HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Mayıs 2019 Pazar - 11:08

İzmir uluslararası finale talip

Dünyanın dört bir yanında “Akıllı Şehirler” temasıyla düzenlenen Dünya Robot Olimpiyatı’nın Türkiye buluşması fuarizmir’de gerçekleşti. Bu kapsamda Kasım ayında Macaristan’da yapılacak Dünya Finali’ni 2022 yılında İzmir’de gerçekleştirmek için ilk temas gerçekleşti.  

İzmir uluslararası finale talip

2004 yılında birkaç Asya ülkesinde başlayan ve 2019 turnuvalarıyla birlikte 80’e yakın ülkede 70 binin üzerinde öğrencinin katılımıyla küresel bir platforma dönüşen Dünya Robot Olimpiyatı (World Robot Olympiad - WRO) bu yıl dünyanın dört bir yanından çocuk ve genci “Akıllı Şehirler” teması altında birleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Bilim Kahramanları Derneği ve İZFAŞ tarafından Türkiye’de beşinci kez düzenlenen turnuvalarda bir araya gelen öğrenciler, gelecek şehirlerinin inşasında yaratıcı projelerini sunarken; kendilerine verilen görevler doğrultusunda eğitici robot turnuvalarına katılıp robotik ve kodlama becerilerini geliştirdi.

Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye’yi yerinde görmek ve 2022 yılındaki Dünya Finali’nin ev sahibi adayı İzmir’in olanaklarını değerlendirmek üzere fuarizmir’e gelen Dünya Robot Olimpiyatı Derneği Genel Sekreteri Claus Ditlev Christensen, İzmir’de endüstriden üretim ve teknoloji yatırımlarına kadar kente değer katan çok güçlü ve global şirketlerin olduğuna değindi. Kentin dinamik yapısı ve uluslararası tanınırlığını değerlendiren Christensen, “Açıkça söyleyebilirim ki İzmir her zaman değişime ve gelişime açık bir kent. Ve en önemlisi gelecek nesilleri destekleyen organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Bu destekler, WRO ve diğer global turnuvalara verilen önem bu kenti diğerlerinden farklı kılıyor. Ve bu durum açıkça gösteriyor ki İzmir’de bir gelecek var” dedi.

İZMİR’DE BÜYÜK BİR POTANSİYEL VAR
2022 Dünya Finali’ni bölgedeki endüstriyle bağlantılar kurarak İzmir’de düzenlemeyi istediklerini belirten Christensen, “Sektör temsilcilerinin katılımı çok önemli çünkü çocuklar şu an onların düşündüğünü farklı endüstrilerde yapılabilir olduğunu görüyor. Aynı zamanda endüstri de onların fikirlerinden ilham alıyor. Geçmiş ve gelecek arasında önemli bir bağlantı bu. İzmir bölgesindeki şirketlerin de benzer ilhamları çocuklardan alabileceğine inanıyorum. Bu fikirler sektörlerin gelecekte de var olabilmesini sağlayacak. Eğer bu kent, endüstriyi geliştirmek adına gençlerle bağlantı kurabilirse gelecek yatırımları için İzmir’de çok büyük bir potansiyel var” şeklinde konuştu.

FUARİZMİR’E 84 ÜLKEDEN 600 TAKIMIN KATILIMI PLANLANIYOR
İzmir’deki deneyiminden oldukça memnun kaldığını belirten Christensen, “Şu ana kadar 84’e yakın katılımcı ülkemiz var. 2022’deki uluslararası final için İzmir bizi ağırlarsa eğer, 84 farklı ülkeden 600 takımın gelmesini planlıyoruz. Bu sayı daha da artabilir. Şu an tahmin edemiyoruz ancak bu kadar farklı ülkeden ve kültürden gelen insanların sunduğu fikirler kent için çok büyük bir deneyim olacak. WRO olarak misyonumuz gençlerin bilim, mühendislik ve matematik konularında ilgilerini çekmek için onlara ilham vermek. Çocuk ve gençlere robot alanında bir deneyim yaşayıp kendilerini ifade etmeleri için şans vermemiz gerekiyor. Bunu başarabilirsek, gelecekte her biri bilim ve teknolojiyi her alanda kullanan kariyer sahibi bireylere dönüşecek” dedi.

ÇOCUKLAR DÜNYA VATANDAŞI OLSUN, GLOBAL ÇÖZÜMLER ÜRETSİN
Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Bezek ise, “Çocuklarla çalışıyoruz ve istiyoruz ki bu çocuklar dünya vatandaşı olsun. Sadece bölgesel değil global sorunlara da çözüm üretsin. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ bize şimdiye çok destek oldu, vizyonumuzu genişletti. İzmir’i WRO Uluslararası Finali’ne ev sahipliği yaptırmak onların isteğiydi. Biz de çok mutlu olduk. Başvurularımızı yapıp çalışmalarımıza başladık. Havasıyla, insanıyla, ticari potansiyeliyle ve yenilikçi çözümleriyle bizden daha güzel bir aday yok diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 
Bakan Akar'dan Ege ve Akdeniz mesajı!
 
NATO: Türkiye ile dayanışma içindeyiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'ta Ramazan akşamlarına davet
Selçuk Belediyesi Ramazan Ayı kapsamında “Geleneksel Ramazan Akşamları” ...
Karşıyaka’da belediye ve esnaf ‘Çarşı’ için el ele
İzmir’in en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Karşıyaka Çarşısı’nı ...
Soyer yol haritasını anlattı, net mesaj verdi: Anlamazlarsa kendi göbeğimizi keseriz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Birgün'e konuştu. Soyer, ...
 
İşçi dostu Başkan İduğ, onları da unutmadı
Göreve geldiği günden bugüne çalışan dostu uygulamaları ile büyük takdir ...
Seferihisar'da tohum bayramı
Seferihisar Belediyesi tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Seferihisar ...
Menderes Ramazan’a Hazır
Menderes Belediyesi tarafından Ramazan için tüm hazırlıklar tamamlandı. ...
 
Batur: Namık Kemal’li olmak bir onurdur
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Namık Kemal Lisesi mezunları, aşure ...
Başkan İduğ nikahta sağlık için söz aldı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, daha önce CHP Parti Meclisi ...
Çeşme'de çocuk istismarına 'siyah' protesto
CHP Çeşme Kadın Kolları, Türkiye'de gündemden düşmeyen çocuk istismarına ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva