HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2024 Salı - 08:27

CHP Lideri Özel: İzmir bizden değil denilerek geri bırakılıyor!

CHP Genel Başkanı  Özgür Özel, İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen programda konuştu. Özel, " Atatürk'ün annesini ağırlayan İzmir tek adamın ne olduğunu, güçlü bir parlemento kuran, güçler ayrılığı kuranın, cumhuriyeti kuranın kim/ne olduğunu bildiği için CHP'den vazgeçmiyor. Mesele bu bakar basittir ve nettir. Hatay'da teslim alamayacaklar, İzmir zaten hiç teslim olmadı. Oy vermezseniz olmaz diyor. İzmir bizden değil denilerek geri bırakılmaya çalışılıyor" dedi.

CHP Lideri Özel: İzmir bizden değil denilerek geri bırakılıyor!

EGEDESONSÖZ –  CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim programı kapsamında İzmir’de bir dizi programa katıldı.

Özel ilk olarak İZTO, EBSO, Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri ile birlikte iş dünyasıyla buluştu.

Programda Özel bir konuşma gerçekleştirdi.

Özel’in konuşmalarından satır başları şöyle:

Buraya Tunç Başkanımızla, Bornova Belediye Başkanımız Mustafa İduğ ile Dikili’nin, Seferihisar’ın, Karaburun’un mevcut adayları aramızda. CHP güçlü ve motivasyonu yüksek bir parti. Motivasyonları makamdan ibaret olmayan, genel iktidarda olmamalarına rağmen bir idealin var ettiği kadroların oluşturduğu bir parti…

Evden çıktık, 25 dakika sonra buradaydım. Manisa’nın İzmir’e en yakın noktasında oturuyorum. Buradaki katılımcıların pek çoğu buradan ayrılıp evlerine giderken benden daha fazla çaba sarf edecekler.

BİR SONRAKİ ADIMA BENİ TEŞVİK EDENLER HEP İZMİRLİLER OLDULAR
10 yaşımdan beri İzmir'deyim. İzmir'den çok şey aldım.Salonda yatılı okuldan arkadaşlarım var.  O günden  bugüne İzmir hep bana birşeyler kattı. Daha sonra vatani görevimi yapmak için gittim. Yaşım gençti, çok koştuk, istediğin yerde askerlik yap dediler. Manisa'da yapabilirdim ama ben İzmir'e gideyim dedim. 24 yaşında İzmir ile olan bağımı hafta sonu ziyaretleri ile sürdürdüm. Bir sonraki adıma beni teşvik edenler hep İzmirliler oldular.

İş dünyasından isimler tarafından yapılan tüm konuşmalarda işbirliği, eşgüdüm var. Ben nereye geldiysem ortak akılla yürütülen meslek örgütleri ile geldim. Meclis örgütleri STK refleksi gösterildiği için meslek örgütleri kendilerine STK diyor. Oysa ki araçlarının plakalarını bile siyah olduğu yapılar sivil yapılar değildir. Bu yapılar kendi üyelerinin hak ve menfaatlerini kamunun ortak menfaatleri ile sürdürenlerdir.

İzmir'de iş dünyası ile birlikteyiz. Bundan sonraki süreçte ekonominin nasıl yönetilmesi gerektiğinden ve yapılacaklardan en fazla etkilenecek olanlardanız. İzmir, 101 yıl önce İktisat Kongresi’ne ev sahipliği yaptı.  Ben ‘bizim dediğimiz olur’ demek yerine İzmir'i İzmir yapan iletişim ve birlikte karar verme sürecini o günden tarif ettiler. Genç İzmir'in ekonomik yapıları Ankara'dan ben yaptım oldu ile değil, farklı kesimlerin 16 gün çalışması ile gerçekleştirildi. 

İzmir dışarıdan göründüğü gibi birilerinin siyasi destekçisi değil hizmete bakan şehirdir denildi. İzmir'e uzun süredir hizmet eden bir parti olarak bu değerlendirmeyi mutlulukla karşılıyorum.

İZMİR BİZDEN DEĞİL DENİLEREK GERİ BIRAKILMAYA ÇALIŞILIYOR
Bu seçimi kimin kazanacağını düşünürken rotaya karar veriyorsunuz. Atatürk'ün annesini ağırlayan İzmir tek adamın ne olduğunu, güçlü bir parlemento kuran, güçler ayrılığı kuranın, cumhuriyeti kuranın kim/ne olduğunu bildiği için CHP'den vazgeçmiyor. Mesele bu bakar basittir ve nettir. Hatay'da teslim alamayacaklar, İzmir zaten hiç teslim olmadı. Oy vermezseniz olmaz diyor. İzmir bizden değil denilerek geri bırakılmaya çalışılıyor. Tunç Başkan’dan da önce 3 tane AAA alabilen, Türkiye'nin kredi notunun çok ötesinde bir yapıya sahip olmuş bir belediye var.

OH DEDİM, BİR ANLAYAN ÇIKTI
Bir taziye evindeyim. Ortam sıkıntılı. Birisi geldi. Bana ‘Cemil Tugay’ı nereden buldunuz?’ dedi. 'Ben AB Sürdürülebilirlik Raportörüyüm. Türkiye’de sürdürülebilirlik konusunu bilen yüzde 20. Uygulayan çok düşük. Bunu tam olarak uygulayan ve yapan, Avrupa’ya giren tek belediye Karşıyaka Belediyesi' dedi. ‘Oh’ dedim bir anlayan çıktı.

İZMİR’DE BEKLENTİLER YÜKSEKTİ
Belediye başkan adaylarını belirlerken memnuniyet anketi yaparız. İzmir'de  seçmenin notu kırıktır. Buradaki belediye başkanları başka yere yollasak çok memnun olunan hizmetler anlatılır ama İzmir’de beklentiler yüksek… Bizim İzmir'de aday göstediğimiz, göstermediğimiz tüm adaylarımız, partimizi hiç utandırmamış, sıkıntıya sokamamış ve bundan sonraki, dönemler için çok umutlu olduğumuz arkadaşlarımız.

9 KADIN ADAY ÇIKARACAK ÖZGÜVENE SAHİBİZ
İzmir'de başka bir şey yapıyrouz. Bir değişim ve dönüşüm meselesi. Biz İzmir'de Türkiye'yi yarın yönetecek kadroları bunun da tam yeri olan İzmir'de adımlarını atıyoruz. İzmir'de bu seçime kadar görülebilen kadın belediye başkan adayı sayısı 6.  CHP Genel Başkanı CH'nin 1'nci beleidye başkanlığı koltuğunda oturuyro. Bugün İzmir gibi CHP'nin amiral gemisinde 3 belediye başkanız var. 2'si 20-30 bin nüfuslu ilçelerde. Bugün CHP, 2'ncü yüzyılın ilk seçminde 9 kadın adayı seçilecek yerden aday gösterecek  özgüvene sahiptir.

CHP’nin İzmir’de yaş ortalaması 46 yaşındadır. 40 yaşın altında 12 belediye başkan adayı vardır. Cumhuriyet’i koruyalım diyen herkese emanet ediyorum adaylarımızı.

SANDIKTA BİRLİKTELİK GEREKİYOR
CHP'nin genel başkanı seçildiği günde bölgesel işbirliği yapabilecegimizi belirtmiştim. İş sürecin sonunda tek başlarına yarışa girmeleri noktasına geldi. Böyle olunca CHP olarak Cumhur İttifakı karşısında Türkiye İttifakı ve İzmir İttifakı içinde yer almaktan başka bir eğilimimiz olmadı.

Geçen seçimde ittifak yaptığımız partilerin yöneticileri ile anlaşamamış olabiliriz ancak o seçmen ile sandıkta bir araya gelecek anlayışa ihtiyaç var. O seçmenin motivasyonu değişmedi. İzmir'in toplumsal yaşamına müdahale edilmemesi, kişisel hak ve özgürlükler noktasında yaşayabilecekleri olumsuzlukların yaşanmayacağı süreç bizim sandıktaki birlikteliğimizden geçiyor.

İzmir hep yenileri yapmak, cesur adımları atmak için çok önemli kent. Bir kentte bir adım atılacaksa o kentte Cumhuriyet değerlerine bağlı gençler görevlendireilecekse, her iki belediye başkanından biri kadın olacaksa bu CHP'ye yakışır. Bu adım atılacaksa CHP tarafından atılacak. Göreve geldiğinde ilk yaptığım liste MYK listesiydi. 1 Nisan sonrası iletişim daha kuvvetli olacağı harika bir gölge kabinemiz ve MYK'mız var.

Güzel çağdaş, laik, Atatürkçü İzmir'den bu partinin son genel başkanı olarak kadınlara ve gençlere çok daha fazla önem vereceğimizin sözünü veriyorum

 
'Aileyle kadını ayıran her türlü yaklaşımı reddediyoruz'
 
Bankalara yüzde 15'lik temettü izni!
YORUMLAR
Toplam 35 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ercan 12 Mart 2024 Salı 18:11

Izmirizmir sahte rumuzlu arkadaş Senin ne haddine İzmirlileri aşağılamak.Kardaş bu kent en çok göçü istanbuldan alıyor ve gelenlerin çoğu beyazyakalı olarak adlandırılan eğitim düzeyi gelir düzeyi yüksek kişiler.Hiç nedenini düşündün mü. İzmir bu ülkenin kurucusuna son derece sevgi ve saygı duyar.Bir Atatürk şehridir İzmir.Diyanetin başına Ataturk düsmani olduğunu hiç saklamayan birini atayanlara mi oy verecek izmirli..Senin izmirli olmadığın ve izmirde yaşamadığını belli. Fatih altaylinin fatih belediye başkan adayiyla yaptığı söyleşiyi dinlemenizi tavsiye ederim.Biz siriyelier afganlar falan diyoyoruz ya meğersem esas tehlike taciklermiş.Baya bir istanbulu mesken tutmuşlar ve bunlar dünya tarafından en tehlikeli mülteciler olarak kabul ediliyormuş.Vah ki vah.Mülteci çöplüğüne döndürüldü bu ülke Bu ızmirizmir rumuzlu arkadaş kalkmış izmirlileri aşağılıyor.Esas sen uyan sen uyan.Biz izmirliler zaten hiç uyumadık.

Yorumu oyla      0      0  
Murat 12 Mart 2024 Salı 18:06

35 yıl İzmir i perişan rezil etmenizin bahanesi bu mu? Geri bıraktırıyormuş. Böyle saçma sapan bahaneleri tam da chp üretir.

Yorumu oyla      1      1  
Vatandaş 12 Mart 2024 Salı 17:47

Andersenden masallar dinlemek istemiyor ve dikkate almıyor bu halk çünkü ön seçim olacak diyerek bekledi kurultay salonunda kaldı söylemler onun için halk olarak oy vereceğiz diyerek ama malesef sandıkta boş oy verecektir bu halk yeter artık sonuç ne olursa olsun...

Yorumu oyla      4      1  
İzmirli 12 Mart 2024 Salı 17:09

Manisanın tarzanını biliyorduk, bir de sihirbazı çıktı ! Mevcut başkanları yok etti.

Yorumu oyla      0      0  
Genel başkan 12 Mart 2024 Salı 17:08

Karşıyaka da bir araya gelelim 5—dakika konuşalım listeyi önümüze koyalım herkesin ne olduğunu referanslarının kim olduğunu partiye ne verdiklerini ne aldıklarını gör sonrada karar yine senin olsun birak beni konuşayım yine size danışayım

Yorumu oyla      0      0  
Acil 12 Mart 2024 Salı 15:35

Çok ÇOK ACİL ATATÜRKÜN DEVRİİMLERİNİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAK CHP LAZIM

Yorumu oyla      12      2  
Hayrola 12 Mart 2024 Salı 15:30

Durum vahim demekki bir iki daha gelirsin

Yorumu oyla      10      1  
12 Mart 2024 Salı 14:08

Miting niye yok?

Yorumu oyla      5      2  
izmirizmir 12 Mart 2024 Salı 14:05

bu zihniyet ten ne beklenirki zaten çıkarlarının bittiği yerde biribirini satmaktan imtina etmezler. izmir için hep aydın insan derler ama hiç alakası yok nedenmi diye soracak olursanız hala adam cekete sopaya eşeğe hiç düşünmeden oy vereceeğini söyleyen insanlarla dolu piyasa yeterki akp kazanmasında ne olursa olsun mantığı. insan bi düşünür benim hakkımı kim nasıl savunacak benim yaşam standartlarımı kim yükseltecek. kim yaşadığım şehre daha bi katkısı olacqak kim daha vizyoner. ama izmirde belli kesim iyinemalandığı için BÜYÜK ÖNDER M. KEMAL ATAÜRK ümüzün maskesi arkasına sığınıp kendi yükünü tutarken geride kalanlara söylettiği hep aynı nakarat Atatürk laik lik demokrasi yaşam şartlarına müdahele. ya arkadaş bak kim nerde yaşam şartına müdahale ediliyor iyi bakın Eskişehirde Sazova parkında alkollü içeceği kim yaskladı. evcil hayvanı oraya sokmayan kim. hadi hoplasanıza orada da insan ın yaşam hakkına müdahale ediliyor diye. edemessiziniz. çünkü amaç ın o olmadığını herkes biliyor . AKPLİ hangi belediye olumsuz olarak kiminb yaşam hakkına müdahale yaptı. cak cak larla gemi yürümez .işine gelmeyenleri eleştiri yapanlarıda hemen troll diye yaftalayan çok bilmiş kafalar bi susunda herkes doğruyu yanlışı kendisi karar versin. kimsenin yerine siz düşünüp karar vermeyin artık.

Yorumu oyla      4      6  
12 Mart 2024 Salı 13:17

soyer le muhatap olmayın, adam başka partilere çalışıyor, artık chp li değil

Yorumu oyla      10      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Aileyle kadını ayıran her türlü yaklaşımı reddediyoruz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Güçlü ailenin ilk ve en önemli şartı ...
Özgür Özel'den Burcu Köksal açıklaması
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’de, Genel Başkanı Özgür Özel, ...
Kılıçdaroğlu'ndan o iddiaya yanıt: Alçak bir iftira
'Dem Parti' çıkışıyla tartışma yaratan CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan ...
 
Ülkeyi sarsan cinayetle ilgili İzmir’de konuştu: Süratle sonuçlandı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir'de 31 Ocak'ta bindiği taksinin şoförünü ...
'Türkiye'nin temelleri kadınlarla birlikte atıldı!'
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin kalkınmasında ve gelişmesinde ...
CHP adayı Kınay'dan eşit hizmet vurgusu!
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, ...
 
CHP adayı Tugay'dan Aliağa için talimat: Gerekirse CHP örgütünü yığacağım!
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Aliağa'yı ...
AK Partili Dalkıran: Tüm emekçi kadınlarla gurur duyuyoruz!
AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Emel Dalkıran, 8 Mart Dünya Kadınlar ...
CHP'li kadınlardan 8 Mart'ta 31 Mart çağrısı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva