HABERLER>SPOR
18 Haziran 2015 Perşembe - 08:35

Kaf-Kaf'tan Anadolu Efes'e sert tepki!

Türkiye Basketbol Ligi Play-Off final serisinde Anadolu Efes karşısında 3-1 önde olan Pınar Karşıyaka'da Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, kendilerini eleştiren rakibin Genel Menajeri Engin Özerhun'a yanıt verdi. Özerhun'a tepki gösteren Ustaoğlu, rakip takımın özellikle saha dışında sergilediği tutum ve kendileri dışında herkesi aşağılar tavrın ağırlıklarına yakışmadığını söyledi.

Kaf-Kaf tan Anadolu Efes e sert tepki!

Anadolu Efes'i spor etiğine çağıran Tamer Ustaoğlu'nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Dün oynadığımız ve bizi Play Off final serisinde 3-1 öne taşıyan maçta, gerek sahadaki mücadele ve gerekse de tribündeki ilgi ve sahaya olumsuz yansımayan destek, kesinlikle hem final ruhuna yaraşan hem de takdiri hak eden niteliktedir. Öncelikle 45 dakika süren mücadele de her iki takım oyuncularını ve teknik kadrosunu da kutlamak gerekmektedir. Serinin devam ettiği süreç boyunca rakibimizin, özellikle saha dışında sergilemiş oldukları tutum ve kendileri dışındaki herkesi aşağılar nitelikteki tavırları, kendi kimlik ve ağırlıklarını taşımamaktadır. 
 
Müsabaka sırasında tribünde iki taraftarımızın yaşamış olduğu sağlık probleminden birine önce Anadolu Efes takım doktoru sayın Erşan Ateş müdahalede bulunmuştur. Sahadaki mücadelenin sahada kalması gereğini vurgulayan bir davranış örneği sergilemiş ve mesleğinin hakkını vererek, elinden gelen çabayı sarf etmiş, gerekli müdahaleyi yapmıştır. Kendisine bu davranışından dolayı teşekkür ediyorum. Ancak maalesef açıklamalarda bulunan kulüp yöneticisine ise şunu sormak istiyorum: Sıkışıklıktan kıpırdanamayan bir yer olduğunu iddia ettikleri tribünde, saha içerisindeki doktorun, tırmanarak rahatsızlanan kişiye ulaşabilmiş olması, bir tezatlık oluşturmamakta mıdır? 
 
Sportif bir başarı elbette, hiç kimsenin sağlığından daha önemli değildir. Ancak böyle şampiyonluk istemediklerini belirtenlerin, özellikle saha dışı ortaya attıkları asılsız iddialar ile düşmüş oldukları aciz durum ayrı bir ironi oluşturmaktadır. Yayınlamış oldukları hakem hatalarına ilişkin görüntülerden de anlaşılacağı gibi, vurgu yapılan hataya değil, vurgu istenen ayrıcalığadır. Madem görüntü yayınlıyorsunuz, sahada yapılmış tüm hataları içeren taraflı tarafsız bir video yayınlasaydınız da, biz de samimiyetinizden bahsedebilseydik. İlk maçtan itibaren tarafımıza da saha içerisinde yapılmış onlarca hata olduğu halde biz de görüntü yayınlama noktasına gelseydik, oldukça uzun bir video yayınlamak zorunda kalabilirdik. 
 
Yapılan açıklamaları görünce de anlıyoruz ki Anadolu Efes herşeyi doğru yapmış tek sorumlu hakemler. Kendilerinin 'parasını biz verelim, yabancı hakem gelsin' gibi talihsiz açıklamalarını ise bu camiaya hizmet edenlere karşı saygısızca görüyor ve esefle karşılıyorum. Her sene yaklaşık 30-35 milyon Euro'sunu harcadığı bir gruba karşı, geldikleri noktayı açıklayabilecekleri başka gerekçeleri olması gerekenlerin, sadece başkalarının yaptıklarını eleştirmek yerine, kendi yeti ve becerilerini de sorgulamaları gerekliliğine inanıyorum. Bu yapılanlar, tamamıyla yıllarca gerçekleştirilmiş yatırımların karşılığında bugün gelinen noktada sadece kendisinin 1/10 bütçesinde bir takıma yeniliyor olması gerçekliğini örtme çabasından başka bir anlam taşımamaktadır.
 
Bununla birlikte, sahada kendine güvenmeyen ve tribündeki taraftarın varlığından çekinen bir tavır takınan Anadolu Efes serinin 5'nci maçında yönergedeki maddelerin arkasına sığınarak, basketbol seyircisini salondan uzaklaştırma ve salona almama adına, koltukların boş kalması pahasına, bilet satışı yapmamaktadır. Kaldı ki rakibimiz yine benzer bir şekilde, 102 yıllık bir kulübün olası bir Türkiye Şampiyonluğu maçında, geçmiş ve mevcut tüm Kulüp ve Şehir Yöneticilerini göz önüne aldığınızda, 15 kişi ile sınırlamaktadır. Spor etiğine göstermediği saygıyı, ne tribüne ne de köklü bir kulübe ve bu kulübün tarihine göstermektedir.'
 

 
Davutoğlu: Beni en çok endişelendiren...
 
ABD'de tarihi kiliseye ırkçı saldırı: 9 ölü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 18 Haziran 2015 Perşembe 12:10

anadolu efes hünerini sahada göstersin.....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da Dumlupınar’dan 1 milyon dolarlık jest
Karşıyaka’nın teknik direktör olarak 1 yılı opsiyonlu 2 yıllığına anlaştığı ...
Anadolu Efes'ten şok iddia
Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, Pınar Karşıyaka ile oynadıkları ...
87 ruhu: Karşıyaka uyumadı!
Serinin Karşıyaka Arena'daki son maçını, 16 sayı geriden gelip uzatmada ...
 
Altınordu-Trabzon hattı
PTT 1'inci Ligi ekiplerinden Altınordu, Trabzonspor'dan forvet arkası Gökhan Alsan'a kanca attı.
Altay’ın adresi Buca!
Görevde bulunduğu 3 haftalık süreçteki icraatlarını anlatan Cihangir Marmara, ...
Fenerbahçe bombayı patlattı: İşte maliyeti
Fenerbahçe, Lille'in Danimarkalı stoperi Simon Kjaer ile 4 yıllık anlaşmaya ...
 
Golden State Warriors 40 yıl sonra şampiyon
Amerikan Basketbol Ligi (NBA) Finali'nin 6'ncı müsabakasında Cleveland ...
Tarihin en kötüsü: Milli Takım 4.torbaya düştü
Türkiye, FIFA sıralamasında tarihinin en kötü durumuna düştü.
Nefes kesen maçta zafer Kaf-Kaf’ın: Şampiyonluğa son adım
Pınar Karşıyaka muhteşem taraftarı önünde nefesler kesen maçta Anadolu ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva