HABERLER>SPOR
6 Aralık 2015 Pazar - 23:43

Kapışma! Yıldırım: Sahtekar, GS: Senin kim olduğunu…

Fenerbahçe Başkanı Yıldırım 2-2 biten Gaziantepspor maçı sonrası açıklamasında ‘Kizer’ olayına da değindi. Yıldırım, Galatasaray’ı sahtekarlıkla suçladı. Galatasaray’dan jet yanıt geldi: Senin kim olduğunu herkes biliyor!

Kapışma! Yıldırım: Sahtekar, GS: Senin kim olduğunu…

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 2-2 biten Gaziantepspor maçı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
Aziz Yıldırım'ın hedefinde başta maçın hakemi Serkan Tokat olmak üzere Süper Lig hakemleri vardı.
 
Hasan Ali'nin 30. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kalmasını eleştiren Yıldırım, şunları kaydetti:
 
"Saha da kötü, hakem de kötü. Sezon başından beri hakemler kötü. Bütün takımlar şikayetçi. Bugün Hasan Ali'nin atıldğı pozisyon kırmızı kart değil. Orada tehlikeli bir hareket varsa ki, dokunmuyor.
 
Bu bana göre kırmızı kart değil, hakem hatalı. Bayburt'la yaptığımız kupa maçında da oyuncularımızı çok tekmelediler, bu hakem hiçbir şey yapmadı. Bugün de aynı şeyler oldu. 50 numara Nani'yi yıldırmak için devamlı tekmeledi.
 
Türkiye'de standartlar aynı uygulanmıyor. Bu devre puanlar yakın gidiyor ama kinci devre burası yangın yerine döner. Hiçbir takımın hakkı yenmez. Yalnız bizim değil. Adaletli yönetim istiyoruz. Federasyon bize ceza vermeye kalkmasın. Cezalarla bir yere varılamaz.
 
Bunları iyi eğitsinler, iyi olanları seçsinler. Burası para alıp yatma yeri değil. Hepsini profesyonel yapacağız diye bazıları kafalarına göre maçları yönetmesinler. Bunların Türk sporuna katkısı yok. Bunlar hepimizi üzüyor. Üzüntülerin sonunda hepimiz daha değişik konuşmalar yapmaya başlarız ki bu işin tadı da kaçar."
 
"GALATASARAY SAHTEKARLIK YAPTI"
Yıldırım'ın gündeminde Kadınlar Basketbol Ligi'nde Galatasaray'ın hükmen mağlubiyetiyle sonuçlanan "Kizer" olayı da vardı.


Kizer'in Basne Hersek vatandaşlığına geçtiğini ama Bosna Hersek Milli Takımı'nda oynamadığını belirten Yıldırım, "Gitmişler federasyona, alt taraftaki insanlardan rica etmişler, onlar da lisansı vermişler. FIBA da Kizer'in Avrupa lisansıyla oynayamayacağını söylemiş. Harun Erdenay çok efendi davranıyor. Söyleyemiyor, ben söyleyeyim. Aşağıdaki insanları ayarlamışlar, ne karşılığında nasıl ayarlamışlar bilemem. Siz araştırın bulun. O insan tutmuş, ikinci bir lisans vermiş, ABD lisansı vermiş oynaması için. O zaman burada kim sorumlu? Kulüp sorumlu. Ve kim sorumlu? Federasyon’daki o lisansı veren kişi sorumlu" dedi.
 
Türkiye Basketbol Federasyonu'nun söz konusu çalışanı işten çıkardığını ama asıl yapması gerekenin dava açmak olduğunu da savunan Fenerbahçe Başkanı, "İşten atmayacak, mahkemeye verecek. Gelecek mahkemede neden lisans verdiğini anlatacak. Ne karşılığında veya neden verdi? Federasyonda 17 sene çalıştığını söylüyorlar. 17 sene çalışan biri o lisansın verilmeyeceğini bilmez mi?" diye konuştu.
 
Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'nun "Özhan (Canaydın) Bey, Duygun (Yarsuvat) Bey orada olsaydı bunlar olmazdı" sözlerini anımsatan Yıldırım, "O lafa iyi bakmak lazım, ne demek istedi?" dedi.
 
Galatasaray'ı sahtekarlık yapmakla suçlayan Fenerbahçe Başkanı, "Siz gidip zorla sahtekarlık yapıyorsunuz. Bunu da federasyona yüklüyorsunuz. Ondan sonra diyorsunuz ki 'Ben spor yapıyorum'. Olmaz, yanlış!" ifadelerini kullandı.

GALATASARAY’DAN ÇOK SERT YANIT!
Galatasaray'dan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a jet yanıt geldi.
 
Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor'la deplasmanda 2-2 berabere kaldığı karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım, Kadınlar Basketbol Ligi'nde Galatasaray'ın hükmen mağlubiyetiyle sonuçlanan Kizer olayında Galatasaray Kulübü'nün sahtekarlık yaptığını iddia etti. Galatasaray yaptığı açıklamayla, Yıldırım'ın "Galatasaray sahtekarlık yaptı" sözlerine "Senin kim olduğunu herkes biliyor" sözleriyle yanıt verdi.
 
Galatasaray'ın internet sitesinden yapılan açıklama şöyle: "Bu akşam Türkiye gündemine düşen bir demeç, güzel bir atasözümüzü hatırlamamıza vesile oldu. “Kişi kendinden bilir işi” derler bu topraklarda… Şayet biri çıkıp birilerini sahtekârlıkla suçluyorsa “Ben bu durumda olsam sahtekârlık yapardım” diyordur aslında...
Fenerbahçe’nin kişiliği ve icraatları kamuoyu tarafından gayet iyi bilinen başkanının söylediklerini de bu kapsamda değerlendiriyoruz.
Hatırlarsınız, kısa bir süre önce Fenerbahçe’nin eski oyuncusu Alex de Souza, "Başkan eğer bize güvenseydi, biz zaten kendi emeğimizle şampiyon olabilirdik. Şikeye bulaşıp, biz futbolcuları ve Fenerbahçe'yi lekelemesine gerek yoktu" demişti.
Alex’in bu beyanatının karşılığını veremeyen ve asla veremeyecek olan, bir de çıkıp hiç utanmadan Galatasaray’ı sahtekârlıkla itham eden birine “Sen kimsin” desek hafif kalır. “Senin kim olduğunu herkes biliyor” demek ise gayet yeterli olur."

 
Davutoğlu'ndan Abadi'ye ‘Başika’ mektubu!
 
CHP İzmir’de ‘yeni sezon’: Hangi ilçede kim başkan oldu/Yönetime kimler girdi?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumcu 7 Aralık 2015 Pazartesi 07:36

Neden yendikten sonra gormuyoduk seni fenevli berabere kalıncamı hakemler kotu oldu?

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trabzonspor'un yeni başkanı Muharrem Usta
Trabzonspor Kulübü yeni başkanını seçti. Trabzonspor'un yeni başkanı resmi ...
Kaf-Kaf Başkent'te kayıp!
Spor Toto Basketbol Ligi'nde Rönesans TED Ankara Kolejliler, sahasında ...
Altay kaçamadı: 2-2
Siyah-beyazlı takım 2 farklı öne geçtiği maçta Birlik Nakliyat Düzyurtspor’la berabere kaldı.
 
Göz-Göz zirveye koşuyor: 1-0
1461 Trabzon'u tek golle yenerek üçte üç yapan Sarı-kırmızılı takım 24 ...
Olaylı derbide zafer Bucaspor’un: 1-0
2.Lig Kırmızı Grup’ta oynanan ve taraftarlar arası olaylara sahne olan ...
Kaf-Kaf’ın sesi çıkmıyor: 0-0
Üst üste 2 mağlubiyetin ardından Balıkesir deplasmanına çıkan Yeşil-kırmızılılar ...
 
PTT 1.Lig’de dünya rekoru: 18 takımın 13’ü…
PTT 1. Lig'de henüz 14. haftada olmamıza rağmen 18 takımın 13'ü teknik ...
İzmirli Tekvandocular 5 madalyayla döndü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekvando Takımı, 58 kulüpten 900 sporcunun ...
Göztepe’de anlamlı günde anlamlı protokol
Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva