HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mart 2023 Salı - 10:19

İZTAŞIT'ın yeni durağı Foça!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, ilk olarak Seferihisar’da hayata geçirdiği İZTAŞIT uygulaması, Kiraz ve Menemen’in ardından Nisan ayından itibaren Yenifoça’da da başlayacak. Başkan Tunç Soyer, “Güvenli, konforlu ve ekonomik toplu ulaşım hizmetini, ESHOT denetimi altında ve İzmirim Kart avantajlarıyla şehrimizin en uzak noktalarına kadar götürüyoruz” dedi.

İZTAŞIT ın yeni durağı Foça!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, kentin her yerinde güvenli, konforlu ve ekonomik toplu taşıma hizmeti sunmak için dört yıl önce Seferihisar’da başlattığı İZTAŞIT projesi, Yenifoça’da da hayata geçiyor. Çevre ilçeleri toplu ulaşım ağına entegre etme hedefiyle geliştirilen projenin dördüncü durağı için İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile S.S. 49 No'lu Yenifoça Birlik Yol. Oto. Mot. Taş. Kooperatifi arasında sözleşme imzalandı.  Sekiz hatta, toplam 20 İZTAŞIT aracı, 16 Nisan 2023 Pazar gününden itibaren, “Gittiğin Kadar Öde” ve “A tarifeleri” dahilinde Yenifoça’da hizmet vermeye başlayacak. İZTAŞIT’lar, İzmir Otogarı, Aliağa ve Eskifoça bağlantılı hatlarda çalışacak. Mevzuata uygun araçlarla toplu taşımacılık dönemi başlarken, minibüslerin kuralsız dur-kalk yapmaları son bulacak, yolcu ve trafik güvenliği artacak. Ayrıca toplu ulaşımda nakit dönemi de bitecek; İzmirim Kart’lı binişler başlayacak.
 

'İZTAŞIT yeni duraklarla yoluna devam edecek'
İZTAŞIT’ın yeni duraklarla yola devam ettiğini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Toplu taşımacılıkta Türkiye’de örneği görülmemiş ve dalga dalga yayılacak bir modeli, dördüncü ilçemizde başlatacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Her alanda olduğu gibi İZTAŞIT projesinde de kooperatifçiliğin ne kadar kıymetli olduğunu yaşayarak görüyoruz. Dört yıl önce başlattığımız bu uygulama sayesinde, çevre ilçelerimize güvenli, konforlu ve ekonomik toplu ulaşım imkânını sunuyoruz. İZTAŞIT, hem esnafı hem de yolcuyu mutlu ederek yeni duraklarla yoluna devam edecek” dedi.


 
İZMİRİM Kart avantajları
Proje sayesinde Yenifoça Bölgesi’nde de toplu ulaşımda nakit ödeme dönemi sona erecek ve İzmirim Kart’la seyahat edilecek. Bölgede yaşayan 60 ve 65 yaş grubu yurttaşlar, engelliler, öğrenciler ve öğretmenler, ücretsiz ve indirimli kart kullananlar toplu ulaşım haklarından yararlanırken aynı zamanda aktarma sisteminde de faydalanabilecek.


 
ESHOT denetimli hizmet
İZTAŞIT araçları, sürücüleri ve kooperatif yönetimi, ESHOT Genel Müdürlüğü denetiminde olacak. ESHOT şoförlerine verilen tüm eğitimler İZTAŞIT sürücülerine de düzenli olarak verilecek. Ulaşım planlamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile ESHOT Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak.


 
Esnaf kurumsallaşarak kalkınıyor
Pandemi süreciyle derinleşen ekonomik kriz ortamında minibüs esnafının kalkınmasına öncülük eden İZTAŞIT projesi, bireysel taşımacıların kurumsal çatı altında birleşmesini sağlıyor. İZTAŞIT projesinin devreye girdiği ilçelerde toplu ulaşım araçları da yenileniyor. Yolcu kapasitesi yüksek, donanımlı, çevreye duyarlı, engelli erişimine uygun, bisiklet aparatı bulunan veya aparat takılabilen, araç içi kamera sistemleri ile denetlenen İZTAŞIT’lar toplu ulaşım hizmetinde kalite standartlarını artırıyor.

 
İzmir'de sahtekarlara göz açtırılmıyor!
 
Başkan Batur yerinde inceledi... Beş yıldızlı tesiste çalışmalar tam gaz!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ayrancılar 15 Mart 2023 Çarşamba 09:09

ayrancılar 705 hattını esbaş aktarmaya kadar uzatıp oradaki birçok otobüs ve dolmuş ile entegre etmelisiniz 2 buçuçuk km bir uzatma ile 60 bin nufuslu ayrancıların ulaşım problemi çözülecek binlerce dilekçeye rağmen neden yapmıyorsunuz

Yorumu oyla      7      3  
ayrancılar 15 Mart 2023 Çarşamba 09:08

ayrancılar 705 hattını esbaş aktarmaya kadar uzatıp oradaki birçok otobüs ve dolmuş ile entegre etmelisiniz 2 buçuçuk km bir uzatma ile 60 bin nufuslu ayrancıların ulaşım problemi çözülecek binlerce dilekçeye rağmen neden yapmıyorsunuz

Yorumu oyla      7      3  
ayrancılar 15 Mart 2023 Çarşamba 09:06

iztaşıt kadar saçma başka uygulama yok

Yorumu oyla      7      3  
Muhlis yıldırım 14 Mart 2023 Salı 16:24

Sayın başkanım bu hizmet içi çok teşekkür ederim her şey yok güzel olacak soyerle

Yorumu oyla      2      3  
'' Onların Kirası Ucuz '' 14 Mart 2023 Salı 11:10

İzmir BB'si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ; İzmir merkez ilçeler , İzmir kırsal ilçeler ayrımcılığı yapıyor . Çözüm : İzmir kırsal ilçe otobüslerinde de ; 136 km.lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirmelerin uygulanması . ' B ,C , D , H , J ' FİYAT TARİFELERİ 120 DAKİKA AKTARMA HAKKI YOKTUR . ( A ,E , I 'Banliyö', K ) FİYAT TARİFELERİ 120 DAKİKA AKTARMA HAKKI VARDIR ) İzmir BB'nin kamu hizmeti olan toplu ulaşımdaki adil ve eşit hizmet anlayışı . Baykuş( F )ve Havalimanı (G ) seferleri özellikli olduğu için aktarma hakkı olmaması anlaşılabilir.

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atalık tohumlara çocuk eli!
Bornova Belediyesi yerel tohumların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması ...
Dikili Belediyesi’nde grev çanları!
Dikili Belediyesi’nde devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması üzerine ...
Kınık'ta eğitime destek!
İzmir’in Kınık ilçesinin Arpaseki Mahallesi’nde İmbat Madencilik tarafından ...
 
Aliağa’ya deniz manzaralı yeni stadyum geliyor!
8 bin seyirci kapasiteli olması öngörülen doğal çimli butik statla ilgili ...
Başkan Soyer’den dönüşüm eleştirilerine yanıt: Depremde ölmek ya cehalettir ya hıyanettir!
Büyükşehir Meclisi’nde Cumhur İttifakı ile CHP arasındaki 'dönüşüm' tartışmaları ...
Ödemiş'e 'Birgi' gururu!
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından belirlenen UNWTO 2022 ...
 
İstiklal Marşı'nın kabulünün 102'nci yılı kutlandı
İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 102. yılı, Karabağlar Belediyesi tarafından ...
Büyükşehir, Kuşadası'nın yollarını yeniliyor!
Büyükşehir Belediyesi, hizmet odaklı belediyecilik anlayışı ile il genelinde ...
Çiğli'nin iklim çalışmalarına AB desteği
Çiğli Belediyesi, “Gözlemci Belediye” olarak davet edildiği Enerji Dönüşümü ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva