HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Eylül 2022 Pazartesi - 15:42

Kahramanlar Maşattepe’de anıldı!

Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Onur Yılı etkinlikleri, Kaymakçı Maşattepe’de Kuvayı Milliye Şehidi Gökçen Hüseyin Efe’nin yeniden düzenlenen anıt mezarı ve Milli Mücadele Kahramanları Anıtı’ndaki anma programı düzenlendi.

Kahramanlar Maşattepe’de anıldı!

Milli Mücadele kahramanları ve Kuvayı Milliye efelerinin yakınlarının da katıldığı etkinlikte şehitler anıldı.

Küçük Menderes havzasında işgalci Yunan ordusuna göz açtırmayan ve düzenlediği baskınlarla önemli kayıplar verdiren Kuvayı Milliye şehidi Gökçen Hüseyin Efe’nin Kaymakçı Mahallesi Maşattepe Mevkii’nde bulunan anıt mezarı Ödemiş Belediyesi tarafından yeniden düzenlendi. 18 Kasım 1919 tarihinde Kaymakçı yakınlarındaki Kanlı Kısık Mevkii’nde işgalcilere son mermisine kadar direnerek şehit düşen Gökçen Hüseyin Efe’nin anıt mezarının yanı sıra Ödemiş’te Kuvayı Milliye’nin kurulmasında ve Milli Mücadele’ye destek sağlanmasında katkıları olan kahramanların biyografilerinin yer aldığı görseller ve kitabelerle Milli Mücadele Anıtı oluşturuldu.

4 Eylül 2022 Pazar akşamı Maşattepe’de yapılan etkinliğe Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, eşi Selma Eriş, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın torunu Prof. Dr. Akile Gürsoy Şatıroğlu ve eşi Prof. Dr. Güngör Şatıroğlu, Ödemişli merhum Başbakan Şükrü Saracoğlu’nun torunu yazar Tılsım Saracoğlu Yakar ve eşi Yiğit Yakar, Koca Doktor Mustafa Bengisu’nun torunu yazar Sedef Tunçağ ve eşi eski Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şube Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, belediye meclisi üyeleri ve belediye başkan yardımcıları ile çok sayıda davetli katıldı.

Kuvayı Milliye efelerinin yakınları Kaymakçı ’da buluştu
Törende Ödemiş’te Milli Mücadele’de yer almış kahraman isimler Gökçen Hüseyin Efe, Çamlıcalı Hüseyin Efe, Mursallılı İsmail Efe, Karaerkek Mehmet Efe, Poslu Mestan Efe, Çaylılı Koca Mehmet Efe, Adagideli Kara Hüseyin Efe, Bademiyeli Kör Bayram Efe, Kelesli Murat Efe, Ali Orhan İlkkurşun, Adagideli Hanaylıoğlu Mehmet Emin Efe ve Salih Özben’in yakınları da hazır bulundu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi sonrası şehitler dualarla anıldı. Törende konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Bu vatana canlarını feda eden insanlarımızın aileleriyle buluşma onurunu yaşamak istedik. Kurtuluşumuzun 100. Yılı hepimize kutlu olsun. ilçemizin Kuvayı Milliye hareketinde yer alan Gökçen Efemizin kabri başındayız. Kurtuluş Savaşı’nda ilçemizin ve ülkemizin kurtuluşunda emeği, bileği ve kanı olan kahramanlarımızın burada bir arada anılmasının daha doğru olacağını düşündük. Buranın eski halinin hatırlanmasını hiç istemiyoruz. Maşattepe’nin yanı sıra Gökçen Efe’nin şehit düştüğü Kanlı Kısık’ta da bir anıt olmasını istiyoruz. Gelecek kuşaklarımızın bu topraklarda yaşanan mücadelenin nerelerde ve nasıl gerçekleştiğini bilmesini istiyoruz.

Onlar hepimizin kahramanıdır
Son günlerde çok konuşuluyor, kurşun atılmış mı atılmamış mı? Biz bunları diyenleri yok sayıyoruz. Çünkü biliyoruz ki zaferleri inananlar ve kazananlar kutlar. Onun dışındakiler sadece konuşur.

Burada yer alan isimler herhangi bir isim değil. Ailelerini, sevdiklerini bırakıp vatan için koşmuş isimler. Onlar hepimizin kahramanıdır. Ödemişlilerin baş tacıdır. Bu bölgeyi yani Maşattepe’yi de bundan sonra bir mesire yeri olarak düzenlemek istiyoruz sizlerin de uygun görmesiyle.

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah ve dava arkadaşları başta olmak üzere tüm Milli Mücadele kahramanlarımızı, yiğit efelerimizi, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.

Konuşma sonrası Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Milli Mücadele Kahramanlarının ve Kuvayı Milliye Efeleri’nin yakınlarına günün anısına bir plaket verdi. Başkan Eriş, şehit Gökçen Hüseyin Efe’nin torunu Nedim Gökçen ile birlikte anıt mezarı ziyaret etti.

 

 
Deprem uzmanı Prof. Dr. Görür uyardı: Muğla'nın güneyi kıpır kıpır!
 
AK Parti’li Dağ’dan 'ENAG' eleştirisi: Sözde bilimsel oluşum!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali detayları anlattı... İzmir İktisat Kongresi binası için tarih verdi
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir İktisat Kongresi'nin 100'ncü yılında ...
İzmir Fuarı’nda eğlence ve sanat devam ediyor
91. İzmir Enternasyonal Fuarı, 91’inci yaşını İzmirlilerle birlikte büyük ...
Menemen'de 100'üncü yıl coşkusuna yıldız yağmuru
Menemen’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü Yıldönümü, Menemen ...
 
Başkan Gümrükçü'den siyasi partilere ziyaret
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, siyasi parti ilçe başkanlıklarını ...
Selçuk'u festival heyecanı sardı!
Festival heyecanı Selçuk’u sardı. “Geçmişi Hisset, Geleceği Keşfet” sloganıyla ...
Ödemiş'in kurtuluşunun 100. yılı kutlandı!
Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Onur Yılı’nda coşku konserlerle ...
 
Laboratuvar sonuçları açıklandı... En temiz havuz Bayraklı'da!
Her yıl yüzlerce çocuğa ev sahipliği yapan Bayraklı Yüzme Havuzu, İzmir ...
Kurtuluş'un torunları Ödemiş'te bir araya geldi
Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Onur Yılı Ödemiş Belediyesi ...
Menderes’te sel ve taşkınlara karşı seferberlik
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Menderes belediyesi ilçenin farklı mahallerinde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva