HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Nisan 2024 Cuma - 18:22

Karaburun'da Başkan Erdoğan mazbatasını aldı

İzmir Karaburun Belediyesi’nin İlk Kadın Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, birçok cephede mücadele ederek girdiği yerel seçim yarışından güvenoyuyla ve partisinin oylarını artırarak çıkmasını bildi.  Karaburun Belediye Meclisi İlkay Girgin Erdoğan Başkanlığında,  CHP’den Gazanfer Yavaş (Kontenjan Büyükşehir), Raife Karabatak (Büyükşehir), Akın Akalmış, Kağan Dündar, Cemre Özmen, Yağmur Kutay, ve Ferhat Çoban; Cumhur İttifakı’ndan Dinçer Özlüoğlu, Aycan Destireci, Mehmet Özkan, Nizamettin Çelenk gibi üye isimlerden oluştu.

Karaburun da Başkan Erdoğan mazbatasını aldı

Cumhuriyet Halk Partisi Karaburun İlçe Örgütü önderliğinde “Gara Geçiler Kazanacak” sloganıyla başlatılan seçim kampanyası, slogandaki gibi zaferle sonuçlandı. CHP Karaburun Belediye Başkan Adayı Av. İlkay Girgin Erdoğan, kentin tarihteki ilk kadın belediye başkanı olarak görev yaptığı 2019-2024  dönemi için de güven tazeleyerek, halkın gönlündeki yerini tescil etmiş oldu. Deyim yerindeyse çok kısa bir dönemde birçok ayrı cephede savaşan ve halk arasında “Yarımadanın has kızı” olarak anılan İlkay Girgin Erdoğan; yüzde 49,81 oyla ipi göğüsleyen taraf oldu. CHP’den Meclis Üyesi seçilen yol arkadaşları ve ailelerinin, mazbatalarını almak üzere gelen Muhtarların ve CHP Karaburun İlçe Başkanı Erdal Subaşı’nın da katıldığı Karaburun Hükümet Konağı’ndaki törenle mazbatalarını alan “Karaburun’un Gara Geçileri”, 5 yıl boyunca ilçenin yönetiminde söz sahibi olacak. Başkan İlkay Girgin Erdoğan, demokratik ve eşitlik ilkelerine seçimin her aşamasında hukuken örnek olacak şekilde özen gösteren Karaburun İlçe Seçim Kurulu üyelerine ve demokratik yarışa katılan tüm siyasi partilerin temsilcilerine teşekkür etti.

“SON ÇELENK DEĞİL BAŞLANGIÇ ÇELENGİ…”
Mazbata töreni ardından CHP’li Meclis Üyesi yol arkadaşlarıyla Karaburun Atatürk Anıtı’nda saygı duruşunda bulunan, İstiklal Marşı’nı seslendiren ve çelenk sunan Başkan Erdoğan, tüm Karaburunlu hemşehrilerine teşekkür etti. Meclis üyeleri ve törene katılan hemşehrileriyle harmandalı oynayan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Halkın iradesini yansıtan bizler, Meclis Üyesi arkadaşlarımla Karaburun Halkı’na hizmet etmek onurunu bir kez daha yaşayacak olmaktan dolayı heyecanlıyız. Bir törende (İnşallah bıraktıkları son çelenk olur) diyenlere inat, bugün bir başlangıç çelengini sunuyoruz. Rozetlerimizi bir kenara bırakacağız. Hatalarımızdan ders alarak, başarı ve huzur içinde, halkımızın desteğiyle bir beş yılı daha hizmetle geçireceğiz. Ustalık dönemimizde de iz bırakacak işlere imza atacağız” dedi. Başkan Erdoğan, tüm Karaburunluların ve Karaburun Belediyesi emekçilerinin aileleriyle birlikte bayramını kutladı.

BOL ADAYLI SEÇİM
11 bin 179 kayıtlı seçmenin yer aldığı İzmir Karaburun’da kurulan toplam 43 sandıkta, 9 bin 332 oy kullanıldı. Bu seçmen sayısı, yüzde 83,46 katılım oranı anlamına geliyordu. 350 oy geçersiz çıktı. Geçerli kabul edilen 8 bin 982 oydan 4 bin 474’ünü İlkay Girgin Erdoğan, 3 bin 782’sini AK Partili Cumhur İttifakı Adayı Eyüp Kaykaç aldı. Seçimlerde TİP, DEM, TKP, İYİ Parti, Zafer Partisi, DSP,  Yeniden Refah Partisi, Vatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Saadet Partisi, HudaPar, DP ve DEVA Partisi de başkan adayı çıkararak seçime girdi. Başkanlık yarışında TİP yüzde 2,77;DEM yüzde 1,26; TKP yüzde 1,12, İYİ Parti yüzde 1,11 oy aldı.

 
Yatırımcılar dikkat: Borsada yeni zirve
 
29 işçiye mezar olmuştu... 8 şüpheli tutuklandı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mordoğanlı 6 Nisan 2024 Cumartesi 11:09

Sayın başkan ilave başka ücretler alacak mı? Toplu alsın bari uğraşmasın...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mazbatasını alan Başkan Yetişkin’e çifte kutlama
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin mazbatasını alarak yeni dönemde ...
Başkan Yıldız: Bu makam, Çiğli halkınındır
31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den Çiğli Belediye Başkanı seçilen ve bugün ...
Başkan Pehlivan, mazbatasını aldı... 'Menemen kazandı'
Yerel seçimden vatandaşların güvenini kazanarak birinci çıkan Menemen ...
 
Başkan Mutlu belediye personeliyle bayramlaştı: Ülke olarak çifte bayram yaşıyoruz!
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, hem bayram hem de seçim ...
Bergama Belediyesi'nde Tanju Çelik dönemi
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nin karşılıklı saygıyla ve demokratik ...
Başkan Kınay: Sizlerle güzel bir yol yürüyeceğiz
Mazbatasını aldıktan sonra görevine başlayan Karabağlar'ın ilk kadın Belediye ...
 
Bayraklı'da davullu zurnalı bayramlaşma
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen ...
Cuma gününe kadar 'tesisi boşaltın' demişti... Zeyrek'ten Manisa FK için yeni karar!
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa Futbol Kulübü’ne ...
Başkan Ünsal'dan personel buluşması
Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, görevinin ilk gününde kurum ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva