HABERLER>GÜNCEL
2 Ağustos 2022 Salı - 09:09

Sadece 1 gün yüzleri güldü… İzmir’de 9 kişilik ailenin ölüm yalnızlığı!

Töre cinayetlerinden canlarını kurtararak İzmir’e kaçan Diyarbakırlı 7 çocuklu ailenin sokakta verdiği yaşam savaşı sürüyor. Yardım çığlıklarının yetkiler tarafından duyulmadığını belirten aile, Sosyal Hizmetler’den gelen bir yetkilinin kendilerine kalmak için otel ayarladıklarını ancak otelin sadece 1 günlüğüne ayarlandığını ve sokağa atıldıklarını iddia etti.

Sadece 1 gün yüzleri güldü… İzmir’de 9 kişilik ailenin ölüm yalnızlığı!

Metehan UD/EGEDESONSÖZ – ‘Namus’ davasına kurban gitmemek için Diyarbakır’dan İzmir’e gelmek  zorunda kalan ailenin kentin göbeğinde çektiği çile bitmiyor. Biri yolda 7 çocuğu ile günlerdir sokakta yaşayan ailenin yaşadığı dram sıcağın alnında devam ediyor.

Başlarını sokacak bir çatı bulamayan ve kimsenin yardım elini uzatmadığı aile perişan bir halde. Çocukların üzerindeki elbiseler de dahi parçalanmaya başlamış durumda. Yüksek sıcaklarda sokakta kalan aile temizlik ihtiyaçlarını gideremiyor. Psikolojik olarak da çöküntüye doğru sürüklenen aile son olarak yedikleri tavuk dönerden zehirlenmesi de bunca sorunun üstüne eklenmiş.

Ailenin ev bulma arayışları da bir taraftan devam ediyor. Kadifekale, Ballıkuyu, İkiçeşmelik, Basmane ve Tepecik taraflarında kiralık ev için çaldıkları kapılar yüzlerine kapanmış durumda. İstenilen kiraların 2 bin liradan başladığını belirten aile hem kendilerinin bu kadar yüksek bir miktarı karşılayabilecek durumlarının olmadığını hem de ev sahiplerinin kendilerini istemediğini anlatıyor.

‘KENDİ MEMLEKETİMİZDE YABANCI OLDUK’
Hikayelerini dinlemek için yanlarına gittiğimizde 27 Temmuz akşamı Sosyal Hizmetler’den gelen yetkililer aileyi bir Kemeraltı içerisinde bir otele yerleştirmiş ancak sabahında otel görevlileri aileyi otelden çıkarmış.

Yaşadıklarını anlatan Aziz “Sosyal Hizmetler yetkilisi ‘Bize bir süreliğine otelde kalacaksınız’ dedi ve ev bulacaklarını söylediler. Sabah otel çalışanı geldi, çıkış yapmamız gerektiğini belirtti. Nedenini sorduğumda ‘biz öyle anlaştık’ dediler. Oteldekiler Sosyal Hizmetler yetkilisini aradı. En son olarak ‘Nereye giderlerse gitsinler’ demiş. Tamam ben başımın çaresine bakarım. Benim toprağımda benim vatanımda kimse burası yasaktır demesin. Burası devletin malı değil mi? Ben de bu vatanın çocuğuyum. Yabancılar benim ülkemde ev aldı, cirit atıyorlar. Ben bir ev tutamıyorum. Niye biliyor musun? Çünkü ev kiraları yükseltmişler. Ev sahipleri Suriyeli değiliz diye ev vermek istemiyor. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, ne yapayım. Kendi memleketimizde yabancı olduk.”

‘YANIMIZDAN VALİ, BAŞKAN GEÇİYOR’
Eliyle yolun diğer tarafındaki Vergi Dairesi binasını gösteren Aziz “Bu vergileri biz vermiyor muyuz? Bu caddeden (Mustafa Kemal Bulvarı) her gün Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı geçiyor. Neden devlet bizi görmüyor. İlla ölmemiz mi gerek. Sokakta vurulduktan sonra mı önemli olacağız” diye konuştu.

‘ÇOCUKLAR İÇİN GÜNAH!’
Daha önce konuşmaya çekinen Ayşe de yaşadıklarını anlatmaya başladı. Ev aramadıkları yer kalmadığını sokak gezdiğini ifade eden Ayşe şunları söyledi:

“Bizim mücadelemiz sadece çocuklar için. Biz kendimiz için yaşamıyoruz. Bu çocuklar için günah. Çocuklarımız neden ‘bizim de bir evimiz yok’ diye soruyor. Çevreden geçen insanlara imreniyorlar. Bu şekilde kaç gün daha yaşayacağız. Bir ben bir eşim ağlıyor. Çocukların da artık dayanacak gücü kalmadı. Eşim dün ev aramaya gittiğinde bir sarhoş buraya geldi. Kendisini uyardığımda bana bıçak salladı. Ben çevreden geçenlere seslenince çekti gitti. Sürekli diken üstündeyiz”

 
Pasaportlarda çip krizi sürüyor
 
Karaburun’da heyecanlandıran keşif… Koruma altına alındı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Paşa 2 Ağustos 2022 Salı 17:26

Bence devletin önce seni çok acil kısırlaştırması lazım. Kendi aç karnını doyuramayan adam 7 çocuk yapmış. Sözde can derdinde ama 8. de yolda. Bu çocuklar sokakta büyüyecek ileride bizim çocuklarımızın başına bela olacak.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasaportlarda çip krizi sürüyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Orhan Sümer, pasaportlarda ...
Çocuklardan patili dostlar için büyük fedakarlık
Aydın'ın Kuşadası Belediyesi, terk edilen 4 yavru sokak kedisinin veteriner ...
Erzurum'da 4.3 büyüklüğünde deprem
AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, ...
 
Çeşme’de dikkat çeken görev değişimi
Geçtiğimiz günlerde İzmir 1 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’nün ...
Sayıştay Başsavcılığına İsmail Altıntaş atandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ...
Tefecilere 28 milyon TL'lik operasyon!
Adana'da tefecilik yöntemiyle 105 kişiye faizle para vererek 28 milyon ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Derin acı büyük ayrılık!
Mehmet KARABEL yazdı... Derin acı büyük ayrılık!
Araç kağıt gibi ezildi... 1 kişi öldü!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde otomobilin kamyonete çarpması sonucu meydana ...
Cemevi saldırısında flaş gelişme: Bir şüpheli İzmir'de yakalandı!
Ankara Emniyet Müdürlüğü, Çankaya ve Mamak'ta 3 ayrı cemevine saldıran ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva