HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Haziran 2014 Pazartesi - 13:32

Karabağlar'ın gençleri geleceğe umutla bakıyor

Karabağlar Belediyesi tarafından ilçedeki öğrencilerin ücretsiz ve kaliteli eğitim alması amacıyla kurulan Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi (KARBEM) 2’nci yaşını doldurdu. Merkezde eğitim gören gençlerin yıl sonu gösterisi renkli görüntülere sahne oldu. Öte yandan, KARBEM’de eğitim alan öğrenciler merkezi sınavlarda başarı çıtasını her geçen gün yükseltiyor. YGS’de KARBEM öğrencileri yüzde 93’lük başarı sağladı.

Karabağlar ın gençleri geleceğe umutla bakıyor

İZMİR - Karabağlar Belediyesi Bozyaka Kültür Merkezi’nde düzenlenen KARBEM’in yıl sonu gösterisine öğrencilerin yanı sıra öğretmenler, veliler ve yakınları da katıldı. Belediyenin dershaneyi büyük fedakarlıkla kurduğunu belirten KARBEM Kurucu Temsilcisi Mehmet Ulusoy öğrencilerin başarı çıtasını her geçen gün yükseltmek istediklerini söyledi. KARBEM’in kurulması ve burada başarılı öğrenciler yetişmesine olanak sağlayan Karabağlar Belediyesi’ne teşekkür eden Ulusoy, “Büyük fedakarlıklarla kurduğumuz KARBEM’de başarılı öğrenciler yetiştiriyoruz. Başarı çıtamızı her geçen gün daha da yukarıya çekmeye çalışıyoruz.  Geçtiğimiz yıl Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) 163 öğrenciden 161'i sınavı kazandı. Bu yıl YGS’deki başarımız ise yüzde 93'tür. Bize bu imkanı sağlayan Karabağlar Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 
GELECEĞİ BİRLİKTE YARATACAĞIZ
Karabağlar Belediyesi’nin geçtiğimiz 5 yıllık süreçte yaptığı en önemli hizmetlerden birinin KARBEM olduğunu belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, bu merkezin kurulmasını sağlayan geçmiş dönem Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve ekibine teşekkür etti. Karabağlar'da dar gelirli ailelerin yaşadığının altını çizen Başkan Selvitopu, “Bu tür hizmetler çok önemli, bizler de bu hizmetlerin gelişmesine yardımcı olacağız Öğrenci sayısını daha da artıracağız. Eminim İzmir ve Karabağlar için geleceğin doktorları, avukatları, siyasetçileri, mühendisleri buradan yetişecek” diye konuştu.
 
Eğitimin önemine özellikle vurgu yapan Başkan Selvitopu, Cumhuriyetin kurulduğu günden bu güne gelmesinin eğitim sayesinde olduğunu ifade etti. Bu dönemde KARBEM’e daha çok önem vereceklerini belirten Selvitopu, “Gençlerimizin başarılarının artması için velileri de bizim çalışmalarımıza destek vermeye çağırıyorum. Sizlerin desteği bizim için çok önemli. Gençlerimizle geçmişi unutmadan geleceği birlikte yaratacağız” dedi.
 
GENÇLER SOMA'YI UNUTMADI
2 yıl önce Karabağlar ilçesi öğrencilerinin ücretsiz ve kaliteli eğitim alması için kurulan KARBEM'de yaklaşık bin 300 öğrenci eğitim görürken, 20 kişilik eğitim kadrosu öğrencilere haftanın 6 günü eğitim veriyor. Bu eğitim alan öğrencilerin tiyatro, dans gösterileri yoğun ilgi görürken, geçtiğimiz ay 301 madencimizi kaybettiğimiz Soma'da yaşanan dramın canlandırıldığı mini gösteri büyük alkış aldı.
 
Öte yandan, KARBEM’de eğitim alan öğrenciler merkezi sınavlarda başarı çıtasını her geçen gün yükseltiyor. Bu yıl gerçekleşen YGS’ye giren 412 öğrenciden 384’ü Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girmeye hak kazandı. KARBEM öğrencileri yüzde 93’lük başarı sağladı.   
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aleviler Samud Baba Türbesi’nde buluştu: Yalaz'dan cemevi müjdesi
Urla Sıraselviler Tekke Tepesi’ndeki 15.yy"dan kalan Samud Baba türbesinde ...
Gaziemir’de ‘en özel’ Babalar Günü
Gaziemir Belediyesi 5. Halk Dansları Gecesi babalar günü özel etkinliğine ...
Pekdaş’tan ikinci bürokrat zirvesi: Bu kez…
Yerel seçimlerin ardından belediye bürokratları ile Çeşme’de toplantı ...
 
‘Çemberli Efe’ Kiraz’ı 6 ayda baştan yaratacak!
İzmir’in Kiraz Belediye Başkanı MHP'li Saliha Özçınar Şengül, 8.3 milyon ...
Foça'da başkanla sağlıklı yaşam yürüyüşleri başladı
Foça Belediyesi öncülüğünde, Foça’da haftada üç gün olmak üzere, sağlıklı ...
Başkan Akpınar 70 direnişini unutmadı
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, sendikal hakların yasalarla ...
 
Bornova'da Türk Sanat Müziği coşkusu
Bornova Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun, TRT sanatçısı Hayal Has’ın ...
Pekdaş 18 muhtarla buluştu: Basmane hayat bulacak
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir’in en eski yerleşim yerlerinden ...
Başkan Arslan'dan Kınıklı çocuklara ziyaret
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Soma maden faciasında hayatını kaybeden ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva