HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mart 2023 Salı - 09:15

Dikili Belediyesi’nde grev çanları!

Dikili Belediyesi’nde devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması üzerine açıklama yapan DİSK Genel İş İzmir 8 Nolu Şube anlaşmazsa sağlanmazsa yakın zamanda greve çıkacaklarını duyurdu.  Anlaşma sağlanmazsa işçiler 28 Mart’a kadar greve çıkabilecek.

Dikili Belediyesi’nde grev çanları!

EGEDESONSÖZ - Dikili Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçiler arasında örgütlü olan Genel İş İzmir 8 Nolu Şube ile SODEMSEN bürokratları arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkanmış ve 27 Ocak 2023 tarihinde 60 günlük grev süreci başlamıştı.  

Önümüzdeki günlerde de anlaşma sağlanmazsa en geç 28 Mart tarihinde 42 kadrolu işçi greve çıkacak. Edinilen bilgilere göre sendika en düşük yevmiyenin brüt 565 TL’ye çıkarılmasını talep ederken SODEMSEN ise brüt 400 TL’ye çıkarılması önerisinde bulundu.

Sendika tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Dikili  Belediyesi kadrolu işçiler ile sendikamızın 42  işçi için yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmeleri  Ekim  ayında başlamış, 27 Ocak’ta arabulucu uyuşmazlık raporunun tarafımıza tebliğ edilmesi ile birlikte yasal grev sürecine girilmiştir.

Genel-İş Sendikası İzmir 8 Nolu Şubemizin;  Sodemsen yetkilileri ile sürdürmekte olduğu toplu iş sözleşmesi konusunda anlaşmaya varılamamıştır.

Emeğinden başka geçim kaynağı olmayan işçilerin ekonomisi çökerken ekonomik kriz ile birlikte emekçilerin enflasyonu her geçen gün artarak işçilerin alım gücü düştü, gelir dağılımı bozuldu, yoksulluk arttı, emekçilerin büyümeden aldığı pay ise  daha da  azaldı. Hükümetin ekonomi politikalarını kötü yönetmesi, artan borçlar ve vergi yükü işçi ücretlerini enflasyon karşısında eritti, yaşam koşullarını ağırlaştırdı. Zamların ve hayat pahalılığının sorumlusu işçiler değil ama hayat pahalılığı karşısında her gün yoksullaşan işçilerdir. Bizler en temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamaz hale geldik.

Bizler burada sadece ücret zammı mücadelesi değil işçinin hak mücadelesini de sürdürüyoruz. Dikili halkına canla başla çalışarak hizmet ediyor, insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşamak, sosyal haklarımızı ve toplu sözleşme kazanımlarımız ile emeğimizin değerinin bilinmesini istiyoruz.

Bir önceki yıl imzaladığımız Toplu İş Sözleşmesi, bugünün ekonomik şartlarını karşılayamaz duruma gelmiştir. Ücretlerimize yapılan zamlar daha elimize geçmeden enflasyona yenik düşmüştür. Ağırlaşan yaşam koşulları, artan enflasyon, ardı arkası kesilmeyen zamlar, yaşanan ekonomik  kriz, işçi sınıfına yönelik saldırıları derinleştirmektedir. Toplu İş Sözleşmemizin bitmediği her gün, bizi ücretlerimizin eridiği ekonomik kriz ile daha fazla karşı karşıya bırakmaktadır. Bu açıdan bizim için durum açık ve nettir; insanca bir yaşam için enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret talep ediyoruz.

Eriyen ücretlerimiz ve sosyal haklarımız talep ettiğimiz noktaya gelinceye dek aynı kararlılıkla ve inançla mücadelemize devam edeceğiz. Eğer Toplu İş sözleşmesi masasında anlaşma sağlanamazsa, Dikili Belediyesi İşçileri greve çıkacaktır.

 
Kınık'ta eğitime destek!
 
'Örgütlü dolandırıcılık' operasyonu: 11 gözaltı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet 14 Mart 2023 Salı 23:58

Yüz 70 oy vermeye devam .

Yorumu oyla      2      3  
Dikili gençlik 14 Mart 2023 Salı 12:55

Dikili belediye başkanı basında medyada desteksiz atıyordu ödesin işçilerin ücretlerini boş konuşmak ile gemi yürüseydi Dikili uluslararsı limanı olurdu...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kınık'ta eğitime destek!
İzmir’in Kınık ilçesinin Arpaseki Mahallesi’nde İmbat Madencilik tarafından ...
Aliağa’ya deniz manzaralı yeni stadyum geliyor!
8 bin seyirci kapasiteli olması öngörülen doğal çimli butik statla ilgili ...
Başkan Soyer’den dönüşüm eleştirilerine yanıt: Depremde ölmek ya cehalettir ya hıyanettir!
Büyükşehir Meclisi’nde Cumhur İttifakı ile CHP arasındaki 'dönüşüm' tartışmaları ...
 
Ödemiş'e 'Birgi' gururu!
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından belirlenen UNWTO 2022 ...
İstiklal Marşı'nın kabulünün 102'nci yılı kutlandı
İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 102. yılı, Karabağlar Belediyesi tarafından ...
Büyükşehir, Kuşadası'nın yollarını yeniliyor!
Büyükşehir Belediyesi, hizmet odaklı belediyecilik anlayışı ile il genelinde ...
 
Çiğli'nin iklim çalışmalarına AB desteği
Çiğli Belediyesi, “Gözlemci Belediye” olarak davet edildiği Enerji Dönüşümü ...
Selçuk dünya dilleri ile buluşuyor
Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen dil kursları kapsamında Prof. ...
Sel riski azalacak... Karşıyaka'da kapan ve hendek hamlesi!
Karşıyaka Belediyesi, Mustafa Kemal Mahallesi’nde 23 hektarlık arazi üzerinde ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva