HABERLER>GÜNCEL
17 Eylül 2022 Cumartesi - 11:10

İzmirli ünlü cerrahın başı karısı ile belada… Bu kez erkeğe koruma!

İzmirli ünlü cerrah, kendisini tehdit ve telefonla taciz eden eşine karşı koruma kararı aldırdı.

İzmirli ünlü cerrahın başı karısı ile belada… Bu kez erkeğe koruma!

İzmirli ünlü Genel Cerrah Opr.Dr.Ö.D., boşanma davası açtığı 15 yıllık eşi İş Güvenliği Uzmanı Ö.D.D.’nin kendisine karşı şiddet, tehdit ve hakaret ettiği iddiasıyla 2 ay uzaklaştırma ?ararı aldırdı.

Obezite ve Metabolik Cerrahi ve Laparoskopil Cerrahi Opr.Dr.Ö.D. , "Evlilik birliğinin temelinden sarsılması sebebiyle" avukatları Gökhan Uluhan-Bahar Uluhan aracılığıyla boşanmak için nöbetçi  aile mahkemesine dilekçe verdi. Ö.D., müşterek  çocukları E.D.'nin velayetinin dava devam ederken tedbiren ve karar kesinleştikten sonra kesin olarak kendisine verilmesine,  fazlaya ilişkin hakları saklı kalmak kaydı ile 250 bin TL manevi tazminat talep etti.

"SEBEPSİZ KISKANÇLIKLAR"
Opr.Dr. Ö.D.'nin  avukatları Bahar-Gökhan Uluhan, mahkemeye verdikleri  boşanma dilekçesinde,"Müvekkil toplum içerisinde evlilik birliğinin önemine saygı duymuş, huzurlu bir evlilik hayatı yaşayacağına inanmış, eşine karşı her zaman müşfik bir eş olmuş ve davalıyı mutlu etmek için elinden gelen tüm çabayı göstermiştir. Müvekkil tarafından evlilik birliğinin kendisine yüklediği tüm sorumluluklar yerine getirilmiştir. Ancak müvekkilin tüm çabalarına rağmen davalının kavgacı ve geçimsiz tutumları sebebiyle taraflar arasında gerçek bir aile yaşantısı kurulamamıştır. Müvekkilimiz Genel Cerrahi doktorudur ve muayenesi vardır. Müvekkil mesleği gereği iş ve sosyal çevresinde sayılan, sevilen biridir. Müvekkil bir yandan iş hayatının verdiği zorluklarla mücadele ederken, diğer yandan da evdeki sinir harbi, sebepsiz kıskançlıklarla mücadele etmek zorunda kalmıştır. Davalının bu ve buna benzer davranışları müvekkili evlilik kurumundan soğutmuş, davalının bu tavırları müvekkilin aile kavramına olan inancının yitirilmesine neden olmuştur. Davalının kıskançlık krizleri müvekkilin iş hayatındaki saygınlığını ciddi derecede etkileyecek duruma gelmiştir. Müvekkilin yanında çalışan diyetisyen hanımı sürekli telefonla aramış, bununla yetinmeyerek sürekli müvekkilin iş yerine giderek, ‘eşimle aranızda bir ilişki mi var?’ diye sorması akabinde diyetisinin müvekkile “Hocam eşiniz böyle sorular soruyor, ben evliyim, ne yapacağım” diyerek yakınmış, bunun üzerine 2 ay sonrasında işten ayrılmıştır. Müvekkil halen yıllardır yanında çalışan diyetisyenin bu nedenle işten ayrılmasının üzüntüsü ve utanç duygusunu yaşamaktadır.

GİZLİCE HACKERLA OFİSE GELMİŞLER
Müvekkilin muayenesine haber vermeksizin, baskın yapma kastıyla sürekli gelen davalı, müvekkilin sekreterine “Ö’ün bugünkü programı nedir, nereye gidecek hepsini söyle” şeklinde anlamsız sorular sormuştur. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, müvekkilin ofisine gizlice hacker ile gelerek müvekkile ait tüm iş bilgisayar ve telefonlarında şifreleri kırdırmıştır. Müvekkilin telefonunu yanındayken de sürekli telefonu alarak kontrol etmeye çalışan davalı, müvekkilin telefonuna program yükleyerek tüm konuşmalarını dinlemiş, mesajlaşmalarını okumuştur. Yalnızca kuruntudan ibaret bu hareketleri ile davalının söz konusu kusurlu davranışları müvekkilimize evlilik birliğini çekilmez hale getirmiştir. Davalı yanın sapkın düşünceleri mevcuttur. Müvekkile “Sen ablan ve yeğeninle fizikleri güzel olduğu için görüşüyorsun” demiştir. Bunun üzerine müvekkil adeta şok yaşamıştır. Davalı aile toplantılarında sürekli tatsızlık çıkarmıştır. Müvekkile karşı anlamsız şekilde surat asmıştır. Müvekkil ise her seferinde konuşmaya çalışarak eşine yardımcı olmaya çalışmışsa da davalı yan kavganın şiddetini arttırarak, sürekli stres ve çatışmaya iten hareketleri ile müvekkili zor durumda bırakmıştır. Davalı yanın anlamsız saldırıları evlilik birliği boyunca devam etmiş, yukarıda izah edilen olaylar ise müvekkili çileden çıkaran son olaylardır. Saatlerce devam edebilen sataşmaların sonu ne yazık ki, müvekkilin yalvarması ile sona erebilmiştir" ifadeleri yer aldı.

250 BİN TL TAZMİNAT İSTEĞİ
Davalının aşırı kıskanç olması, müvekkili sürekli olarak iş yerinde zor duruma düşürmesi müvekkilin ruh sağlığını bozabilecek bir hal aldığına değinen avukatlar, "Evliliğin devamı toplumun düzenini zedeler hale gelmiş, toplum için sorun oluşturmaya başlamıştır. Müvekkil için evliliği sosyal ve ahlaki yönden çökmüştür ve bu durumda evliliğin devamında bir yarar kalmamıştır. Evlilik süresince davalı yanın kıskançlıkları yüzünden yaşadığı bunalımlar, gerek ailesine gerekse de arkadaş çevresi içerisinde davalı yanın bu davranışları yüzünden küçük düşürülmesi, erkeklik gururunu aşağılayan hareketlere maruz bırakılması müvekkilimizi büyük bir ızdıraba sevk etmiştir. Müvekkilin evlilik birliğine olan inancını yitirmesine neden olan davalı aleyhine 250 bin TL. Manevi tazminat istiyoruz. Müvekkil için artık bu evliliğin devamında fayda kalmamıştır. Davalının aşırı kıskanç olması,  müvekkilin gerek çocuğa gerekse de aile ve arkadaş çevresine karşı küçük düşürülmesi nedenleri ile evlilik birliğinin sona ermesinde davalının kusuru göz önüne alındığında müvekkil evlilik birliğini devam ettirmek istememektedir. Bu nedenle tarafların boşanmalarına karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

PEŞİNE DEDEKTİF TAKMIŞ
Bu ayın sonunda ilk duruşması görülecek olan boşanma davası öncesi, Dr. Ö.?., peşine dedektif takan ve telefonla tehdit ve taciz edip, hakaret eden eşine karşı koruma kararı aldırdı. Avukatları tarafından 12.Aile Mahkemesi’ne verilen talepler doğrultusunda mahkeme 6284 Sayılı Kanuna göre 5/ 1,a,c,f maddelerine göre davalı kadın Ö.D.D' in doktor eşi Ö.D.' ye karşı " Şiddet, tehdit, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına, bulunduğu konuta, okula ve işyerine yaklaşmamasına, iletişim araçlarıyla veya sair suretle 2 ay  rahatsız etmemesine" karar verdi.

Mahkeme ,karara uyulmaması durumunda zorla hapsinin de uygulanmasına ,kararın bir örneğinin de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü' ne (ŞÖNİM) derhal gönderilmesine, karara itiraz yolunun açık olduğunu  belirtti. (Bahri Karataş)

 
İzmirli Milli Dağcı, terörden arındırılan Ağrı Dağı zirvesine çıktı
 
Buca'da festival zamanı... 35 metrelik kebap yaptılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özal ve Menderes'in anıt mezarına ziyaret!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile ...
Mecliste tartışmalara neden olmuştu… İşte Aliağa raporunun ayrıntıları!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden Millet ve Cumhur İttifakı’nı ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'nin New York ...
 
Dışişleri'nden ABD'ye Güney Kıbrıs tepkisi!
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "ABD’nin GKRY’ye yönelik silah ...
Kontrolden çıktı, kırtasiye dükkanına daldı!
İzmir’in Bornova ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil kırtasiye ...
İzmir'de feci ölüm... Metrelerce sürüklendi!
İzmir’in Tire ilçesinde, otomobilin motosiklete çarpması sonucu meydana ...
 
İzmir'de polise bıçaklı saldırı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, düğün sonrası çıkan kavgaya müdahale için ...
Erzurum'da 4,9 büyüklüğünde deprem
Erzurum'un Çat ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
İzmir'de 'market cinayeti'ne tutuklama!
İzmir-Ödemiş'te 3 Eylül'de çıkan silahlı kavgada 1 kişiyi öldüren bir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva