HABERLER>GÜNCEL
14 Ekim 2015 Çarşamba - 18:54

'Gizli belge' davasında ifade maratonuna devam

İzmir'de aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 tutuksuz sanığın yargılandığı 'Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma' suçlamasıyla açılan davada, sanık ve tanık ifadelerinin alınmasına devam edildi.

 Gizli belge  davasında ifade maratonuna devam

İZMİR - Tutuklu sanığın bulunmadığı 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bazı sanıklar ile avukatları katıldı. Duruşmada, sanık Hakan Oğuzhan'ın işyerinde yapılan aramanın kamera görüntüleri izlenirken, aramaya katılan polis memuru Abdi Duran, İzmir Savcılığından Kaş'taki bir şahsın işyerinde arama yapılması talimatının geldiğini, adrese gittiklerinde hazirunlar huzurunda, eldiven kullanarak ve kamera kaydı da yaparak, kanuna uygun şekilde aramayı gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, tutanakta dolabın üst kısmında dosya içerisinde flaş bellek ve CD'lerin bulunduğunun yazıldığını, bunun görüntülerle bağdaşmadığını, zira görüntülerde materyallerin dosya içinde bulunmadığını belirtmesi üzerine Duran, olayın üzerinden 3 yıl geçtiği için tutanağı kimin yazdığını, materyalleri kimin bulduğunu, masanın üzerine flaş diski koyan polisin ismini hatırlamadığını söyledi.
 
Tanık polis memuru Hüseyin Kılıç, arama tutanağını kimin yazdığını, yazdırdığını tam olarak hatırlamadığını, ama sicilce deneyimli polislerin yazdırdığını söyledi. Kızıltaş, aramada hazirun olarak bulunan tanık İbrahim Kocaer'in mahkemeye verdiği ifadede arama sırasında bir polisin bir telefon görüşmesi yaparak, "Biz aradığımızı bulduk" dediğini aktardığını sordu. Kılıç, hatırlamadığını söyledi.
 
Mahkeme Başkanı Kızıltaş, arama sırasında sanık Hakan Oğuzhan'ın arama esnasında işyerinde olup olmadığını sorunca, Kılıç işyerinde olmadığını söyledi. Bunun üzerine Kızıltaş, arama görüntülerini izletti ve "Oğuzhan'ı görüyorsunuz görüntüde. Yani işyerindeymiş arama sırasında. Tutanakta isim ve imzası yok. Bunun nedenini biliyor musunuz?" diye sordu. Kılıç, bunu da hatırlamadığını belirtti.
 
Orhan Kızıltaş'ın, delil olarak bulunan materyallerin dosya içinden çıkmamasına rağmen tutanakta böyle yazıldığını belirterek, bu durumun nedenini sorması üzerine Kılıç, dosya içinden düşmüş olabileceğini söyledi.
 
Mahkeme başkanı Kızıltaş, "O zaman öyle yazacaktınız. Dosya içinden çıkmasıyla düşmesi arasında fark vardır. Öyle olsaydı yazardınız" dedi.
 
Kızıltaş, sanığa tutanak ile kamera kaydının çeliştiği başka görüntüler de izletti ve aramaya gitmeden önce ne bulacaklarına dair önceden bilgilendirilip bilgilendirilmediklerini sorunca Kılıç, "hayır" yanıtını verdi.
 
Hakan Oğuzhan'ın işyerinde çalışan Murat Bol, polislerin arama yaptığı esnada büroda olduğunu, kamera çekimi yaparak aramayı gerçekleştirdiklerini anlatırken, Kızıltaş'ın sorusu üzerine polislerin "Aradığımızı bulduk" dediklerini duymadığını söyledi.
 
Sanık avukatlarından Nevzat Güleşen, tüm kumpasların en kötüsüyle karşı karşıya olunduğunu, bu davada donanma komutanının da yargılandığını, bu sene YAŞ kararlarında oramiralliğe terfi ettiğini belirterek, "Bir tane kaptan-ı deryamız var. O da sizin davanızda yargılanıyor. Bu davadaki başka askerler de terfi ettirildi. Demek ki YAŞ kararlarını veren heyet de sizin bu davanıza inanmıyor, güvenmiyor. Burada iki 'casus' sanığımız, deniz kuvvetlerinin en etkili iki filoda görev yapıyorlar" dedi.
 
Sanık Onur Süer'in, Marmaris'te yargılandığı davada üzerine atılan çirkin isnatlardan beraat ettiğini aktaran Güleşen, "O davadaki deliller bu dava dosyasından gönderildi. Ve oradaki mahkeme delilleri hukuki bulmayarak beraatine karar verdi, ama aynı delillerden burada yargılanmaya devam ediyor" diye konuştu. Güleşen, filo komutanı Oğuz Okuyucu'nun istifa ettiğini, çünkü artık "lanet olsun" noktasına getirildiklerini belirtti.
 
Muvazzaf askerlerin yurtdışı görevleri olmasına rağmen davada yurtdışı çıkış yasağı kararı nedeniyle bu görevlerini ifa edemediklerini ifade eden Güleşen, "HSYK 2. Daire Başkanı, bu davanın adını vererek bir kumpas olduğunu söyledi. Ama bu dava devam ediyor. Top mu çeviriyoruz anlamıyorum. Balyoz, Poyrazköy gibi askerlerin de yargılandığı altı ayrı davada, sahte delil üretenlerle ilgili suç duyurusunda bulunma kararı çıktı. Bu dava uzatıldıkça, salondaki insanların mağduriyeti artıyor. Bilirkişi raporu dahi beklenmeden tüm sanıkların beraatine karar verilerek davanın bitirilmesini talep ediyorum" dedi.
 
Mahkeme heyeti, duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verdi.  (dha)
 

 
RTÜK'ten Digitürk'e uyarı yazısı
 
İzmir'deki baraj inşaatında korkunç ölüm
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
RTÜK'ten Digitürk'e uyarı yazısı
RTÜK, yargı kararı olmadan savcılık talebi ile 7 kanalı (Kanaltürk, Samanyolu ...
Ankara Tabipler Odası: Kayıp sayısı 106
Ankara Tabipler Odası Başkent'teki terör saldırısında kayıp sayısını 106 olarak açıkladı.
Flaş! İzmir’de umut yolculuğu faciası: 2 ölü…
İzmir’in Menderes ilçesine bağlı Özdere mahallesi açıklarında mültecileri ...
 
Flaş! İzmir merkezli ‘askeri ihale’ yolsuzluk operasyonu
İzmir, Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve Aydın illerinde 73 şüpheli hakkında ...
Koçali Al’ın acı günü: Anneye veda
Anadolu Birliği Onursal Başkanı Koçali Al, 96 yaşında yaşamını yitiren ...
Yeni Asır’a saldırıda flaş gelişme: Gözaltı sayısı…
İzmir’de, Yeni Asır Gazetesi'nin Çankaya semtindeki binasına kırmızı boya ...
 
Flaş! Üniversitede ek bina inşaatında facia
Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki inşaatta meydana gelen göçükte ...
Van’da sokak ortasında çatışma: 1 polis şehit
Van kent merkezinde bugün öğle saatlerinde PKK’lı teröristlerle çıkan ...
Gazeteci Bülent Keneş tahliye edildi
Mahkeme, Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş hakkında tahliye kararı verdi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva