HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
20 Haziran 2022 Pazartesi - 09:55

Karabulut İzmirlilere sordu: Planlama gerçekten umurunuzda mı?

İnciraltı ve Bahçelerarası'ndaki toprak sahiplerinin durumunun, İzmirlilerin umurunda olup olmadığını soran İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, tepkisini sorular üzerinden ortaya koydu.

Karabulut İzmirlilere sordu: Planlama gerçekten umurunuzda mı?

EGEDESONSÖZ - İzmir'de planlama süreci yılan hikayesine dönen ve hep 'önümüzdeki aylarda tamam' yorumları yapılan İnciraltı ve Bahçelerarası'nda toprak sahibi olan vatandaşların meraklı bekleyişi devam ediyor.

Sosyal medya hesabı üzerinden sık sık yaptığı payalışımlarla gerek hükümete gerekse muhalefet partililere ve meslek odalarına tepki gösteren İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, dikkat çeken bir paylaşımda daha bulundu.

İZMİR'İN UMRUNDA MI?
İzmirlilere sorularını yönelten Karabulut, EXPO sürecini de hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"İZMİR SEN NE İSTİYORSUN İNCİRALTI'NDAN?"

-Kendin pişir kendin ye… İnciraltı mı?

- Eller havaya… İNCİRALTI MI?

-Her köşe de herkesin kafasına göre bir şey yapabildiği.. İNCİRALTI MI?

Yoksa planlanmış, Devletine , İzmir’e ve İzmirliler için değer katmış İNCİRALTI MI?

İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak bugünlerde kafalar çok ama çok karışık!!!

Planlanmış İnciraltı’nı beklerken; 2022 yaz sezonu düğünlerini yapmaya, eller ve mangal kokuları havaya yapmaya mücevher olan topraklarımız yine başladı.

Bakıyoruz sadece bizler “İnciraltı planlansın yoksa kaybediyor İzmir mücevherini “diye adeta çırpınıyoruz. Sadece bizler “Nerede Planlar?- Nerede verilen sözler?” diye soruyoruz. Peki İnciraltı; İzmir’in toprağı değil mi?

Bizler yıllardır ne istedik? Tarım vasfı yıllar önce biten İnciraltı ve Bahçelerarası için biz toprak sahiplerini mağdur etmeyecek, İzmir’in de yararına olacak bir planlama.

2015-2020 EXPO adayı olan İnciraltı ; sağlık turizmi odaklı planlama ile İzmir’in kazanımları hakkında yüzlerce bilimsel açıklama ortada dururken bugüne bakarak İzmirli toprak sahipleri olarak şu soruyu sormak istiyoruz ;

Gerçekten merak ediyoruz İnciraltı ve Bahçelerarası planlanması , İzmir’in umrunda mı?"

 
Yaldız anket sonucunu yorumladı: İzmir neden Yavaş'ı istiyor?
 
Elon Musk'tan özel uçağına çiğ köfte siparişi
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 20 Haziran 2022 Pazartesi 19:28

Kendi topraklarından başka İzmir için hiçbir hassasiyet göstermeyenler neden rant için İzmirliden destek istiyorlar? İzmirin hangi sorunu için ses çıkardınız? Toprağına bu kadar ses çıkaran İnciraltı toprak sahipleri Çakalburnu Lagünü kirlilikten yemyeşil olduğunda tek ses çıkarmadı. Haber arşivleri de burada.

Yorumu oyla      3      3  
Uğur 20 Haziran 2022 Pazartesi 16:03

Yıllardır oyalıyorlar sözde herkes plan yapılsın diyor ama özde öyle değiller... Ne son aşamaymış bir türlü sonunu göremedik... Bir kerede halk için plan yapın, sermaye grupları için değil... Allah sizlere vicdan versin, seçime bırakırsanız da kimse kapımıza gelmesin artık nokta.

Yorumu oyla      2      3  
Ali 20 Haziran 2022 Pazartesi 13:35

Planların gecikmesindeki tek engel toprak sahipleri. Onların yüzümüzden planlar gecikiyor. Neden mi: gelin hep birlikte arazilerinizi para babalarına satın o zaman planlar nasıl çıkar. Hem o zaman planlara karşı çıkan ziraat mühendisleri odasının, şehir plancıları odasının vs vs fikirleri de anında değişir. Hem o zaman nasıl gökdelenler dikilir hep beraber görürüz. Nasıl eminsin dersiniz Özdilek otel ve AVM''nin bulunduğu yer Tarım arazisi diye hayvanlarına ahır yapamayan bir toprak sahibin değil miydi? İstinye Park İzmir''in bulunduğu yer 1. Derece sit alanı diye tavuklarına kümes yapamayan bir toprak sahibin in değil miydi? Bakın işte tarım arazisi sorunu ve sit alanı sorunu da çabucak çözümlüverdi

Yorumu oyla      2      3  
TaM35 20 Haziran 2022 Pazartesi 13:07

ÖNEMLİ İNSANLARIN 1 METRE KARE YERİ OLSA, BİZİM KAPIMIZDAN KARŞI TARAFA ATEŞ PÜSKÜRÜRDÜ, AMA YOK İŞTE OLMAYACAKTA! ALAMAYACAKSINIZ! SİZ ASLA KAZANAMAYACAKSINIZ! BURASI BİZİM YANİ HALKIN! ILICADA Kİ GİBİ ÇÖKEMEYECEKSİNİZ!

Yorumu oyla      3      3  
Taner D 20 Haziran 2022 Pazartesi 12:04

İnciraltı kadar bahtsız topraklar dünyanın hiç bir yerinde yok.Arsa sahibi kazanamıyor,yatırımcı adam gibi ruhsat alamadığı için kazanamıyor,izmirli kazanamıyor...Allah aşkına İzmir gerçekten ne bekliyorsunuz bu topraklardan? Siyasetçi kendine dokunmadığın sürece umurunda değil.Bari mezarlık yapında bir değeri olsun...Vallahi yazık billahi yazık tillahi yazık...

Yorumu oyla      2      3  
AMİR İYİGÜN 20 Haziran 2022 Pazartesi 11:42

BENİM DİLE?İM İZMİR MILLETVEKİLLERİ HEP BERABER KANUN TEKLİFİ VERSİNLER YANLIZ IZMIRIMİZE DEĞİL BÜTÜN TÜRKİYE İÇİN YARARINI ANLATSINLAR İNŞALLAH HAYIRLISI OLSUN BİZLER SABREDİYORUZ SONU HAYIRLI OLSUN

Yorumu oyla      2      3  
20 Haziran 2022 Pazartesi 11:29

bu zatlar aynı heyecanı Çiğli içinde göstersinler. hepsi çıkarcı bunların.

Yorumu oyla      3      4  
Balcova 20 Haziran 2022 Pazartesi 10:58

1 karış toprak versek şu konuşanlara nasıl da atlarlar bizden önce satmak için. Uzaktan konuşması kolay.toprak verimsiz su zaten yok. O uzaktan davul çalanlar gelsin de 1 hafta yaşasın bakalım orda . Boş muhabeetciler

Yorumu oyla      3      4  
İsmail Yıldız 20 Haziran 2022 Pazartesi 10:48

Toprak sahiplerine bir önerim var : Herkes Mangalcı olsun.. İZMİR MANGAL BÖLGESİ, RUHSATSIZ SERBEST DÜĞÜN DERNEK BÖLGESİ OLSUN.. Ne güzel olur..! . Akşam olunca bütün İzmir mis gibi et kokulu dumanları solusun.. . Körfez kokusuyla şahane olur.. . Mangal turizmi de çok iyi fikir.. . Mesela bir uluslararası MANGAL FESTİVALİ olsa tüm dünya tanır İnciraltı''nı.. . Çağımızda artık çarpık çurpuk yerler ilgi görüyor.. . Ne o öyle plan, düzen, hak, hukuk işleri..? . Dokuz Eylül Hastanesi''nin karşısı planlanmış sözde ne oldu..? . Moloz ve mangal işleri iç içe sürüyor, yetkililer mutlu, mangal güzel.. . Ağır arsa vergilerine dayanamayan küçükler büyük parsellere sokularak bedava ellerinden alınıyor.. . Ben artık suskun devlet kurumlarından.. Ne yaptıklarını bilemediğimiz belediyelerimizden yanayım..! . YAŞASIN MANGAL.. YAŞASIN RUHSATSIZ UYUMLU İŞLER..! ??????

Yorumu oyla      3      4  
narlıdereli 20 Haziran 2022 Pazartesi 10:43

siz ne istiyorsunuz? sağlık turizmi(!) maskesi altında koca koca binalar mı? mangalcılar ve düğüncülerden rahatsızsanız orayı kiraya ben vermiyorum ki siz veriyorsunuz... yalnızca eğitim kurumlarına kiraya verin ama şimdiki gibi 40.000-50.000 tl'ye değil. ödenebilecek makul düzeyde ücretler olsun. Güzelbahçe eğitim alanında nasıl Türkiye'nin en büyük ve en başarılı ilçesi olduysa, aynı şey inciraltında da olur. böylece oralar, tefecilerden, magandalardan temizlenmiş olur. Ama sizin amacınız mangalcıları örnek gösterip orayı betonlaştırıp rant elde etmekse onu da açık açık yazın. Nasıl olsa sizinle aynı kafada olan belediye başkanları da var!

Yorumu oyla      5      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Valilik ihaleye çıktı... O binalar yıkılıyor!
İzmir Valiliği kentin çeşitli noktalarındaki bulunan depreme dayanaksız ...
Ev sahiplerinin zam tavanını delme oyunu!
Konutta kira artışına sınırlama geldi. 1 Temmuz 2023’e kadar yenilenen ...
TOKİ İzmir'de satışta... Kasaya 2,8 milyar girecek!
TOKİ İzmir’de; sanayi, ticaret, konut alanı özelliğindeki 104 kamu taşınmazını ...
 
Bakanlık kaçağa göz açtırmıyor... O ilçede 50 yapı yıkıldı!
Belenbaşı ve Kırklar mahallelerinde, Hazine arazisi üzerine inşa edilmiş ...
Tam dokuz yıldır kangren olmuştu... Taş ocağı bölgesinde işlem tamam!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “riskli alan” ilan edilen Karşıyaka ...
TÜİK İzmir verilerini duyurdu: Yabancılara kaç konut satıldı?
Türkiye genelinde mayısta 122 bin 768 konut satıldı. Mayısta satılan konut ...
 
Kritik planlar Resmi Gazete'de... O bölgenin SİT haritası tamam!
İzmir’in turizm merkezi Çeşme’de bazı bölgelere yönelik yeni SİT haritası ...
'Yeşil bina'lar, sertifikalandırılacak!
Yeşil binaların belgelendirilebilmesi amacıyla yerli uygulama olarak hazırlanan ...
Kira artışına sınır devrede! İşte tüm detaylar...
Konutta kira artışını sınırlayan düzenleme dün yürürlüğe girdi. 11 Haziran ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva