HABERLER>GÜNCEL
4 Mayıs 2021 Salı - 10:59

Karabulut'tan odalara sert çıkış: Siz kimsiniz?

İzmir Şehir Plancıları Odası'nın 1 Mayıs tweet'inde yer alan "Yaşasın 1 Mayıs. Kültürpark'ı yalnız bırakmayacağız. İnciraltı, sen zaten bizimsin" ifadelerine tepki veren İnciraltı Girişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, "Siz kimsiniz? İzmirli ailelerin 100 yıldır tapulu yeri olan İnciraltı, nasıl sizin oluyor?" dedi.

Karabulut tan odalara sert çıkış: Siz kimsiniz?

EGEDESONSÖZ - İzmir Şehir Plancıları Odası'nın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ndeki "Yaşasın 1 Mayıs. Kültürpark'ı yalnız bırakmayacağız. İnciraltı sen zaten bizimsin" şeklindeki paylaşımı, İnciraltı Girişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut'un sert tepkisine neden oldu. Başkan Karabulut, "Siz kimsiniz?" derken, "İzmirli ailelerin 100 yıldır tapulu yeri olan İnciraltı, nasıl sizin oluyor?" diye çıkıştı.

İNCİRALTI'NIN YÜZDE 99'U ŞAHIS MÜLKİYEKİDİR, NASIL SİZİN OLUYOR?
1 Mayıs İşçi Bayramı gibi tüm Türkiye’nin kutladığı özel bir gün üzerinden, hakla ve akılla bağdaşmayan bir açıklama yapıldığını belirten İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karubulut, açıklamasında şu eleştirilere yer verdi: "1900 yılların başlarından beri yaşam sürdüren, yüzde 99’u şahıs mülkiyeti olan ve 2700'ü aşkın İzmirli vatandaşın tapulu yeri İnciraltı için nasıl hak iddia edebilirsiniz? Bugün burada halen yaşam sürdürmeye çalışan 1000'i aşkın vatandaşı nereye koyuyorsunuz? Nereden alabiliyorsunuz bu gücü, bu cüreti? Sizler kanunların üzerinde misiniz? O zaman hangi arazi, hangi oda üyesine ait? Nasıl paylaştınız?"

KÜLTÜRPARK İZMİR'İN, İZMİRLİNİN TOPRAĞIDIR
"İnciraltı, bugüne kadar betonlaşmadıysa, bunu başaran bizleriz. Halen yüzde 50'den fazlası İzmirli vatandaşların elinde olan İnciraltı'nın yabancılaşmaması için dayanan biziz" diyen Tayfun Karabulut, açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi:

"Gökdelen imarsız, İzmir’in faydasına planlama isteyen, neredeyse çalmadık kapı bırakmayan yine biziz. Sizler TMMOB olarak, 2006 yılında Bornova’ya bamya tarlasına ilk 17 katlı gökdeleni yapıp, sonrasında da bina üzerine “TMMOB halktır” yazabilecek kadar rahatsınız. Amacınızın ne olduğunu belki geç anladık ama sadece biz değil, tüm İzmirli anladı. Kültürpark İzmir’in, İzmirlinin toprağıdır. Orası ile ilgili bizlerin de, sokakta gezen ve şehrimizde yaşayan her İzmirlinin toprağıdır, hakkı vardır. Fakat İnciraltı, tapunun üzerinde yazan ve anayasa ile korunmuş olan Türkiye Cumhuriyeti tapusunda ismi yazan İzmirli vatandaşın, yurttaşın şahsi yeridir. Kafanız karışmasın; İnciraltı Kent Ormanı, İzmir Büyükşehir Belediyesinin İzmir’e kazandırdığı ve tüm İzmirlinin kullandığı kamunun yeridir. Kimsenin değil, İzmir’in ve İzmirlinin yeridir. Şehrimiz İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetilmektedir. Kendinizi İzmir’in ve İzmirlinin üzerinde görmeyi artık bırakın, ideolojinizin değil, kamunun yararına işlere bakmanızı tavsiye ediyoruz.

İnciraltı’nı merak etmeyin, toprağın sahipleri biz İzmirli İnciraltı toprak sahipleri olarak merakla, dikkatle takip ediyoruz. Kamuyu koruyan onlarca devletimizin makamı var ve hassasiyetle yürütüyorlar. Mesleğiniz hakkında da fayda sağlamak isterseniz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı her kurumu dinliyor ve değerlendiriyor. Ama amacınız İzmir’e katkı koymaksa tabii ki..."

 
İçişleri Bakanlığı: Nisan ayında 17 kadın öldürüldü
 
Buca'da apartman görevlilerine mercek
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Uğur 4 Mayıs 2021 Salı 22:49

TC misafir denen arkadaş ne kadar iş bilmez, vicdansız ve adaletsizsiniz... O kadar çok yanlış bilgi paylasmissin ki hangisine cevap vermeli bilemiyorum, sanıyorsun ki Kent ormanı plana dahil, sanıyorsun ki yüzde 45 topraklarımızı İzmir''e hibe etmeyeceğiz, sanıyorsun ki inciraltı hazine arazisi...! Benim tapulu mülkümde gelip nefes mi alacaksın ben mi yanlış anladım, bende senin evinde gelip deniz manzaralı çay keyfi yapmak istiyorum o zaman..! Biz yüzde 45 yerimizden vazgeçiyoruz dibimizde onlarca yıldır gokdelenler dikiliyor ona rağmen düşük yoğunluğa razı göstermişiz siz nelerden bahsediyorsunuz... Gücünüz gökdelen dikenlere yetmez bizim gibi halka tepki gösterirsiniz anca, bugüne kadar hep böyle olmuştur. Şimdi dernek altında halk birleşmiş hakkını arıyor sizde anca gariban halka ses yükseltebilirsiniz zaten tebrikler...

Yorumu oyla      2      4  
Balcovali 4 Mayıs 2021 Salı 22:23

inciraltıma kim tarım arazisi diyorsa kesin ve kesin bilinki , sırf karşıt olmak için çalışan trollerdir, yada beyni olmayan nefes alan organizmalar

Yorumu oyla      2      4  
TC misafir 4 Mayıs 2021 Salı 20:13

Murat, körfez geçiş projesi için temsili temel atma açılışı yapan Tayfun Karabulut ile ingeder değil mi? körfez geçiş projesi hangi partinin projesi? Bu projeye İZDEKON ile İnciraltı 2.Nesil Toprak Sahipleri Platformu olarak destek vermediniz mi? Ayrıca, İnciraltı bölgesini imara açmak isteyen bakanlık değil mi? Evet Murat ben Ay'da yaşıyorum ve taa oradan durumun ne olacağını görebiliyorum sen ise burnun ucundaki yerin ne hale geleceğini göremiyorsun size iktidar yalakası falan demedim yorumumun neresinde var ve yukarıdaki anlattıklarım haber arşivlerinde mevcut açar bakarsın. Beni hem rantçı ve köşe dönücü itham etmekle terbiyesiz demişsin hem de kendi yorumunda koca devletin burayı kamulaştırmaya parasının yetmeyeceğinden bahsetmişsin bu da demek oluyor ki devletin bile ödeyemeyeceği paralar istiyorsunuz buradan bu anlam çıkıyor, beni bir de servet düşmanı ilan etmişsin yani servet sahibi olmayı düşünüyorsun anladığım kadarıyla yoksa böyle bir cümle kurmazdın, halk arasında servet büyük para demektir yanlışsa yanlış de, yani büyük para sahibi olanlar amiyane tabir ile köşeyi dönmüş olanlar diye de adlandırılırlar. Beni servet düşmanı ilan ettiğine göre amacının servet edinmek olduğu kanısı da senin yorumundan anlaşılıyor. Senin yorumumdan anladığın kadarıyla ben terbiyesiz isem aynı yakıştırmaları kendine de yapmışsın farkında mısın güzel kardeşim?

Yorumu oyla      2      3  
ülker 4 Mayıs 2021 Salı 19:46

tc misafir,sen kimsen bizim topraklarımızın parasını verin.ondan sonra ahkam kesin..

Yorumu oyla      2      4  
Mehmet Yörük 4 Mayıs 2021 Salı 19:26

TC misafir sen önce yürekli ol açıkça ismini yazabilki seninle uygun platform da konuşulsun.Takma isimle perde arkası polemiği yapmak ve benim vatandaşlığımı sorgulamak sen ve senin gibilerin vazifesi değil çok meraklı isen o bölgedeki arazimiz 107 yıldır ailemize ait vergimizi ödeyen insanlarız oraları bir gez ne nedir öğren ruhsatsız işletmeleri araştır bilgi sahibi ol sağa sola ithamda bulunma.

Yorumu oyla      2      4  
Kimse kusura bakmasın.... 4 Mayıs 2021 Salı 18:15

Hiç kimse kusura bakmasın, burda hak sahibi olmayan kimse burda ahkam kesemez... Biz zaten kamuya terk ettiğimiz topraklarımızdan izmire, izmirliye severek katkıda bulunuyoruz... Yani giden resmi tapulu mal sahibiden gidiyor boş laf yapandan değil... Kamuya yapılıcak terkler sayesinde buradan herkes nemalanıcak...Takdir sizlerindir, belki ilerde bir gün sizLerin çocukları içinde burası iyi olur o zaman dua edersiniz...

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 4 Mayıs 2021 Salı 16:05

1 emsal inşaat hakkı mı? Çeşme'nin göbeğinde bile 532 metrekare arsaya 360 metrekare inşaat hakkı verilmiş (6 daire 60 metrekare) . 2006 yılında Bornova'nın neresinde bamya tarlası vardı?

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 4 Mayıs 2021 Salı 15:53

Mehmet Yörük, gerek indeger gerekse inciralltı toprak sahipleri platformunda basında çıkan haberleri paylaşıp şahsınız adına çıkar sağlamak amacıyla haber çıkan sitelerde günden oluşturmak adına toplanıp yorum yapan sizler değil misiniz? Madem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve İzmirli olduğunuzu söylüyorsunuz peki neden kentin diğer sorunlarıyla ilgili tek kelime edip destek olmadınız şimdiye kadar bana sorarsan teşbihte hata olmaz siz inciraltı cumhuriyeti vatandaşısınız alttaki sorularımın hiçbirine cevap verememişsin neden? çünkü hepsi doğru ve doğruları başkasından duymak zorunuza gidiyor. Ben buradan sürekli öneriyorum devlet hakkınızı versin burası yapılaşmasın buna ne diyorsunuz? Bir şey diyemezsiniz metrekare birim değerinden imarsız tarlaları 1.500 TL den satmak işinize geliyor ya da yapılaşma için 1 emsal istemek öyle değil mi? Burası yapılaşınca böyle kalacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz kent istihdam kazanmayacak en azından dilinize doladığınız kadar. Şu var ki orada zaten trafik problemi mevcut siz oraya yapılaşmayı açarsanız hem toprağı kaybedeceksiniz hem hava kalitenizi kaybedeceksiniz hem de şehrin keşmekeşini artıracaksınız. Siz platform olarak körfezi bitirecek olan geçiş projesine destek verdiniz sırf arazilerinizin değeri artacak diye yalan mı? Mehmet Cengiz ne kadar Rizeli ise siz de o kadar İzmirlisiniz.

Yorumu oyla      5      4  
Uğur 4 Mayıs 2021 Salı 15:27

Yıllardır yerel halkın acılarında bu haber meslek odası şimdi İnciraltı zaten bizim demiş. Yazıklar olsun bizim mağduriyetimiz üzerinden prim yapmaya çalışmayın bıktık artık... Devlet ve belediye el ele İnciraltı İzmir''e kazandırılacak buna inanıyoruz...

Yorumu oyla      3      4  
Tunç 4 Mayıs 2021 Salı 15:20

Ağzı olan ınciraltı için yorum yapıyor. Bütün her yer bitti inciraltimı sorun. Ozdilek yapılırken nerelerdesiniz. Narlıdere de dağlar ormanlar binalar yapıldı yanımızda yüksek kat.. biz gerçek izmirlliyiz sabırla bekledik düşük yoğunluklu imarı kabul ediyoruz.sehrimiz için iş sahası olsun diye. daha ne zmir şehir planci odası .bir gün hatanızı anlayacaksın

Yorumu oyla      4      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akar: Yunanistan'ın girişimleri beyhude çaba
Bakan Akar, "Terör belasından asil milletimizi kurtarmak için yapılması ...
Canlı türü her geçen gün artıyor... İzmir Körfezi'nin yeni sakinleri
Uzun yıllar boyunca kirliliği ile gündeme gelen İzmir Körfezi, yeni ziyaretçileriyle ...
İzmir Barosu Başkanı Av. Yücel: Eğitim kalitesini yükseltin, yeter!
İzmir Katip Çelebi ve Kayseri Nuh Naci Yazgan üniversitelerinde yeni hukuk ...
 
PKK'ya eleman kazandıran zanlıya gözaltı
Van'ın Muradiye ilçesinde, terör örgütü PKK'ya eleman kazandırdığı belirlenen ...
Midibüs takla attı: Ölü ve yaralılar var
Bursa’nın Gemlik ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan servis midibüsü ...
Askerin ölümü İzmir'de Romanları sokağa döktü!
30 Nisan’da Suriye’de intihar ettiği iddia edilen Kırklarelili er Caner ...
 
İzmir'de derneğe kumar baskını: 12 kişiye 37 bin 800 lira ceza!
İzmir'in Buca ilçesinde, kumar oynandığı belirlenen bir derneğe yapılan ...
Fırının bacasında çıkan yangın 3 evi küle çevirdi!
İzmir'in Konak ilçesinde, bir fırının bacasından çıkan yangın 2'si metruk ...
Parkta tanıştığı kişiyi öldürüp, itiraf etti!
Fatih'te evine gittiği kişinin ellerini bağlayıp boğarak öldüren 19 yaşındaki ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva