HABERLER>POLİTİKA
8 Mart 2024 Cuma - 20:53

Karabağlar adayı Tunç projelerini duyurdu: Cumhur belediyeciliğini göstereceğiz!

Proje lansman toplantısında konuşan Cumhur İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç, “Amacımız memleketimiz değişik yerlerden iyi yaşam umuduyla gelen vatandaşlarımızın hayalini gerçeğe dönüştürmek. İyi belediyecilik nasıl oluyormuş onu göstermek. İnsanlarımızın nasiplendiği Cumhur İttifakı Belediyeciliğini inşallah 31 Mart akşamı İzmir ve Karabağlar’da göstereceğiz” dedi.

Karabağlar adayı Tunç projelerini duyurdu: Cumhur belediyeciliğini göstereceğiz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhur İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında hayata geçirmeyi hedeflediği projelerini kamuoyu ile paylaştı.

Düzenlenen toplantıya ev sahibi Sadık Tunç’un yanı sıra, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Mehmet Ali Çelebi, Cumhur İttifakı Meclis üyeleri adayı ve çok sayıda partili katıldı.

TUNÇ: CUMHURİYET'İN EN GÜZEL ÖRNEĞİYİM 
Sözlerine kendini anlatarak başlayan Tunç, "Kısa bir videoda hayat hikayem anlatıldı. Cumhuriyet ne kazandırdı derler. Cumhuriyet rejiminin somut bir göstergesiyim. Türkiye'nin neredeyse en doğusunda doğmuş biri olarak Kaymakamlık mesleğine yükselebildiysem bu cumhuriyetin eseridir. Karabağlar’’da belediye başkan adayı olabildiysem bu yine cumhuriyetin eseridir. Neden kaymakamlık gibi konforlu meslek dururken siyaset dediler. Ben Karabağlar'a atandıktan sonra güzel işler yaptıktan sonra 2 yıl sonra Konya'da vali yardımcısı olarak atandım. Üzülmüştüm çünkü burada güzel işler yapmıştım ve güzel işler yapacaktım. Ancak Karabağlar'ın çok güzel insanlara atamaya karşı çıktılar. Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin herkes birleşti ve 'kaymakamımızı bırakmak istemiyoruz' dediler. Milletvekillerimiz gerekli girişimde bulundu ve ilçemize 4 yılda daha hizmet edebildim. Biz Anadolu insanıyız. Biz kim iyilik yaptıysa ona karşılığını vermeye gayret ederiz. Karabağlar halkı bana zor günde sahip çıktı, ben de görev yaptığım her an onların hayatını kolaylaştırmaya çalıştım. Görevden ayrıldığım süreçte 430 derslik yapmışız. İldeki okulların yarısı bizim dönemimizde yapılmış. Demokrasi Üniversitesi'nin ilçemizde kalmasını sağladık. Bana sahip çıkan Karabağlar halkının 30 yıl aynı zihniyet ile mağdur olduğunu gördükten sonra o konforlu alanda kalamazdım. Kötü belediyeciliğin elinde Allahın o kadar güzel şehirler yarattığı yerlerde belediyeler kötüye gidiyordu. Kötü belediyecilik nerede diye ders yapsanız laboratuvar İzmir dersiniz" dedi.

SÜSLÜ LAFLARDA BULUNMUYORUZ
Belediyecilik sürecinde kimseyi dışlamayacaklarını belirten Tunç, "Biz belediyeciliğimizde hiçbir insanımızı dışlamayı düşünmüyoruz. Ülke olarak çok zenginliklere sahip ülkeyiz. Binbir renkli çiçeklerden oluşan kültür bahçedeyiz. Bu bahçedeki her insanın yaşam imkanı bulmasını istiyoruz. Bu çiçeklerden biri yok olursa insanlık ölür diye düşünüyoruz. Biz birileri gibi katılımcı gibi süslü laflarda bulmuyoruz, icraata döküyoruz. Biz insanlara eşit ve üretken bir belediyeciliği vaat ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TESPİT EDİP ÇÖZÜMÜ HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Herkesin sorununu çözmeye talip olduklarını belirten Tunç, "Senin önündeki çukur nedir dediğimizde her insanın önündeki problem var olan en önemli problemdir. Kimi için TOKİ konutları, kimi için üniversite, kimi için evinin önünde yanmayan lamba çukurdur. Biz vatandaşlarımıza şunu vaat ediyoruz; Herkesin önündeki çukur neyse onları tespit edip çözümleri hızlı şekilde hayata geçireceğiz" dedi.

Şehircilik konusunda eleştirilerini belirten Tunç sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü;

"Daha iyi bir şehir umuduyla geldiğimiz şehrin yüzde 70'i çarpık yapılaşma. Yeşil alan, spor alanları yok. İnsanların arzu ettiği kamu hizmetleri sunamıyoruz. Bizim hedefimiz Avrupa Şehir Şartları Kriterleri diyoruz. Manisa'ya giderseniz bu kriterleri  görürsünüz. Uşak'a gidersiniz görürsünüz. Konya'ya giderseniz dünyada 1 numara diyebilirsiniz. İzmir'e geldiğinizde durum içler acısı. Laf, sloganla değil, hizmetle icraatla vatandaşlarımızın bu seviyeye çıkması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz."

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ
"Depreme dayanıklı konutların hayata geçirildiği diğer taraftan sosyal devletin yaşam bulduğu, zayıf olanın koruyup kollandığı bir şehir vaat ediyoruz. Hiçbir vatandaşımızın yatağa maddi eksiklikten aç girmesini istemiyoruz ve sosyal belediyeciliği hayata geçireceğiz."

10 BİN KONUT YAPACAĞIZ
"Karabağlar  yüzde 70'i çarpık yapılaşmanın olduğu, kötü belediyeciliğin yapıldığı ilçemiz. Biz 5 yıllık sürede 10 bin sosyal konut yapmayı vaat ediyoruz. Çünkü ilçemizde dar gelirli vatandaşımız çok. Bu vatandaşları görmezden gelen belediyecilik anlayışı var. İlçemizde Demokrasi Üniversitesi olarak bildiğimiz alanın yanında dar gelirli vatandaşlarımıza 720 konut yapıma projesi olmuştu TOKİ'nin. 4 yıl önce 720 vatandaş hak sahibi oldular. Vatandaşlar 1-2 yıl sonra inşaatlar biter diye ümitlendi, hayaller kurdular. Ancak maalesef sosyal belediyecilik yapıyoruz diyenler 720 dar gelirli vatandaşımıza yaptığımız konutları mahkemelere taşıdırlar. Karabağlar'da yeni konut ihtiyacı yok dediler. Madem konu ihtiyacı yoktu da bu 720 konuta başvuran 30 bin kişi nerden çıktı? Sen neden dar gelirli vatandaşların konut sahibi olmasına karşı çıktınız? Tamamen algı yapmaya yönelik gerçeklerden uzak, hizmet etmekle dertlenmeyen zihniyeti görmekten Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak üzüldüm.  Cumhur İttifakı olarak belediyeye kazandıktan sonra biz 10 bin konutu Karabağlar'a kazandıracağız."

MASKELERİNİ DÜŞÜRDÜK
"İlçemizin en önemli sorunu kentsel dönüşüm.Siyaset üstü olması gereken konu maalesef 30 yıldır iktidarda olmalarına rağmen hiçbir hizmet üretmeyen vatandaşın barınma hakkını istismar eden  2012 yılında kentsel dönüşüm kararı alınmasına rağmen belediyenin manipülasyonuna rağmen bir türlü adım atamadık. Kentsel dönüşüm kararı alıyoruz, vatandaşa gidip 'evlerini yıkacaklar, kentsel değil rantsal dönüşüm var, evleriniz zengine verecekler' diyorlar. Vatandaşa çözüm önerisi de önermiyorlar. Vatandaşlarımıza algı operasyonu yaptılar ve yaptığımız tüm planları mahkemeye taşıdılar. Biz de bir türlü adım atamadık. Kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşlarımız mahalle birlikleri adı altında kentsel dönüşüm birlikleri var. Başkan adaylarını ziyaret etiler. 4 maddeden oluşan  yazımız var bunları okuyun pazar günü gelin görüşlerinizi belirtin dediler. Ben okudum bizim yapmak istediklerimizle aynı. Bizlik bir sıkıntı yok yani. Bizim yoldaşımız halkımız. Biz halkımızdan yanayız. Siz ne yandasınız? Aynı toplantıya CHP adayı da geldi. Biz tahaddüdnameyi imzaladık. CHP adayı geldi sanırsınız milletvekili Londra’dan, çiçekten böcekten bahsetti ancak bir türlü konuya gelmedi. Dedik ki konuya gelsin ama bilgisi yok ki. Navigasyon ile geziyor Karabağlar'da. Ne yapacağını bilmediği için taahhütnameyi imzalamıyorum dedi gitti. Kim halktan yana? Yıllarca istismar politikası yürütenlerin maskesini düşürdük!"

2 YEŞİL ALAN MÜJDESİ
"Poligon İzmir bahçesi, diğeri Yenitepe İzmir bahçesinin müjdesini veriyorum.Poligon İzmir Bahçesi bir ucu Üçkuyular, diğer ucu Limontepe de olan Kültürpark ın 2 katı olan yer. Askeriye orayı boşaltmış durumda.Oranın tahsisini alacağız ve orayı Karabağlar'lıların hizmetine sunacağız. Birileri diyor ki betonlaşacak. Alışmışlar Karabağlar ve Buca'yı beton haline getirmişler, insanın fikri neyse zikri de o. İçinde sadece birkaç sosyal tesis yapacağız. Birkaç kafe ve lokanta, engelliler için alanlar, yürüyüş alanları ve bir konser alanı olacak. İzmir'in en büyük yeşil alanı olacak. Şimdiden hayırlı olsun. Yenitepe İzmir olarak bildiğimiz Fuar izmir'in karşısında 450 dönümlük alanımız var. Tamamı bakanlığa ait. Poligon İzmir Bahçesi gibi yeşil alan olarak vatandaşlar sunacağız. İzmir'de bunlardan daha büyük yeşil alanı olan merkez ilçe yoktur."

İLK MECLİS GÜNDEMİMİZDE DOĞAL GAZ OLACAK
"En üzüldüğüm konulardan biri... Sene 2024 Afyon'un, Erzurum'un köyünde doğalgaz var, ben vatandaşlarımın karşısına geçiyoruz diyorum ki doğalgaz vaat ediyorum. Uzun yıllardır mülki amirlik yapmış biri olarak üzülüyorum. 2024 yılında İzmir'de doğal gaz vaadinde bulunmak beni üzüyor. Bu mevcut belediyelerin çapsızlığını göstergesi. Karabağla'da neden halk doğalgaz alamıyor? 3-14 mahallemizde doğal gaz yok. Bunun sebebi imar planı olmadığı için... Bu da ayrıca bir utanç konusu. İzmir gibi bir şehirde 100 yıldır Cumhuriyet var siz İzmir'i imar planlarına hala kavuşturamamışsınız. Belediyeciliğin alfabesi imar planlarıdır. Bunlar imar planlarını yapmamışlar, çarpık yapılaşmanın olduğu yerde imar olmadığı için dağıtım firmaları özel şirketler. İmar planı olmayan yere altyapı yatırımı yapacağım sen imar düzenlemesi yaptığında benim altyapıya zarar verirsin, verirsen karşıla diyor. Bunu gören hükümetimiz sadece İzmir'e özel bir yasa çıkardı. Belediyelere yetki veriyoruz dağıtım firmalarının  altyapı firmalarını herhangi bir zarar verirlerse bu zararı karşılayabilirler diye. İzmir Gaz hali ile belediyeye başvurdu, bana güvence ver dedi. Cumhur İttifakına mensup meclis üyesi arkadaşlarımız önerge götürüyor meclise ve vatandaşlar mağdur diyor. Hayır ben sorumluluk alamam yanıtı veriyor. Siz  CHP olarak çıkın biz imzalayalım Cumhur İttifakı olarak diyorlar ama onu da kabul etmiyorlar. Burada görevi kötüye kullanmadan söz konusu. Vatandaşlar bu güvence verilmediği için doğalgaz alınamıyor.Biz Cumhur İttifakı olarak seçimi kazandığımızda yapacağımız ilk meclis oturumunun ilk gündemi doğalgaz ile ilgili olacak ve söz veriyoruz bunu yapacağız.Belediye başkanlığı için , kaldırım, yol yapmak için çok zeki olmanıza gerek yok. Demokrasi zaten ortalama insan içindir. Hiçbir hizmet yürümediği gibi şehrimizin trafiğin görüyorsunuz. İnsanlar otopark yüzünden cinayete varan asayiş problemleri yaşıyor."

HASTANELERİ KAPATMAYACAĞIZ, YENİLEYECEĞİZ
"İlçemizde 2 önemli hastanemiz var. Bozyaka ve Yeşilyurt. Şehir hastanemiz kuruldu. Avrupa standartlarını üstünde. Ancak şehrimiz çok büyük. İzmir sağlık alanına Ege Bölgesi'nin merkezi konumunda. İlçemizde 2 hastane var. Bozyaka ve Yeşilyurt kapanıyor diye başladılar. Biz hastaneleri yıkmıyoruz, yeniliyoruz. Bizim hastanelerimiz özellikle Bozyaka çok eskimiş durumda, depreme dayanıksız durumda. Yeşilyurt'un bazı üniteleri hizmet vermekten uzak. Bozyaka Hastanesi Cumhurbaşkanlığı Yatırım programında. Karabağlarda inşallah ihaleye çıkacak. 600 yataklı yeni hastane müjdesi vereceğiz. Yeşilyurt’ta ise 800 yataklı depreme dayanıklı hastane inşa edilecek. CHP İl Başkanı belediyenin işi mi ki dile geliyor diyor. Peki yalan söylemek sizin işiniz mi? Bunu belediye yapmayacak ancak siz devletin yaptığı güzel bir işi farklı lanse ederseniz bende bu ülkenin vatandaşı olarak doğrusunu anlatırım vatandaşlarımıza."

TÜM DAVALARI GERİ ÇEKECEĞİM
"Demokrasi üniversitemiz yılan hikayesine dönüştü. 6-7 dönümlük alana kurulu bir üniversite. Mücadele ettik ve ilçenin böyle bir üniversiteye ihtiyacı olduğu söyledik. Yerleşke nerde olsun dendi dedik ki Uzundere'de 800 dönüm yerimiz var. Burası ekonomik açıdan geri kalmış yer. Binlerce çocuğa iş imkanı olacak, mahallenin emlak değeri artacak, mahallenin kültür seviyesinin yükselmesi sağlanacak. 400 dönüm ayrıldık. İstanbul'da 200 üniversite var hepsi 5 dönümlük 10 dönümlük alanlara kurulmuş. Biz 400 dönüm ayırdık ancak belediyemiz ve  işbirlikçi odaları itiraz etti. 4 yıldır öğrenciler konteynerde eğitim görüyor. Halkımızın lehine olan hangi iş varsa karşımızda Karabağlar Belediyesini gördük. Beliyi kazandığımız takdirde Üniversite ile ilgi tüm davaları geri çekeceğiz. TOKİ konutları ile ilgili açılmış davaları da geri çekeceğiz.

CUMHUR İTTİFAKI BELEDİYECİLİĞİNİ GÖSTERECEĞİZ
“Amacımız memleketimiz değişik  yerlerden iyi yaşam umuduyla gelen vatandaşlarımızın hayalini gerçeğe dönüştürmek. İyi belediyecilik nasıl oluyormuş onu göstermek. İnsanlarımızın nasiplendiği Cumhur İttifakı Belediyeciliğini inşallah 31 Mart akşamı İzmir ve Karabağlar’da göstereceğiz.”

 
Kasiyer Merve'yi hayattan koparmıştı... Market baskınında küfür savunması!
 
Adalet Bakanı'ndan AK Parti'nin adayına destek çağrısı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
özgür 9 Mart 2024 Cumartesi 12:20

bu sefer oyum icraate yani kaymakam beye olacak... ideolojik edebiyata oy yok.. haklarını fazlasıyla kullandılar

Yorumu oyla      0      0  
Ferruh 9 Mart 2024 Cumartesi 12:06

Karabağlar da kimlerle birlikte ittifak yapıyorsun başkan yoksa kapalı kapılar arkasında Dem(hdp) ile ittifak mı yapıyorsunuz bu konuda açıklama yapmalısınız eğer yapmıyorsanız

Yorumu oyla      0      0  
Hulya 8 Mart 2024 Cuma 22:01

Oylar size başkan kentsel dönüşüme beton diyen lere oy yok

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin adayı Balkan: Urla'yı demokratik yönetime kavuşturacağız!
Seçim ofisinin açılışında konuşan CHP'nin Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk ...
Dağ'dan CHP'ye fair-play ziyareti
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim ...
CHP'li Köksal: Afyon ittifakında DEM yoktur!
CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, "Belediye başkanı ...
 
Dağ, kadın ve aile projelerini duyurdu... İstihdam ve ulaşım vaadi!
Kadın ve Aile projelerini kamuoyu ile paylaşan Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir ...
CHP Lideri Özel: İzmir bizden değil denilerek geri bırakılıyor!
CHP Genel Başkanı  Özgür Özel, İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen programda ...
'Aileyle kadını ayıran her türlü yaklaşımı reddediyoruz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Güçlü ailenin ilk ve en önemli şartı ...
 
Özgür Özel'den Burcu Köksal açıklaması
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’de, Genel Başkanı Özgür Özel, ...
Kılıçdaroğlu'ndan o iddiaya yanıt: Alçak bir iftira
'Dem Parti' çıkışıyla tartışma yaratan CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan ...
Ülkeyi sarsan cinayetle ilgili İzmir’de konuştu: Süratle sonuçlandı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir'de 31 Ocak'ta bindiği taksinin şoförünü ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva