HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
11 Mayıs 2022 Çarşamba - 09:20

Karabulut, Bakan Kurum'a seslendi… İnciraltı'nda isyan bayrağı açıldı!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na seslenerek, "Eğer planlar daha da gecikecekse, 2002 yılından bugüne kadar yapılması gereken ve kanuni bir zorunluluk olan Geçiş Dönemi Yapılaşma Koşullarını lütfen ivedilikle ilan ediniz" çağrısında bulundu

Karabulut, Bakan Kurum a seslendi… İnciraltı nda isyan bayrağı açıldı!

EGEDESONSÖZ - İnciraltı planlarının açıklanmasını uzun süredir bekleyen İnciraltı Gelişim Derneği üyesi mal sahipleri, hala Ankara'dan gelecek müjdeli bir haber bekliyor. İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, gecikmeden dolayı umut yorgunu olduklarını belirterek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a çağrıda bulundu. İnciraltı ve Bahçelerarası'nın, 2002 yılından bu yana SİT alanı olduğunu hatırlatarak, "Ya İnciraltı planları hemen çıksın, ya da yasanın emrettiği gibi Geçiş Dönemi Yapılaşma Koşulları ilan edilmeli"dedi.

İNCİRALTI VE BAHÇELERARASI, 2002'DEN BERİ SİT ALANI 
İnciraltı toprak sahipleri olarak yıllardır plan ha bugün ha yarın çıkacak ümidi ile yaşamaktan yorulduklarını belirten Başkan Karabulut, "Bugüne kadar kanun ve nizamdan ayrılmadan devlet büyüklerimizin sözlerine güven duyarak bugünlere geldik. Geldiğimiz süreçte çok yıprandık, hem manevi hem de maddi çok zararlar ettik. 2002 yılında İnciraltı ve Bahçelerarası bölgesi SİT ilan edildi. Kamunun mülkü olan Kent ormanı çevresi 1.derece karşısında olan ve şahıs mülkiyetinde olan 5 milyon metrekare arazilerimizde 2 veya 3.derece SİT olarak belirlendi. 2002 yılından bugüne yani yirmi senedir planların yürürlüğe gireceği günü tüm imkansızlıklara rağmen sabırla inanarak bekledik" dedi.

Mülkiyet haklarının sınırlandırıldığını öne süren Başkan Karabulut, şu değerlendirmelerde bulundu:

ATALARIMIZDAN BİZE TARIM VASFINI YİTİRMİŞ ARAZİ VE VERGİLER KALDI 
"Anayasa'nın 35. maddesinin ilk fıkrası, herkese mülkiyet hakkını tanımakta, güvence altına almaktadır. İkinci fıkrası, mülkiyet hakkının hangi koşullarda sınırlandırılabileceğini ya da mülkünden yoksun bırakılabileceğini düzenlemektedir. Bu fıkra mülkiyet hakkının ancak ”kamu yararı amacıyla, kanunla sınırlandırılabileceği” şeklindedir. İçinde bulunduğumuz durumda kamu yararı değil, tam tersine kamu zararı vardır. Mülkiyet hakkı başkasına zarar vermemek ve yasaların koyduğu sınırlamalara uymak koşuluyla, kişinin, bir şey üzerinde dilediği biçimde yararlanma, tasarruf etme, başkasına devretme, kullanma biçimini değiştirme, harcama ve tüketme yetkilerini kapsar. Bizler ise Anayasa ile teminat altına alınmış olan mülkiyet hakkımız olan topraklarımızda, daha önceki beyanlarımda da belirttiğim gibi bölgenin tarım vasfını kaybetmesi nedeniyle sadece vergi ödeyerek bekçilik yaptık. Bu vergileri devletimize olan inancımız ve güvenimiz nedeniyle, mülkiyetimizden bir kuruş dahi kazanmadan hep zorluklarla ödedik. Atalarımızdan bize iki şey miras kaldı. Tarım vasfını yitirmiş topraklar ve Emlak Vergileri. Bizler de çocuklarımıza ya da bu gidişle torunlarımıza böyle bir miras bırakmak istemiyoruz. Anayasada güvence altına alınmış mülkiyet hakkımızı kullanmak istiyoruz."

GEÇİŞ DÖNEMİ YAPILAŞMA KOŞULLARI, BUGÜNE DEK YAPILMIŞ OLMALIYDI 
2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma kanuna göre, SİT ilanından sonra, Koruma amaçlı imar planı yapılıncaya kadar, koruma bölge kurulu tarafından üç ay içinde geçiş dönemi koruma esasları ve kullanma şartları belirlenir ve 18 ay içerisinde Koruma Amaçlı İmar Planları hazırlanır, maddesi olduğunu hatırlatan İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnciraltı ve Bahçelerarası bölgesinde SİT ilanın 2002 yılı olduğunu tekrar hatırlatmak isterim. İnciraltı ve Bahçelerarası’nda toprak sahibi olup, dışarıda kirada oturan, arazisinden bir kuruş bile gelir elde edemeyen yüzlerce toprak sahibi var. 5 nesildir sahip olduğu topraklarda Geçiş Dönemi Yapılaşma Koşulları ilan edilmediği için mülkiyet hakkımızı kullanamıyoruz. Mülkiyet hakkımız üzerindeki bu sınırlamalar nedeniyle hem bizler zorluk içinde yaşamaya çalışıyoruz hem de büyük bir kamu zararı doğuyor. Bu konu özelinde; Kamunun yararı/ihtiyaçları ile malikin/bireyin hakkı/çıkarı arasında “adil bir denge” olmadığı hususu çok açıktır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı sayın Murat Kurum’a çağrımız; bizlere söz verilen imar planlarının bir an önce çıkması yönündedir. Eğer planlar daha da gecikecekse, 2002 yılından bugüne kadar yapılması gereken ve kanuni bir zorunluluk olan Geçiş Dönemi Yapılaşma Koşullarını lütfen ivedilikle ilan ediniz."

 
'Rambo Okan' yeniden gözaltına alındı
 
TOKİ'den yeni kampanya: 240 ay taksitle konut
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Suay 12 Mayıs 2022 Perşembe 04:06

Atadan dededen gelen yerlerimizde çok uzun yıllardır haksızlığa, zulme, kayıplara ve zarara uğratılmaya devam ediyoruz. Bakın bu ay yine vergi ayı ve bütün ahaliden yine tıkır tıkır vergilerini ödemesini bekleyen yetkililer verdikleri sözleri yıllardır ama çok uzun yıllardır tutmamaya, görev ve sorumluluklarını yerine getirmemeye ısrarla devam ediyor. 80''ime merdiven dayamış halimle, yıllar ve yıllar boyudur tek kuruş kazanç elde edilemeyen, en ufak bir kullanım hakkı tanınmayan, inatla ve zorakilikle hala tarım alanı dayatması zorbalığıyla, tarımın zaten asla ve asla yapılamadığı öz yerimiz için, üç kuruş emekli maaşı dışında hiç bir geliri olmadan, her yıl iki defa, hem de üst rayiçten arsa vergisi olarak vergi ödemeye mecbur bırakılmaktan bıktık usandık artık! Yetkili ve sorumluları görevlerini artık yapmaya bir kez daha davet ediyor ve tekrar ve tekrar sesleniyoruz: "Neden hala geciktiriyorsunuz? Bu problemi çözün, bu zulme son verin! Görevinizi yapmaktan sizi alıkoyan nedir, ahalinin sorununu çözmeye uzanması gereken elinizi tutan kimdir? Haksızlığa, zulme ve mağduriyete uğratılagelmekten iflahı kesilmiş ahalinin yanında olun, görev ve yetkilerinizin gereğini yapmayı daha fazla geciktirmeyin, artık hemen yerine getirin ve zulme dur deyin, haksızlığı durdurun!".

Yorumu oyla      4      3  
Kemal 12 Mayıs 2022 Perşembe 03:51

"Yanlış hesap" ismiyle yorum yapan kişi, yazdıkların baştan aşağıya yanlış, üslubun da çok çirkin ve saygısız. Önce konuyla ilgili doğru bilgileri edin, ve doğru dürüst yorumlar yap.

Yorumu oyla      4      3  
Zehra 12 Mayıs 2022 Perşembe 00:38

Ne yirmi yılı?Oğlum 7 yaşındaydı plan çıkcak diyorlardı.şimdi 37 yaşında.hala plan bekliyoruz

Yorumu oyla      4      3  
ülker 12 Mayıs 2022 Perşembe 00:36

yanlış hesap arkadaş,bizim tapulu malımız nasıl sizin olur.çitle çevirelim gel otur.Senin evinde biz oturuyormuyuz.saçma sapan yorumlar yazmayın.Bilmeden sadece boş zamanınızı dolduruyorsunuz.Öğreninde gelin

Yorumu oyla      4      3  
Uğur 11 Mayıs 2022 Çarşamba 22:57

Tapulu alan da olsa kamu malı sayılır demişsiniz yanlış hesap isimli arkadaş... Sizinde şuan oturduğunuz ev bana kamu malı sayılır gibi geliyor yarın gelip biraz orada takılalım diyorum sonuçta kamu malı gibi duruyor... Ne saçma yorumlar bunlar, adalet sadece duvardaki yazıdan ibaret, 1991 yılından beri koruma amaçlı plan bekleniyor ve sonuç zora düşünce satmamızı bekleyen sermayenin oyuncağı olduk...

Yorumu oyla      5      3  
Serdar yüksel 11 Mayıs 2022 Çarşamba 17:52

Meslek odaları kapanması Lazım bunlar yatırıma köstek bide kene imar acilen gelmesi şart İzmiri heryerine belediye içinde komünist gruplar pek lı dolu yatırım a karşı çıkan sözde satılmış çevreciler tapulu yerleri babasının malı gibi itiraz edenler var belediye imar hakkı elinden alınsın birkaç çapsız bilgisiz erken emekli kaymak takımı bunlara söz hakkı itiraz hakkı tanımamak Lazım İzmiri keneleri bunlar vasıfsız cevreciler

Yorumu oyla      5      3  
yanlış hesap 11 Mayıs 2022 Çarşamba 15:22

bayım, yanlış ata oynamış insanşarsınız! Kocaoğlu'nun EXPO'yu da kullanarak geçirdiği planlara kar hırsıyla itiraz edip bakanlığa oynadınız! Oysa, bakanlığın da iktidar gözlüğü taktığını, İzmir'i gavur gördüğünü, yaratılacak rant kendilerine bırakılmadıkça planları onaylamayacağını hesap edemediniz! Önerim, 2023'ü hesap ederek Belediye başkanlarıyla masaya oturmanız! Hem öyle tepeden tepeden de konuşmayın, tapulu da olsa oralar kamu alanı sayılır, bunu bir sindirin, halkı da karşınıza almayın!

Yorumu oyla      4      7  
Servet 11 Mayıs 2022 Çarşamba 12:02

İzmir''e halkın kullanabileceyi en büyük yeşil alan için ne bekleniyor.Plan hem bunu hem ekonomiyi canlandıracak.Bu çöp yığını ortadan kalkacak.Izmirin menfaati için şart.

Yorumu oyla      8      4  
Defne 11 Mayıs 2022 Çarşamba 11:27

Sayın yetkililer biraz inancınız varsa duyun artık yeter.

Yorumu oyla      7      3  
Ali 11 Mayıs 2022 Çarşamba 11:19

Son Yeşil alanı da ranta kurban etmeyin

Yorumu oyla      7      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konutta yeni fırsat! 5 soru 5 cevap
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Konut Finansmanı Projesi kapsamında ...
Cumhurbaşkanı üç paketi açıkladı… İzmir’de konut fiyatları patladı!
İlk kez ve tek konutunu alacak vatandaşlara, altınını Merkez Bankası’na ...
Planlar askıda... Bayraklı'ya üniversite müjdesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bayraklı'da üniversite kurulmasının ...
 
Bayraklı'nın 40 yıllık sorunu çözülüyor... Planlar görücüye çıktı!
Bayraklı ilçesinde Adalet ve Manavkuyu mahallelerini içine alan 80 hektarlık ...
Erdoğan, konutta kredi müjdesini verdi... Fırsatçılar harekete geçti!
Kabine toplantısı sonrası ev almayı düşünenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Konut finansmanı için 3 ayrı paket
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut finansmanı için 3 ayrı paket hazırlandığını ...
 
Ev sahiplerinin yeni oyunu ‘tadilat’
Mayıs ayı kira artış oranı yüzde 34.46 oldu. Sektör temsilcileri ‘Zorlama ...
Kentsel dönüşümde kredi avantajı!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kendi binasını dönüştüren ...
İZDEDA Başkanı'ndan İzmirli iş insanlarına çağrı: Evsiz geçen 3'üncü bayramımız!
İzmir'de yaklaşık olarak 18 ay önce yaşanan 30 Ekim 2020 depreminde evleri ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva