üzerine Kurt’un itekleyen polisin boyun kısmına hamle yapıp itmeye çalıştığı, itiş kakışın yaşandığı, Kurt’un kolundan çekmek ve itmek suretiyle müdahalede bulundukları, yüzüne vurdukları” ifade edildi. Savcı Ocak, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne yazdığı yazıda, “Direnme eyleminin Kurt tarafından gerçekleştirildiğine dair delil elde edilemediği gibi bu konuda kanaatin de oluşmadığı” için kovuşturma izni verilmemesini istedi. Fakat Ceza İşleri Genel Müdürlüğü kovuşturma izin verdi. Kurt hakkında Evren Akbaş ve Ramazan Savaş adlı polislere direndiği suçlamasıyla dava açıldı. Aynı zamanda polis Evren Akbaş ve Fehmi Erden de aynı davada sanık olarak yargılanmaya başlandı.

AVUKATA DAHA ÇOK CEZA İSTENDİ
Kurt ve iki polisin birlikte yargılandığı İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, geçen 15 Eylül’de görülen davada, esas hakkındaki mütalaa açıklandı. Mütalaada, Kurt’un karakolda kimlik ibraz etmediği için tartışma çıktığı, sanık polis Akbaş’ın Kurt’u ittiği, Kurt’un da Akbaş’ın boğazına doğru vurduğu, kavgaya karışan polis Erden’in de Kurt’u ittiği ifade edildi. Bu nedenle Kurt hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 86/3-c maddesine göre “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama” suçundan altı aydan bir buçuk yıla kadar hapis cezası istendi. İki polisin de TCK’nın 86/3-d maddesine göre “kamu görevlisinin sahip olduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kasten yaralama” suçundan aynı cezaya çarptırılması talep edildi. Buna karşın Kurt’un “usulüne uygun kimlik göstermediği” savunularak, polislerin cezasında “haksız tahrik” indirimine gidilmesi istendi. Bu da cezada dörtte birinden dörtte üçüne kadar indirimi öngörüyor. Bir sonraki duruşma, 18 Aralık 2015’e bırakıldı. Avukat Kurt, “Polisler bile kendilerine direnmediğimi söylüyor. Yalnızca kimlik göstermediğimi savunuyorlar. Oysa kimlik gösterdiğim de görülüyor. Bunun sonunda en çok cezayı ben alırsam hiç şaşırmam” diyor.

 
Davutoğlu'na çağrı: Kendini bir kanıtla ya...
 
Milli Takım'a adam başı 500 bin Euro!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batman Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı Batman'ın DBP'li Belediye Başkanı Sabri Özdemir ile ...
Alsancak Garı'nda yas gecesi: Bir mum, bir karanfil...
İzmir'in Konak İlçesi'ndeki Alsancak Garı'nda, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin ...
TRT spikerinden skandal patlama yorumu
TRT'de sabah haberlerini sunan Selver Gözüaçık, Ankara'daki patlama ile ...
 
Yasadışı dinleme davasında Mahmut Özgener çıkışı
İzmir'de yasadışı dinleme yaptıkları iddiasıyla, aralarında birinci sınıf ...
İzmir'deki baraj inşaatında korkunç ölüm
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde sulama barajı inşaatında taşeron firmaya bağlı ...
'Gizli belge' davasında ifade maratonuna devam
İzmir'de aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 tutuksuz sanığın ...
 
RTÜK'ten Digitürk'e uyarı yazısı
RTÜK, yargı kararı olmadan savcılık talebi ile 7 kanalı (Kanaltürk, Samanyolu ...
Ankara Tabipler Odası: Kayıp sayısı 106
Ankara Tabipler Odası Başkent'teki terör saldırısında kayıp sayısını 106 olarak açıkladı.
Flaş! İzmir’de umut yolculuğu faciası: 2 ölü…
İzmir’in Menderes ilçesine bağlı Özdere mahallesi açıklarında mültecileri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva