HABERLER>POLİTİKA
9 Aralık 2020 Çarşamba - 11:13

İzmir zirvesine damga vuran sözler... Kılıçdaroğlu'ndan belediye başkanlarına uyarı!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı ziyarette TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu'na yaptığı ziyarette İnciraltı ve Çeşme Projesi üzerinden yaptığı konuşma sırasında belediye başkanlarına hukuka ve mahkeme kararlarına uyun çağrısı yaptığı aktarıldı.

İzmir zirvesine damga vuran sözler... Kılıçdaroğlu ndan belediye başkanlarına uyarı!

Dün bir dizi program için İzmir'e gelen ve TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu'nu da ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun basına kapalı olarak düzenlenen toplantıda belediye başkanlarına "uyarı" yaptığı öğrenildi.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarfından yapılan yazılı açıklamada toplantı ile ilgili detaylar yer aldı. 

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut AKDEMİR tarafından İzmir Depremi sürecinde yapılan çalışmalar ve değerlendirmeler paylaşılırken; TMMOB Olmasaydı İzmir Nasıl Bir Kent Olurdu sorusuna cevaben Kordon Yolu, Konak Meydanı, İstinyePark Projesi, Adnan Saygun Sanat Merkezi, İzmir Körfez Geçişi Projeleri gibi örnekler ile TMMOB ve bağlı Odalar tarafından Kente yönelik yürütülen projeler ve Kent Suçları Haritası üzerinden değerlendirmeler yapılırken, diğer taraftan devam eden kente yönelik projeler ile ilgili görüşler ve mücadeleler paylaşıldı.

İNCİRALTI VE ÇEŞME PROJELERİ ÜZERİNDEN ELEŞTİRİ
Kentin Planlanmasına yönelik kararlar, Doğal Sit Statülerindeki değişiklikler, Elektrik Fabrikası örneği gibi kent kimliğin yönelik müdahaleler ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. İnciraltı ve Çeşme Turizm Projesi ile ilgili görüşlerin paylaşıldığı sunum kapsamında; Yerel Yönetimlerin kamucu ve halkçı belediyecilik anlayışına uygun olarak kamu ve tolum yararı, bilim, mühendislik ve hukuka uygun davranmaları noktasına vurgu yapıldı. Bu kapsamda mühendis mimar ve şehir plancılarının özlük hakları, TMMOB asgari ücret tarifesinin uygulanması ve mesleki denetim sürecinin de bu anlayışın bir ürünü olarak yerel yönetimlerde uygulanması gerekliliğinin altı çizildi. Yerel Yönetim çalışmalarında da liyakat ve etik kavramı ile mahkeme kararlarına uyulması ve hukuka uygun davranılması gerektiği belirtildi.

KILIÇDAROĞLU'DAN NET MESAJ!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan değerlendirme ile sağlıklı ve yaşanabilir kentler ve ülkede yaşayabilme hedefinin temelinin bilim mühendislik ve planlama olduğu, bu sürecin de hukuk, adalet, liyakat ve ahlak vurgusu yapıldı.  TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından İzmir İçin yapılan mücadelenin çok değerli olduğu ve devam etmesi gerektiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu; Yerel Yönetimler ya da Belediye Başkanları ile çözülemeyen her konuda doğrudan kendisine ulaşılmasını isteyerek, Belediye Başkanlarına da hukuka ve mahkeme kararlarına uyun çağrısı yaptı.

 

 
Balçova’da memurlara yeni yıl müjdesi
 
Vali Köşger açıkladı: İzmir'de vaka sayılarında yüzde 25 düşüş!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 9 Aralık 2020 Çarşamba 21:48

Bülent ışık sen izmirden dışarı çıkmadın galiba..aynı zamanda öz izmir liyim senin gibi dışardan gelme değilim evet izmir büyük bir köydür..nokta...

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş rıza 9 Aralık 2020 Çarşamba 18:16

Hep üst laflar avare kasnak çevirmek somut hiç bir şey yok izmir bunları hak etmiyor en pahalı su, yağmur yağıyor bir çok yerleri su basıyor hep show genel merkeze şirin görünmek çünkü oradan atanıyor başkanlar tabana sorumluluk yok ne zamana kadar sürecek parti acaba...

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 9 Aralık 2020 Çarşamba 17:20

Bucalı izmir madem köy seni dışarı alalım.Siz ancak Ankara gibi 25 yıl yönettiğiniz şehre gitmemiş insanları Izmir köy diye kandırırsınız.

Yorumu oyla      4      5  
İsmail Yıldız 9 Aralık 2020 Çarşamba 15:04

Odalarımız öteden beri İzmir için anlamlı mücadele verdilerse, İzmir neden içinden çıkılmaz, beton yığınına döndü..? Depremlerde kendi kulleri bile dağıldı.. O zaman hukuk yok muydu..? Yerel yönetimlerimiz CHP''nin değil miydi..? İstinyepark ve bir çok kule kimin eseridir..? Kimi odalar, meslek liyakatı yerine ! küçük ve hastalıklı ideolojik yaklaşımlarını ucuz belediyecilik anlayışı ve menfaatçi siyaset takımı ile birleştirmeselerdi böyle bir İzmir de olmayacaktı.. Şimdi hiç değilse nitelikli ve kamu yararı içeren daha yeşil ve nefes alan bir şehre neden engel olmak istedikleri, geçmiş uygulamalardan da anlaşılmıyor mu..? Genel bir uzlaşma ve tüm tarafların katılım ile ancak güzel bir şehir planlaması olabileceğini fark eden kimi belediye başkanlarını gelmiş olduğu bu doğru noktadada caydırmak, baskılamak hiç de akıllıca bir iş değildir..! 1996 da İnciraltı için verilen karar da hukukiydi.. Giderek kaçak betonlşmaya giden İnciraltı''nı bu haliyle kalmasını, çürümesini ancak bundan fayda sağlayanlar savunablir.. İnciraltı planlanmasza bu günkü İzmir''e döneceği kesindir.. Aklı başında olanların da bir an önce biraraya gelerek ! Kılıçdaroğlu''nu yanıltan bu propagandanın yanlışları ile doğrularını düzeltmeleri gerekmez mi..? Kanımca bunu sayın Tunç Soyer ve kimi belediye başkanlarımız sayın Kılıçdaroğlu''na tekrar anlatırlar.. İnciraltı siyaset konusu değildir, olmamalıdır..

Yorumu oyla      4      7  
9 Aralık 2020 Çarşamba 13:50

Hukuka, mahkeme kararına uyun demiş, uymasınlar mı? Sitse sit, arazi benim, gökdeleni dikerim diye bir anlayış olabilir mi?

Yorumu oyla      5      3  
bucalı 9 Aralık 2020 Çarşamba 13:13

Yine boş şeyler söyleyip durmuşsun..izmir elden gitti büyük bir köy görünümünde...

Yorumu oyla      4      8  
Yorgun demokrat 9 Aralık 2020 Çarşamba 12:47

Liyakat söylemi sözde kalıyor. Çirkin siyaset heryerde. Gündemi takip eden her insan chp belediyelerin de neler oldugunu biliyor. Yandaş kayırmacılığı her siyasi kurumda. Bal tutan parmağını yalasın zihniyeti. İsim vermeye gerek yok

Yorumu oyla      4      7  
Sinan 9 Aralık 2020 Çarşamba 12:19

Sn,kılıçtaroğlu odaları dinleyeceğine,gelsin bizleri dinlesin.Madem halkçı ,ondan sora talimat versin

Yorumu oyla      9      9  
ülker 9 Aralık 2020 Çarşamba 12:15

yeter artık..!inciraltınla yğraştığınız,Nasıl halk partisisiniz,bizler kan ağlıyoruz.Hala plana karşısınız.yazıktır

Yorumu oyla      7      12  
Uğur 9 Aralık 2020 Çarşamba 12:09

İnciraltı demiş meslek odalarımız İnciraltı halkı kan ağlıyor... Halkçı mısınız değil misiniz tekrar gözden geçirin kendinizi sizin yüzünüzden sermaye grupları topraklarımızı elimizden alacak dayanacak gücümüz kalmadı... İnciraltı sermayenin eline geçmeden halk mağdur edilmeden planlanmalı artık.

Yorumu oyla      7      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarım arazisine kum ocağı meclis gündeminde!
İzmir’in Bayındır ilçesinde tarım arazisi olan alanların kum-çakıl ocağı ...
'Cumhurbaşkanlığı adaylığı' için yeni açıklama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Benim aday olup olmayacağımı size ...
'Kılıçdaroğlu, geç de olsa doğru bir yola girmiştir'
Yeni parti kurma hazırlığında olduğu belirtilen Muharrem İnce, CHP Genel ...
 
AK Partili Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na: İzmir'e desteğe mi azarlamaya mı geldin?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP ...
Muharrem İnce yeni parti kuracağını açıkladı
Muharrem İnce, gazeteci Fatih Portakal'ın 'Siz parti kuracak mısınız, ...
Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’de özel mesai: Deprem mağduru dört başkana ne dedi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’deki “Deprem Zirvesi” buluşmasında ...
 
AK Partili Dağ’dan İzmir’de istihdam müjdesi: Depremzedeler öncelikli!
İzmir’de İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından, Toplum Yararına Programlar (TYP) ...
DEVA İzmir İl Yönetimi, Soyer’i ziyaret etti
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen ve ...
108 günlük tedavi sonrası görevine dönüyor
Corona virüs tedavisi sonrası akciğerlerinde oluşan hasar nedeniyle 64 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva