HABERLER>GÜNCEL
26 Nisan 2022 Salı - 09:06

DEÜ'ye bahar geldi... Fidanlar toprakla buluştu

Tınaztepe Yerleşkesi’nde meyve ağaçlarından40.Yıl Bereket Korusu oluşturan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), ilk fidanları toprakla buluşturdu. S.S. Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin bağışladığı fidanların ilk bölümü, DEÜ Denizcilik Fakültesi’nin bulunduğu alana dikildi.  DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bu yıl kuruluşunun 40. yılını kutlamaya hazırlanan araştırma üniversitemiz kendisine emanet edilen kutsal yurt toprağına hak ettiği değeri vermeye devam ediyor” diye konuştu.

DEÜ ye bahar geldi... Fidanlar toprakla buluştu

Gerçekleştirdiği ağaçlandırma çalışmalarıyla ‘Geleceğe Nefes’ olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), geçtiğimiz kasım ayında oluşturduğu 40.Yıl Hatıra Ormanı’ndan sonra şimdi de 40.Yıl Bereket Korusu için ilk fidanları toprakla buluşturdu. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ve üniversite mensuplarının yer aldığı fidan dikiminde ilk etapta 200 meyve fidanTınaztepe Yerleşkesi’nde yer alan Denizcilik Fakültesi’nin bulunduğu alana dikildi. S.S. Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin bağışladığı toplamda 1500 meyve fidanı, DEÜ Tınaztepe Yerleşkesi’nde yer alan uygun alanlara yerleştirilecek. Yetiştirme koşullarına uygun olarak Tınaztepe Yerleşkesi’ne konumlandırılacak elma, erik, vişne, kiraz,  armut ve ayva fidanlarıyla üniversiteyi meyve kokusu saracak. Fidanların büyümesiyle ağaçlardan elde edilen taptaze meyveler, DEÜ’lü öğrencilerle buluşturulacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kurum olarak ağaca, yeşile ve doğaya her zaman saygı duyan uygulamalar gerçekleştirdiğini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bu yıl kuruluşunun 40. yılını kutlamaya hazırlanan araştırma üniversitemiz kendisine emanet edilen kutsal yurt toprağına hak ettiği değeri vermeyi sürdürüyor. Üniversite olarak, attığımız her adımı mensuplarımız, vatandaşlarımız ve daha güzel bir dünya için atıyor;  yerleşkelerimizdeki doğal yaşamı ve habitatımızı zenginleştirecek projelere özel bir önem veriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda ‘Geleceğe Nefes’ kampanyasına destek olan ve güzel kentimizde binlerce ağaç fidanını toprakla buluşturan büyük ailemiz, zarar gören ormanları yeşillendirecek on binlerce fidanı ülkemizin farklı noktalarına gönderdi. Yine; onkoloji bölümünde tedavi gören evlatlarımızı Balçova’daki kendi meyve bahçesinde ağırlayan mensuplarımızla umudun, bereketin ve paylaşmanın önemini vurguladık” dedi. 
DEÜ Tınaztepe Yerleşkesi’ninÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından pilot yerleşke olarak seçildiğini hatırlatan Rektör Hotar,  çevre, iklim ve sıfır atık konularında öncü çalışmalara imza attıklarını ifade etti. 

BEREKETİN HABERCİSİ OLACAK
Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kıymetli üreticilerinden gelen 1500 meyve fidanıyla güzel bir bahçe oluşturacaklarını ifade eden Rektör Hotar, “Kıymetli üreticilerimizden gelen bu güzelliklere emek verecek; onları suyunu ve gıdasını eksik etmeden büyüteceğiz. Birkaç yıl içinde bu alanmeyvesinden, gölgesinden ve serinliğinden faydalanılacak bir yer olacaktır. Bahar aylarında güneşe kendisini gösterecek çiçekler, hem bereketin habercisi olacak hem de güzel kokularıyla canlıları kendisine çekecektir. Elbette buradan toplanan meyveler de, mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza şifa getirecek; güzel sohbetlerin ve güçlü arkadaşlıkların bağını kuracaktır. Bu düşüncelerle meyve bahçemizin kurulmasına emeği geçen mensuplarımıza, kooperatifimize, üreticilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte konuşmaların ardından fidan dikimine geçildi. Rektör Hotar, DEÜ’lü öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturdu, can suyu verdi. Öğrencilerle bol bol sohbet eden ve fotoğraf taleplerini kırmayan Rektör Hotar, kısa bir gösteri sunan DEÜ Denizcilik Fakültesi Bandosu da teşekkür etti. 
 

 
150 personel alacağını duyurdu
 
Yazar Ferda İzbudak Akıncı, çocuklarla buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayındır'da 3 bin kişi iftarda buluştu
İzmir'in Bayındır ilçesinde, Türk Kızılay ve Bayındır Belediyesi tarafından ...
IKBY'den PKK operasyonuna destek
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden, "Terör örgütü PKK'ya yönelik Pençe-Kilit ...
Astsubay uyuşturucu ticaretinden tutuklandı
Balıkesir'in Edremit ilçesinde gerçekleştirilen uyuturucu operasyonunda ...
 
İzmir'de gece yarısı feci kaza: 2'si çocuk 6 yaralı
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde iki otomobil çarpıştı. 2'si çocuk 6 kişi yaralandı.
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir’den dünyayı saran ‘iyilik’ zinciri!
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir’den dünyayı saran ‘iyilik’ zinciri!
Ulaşıma bayram ayarı!
Ramazan Bayramı'nda otoyolların, köprülerin ve toplu taşıma araçlarının ...
 
Bakan Koca duyurdu: Bilim Kurulu yarın toplanıyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının yarın yapılacağını, ...
5 ilde 16 suçtan aranan kadın İzmir'de yakalandı!
İzmir'in Çiğli ilçesinde, aralarında tanınmış kişilerin de olduğu onlarca ...
İzmir açıklarında 108 göçmen kurtarıldı, 31 göçmen yakalandı
İzmir’in Çeşme, Menderes ve Foça ilçesi açıklarında, yasa dışı yollarla ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva