HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ocak 2015 Perşembe - 15:28

Karabağlar'da Kent Tasarım Atölyesi kuruldu

Karabağlar Belediyesi “Yeni Bir Kent Tasarımı İçin Projeler Üretiyoruz” sloganıyla yola çıkarak İzmir'de bir ilki gerçekleştirdi ve kendi Kent Tasarım Atölyesi’ni (KETA) kurdu. Tasarımın gücü ile yenilikçi çözümler üretmeyi amaçlayan kent tasarım atölyesinin ilk toplantısına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu konuşmacı olarak katıldı ve çalışmalar start aldı.

Karabağlar da Kent Tasarım Atölyesi kuruldu

İZMİR - Atölye seminerlerinin düzenleneceği Yeşil Ev'deki toplantıya Karabağlarlı gençler de katılarak hayallerindeki Karabağlar'ı ve ne istediklerini anlattılar. Başkan Selvitopu da etkinlikte yaptığı konuşmada kent tasarım atölyesinin önemine değindi ve gençlerin katılımcı anlayış içerisinde görüş ve önerilerinin bu atölyelerde tartışılacağını söyledi. Selvitopu, “ Gençlerin görüş ve önerileri bu atölyelerde tartışılacak. Bunlar bizim çalışmalarımıza da yön verecek. Düşüncelerinizin kent içerisinde hayata geçtiğinin duygusunu ve mutluluğunu yaşayacaksınız. İnsanlar yaşadığı kentle ilgili alınacak kararlarda söz sahibi olmak istiyorlar. Görüşlerinin değerlendirilmesini istiyorlar. Kent Tasarım Atölyesi,  demokratik, çağdaş anlayış içinde hayata geçecek. Sizler de söz sahibi olacaksınız. Bu atölyelerden düşünceler ve projeler gelecek” dedi.
 
VATANDAŞLARI RANTA KURBAN ETMEYECEĞİZ
Kentsel dönüşüm ile ilgili de gençlere bilgi veren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Uzundere'de İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak kentsel dönüşümün Türkiye'ye örnek olacağını belirtti. Kentsel dönüşümde temel felsefelerinin orada süre gelen yaşamların dönüşüm sonrasında da aynı yerde sürdürülmesini sağlamak olduğunu ifade eden Başkan Selvitopu , “Vatandaşları ranta kurban etmeyeceğiz. Bu ranttan insanlar ve kamu yararlanacaktır. Sizler de kentle ilgili bu çalışmalara katılmanız yarar sağlar. Kent atölyeleri bu yüzden çok önemli. Dönüşümün sosyal boyutu var. Sosyal dönüşümü yapmazsanız insanlar mağdur olur. Amaç insanları mutlu etmek.” Diye konuştu.
 
KETA'DA NELER OLACAK?
Karabağlar Belediyesi tarafından yürütülen KETA, Karabağlar'ın kentsel sorunlarının çözülmesi için yaratıcı buluşma ortamları sağlayarak, tasarımın gücü ile yenilikçi çözümler üretmeyi amaçlayacak. Öncelikle Karabağlar’da yaşayan ve çalışan genç tasarımcılar olmak üzere, Karabağlar'ın sorunları üzerine düşünen, fikri, tasarımı veya projesi olan herkes bu çalışma ortamına davet edilecek. Seminerler ve Atölyelerde uygulamalı eğitimler verilecek. Tamamen üretime yönelik olacak bilimsel çalışmalar, sosyal diyalog atölyesi, ortak akıl ve üretim atölyesi, kent tarihini araştırma ve kentlilik bilinci atölyesinde tartışılacak. Ayrıca bu üç ortak akıl altında birçok atölye çalışması bulunacak. KETA, Karabağlar Belediyesi, tasarımcılar, gönüllüler, destekçiler ve öğrencilerle işbirlikleri kurarak fikir üretip ürünlerini kamuoyuyla paylaşacak.
 
GELİŞEN BİR KARABAĞLAR HEDEFLİYORUZ
Gençlerin isteklerini tek tek not alan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu önemli olan projeleri gündemine aldıklarını söyledi. Gençlerin Karabağlar için taleplerini dikkatle dinleyen Başkan Selvitopu “Sizlerden çok şey öğrendim. Bunlar bizim için çok önemli. Sizlerin ne istediğinizi öğrendik. Yerel yönetimin yapması gereken bu. Onları iyi anlarsak projeler daha iyi ortaya çıkar. 5 yılık süreç içinde Karabağlar gittikçe çıtasını yükselten,  değişen ve gelişen bir ilçe olacaktır. Yerel yönetim olarak bizler bunun önünü açacağız.” Dedi.
Etkinliğe Karabağlar Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Nail Özlüsoylu da katıldı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de işsizliğe AOSB ile ortak çözüm
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ...
Çamlık’ta belediye hizmet birimleri açılıyor
Selçuk’ta köy tüzel kişiliğinden ayrılıp mahalleye dönen bölgelerde Belediye ...
Engelsiz Foça için büyük bir adım
Foça Belediye Başkanlığı engelliler için daha yaşanabilir bir Foça koşulları yaratmaya çalışıyor.
 
Bakanlıktan İzmir’deki ‘KEYY iddiası’na fotolu yanıt
İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kiraz İlçesi'nin Karaman Mahallesi'nde, ...
Bornova Uğur Mumcu’yu dostlarıyla anacak
Gazeteci - Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 22. yılında Bornova Belediyesi'nin ...
Başkan Tosun'dan miniklere karne sürprizi
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, sömestr tatiline sayılı saatler ...
 
Selçuk Belediyesi’nden çevreci ve insani hizmet
Selçuk Belediyesi, dönemleri gelince budanan dalları yakıta çevirdi. Çevreci ...
Başkan Piriştina'dan köylere yatırım turu
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilçe sınırları içerisinde yer ...
Karşıyaka’da etiket hilesine zabıta engeli
Vatandaşların daha konforlu ve huzur içinde alışveriş yapması için çalışmalarını ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva