HABERLER>GÜNCEL
4 Aralık 2011 Pazar - 14:52

İzmirli doktor evliyken, başkasıyla nişanlanmış!

Karısına boşanma davası açan Burak Y.’nin karısından boşanmadan başka bir kadınla nişanladığı ortaya çıkanca, karısı hem Burak Y’ye 100 bin liralık tazminat davası açtı. Yasemin Y. kocasının nişanlandığı kadına da tazminat davası açacağını söyledi.

İzmirli doktor evliyken, başkasıyla nişanlanmış!

İZMİR - İzmir Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Burak Y., 7 yıldır evli olduğu eşi Yasemin Y.'den boşanmak için dava açtı. Yasemin Y., eşinden boşanmak için ayda 2 bin lira nafaka ve 100 bin lira tazminat istedi. Yasemin Y., dava sürerken, eşinin 19 Kasım'da gazetelerde başka bir kadınla nişanlandığı haberini görünce, 100 bin lira daha manevi tazminat istemiyle ayrı bir dava açtı. Yasemin Y., eşinin nişanlandığı kişiye de yuvasını yıktığı için 10 bin liralık manevi tazminat davası açacaklarını söyledi.
 
Dr. Burak Y., avukatı aracılığıyla, eşinden boşanmak için İzmir Aile Mahkemesi'nde dava açtı. Dr. Burak Y., dilekçesinde, eşiyle 7 yıldır evli olduğunu, evliliğin özellikle son 2 yılının çekilmez bir hal aldığını, eşinin sürekli agresif davrandığını, kavga ettiklerini söyledi. Dr. Burak Y., "Kavgalar hakaret, küfür ve saldırı düzeyine geldi. Kavga sırasında eşim bana tekme ve tokat ile vurdu. Dışarıda örnek bir evlilik gibi gösterilen evliliğimiz dayanılmaz bir hal aldı. Evlilik sürecimde mesleğim gereği terfi aldım. Bunlar olurken eşimin desteği yerine kösteğini gördüm. Mesleğim gereği şehir dışında yapılan toplantıların çoğuna eşimin engellemeleri karşısında gidemedim" dedi.
 
'KARİYER YAPMAMA ENGEL OLDU'
Şehir dışında mesleği gereği yapılan toplantılara gittiğinde eşinin sürekli telefon edip, mesajlar attığını belirten Dr. Burak Y., "Eşimin bu tür davranışlarından dolayı mesleğimi yapamaz hale geldim. Eşimin bana karşı şiddetleri, evlilik birliğini bozdu. Hayatım tehlikede olduğundan, geceyi komşumda geçirdim. Uzmanlık Sınavı'nda Pamukkale Üniversitesi Anatomi Bölümü'nü kazandım. Gitmeme izin vermedi. Eşimle aramızda sosyo kültürel yapı farklığı var" dedi.
 
"GERÇEK DIŞI HİKAYE"
Eşinin iddiaların asılsız olduğunu belirten ev kadını Yasemin Y. ise avukatı Özlem Karadağ aracılığıyla mahkemeye verdiği cevap dilekçesinde, "Eşimin kariyer yapmasına engel olmadım, iş hayatına müdahale etmedim. Hiçbir erkek işyerinde katılması gereken toplantılara 'Karım izin vermiyor' diye gitmemezlik etmez. Her evlilikte sorunlar yaşanabilir. Eşim benden fizik olarak daha güçlü. Ben onu nasıl döverim? Bu olay gerçek dışı bir hikayeden başka bir şey değildir. Her tartışmadan sonra, evi terk edip, arkadaşının evinde kalıyordu" dedi.
 
Yasemin Y. boşanmak için 2 bin lira nafaka, 100 bin lira da tazminat istedi.
 
HABERİ GÖRDÜ ŞOKE OLDU
Boşanma davası sürerken, eşinin geçen 19 Kasım'da gazetelerde başka bir kadınla nişanlandığı haberini gören Yasemin Y., şoke oldu. Yasemin Y. avukatı Özlem Karadağ aracılığıyla, doktor eşinden boşanmak için karşı dava açtı, ilk davadaki 2 bin lira nafaka 100 bin lira tazminatın dışında 100 bin lira daha manevi tazminat istedi.
 
Devam eden boşanma davasının açtıkları davayla birleştirilmesini isteyen Yasemin Y., ayrıca görülmekte olan davaya eşinin gazetelerde başka bir kadınla nişanlandığını gösteren haberleri de delil olarak verdi. Yasemin Y., eşinin nişanlandığı kişiye de yuvasını yıktığı için 10 bin liralık manevi tazminat davası açacaklarını söyledi.
 
İngilizce öğretmeni B.S. ile nişanlanan Dr. Burak Y. ise nafaka ve tazminat talebinin reddini istedi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Avukat Cemil ÖZ 6 Aralık 2011 Salı 00:33

Haberde yer alan bayın , eşinden boşanmak İçin İzmir Aile Mahkemesinde dava açtığı taraflarca malumdur.Evlilik birliğinin devamında kendileri için korunmaya değer bir yararın kalmadığını anlayan çift , yargılama sürer iken boşanma konusunda fikir birliğine varmışlar , bu hususu sayın mahkeme yargıcı önünde ve vekilleri huzurunda ifade etmekten çekinmemişlerdir. Ancak , davalı bayanın çok yüksek maddi talep ve beklentileri nedeniyle boşanma gerçekleşmemiştir. Davacı Vekili Avukat Cemil ÖZ

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engellilerden geri dönüşüm defilesi
İzmir'de, Ege Tüm Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi çatısı ...
PKK'yı yığıram diyen kadın: Alimizde üç şehit var
İzmir'de, geçirdiği estetik sonrası sonuçtan memnun kalmayan ve tekrar ...
Arama kurtarmada sınıfta kaldık
BM'ye bağlı Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu'nun temmuzdaki 'sınıflandırma ...
 
''Devlet bana ben öldükten sonra mı sahip çıkacak''
İzmir'de, 2 çocuk annesi Kadriye D., şiddet gördüğü için boşanma davası ...
Rötarlı uçuşlarda yolcuya 100 Euro tazminat
Uçak yolcularının hakları belirlendi. Rötarlarda 100 Euro’ya kadar tazminat ...
Güldünya'nın babası 7 yıl sonra yakalandı
Töre cinayetlerinin simge ismi haline dönüşen Güldünya Tören'in babası ...
 
Kadın yasa istiyor, erkek 'karışmayın' diyor
İKSara'nın kasım ayı anketinde katılımcılara kadına şiddetin nasıl çözülebileceği ...
KPSS’de bu da oldu: 4 soru bilen memur oldu
Üniversite mezunlarının girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) ...
'İzmir'e aşığım, hizmete hazırım'
İzmir’de işlerin iyi gitmediğini ifade eden Hüseyin Aslan, “Çocuklarımın ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva