HABERLER>GÜNCEL
2 Ağustos 2022 Salı - 11:20

Kansere karşı aşk ile savaş!

İzmir'de, kız arkadaşı Güneş Özkaya'nın (43) ısrarıyla yaptırdığı check-up'ta lösemi (Kan kanseri) ve lenfoma (Lenf kanseri) tanısı konulan İlker Çamur (44), tedavisi nedeniyle kaldığı hastanede evlendi. Nişanlarını 3 ay önce hastanede yapan çift, Çamur'un kemik iliği kök hücre nakli süreci başlamadan 1 gün önce de İzmir Kent Hastanesi'nde nikah masasına oturdu. Hastanedeki nikahta gelin ve damadın şahitliklerini doktorları Doç. Dr. Ahmet İfran ve Prof. Dr. Fahri Şahin yaptı.

Kansere karşı aşk ile savaş!

Bir inşaat şirketinde asistan olan Güneş Özkaya ile işletmeci İlker Çamur, 3 yıl önce tatilde tanıştı. Seyahat edip çadır kampı yapmayı seven ikili, arkadaşlıkları ilerleyince gelecek planları yaptı. Çiftin hayatı, bir sağlık kontrolüyle değişti. 9 Haziran doğumlu Özkaya, geçen yıl kendisine doğum günü hediyesi olarak check-up paketi satın aldı, Çamur'un da yaptırmasını istedi. Çift birlikte sağlık kontrolünden geçti. Herhangi bir şikayeti olmayan İlker Çamur'un kan değerleri kötü çıktı. Gittikleri özel tıp merkezindeki doktor, kan kanseri şüphesiyle Çamur'u hematoloğa yönlendirdi. İki ayrı özel hastanede tedavi gören Çamur geçen eylülde, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Fahri Şahin tarafından tedaviye alınan Çamur, tetkiklerinde kan kanseri ve 4’üncü evre lenfoma olduğunu öğrendi. Kemoterapi almaya başlayan Çamur, aralık ayında da Covid-19'a yakalandı. Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi'nde 25 gün yatan ve ölümden döndüğü belirtilen Çamur, tedavisini Ege Üniversitesi Hastanesi'nde sürdürdü.

Güneş Özkaya ve İlker Çamur, kız isteme ve nişanı, planladıkları 1 Mayıs'ta hastane odasında yaptı. Çamur, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde 57 gün tedavi gördü. Donörü olmayan Çamur'a, TÜRKÖK bankasından uygun verici bulundu. Çamur, nakil için 26 Temmuz'da İzmir Kent Hastanesi'ne nakledildi. Aylarını hastanede geçiren Çamur ve yanından ayrılmayan nişanlısı Özkaya'nın nikahı da kemik iliği kök hücre nakli süreci başlamadan 1 gün önce İzmir Kent Hastanesi'ndeki konferans salonunda kıyıldı. İlker Çamur, 'Güneşim' dediği nişanlısı Güneş Özkaya ile hastanede dünya evine girdi. Gelinlik ve damatlık giyen çift, yakınlarının ve hemşirelerin katılımıyla, hastalıkta ve sağlıkta bir ömür mutluluğa imza attı. Çiftin nikah şahitleri ise Prof. Dr. Fahri Şahin ve İzmir Kent Hastanesi Kemik İliği Nakli Merkezi Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İfran oldu. Çift ve yakınları, nikahta gözyaşlarını tutamadı.

'GÜNEŞ ELİMİ HİÇ BIRAKMADI'
Hastalık sürecini sevdikleriyle atlatmaya çalıştığını belirten İlker Çamur, "Eşim, benim güneşim oldu. O benim elimi hiç bırakmadı. Elimi bırakmış olsaydı çabuk pes edebilirdim. Ben check-up yaptırmak istemiyordum. Onun yoğun ısrarlarıyla yaptırdım. Sonuçlar geldiğinde kanserden şüphelendiler ve ardından da kanser olduğum anlaşıldı. Hastaneden dışarıya çıkma durumum olmadığı için hastanede nikah kıyıyoruz. Tamamen iyileştikten sonra sahil kasabasında bir köy evine yerleşmeyi, daha doğal koşullarda yaşamayı hayal ediyoruz" dedi.



'BU SAVAŞTA BİZİMLE YER ALDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER'
Çamur'a kanser teşhisi konulunca şoke olduklarını belirten Güneş Özkaya, "Nakil süreci çok zorlu bir süreç. Bir gün önce evlenmemiz bizi motive edecek. İlker'den evlilik hediyesi olarak 6 tavuk, 1 de horoz istiyorum. Biz gezgin bir çiftiz. Gezmediğimiz yerleri gezerek ardından sakin bir hayata geçiş yapacağız" ifadelerini kullandı. Nikah sonrası gözyaşlarını tutamayan Özkaya, "Bu savaşta bizimle yer aldığınız için teşekkür ediyoruz" dedi. Çift, kendilerine destek olan yakınları ve hastane personeline de teşekkür etti.

'İLKER'İ YARINDAN İTİBAREN YOĞUN BİR KEMOTERAPİ SÜRECİ BEKLİYOR'
İlker Çamur'un doktoru Doç. Dr. Ahmet İfran, "Çiftimize mutluluklar diliyorum. Burada nikah kıyılması bizim için de değişik oldu. Nakil, önümüzdeki hafta yapılacak ama hazırlığımız yarından itibaren başlıyor. İlker'i yarından itibaren yoğun bir kemoterapi süreci bekliyor. Zorlu bir süreç ama hep beraber altından kalkacağımızı düşünüyoruz. Bu tip hastalıklarda en büyük dayanağımız, kök hücre naklidir. Kardeş verici bulamadığımız zamanlarda çok sayıda vericisi olan TÜRKÖK bankamız var. Verici sayısı arttıkça daha çok hastaya verici bulma şansımız oluyor. Biz de hücrelerimizi oradan bulduk. Akraba dışı gönüllü vericiden başarıyla nakil gerçekleştirmeyi umuyoruz. Sağlıklı her vatandaşın tanımadığı bir insana hayat ışığı olması için verici olmasını öneriyorum. Bunun için Kızılay'da sadece bir kan alınıyor. Uygun verici bulunduğunda kişiyle iletişime geçiliyor. Verici olan kişiye hiçbir zararı olmadığı gibi bir hayat kurtarmasına da vesile oluyoruz" diyerek donör olma süreci hakkında bilgi verdi. (DHA)

 
MHP’li Şahin’den çarşı-pazar yorumu: Fiyatları pahalı buluyorum!
 
Koca, maymun çiçeği rakamlarını açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Egeli akademisyenden Akdeniz için önemli çalışma
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Anabilim ...
Haftalık 'zehir' bilançosu: 3 tutuklama!
İzmir'in 9 ilçesinde, jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonlarında ...
Seferihisar’da mülteci borsası: Bot 500, sağlam geçiş 1000!
Türkiye’nin kanayan yarası olan mültecilerin en büyük hayali Avrupa’ya ...
 
Karaburun’da heyecanlandıran keşif… Koruma altına alındı!
Doç. Dr. Çiler Çilingiroğlu başkanlığında Karaburun’da çalışmalarını sürdüren ...
Sadece 1 gün yüzleri güldü… İzmir’de 9 kişilik ailenin ölüm yalnızlığı!
Töre cinayetlerinden canlarını kurtararak İzmir’e kaçan Diyarbakırlı 7 ...
Pasaportlarda çip krizi sürüyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Orhan Sümer, pasaportlarda ...
 
Çocuklardan patili dostlar için büyük fedakarlık
Aydın'ın Kuşadası Belediyesi, terk edilen 4 yavru sokak kedisinin veteriner ...
Erzurum'da 4.3 büyüklüğünde deprem
AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, ...
Çeşme’de dikkat çeken görev değişimi
Geçtiğimiz günlerde İzmir 1 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’nün ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva