HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Temmuz 2021 Cuma - 08:39

Karabağlar’da ‘üniversite-TOKİ’ tartışması… Selvitopu’ndan ‘taviz yok’ mesajı!

Karabağlar'da AK Parti ve belediye arasında tartışmalara neden olan üniversite alanıyla ilgili açtıkları davalarla halkın mağdur edildiği iddialarına yanıt veren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Davaları ne olursa olsun, dava açacağız mantığı ile yapmıyoruz, yanlış olduğu için açıyoruz. İtiraz aşamasında resmi yazı ile yazıyoruz eksikleri. Bunlar dikkate alınmıyorsa, yapacak tek yol yargıya başvurmak kalıyor. Yanlış bir planda yargıya başvurmayın denmesin. 74 hektarlık alanla ilgili dönülemeyecek bir plan yapılacaktı. İyi bir şey çıkamayacak konuda nasıl sessiz kalacaktır" dedi

Karabağlar’da ‘üniversite-TOKİ’ tartışması… Selvitopu’ndan ‘taviz yok’ mesajı!

EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Sonsöz TV'nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Selvitopu, gündem dair açıklamalarda bulundu. Karabağlar'da tartışmlara neden olan TOKİ konutlarından İller bankası kesintilerine, 'mağduriyet' eleştirilerinden meslek odalarına kadar bir çok konuda değerlendirmelerde bulunan Selvitopu, normalleşme sürecine de değindi.

NORMALLEŞME BİRAZ HIZLI OLDU
Pandemi sürecinde 1 Temmuz İtibari ile hayata geçirilen normalleşe sürecini değerlendiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, "Normalleşme biraz hızlı oldu. Bizim de bu konuda tereddütlerimiz var. Normalleşme temkinli olmalıydı. Ancak yaz mevsiminin de bu konuda etkisi var. Çok kalabalık gurupların bir araya gelmek sakıncalar yaratıyor. Aşılama hızla ilerliyor. Ancak bayram sonrasını bilmiyoruz. Toplum olarak kurallara dikkat etmemiz gerekir. Maske, mesafe, hijyen. Bu konularda pandemi atlatılmış değil. Bunlara herkesin uyması gerekiyor. Bunlara dikkat edilirse süreci daha rahat atlatabiliriz. Pandemi bitti diye bakmamak lazım. Normal mesai saatlerine döndük. Ağır rahatsızlığı olanlar dışında herkes görevde" dedi.



KISITLAMA OLMADI, ARTIŞ YAŞANDI
Salgın sürecinde var olan sosyal yardımların iyice arttığına da vurgu yapan Selvitopu, "Bizde zaten pandemi öncesi de sosyal yardımlar vardı ancak pandemide bunları biraz daha artırdık. Proje bazında ihale edilmiş işlerimiz vardı bunları devam ettirdik, ancak belediye çalışmalarında yol, park bakımı gibi konular hiçbir şekilde aksatılamayacak konular. Yeni yatırımlara belki hemen girmedik ancak pandemi ile ilgili tedbirlere öncelik verdik. Bu süreçte yeni çöp araçları aldık. Tam tersine bu konuda kısıtlama yerine artış yaşandı" diye konuştu.

İLLER BANKASI ELEŞTİRİSİ: SADECE BU YIL KESİNTİ 5 MİLYON TL
Başkan Muhittin Selvitopu, Karabağlar Belediyesi'ne İller bankası paylarından yapılan kesintiye de dikkat çekti:
"2021 yılı başından beri çok ağır kesintiler oluyor. Karabağlar belediyesinin İller bankası kesintileri yüzde 35'in altına inmedi, bizden toplam 30 milyonun üzerinde bir kesinti gerçekleşti. Bunlar Emekli sandığına SGK'ya olan borçlardan kaynaklı. Kesinti olabilir ancak kesintiler çok ağır. Bu ay kesinti olmamasına rağmen bizden şu anda 3 milyon civarı fazladan bir kesinti yapıldı. Yapılandırma yasasından biz de faydalanmak için müracaat ettik, sorduğumuzda ise teminat olarak kesildiği söylendi. Yasa çıktıysa, biz de kurum olarak yararlanacaksak, bu kesinti niye yapılıyor? Biz diyoruz ki kesinti oranı yüksek olmasın, yüzde 35'in üzerindeki kesinti Karabağları sarsıyor. Bu ayki kesinti 5 milyonun üstünde."

EMEKLİ SANDIĞINA BORCUMUZ KALMADI
Maaş ödeme konusunda belediyede herhangi bir sıkıntı olmadığına da vurgu yapan Selvitopu, şu ifadeleri kullandı:
"Bizde hiçbir zaman ödemede bir aksaklığımız olmadı. Özellikle bayram öncesi çok önemli. Biz sadece maaş ödeyen değil. yatırım yapan da bir belediyeyiz. Şu an Karabağlar belediyesinin bütçe değerlendirmesi iyi görünüyor. Şu an kasada para yok. Bu ay itibari ile Emekli sandığına borcumuz bitiyor. SGK'ya 10 milyon lira civarı bir borcumuz var. Karabağlar belediyesi olarak her türlü bizden alacaklı olanlara alacaklarını zamanında ödeyebilecek bir konuma gelmek istiyoruz.  Yavaş yavaş da o seviyeye geliyoruz. Biz hizmet kurumuyuz yani kar edecek bir kurum değiliz, buna odaklanacağız o yüzden."

'AYRIM' İDDİALARINA YANIT: FARKLILIKLAR OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM
İller Bankası'nın AK Partili Belediyeler ile CHP'li belediyeler arasında ayrım yaptığı yönündeki iddialara da yanıt veren Selvitopu, şunları söyledi:
"Öyle bir tespitimiz yok. Devletin çeşitli kurumları var ve belediyelere çeşitli destek verebilirler. Ben İller bankasından çok bir şey alamadım. Araç gereç alımı için talepte bulunduk, destek alamadık. Bir tek yerde aldık, o da Kibar Pazaryeri için kredi aldık.  İller bankasının kuruluş amacı, mali durumu zor olan belediyelere sahip çıkmak. Biz iş makinesi aldık ancak bunu belediye imkanı ile aldık. İller bankası burada destek olabilirdi. Her belediyenin orada payı var. Kesintilerde bize gelen farklılıklar olduğunu düşünmüyorum" dedi.  
İlçe sınırları içerisinde Hazine'den istedikleri alan olduğunu da belirten Selvitopu, "Hazineye ait bir yer var, belediye hizmet binası için istiyoruz ancak zorlanıyoruz. Hazine bedelsiz de verebilir, parasını da isteyebilir ancak bizim tercihimiz tapu orada kalsın biz kullanalım" dedi. Meclis içinde yer alan muhalefet partisi meclis üyelerinin devlet kurumu ile görüşmelerinden sonuç alınabildi mi diye sorulması üzerine de konuşan Selvitopu, "Zaman zaman görüşüyor ancak bugüne kadar etkili bir sonuç alınamadı. Yoksa mutlaka görüşeceğiz. İstediğimiz şeyler de zaten Karabağlarlıların menfaatleri için. Burada tam istediğimiz anlamda bir destek görmedik, ancak bu konuda çabalarımız devam edecek. Bakanlık nezdinde yürüttüğümüz Aşık Veysel projesi var. Orayla ilgili bir toplantı yaptık ve emsalin düşürülüp tekrar iletilmesi istendi, biz de bunu önümüzdeki mecliste tekrar görüşeceğiz"diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYESİ DE DAHİL EDİLMELİYDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçmiş dönemlerde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarının hepsinin aktif olduğunu belirten Selvitopu, şu açıklamalarda bulundu:
"Şu anda Büyükşehir belediyesinin benim de çalıştığım dönemlerde belirlenen dönüşüm alanları ile ilgili hiçbirinde aksaklık yok. Hepsi uygulanıyor. Uzlaşma esaslı olduğu için yavaş gitmesi normal. Ancak bunun böyle yapılması, doğru olandır. Zaman alabilir ancak sonrasındaki zaman kayıplarının önüne geçilir. Şu an İzmir'deki her proje istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Biz bu modelin Karabağlar'da da uygulanmasını istiyoruz. Karabağlar'da 540 hektarlık bir bölge var. O bölgede dönüşüme ihtiyaç tabii ki var. Ancak orada tam bir sağlıklı  istikrarlı bir durum yok. 101 hektarlık alanda Yeditepe konutları var. Salih Omurtak mahallesinde 74 hektarlık alanda bir çalışma vardı ancak yargı iptal etti. Burada hiçbir şekilde belediye muhatap alınmıyor. Ne gibi çalışma olduğu konusunda hiçbir bilgimiz yok. Biz diyoruz ki bu işlerin içinde yerel yönetimler olmalı.  İzmir Büyükşehir Belediyesinin olmaması düşünülebilir mi? İBB, 540 hektarlık alanda neden yok? İlçe belediyesinin de olması fayda getirir. Yerinde dönüşümün içinde kentsel standartları karşılayan teknik bir çalışma olmalı. Bu olduğu sürece biz belediye olarak destekleriz. Ancak burada eksiklik var, bir plan yapılıyor ve bizim de önümüzde geliyor, biz de bunların düzeltilmesini istiyoruz, sonra uygun görülmüyor ve bize de yargı yolu kalıyor. 74 hektarlık alanda sadece dava açan Karabağlar Belediyesi değil, İzmir Büyükşehir de dava açtı. Zaten Büyükşehir'in açtığı dava sonrası iptal edildi."

DAVAYI KAYBETSEK ÜZÜLMEYİZ
Meslek odalarının CHP'li belediyelerle işbirliği yaptığı iddialarına da değinen Selvitopu, "Mimarlar odasının, Şehir plancılarının bize açtığı davalar var. Ancak belli konularda ortak görüşte birleşilen konularda oluyor bu davalar. Bizim itiraz ettiğimiz konuları zaten yargı da haklı görüyor. Biz bunlara saygı göstermezsek, uzmanları bu ülke neden yetiştiriyor? Uzmanların görüş ve önerileri önemli. Bizler bize karşı açılan bir davayı kaybettik diye üzülmeyiz, eksiklerimiz neyse onu tamamlamaya çalışırız" diye konuştu.



KİM BİLGİ İSTERSE BİZİM KAPIMIZ AÇIK
Odalarla bilgilerin paylaşıldığı eleştirilerine de yanıt veren Selvitopu, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Biz orada oturan herkesi tanıyoruz. Belediye bilmeyecek de kim bilecek? Kim ne bilgi isterse biz bilgi veririz, bunda gizli saklı yok, neden vermeyelim ki? Belediye görüşü istendiğinde de yargı sorduğunda biz de görüşümüzü söylüyoruz. Biz davaları ne olursa olsun, dava açacağız mantığı ile yapmıyoruz, yanlış olduğu için açıyoruz. İtiraz aşamasında resmi yazı ile yazıyoruz eksikleri. Bunlar dikkate alınmıyorsa, yapacak tek yol yargıya başvurmak kalıyor. Yanlış bir planda yargıya başvurmayın denmesin. 74 hektarlık alanla ilgili dönülemeyecek bir plan yapılacaktı. İyi bir şey çıkamayacak konuda nasıl sessiz kalacaktır? Açarız planı, isterlerse tartışırız."



74 HEKTARLIK ALANDA BRÜT YOĞUNLUK ÇOK YÜKSEK
Önlerinde iki tercih olduğunu da belirten Selvitopu, "Bir brüt yoğunluk bir de adalarda yoğunluk vardır. 74 hektarlık alanda brüt yoğunluk çok yüksek. Bakanlığa tekrar değerlendirin dediğinde, 1 emsali geçmiyor ancak bu planlarda 1'in çok üzerinde. Biz orada ne yapmak istiyoruz? Güzel bir kent dokusu mu yaratacağız, yoksa yoğun bir kent dokusu mu yaratacağız?" dedi.

KARABAĞLAR BELEDİYESİ YARGIYI MI ETKİLİYOR?
Karabağlar Belediyesi'nin yanlışa karşı durmaya devam edeceğini de dile getiren Selvitopu, "Karabağlar Belediyesi yargıyı mı etkiliyor? Yargı, objektif bir karar veriyor ve sonucu açıklıyor. Ancak yargıya gitme, yanlışı görme, diye bir şey yok. Benim temel görevlerimden bir tanesi yanlışa karşı çıkmak. Doğru olan projeyi de destekleriz. İller Bankası binasının arkasında bir alan var, okul yapılacak deniyor; biz onu sonuna kadar destekleriz. Bizim önerimiz şu: Okul yapılırken altına otopark yapılsın. Bunu kurumlar değerlendirecek. Bizim keskin bir bakış açımız yok, bu konuları siyasi değerlendirmek doğru değil" ifadesini kullandı.



TOKİ YORUMU: MAHKEME BİZİ HAKLI BULDU
Karabağlar'da tartışmalara neden olan TOKİ alanı ile ilgili de konuşan Selvitopu,"Mahkeme yapım ihalesini iptal etti. Biz mahkemeye gittik. Çünkü usulsüz bir durumdu ve biz de bunu yargıya taşıdık, mahkeme de Karabağlar belediyesini haklı gördü ve davayı iptal etti.  Yargı orada bir yanlışlık bulmuşsa, bunun neresinde hata var? Herkesin buna saygı göstermesi gerekir. Demek ki burada bir hukuksuzluk ve yanlış var. Biz de bunun düzeltilmesini söylüyoruz. Yargının iptal kararı olan yerde yapılma ihalesi yapamazsınız dedik ve yargı bizi haklı buldu" diye konuştu.

DAVA AÇTIĞIMIZDA KONUT OLACAK DENMEDİ
TOKİ'nin alan ile ilgili iptal kararı olduğunu bilmesine rağmen ihaleye çıktığını belirten Selvitopu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"2017 yılında burası Maliye Hazinesine aitti. 2017 yılında TOKİ'ye devredildi. TOKİ'ye devredildiğinde sosyal konut yapılacak diye bir şey söz konusu değildi. Biz sonrasında Karabağlar'da dedik ki, tamamı üniversite alanı olsun. Bu yönde girişimlerimiz oldu. 2018 yılında yapılan ve TOKİ tarafından onaylanan bir plan var; 38 hektar üniversite ve 42 hektar da konut alanı olarak. O dönemde TOKİ'nin bir kura çekimi var mıydı? Deniliyordu ki, biz konutları kat karşılığı yapacağız, o payla da üniversite binalarını yapacağız. Biz 2018'de konut alanlarına itiraz ettik, dikkate alınmadı, dava açıldı. 38 hektara itiraz etmedik, 42 hektar için dava açtık. Sonra 2019 yılında yeni bir plan daha onaylandı, sonrasında ona itiraz edip dava açtık. TOKİ ne zaman kuraları çekmiş? 25 Şubat 2020 tarihinde! O tarihe kadar böyle bir durum yoktu. Dava açtığımız tarihinde sosyal konut yapılacak diye bir şey söylenmedi ve deklare de edilmedi."

YARGI KARARI VARKEN KURA ÇEKİLİP YAPIM İHALESİNE GİDİLDİ
İmar planı olmayan bir alanda ihale yapılamayacağını belirten Selvitopu, şu görüşlere yer verdi:
"2018'de yok, 2019 yılında dava açtığımız tarihte de yok. Şimdi neden Karabağlar Belediyesi muhatap oluyor? Kura 25 Şubat 2020'de çekiliyor. Çekildiği tarihte yargı yürütmeyi durdurma kararı veriyor. Peki bu karar varken, TOKİ nasıl kura çekebiliyor? Bu vatandaşların muhatabı, kurayı çeken idaredir; Karabağlar belediyesi değil. Vatandaşları bu duruma getiren, kurayı çeken idaredir.  Yani kuranın çekildiği zaman zaten iptal kararı var. O vatandaşlar neden gidip TOKİ'ye planların iptali varken kura çektiniz demiyor? Karabağlar Belediyesi mi kurayı çekti? Planın olmadığı, mahkeme kararı olan yerde Karabağlar Belediyesi mi kura yaptı? İmar planı yok, plan olmayan yerde yapım ihalesi yapamazsınız. Hukuk ve kanunlar bunu diyor. Hem bu hukuksuzluğu yapacaksın, sonra dönüp belediyeyi suçlayacaksınız! Olmaz öyle şey. Biz bu algıyı yıkacağız. Bu vatandaşların sorununa da biz sahip çıkarız ve sorunlarının çözülmesi için elimizden geleni yaparız. Ancak sen bu davadan vazgeç, diye bir şey yok. Bizim dava sürecimizde zaten böyle bir durum yoktu. Yargı kararı varken kura çekilip yapım ihalesine gidiliyor."

TOKİ, MAĞDURLAR İÇİN ÇÖZÜM ÜRETMEK ZORUNDA
'Konutlar şehit ailelerine ve gazilere verilecek' eleştirilerine de yanıt veren Selvitopu, "Karabağlar belediyesinin şehit yakınlarına, gazilerimize nasıl davrandığını herkes bilir. Bu konularda hassas konuşulmalı. Biz de bu konuda oldukça hassas davranıyoruz. Böyle bir algı yapılırsa ben de derim ki, siz bu şehit ailelerine bu hukuksuzluğu nasıl yaparsınız? Belediye yapmış olsaydı bu kurayı, muhatap kim olurdu?  TOKİ bu vatandaşlara mutlaka çözüm üretmek zorunda. Herkes yaptığı hatanın bedelini ödeyecek. Yanlışı yapanlar, yanlışı düzeltmek zorunda" açıklamasında bulundu.

ÖNEMLİ OLAN, SAĞLIKLI ÇÖZÜMLER BULMAK
38 hektarlık üniversite alanı ile ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığını belirten Selvitopu, "Ben vatandaşları suçlamadım, muhatapları kimdi, diye açıkladım sadece. Biz muhatapları kim, onu anlatmaya çalışıyoruz. Burada hukuk ne derse, o olacak. Yeni bir plan yapıldı ancak yapılanların aynısı. Bunun için de itirazlar yapıldı. Ben milletvekilimize bir şey diyemem, o hukukçu, benden daha iyi bilir hukuku. 38 hektarlık üniversite alanı kesinleşti, onda bir sıkıntı yok. Oradaki vatandaşlara da mutlaka Karabağlar'da çözüm üretilecek yerler var. Önemli olan, bunları oturup sağlıklı çözüm üretmek" dedi.



ÜNİVERSİTE ALANI İLE İLGİLİ BAKANLIKLA GÖRÜŞMEMİZ OLMADI
Alanla ilgili yapılan planların hepsinin bir önceki planlar ile aynı olduğunu da belirten Selvitopu, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Yeni bir plan yapıldı. Biz bir şey de demiyoruz. Mahkeme iptal ediyor. Çünkü, aynı plan bir kez daha önümüze geliyor.  Kim inatlaşıyor burada? Bizim belediye olarak çözüm önerilerimiz var. Devlet işleyişini bilen biriyim. Konuyla ilgili belediyemiz muhatap alınır, belediyemizden görüş istenirse, biz de görüşümüzü iletiriz.  Ancak şu an belediye muhatap alınmıyor. Bakanlık ve belediye başkanlığı ile görüşülüyor, deniliyor ancak görüşülen yer, Osman Aksüner... Üniversite alanı ile ilgili bir görüşmemiz olmadı bakanlıkla. Bizim önerimiz sorulursa çözüm önerimiz sunarız."

GÖRÜŞMEME GİBİ BİR DERDİMİZ YOK
TOKİ mağdurlarının görüşme talebine olumlu karşılık vereceğini dile getiren Selvitopu, "Görüşme talepleri gelirse, tabii ki görüşürüz. Bizim görüşmeme gibi bir derdimiz yok. Dinleriz kendilerini biz de düşüncelerimizi anlatırız kendilerine. Vatandaşlar, TOKİ'ye gidip neden belediye ile görüşmüyorsunuz, desinler. Belediye ile görüşüp çözüm bulun, desinler. Benim onlara önerim bu. Atatürk Gençlik Ve spor merkezini gerçekleştiriyoruz. 32 dönüm üzerinde. 2,5 yıl içinde hizmete sunmayı planlıyoruz. Uzundere bölgesinden Karabağlar'a girenler farklı bir görsel görecek" dedi.

HEDEFİMİZ MODERN BİR KARABAĞLAR YARATMAK
Büyükşehir Belediyesi hariç başka bir kurumdan yardım göremediklerini de belirten Selvitopu, sözlerini şöyle sonlandırdı:
"Metro Yeşillik caddesine paralel geçiyor verilen s'nin biraz daha genişletilmesi yönünde talebimiz oldu. Bunlar biraz daha teknik konular, proje çalışmasında bunlar dikkate alınacaktır. Bu gerçekleşirse, bir de söylediğimiz bulvarlar var. Bunlar  bizim Karabağlar belediyesinin boyunu aşan konular. Bunları İzmir Büyükşehir yapacaktır, takip ediyoruz. Bunlar yapılırsa Karabağlar, modernleşmeye başlayacaktır. Hedefimiz, modern bir Karabağlar yaratmak, hayata geçerse bunu başarmış olacağız. Biz Büyükşehir dışında farklı bir destek göremiyoruz, geri kalanları kendi imkanlarımızla yapmaya çalışıyoruz.

 
Batur, bayramlaşma programına başladı
 
Su motorunu çalıştırdı... Kendisini hastanede buldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Temmuz 2021 Cuma 12:27

Bu alana TOKİ yapmak ısrarı neden? Bu alanın karşısında yer mi kalmadı da buraya konut yapılmak isteniyor? Karşı alanda 540 hektarlık yerde konut yapacak yer mi kalmadı?

Yorumu oyla      4      3  
Bülent ışık 16 Temmuz 2021 Cuma 09:55

Kredi ve Yurtlar Kurumu kredileri geri ödemesi niçin üfe'ye göre hesaplanıyor. Yıllık tüfe yüzde 17 yıllık üfe yüzde 42. Öğrenciler üretici mi geri ödemesi üfe'ye göre hesaplanıyor. Toki kredileri geri ödemesi üfe çok yükselince tüfe 'ye çevrildi.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batur, bayramlaşma programına başladı
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ...
Bergama Belediyespor Kulübü’nde kongre heyecanı
3. ligde mücadelesini sürdüren Bergama Belediyespor Kulübü Olağan Genel ...
Bergama'da 15 Temmuz için tören
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ilk tören ...
 
Kuşadası’ndaki dev projesinin ilk etabı tamamlandı
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Kuşadası’nın içme suyu ihtiyacını karşılayacak ...
İzmir şehitlerini unutmadı
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Kadifekale ...
Karşıyakalı çocuklara ücretsiz diş sağlığı taraması
Karşıyaka Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Bülent Ecevit ...
 
İzmir'in uzak ilçesine metro müjdesi!
Kemalpaşa halkının uzun yıllardır hayalini kurduğu metro projesi ile ilgili ...
Soyer’den ‘Boğaziçi’ göndermesi: Melih Bulu haklıymış!
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, Resmi Gazete'de yayımlanan ...
İZSU'dan bayram hazırlığı: İki ilçeye depo takviyesi
Yaz aylarında artan su tüketimini kesintisiz karşılamak için önlem alan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva