HABERLER>POLİTİKA
15 Ekim 2015 Perşembe - 08:38

Davutoğlu'na çağrı: Kendini bir kanıtla ya...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’daki bombalı saldırı sonrası bürokratların görevden alınmasının yeterli olmadığını savunarak, Başbakan Davutoğlu’na “İki bakanı da derhal görevden al. Kendini bir kanıtla ya. ‘Ben bu ülkenin başbakanıyım’ de, kanıtla kendini” çağrısında bulundu.

Davutoğlu na çağrı: Kendini bir kanıtla ya...

Kılıçdaroğlu, Gaziantep’e giderken uçakta yaptığı açıklamada şu mesajları verdi:

SİYASİ SORUMLU ONLAR
“Bürokratların görevden alınması yeterli değil. Bu işin siyasi sorumlusunun istifa etmesi lazım. Bütün demokrasilerde böyledir. Demokrasilerden vazgeçtim. Suudi Arabistan’da da böyledir. Hac izdihamında ilgili bakanı, valiyi Kral görevden aldı. Letonya’ya bakıyorsunuz bir alışveriş merkezinin çatısı çöktü. İnsanlar öldü diye bakanlar istifa etti. Bu bakanların da ayrılması lazım. Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı yaşanıyor. Kamuoyunun tepkisi var. ‘İzin verirseniz biz görevden ayrılalım, yerimize başka arkadaşlar gelsin’ deme nezaketini göstermeleri lazım. Kendiliğinden yapmalılar... Sayın Davutoğlu’na ‘Eğer kendileri ayrılmıyorlarsa siz azledin’ dedim. ‘Efendim her olayda istifa mı ettirilecek.’ Her olayda değil ama bu olayda istifa etmeleri gerekiyor.

ARAŞTIRACAK DA NE OLACAK
Olayın vahametinin farkındalar mı? Farkındalar. Davutoğlu’nun soruşturma açması lazım ama açtığı soruşturma tamamen bürokrata yönelik bir soruşturma. Çünkü bakana bağlı biri, bakanı denetleyemez. Davutoğlu işin farkında bile değil. Ben bunu telaffuz ettikten sonra şimdi Cumhurbaşkanı DDK’yı çalıştırıyor. Araştıracaklar da ne olacak? Hiçbir önlemin alınmadığı gayet açık. Bu açıdan İçişleri Bakanı ve gülümseyen Adalet Bakanı’nın istifa etmesi gerekiyor. Müfettişler neyi soruşturacaklar, yıllarını denetime ayırmış biri olarak söylüyorum. Kusur var mı yok mu? Kusur var zaten.

BAĞLANTI VAR MI
Türkiye’nin Ortadoğu politikasının tamamen değişmesi lazım. Değişmediği zaman bu tür olaylar her zaman Türkiye’de olacaktır. IŞİD’e direkt karşı çıkamıyor hükümet, korkuyor. Bunların Türkiye’de yuvalandıkları iller biliniyor, internet siteleri belli. Osmanlı Ocakları ile acaba bunların arasında bir bağlantı var mıdır yok mudur onun da araştırılması lazım.

SİLAHLAR DÖNDÜ
Başbakan’a ben olsaydım şu soruyu sorardım: Siz Suriye’ye silahı hangi gerekçeyle gönderdiniz? Silah gönderdiniz, o silahlar Türkiye’yi vurdu. Biz bunu seslendirdiğimiz zaman uyumsuz bir lider olarak gösterildik. Siyaset dili doğru olmayan bir lider olarak onlar tarafından gösterildik. Ama biz öyle değiliz, biz doğruları söylüyoruz. Davutoğlu’nun iradesini kullanması lazım. Bakın son olayda bile Cumhurbaşkanı’na sordum, istişareden sonra hareket ettiğini söyledi. Yani benim iradem yok, bu o anlama gelir. Sen Başbakansın, biraz ondan kurtul, daha bağımsız hareket et. İki bakanı da derhal görevden al. Kendini bir kanıtla ya. Ben bu ülkenin başbakanıyım de, kanıtla kendini.”
 
AKP’DEN HABERSİZ OLMAZ
“(Sedat Peker olayı hakkında) Savcı görevini yapmadı. Eğer benim uyarım ya da gündeme getirmem üzerine soruşturma açtıysa benim o savcıyla ilgili düşüncem değişmedi. O savcı gerçek anlamda bir Cumhuriyet savcısı değil. Aslında valinin bilgisi dahilinde yapılan bir miting. İzin alıyorsunuz. Valilerin AKP’den habersiz böyle bir izin vereceğini hiç düşünmüyorum. AKP olunca vali de kaymakam da izin verir. Hükümetin de haberi ve bilgisi vardı.”

KILIÇDAROĞLU: AYRIŞMANIN FOTOĞRAFI
CHP lideri, Konya’daki milli maçta yaşanan ‘yuhalama’ olayıyla ilgili ise şöyle dedi: “Ayrışan Türkiye’nin fotoğrafı. Ayrışmayı 13 yılda aşama aşama AKP hayata geçirdi. Nitekim tribünlerde bu sloganları atanlar da protestoları yapanlar da AKP’nin kendi mensupları. Davutoğlu karanfil bırakıyor ama onlar bir saygı duruşunda bile bulunmak istemiyorlar, protesto ediyorlar. Davutoğlu onlara ne diyecek merak ediyorum. Onları eleştirecek mi, ‘Toplumu bu kadar ayrıştıranlar bizden değildir’ diyebilecek mi? O zaman derim ki ‘Davutoğlu siyasette gerçekten farklı bir üslup getirmek istiyor.”

KONYALI DEVLETE LAF SÖYLETMEZ
Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ise “Tabii ki ölen vatandaşımız bizim için çok değerli. Ama Konyalı, belki onların o hale gelmesine, olayın o hale gelmesine sebep olan kökü dışarıda olan, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenleri protesto ediyordu. Konyalı devletine laf söyletmez” dedi.

 
Cumhurbaşkanı Türkiye'ye tarifeli uçakla gelmiş!
 
Karakolda dövülen avukata polislerden şok ceza!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Başbakan son kayıp sayısını açıkladı
Başbakan Ahmet Davutoğlu özel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu. ...
Yıldırım’dan 3 kritik mesaj: Bu fotoğraf CHP’ye yakışmadı
AK Parti İzmir Adayı Yıldırım, Ankara katliamı sonrası protesto gösterileri ...
AK Partili Turhan: Koalisyon ekonomik reformlara uygun değil
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı İbrahim Turhan, İzmir Sanayici ...
 
Demirtaş’tan suikast açıklaması ve Gül mesajı
HDP Lideri Selahattin Demirtaş kendisine yönelik bir suikast istihbaratını ...
Yıldırım: Gözyaşlarımızın rengi hep aynı
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, Muşlular ile bir araya ...
Karataş’tan AK Parti ve CHP’ye yine çok sert sözler
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş, AK Parti ve ...
 
Kılıçdaroğlu Davutoğlu’na hangi örgütün ismini verdi?
CHP kaynaklarına göre bu örgüt, El Kaide ve IŞİD bağlantılı, Libya'da etkin Ensar El Şeria örgütü…
Balbay 1 Kasım sonrasını değerlendirdi: Üç ihtimal var…
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay 1 Kasım genel seçimleri sonrası ...
Davutoğlu'nun saldırı açıklaması: DEAŞ ve PKK'nın...
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili olarak, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva