HABERLER>GÜNCEL
26 Nisan 2022 Salı - 10:28

İzmirli fenomene yargı şoku... 'Ayak kölesi' beraat etti!

İzmirli Tiktok fenomeni Büşra Yılmaz kendisine gelen taciz mesajlarıyla şoke oldu. "Ayaklarına köle olabilir miyim?" mesajlarına maruz kalan ünlü fenomen şikayetçi oldu ama mesaj gönderen şüpheli, üç yıl hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti. Büşra Yılmaz karara sitem etti.

İzmirli fenomene yargı şoku...  Ayak kölesi  beraat etti!

İlginç olay, 1 Nisan 2021'de İzmir'de yaşandı. Manisa'da yaşayan 24 yaşındaki Aziz Murat K. TikTok fenomeni Büşra Yılmaz'a (25) Instagram'dan "Ayaklarına köle olabilir miyim?" şeklinde mesaj attı. 1.5 milyon takipçisi olan Büşra Yılmaz avukatı Alperen Cihan Çetinkaya aracılığıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

"AYAĞINA KÖLE OLMA TALEBİ İÇEREN MESAJI BEN ATMADIM" DEDİ
Diğer yandan şüpheli Aziz Murat K. savunmasında, "Instagram hesabı bana ait. Ancak mesajı ben atmadım. Kendi hesabımdan böyle bir mesaj atıldığı için özür dilerim. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.İddianamede hesabın şifresinin sadece Aziz Murat K. tarafından kullanıldığı, mesajın başka biri tarafından atılmasının mümkün olmadığı, şüphelinin suçtan kurtulmaya yönelik savunmada bulunduğu belirtildi. Savcılık sanık hakkında cinsel taciz suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. İddianame İzmir 45. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

GÖRÜNTÜLÜ MESAJ DA ATTI
Büşra Yılmaz'ın avukatı Alperen Cihan Çetinkaya, duruşma sırasında şüphelinin tacize etmeye meyilli olduğunu belirtti. Şikayet ettikleri 'ayaklarına köle olabilir miyim?' mesajlarından sonra şüphelinin görüntülü mesajlar atarak tacizlerine devam ettiğini anlatan Çetinkaya, sanığın ceza alacağını düşünerek ayrıca görüntülü mesajlarla ilgili bir şikayette bulunmadıklarını söyledi.

MESAJLARI ATTIĞINI İTİRAF ETTİ
Sanık Aziz Murat K., ilk ifadesinde inkar ettiği 'Ayaklarına köle olabilir miyim?' mesajını duruşma sırasında kabul etti. Mesajı kendisinin attığını belirten Aziz Murat K. "Mesajı ben attım ama görüntüyü ben atmadım" diye kendini savundu. Mahkeme, elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle cinsel taciz suçunu işlediği gerekçesiyle kamu davası açılmış olsa da yapılan yargılama sonucunda sanığa yakıştırılan eylemin yasal koşullarının oluşmadığı kanısına varılarak beraatine karar verildi. Büşra Yılmaz'ın avukatı Alperen Cihan Çetinkaya ile mahkeme savcısı karara itiraz ederek dosyayı istinafa taşıdı.

'TAZMİNATI BAĞIŞLAYACAĞIM'
Mağdur TikTok fenomeni Büşra Yılmaz, konu ile ilgili SABAH'a konuştu. Yılmaz, "1.5 milyon takipçim var. Beni rahatsız eden ve cinsel içerik taşıyan mesajlarla ilgili olarak avukatım Alperen Cihan Çetinkaya aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuyorum. Bu olayda da şahıs birden fazla kez sürekli olarak 'ayak', 'ayak köleliği', 'ayaklarının fotoğrafını atar mısın' şeklinde bana mesajlar attı. Sürekli olarak rahatsız etti. Kadına yönelik şiddet sadece vücutsal olarak değil, sosyal medya üzerinden de devam ediyor. Bu kişiler ceza almadıkça kadına yapılan her türlü taciz artıyor. Bu kişiler cezalandırıldığında da bu tacizcilerden gelen tazminatları kadın ve çocuk haklarıyla ilgili çalışan dernek ve vakıflara bağışlıyorum. Umarım bu tarz şahıslar cezalandırılır" dedi.

'BU MESAJ EŞİNİZE YA DA SEVGİLİNİZE GELSE NE DÜŞÜNÜRSÜNÜZ?'
Alperen Cihan Çetinkaya, "Ayak fetişisti tacizciler tarafından neredeyse her 2 kadından 1'ine gönderilen 'Ayaklarına köle olabilir miyim' içerikli mesajlar taciz içermektedir. Mahkemeler maalesef ki ne fetişizmden haberdardır, ne de sosyal medyanın getirdiği yaşantıdan. Sanık, ayak fetişisti bir tacizcidir.Mahkemenin bu yanlış kararı ayak fetişisti tacizcilerine kadınlarımızı taciz etmeleri için adeta izin vermek anlamına gelmektedir. Bu kararın bozulacağına inanıyoruz ve şu soruyu soruyoruz; herhangi biri eşinize, sevgilinize, kardeşinize 'Ayaklarına köle olabilir miyim' şeklinde mesaj gönderse bunun taciz olduğunu düşünür müsünüz, düşünmez misiniz? Savcılık makamı da bizimle aynı fikirde olacak ki, karara itiraz ederek istinafa taşıdı" dedi.

 
Yabancı Dil Sınavı sonuçları açıklandı
 
Organizatör ve göçmenler yakalandı... Umuda yolculuk dağda son buldu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bekir 26 Nisan 2022 Salı 11:26

bos işler tiktok nedir ya tiktok fenımenliği nedir ya mahkemeleri bu işlerle neden uğraştırıyorsunuz turk yargısı da neden bunları ciddiye alıpz aman harcamaktadır yazık

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yabancı Dil Sınavı sonuçları açıklandı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 10 Nisan'da gerçekleştirilen ...
İstanbul'da Pakistanlılar turistleri kaçırdı!
İstanbul Taksim Meydanı'nda gezerken Pakistan uyruklu 6 kişi tarafından ...
Ege'den dünya üniversiteleri arasında başarılı sıralama!
Asya merkezli yükseköğretim kuruluşu Center for CWUR tarafından hazırlanan ...
 
Şehir Plancıları'ndan Aya Yorgi hamlesi... Planlar yargıya taşınıyor!
Çeşme’nin eşsiz güzellikleri ile dikkat çeken cennet koylarından Aya Yorgi ...
Düşen telefonunu almaya çalışırken akıntıya kapıldı
Eskişehir'de Porsuk Çayı'nın etrafındaki Musa K., yürürken cep telefonunu ...
DEÜ'ye bahar geldi... Fidanlar toprakla buluştu
Tınaztepe Yerleşkesi’nde meyve ağaçlarından40.Yıl Bereket Korusu oluşturan ...
 
Bayındır'da 3 bin kişi iftarda buluştu
İzmir'in Bayındır ilçesinde, Türk Kızılay ve Bayındır Belediyesi tarafından ...
IKBY'den PKK operasyonuna destek
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden, "Terör örgütü PKK'ya yönelik Pençe-Kilit ...
Astsubay uyuşturucu ticaretinden tutuklandı
Balıkesir'in Edremit ilçesinde gerçekleştirilen uyuturucu operasyonunda ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva