HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Mayıs 2019 Pazar - 09:03

Batur: Namık Kemal’li olmak bir onurdur

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Namık Kemal Lisesi mezunları, aşure gününe katıldı. Batur, Namık Kemal Aşure gününde eski dost ve arkadaşlarıyla bir araya gelirken, okul yıllarına dönmenin kendisini çok heyecanlandırdığını ifade etti.

Batur: Namık Kemal’li olmak bir onurdur

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen, Namık Kemal Lisesi mezunları, aşure gününe katılan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Namık kemal mezunları, Namık Kemalli öğrencilerden oluşan dans grubunun, Cumhuriyet temalı bir vals gösterisini izledi. Büyük bir beğeni ile izlenen gösteri sonunda gençler, gösteriyi izleyen Namık Kemal mezunları abilerinden yoğun alkış aldı.  Gösterilerden sonra bir konuşma gerçekleştiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ‘Benim için Namık Kemalli olmak bir onurdur’ dedi.

YILLAR SONRA AYNI SIRADA, AYNI HEYECANLA
Kendisi için çok önemli ve heyecanlı bir gün olduğunu ifade eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ‘Benim için çok heyecanlı bir gün. İlk günkü gibi heyecanlıyım’ dedi. Batur “ Yıllar önce bu kapıdan umutlarımla, inançla ve büyük bir gururla girdim. Bugünden aynı gururu ve mutluluğu tekrar yaşıyorum. Namık Kemal Lisesinde çok güzel günler geçirdim ve çok güzel arkadaşlıklar edindim. Geçtiğimiz günlerde Namık kemal Lisesi Derneği ve arkadaşlarım, hep beraber beni ziyarete gelmişlerdi.  Orada da eski günleri yâd ederken okul günlerinde ne kadar güzel hatıralar biriktirmişiz, birbirimize aktardık ve çok mutlu olduk. Namık Kemal’liler ders çalıştığımız gibi aynı zamanda sosyal yönü de güçlü bir liseydik. Sosyal aktivitelere çok zaman ayırırdık. Benim için en önemlisi de spor aktivitesi idi. Namık Kemal futbol takımında üç sene futbol oynama gururunu yaşadım. Önemli başarılara imza attığımız futbol takımız, bir kez de Türkiye şampiyonu oldu. Biraz önce aynı takımda oynadığım arkadaşlarımı gördüm. Kaleci Okan’ı gördüm. Akın Küçükoğulları ile sohbet ettik o yılları andık. Okuduğumuz sınıflara girdik, okul sıralarımız oturduk. Tekrar o yıllara döndüm. Tüm arkadaşlarımı görüp uzun uzun sohbet ettik. Çok mutlu oluyor insan.

ÜLKE OLARAK BAHARI ÖZLEMİŞİZ
‘Biz Namık Kemal’de her zaman tek bir ışığı takip ettik ve tek bir yol izledik’ diyen Batur, ‘bu hayatımın her alanında da böyle idi’ dedi. Batur “Namık Kemal Lisesi denince akla iki tane unsur gelir. Birincisi Mustafa kemal Atatürk’e bağlılık, diğeri de Cumhuriyete bağlılık. Namık Kemalli olmak ayrı bir gurur ve onurdur. Ne mutlu ki bende Konak Belediye Başkanı oldum. Kendi okuluma faydalı olacağım ve Namık Kemal’li çocuklarımıza hizmet getireceğimden dolayı çok mutluyum. Zaten Namık Kemal’lilerde içlerinden birinin bu makamda olmasından dolayı mutlular. Bugün güzel bir gün. Zaten İzmir’e ve Türkiye’ye de 31 Marttan sonra bahar geldi. Bu bahar hepimize çok güzel geldi. Ülke olarak baharı özlemişiz. Bugün burada olmaktan, arkadaşlarımla bir araya gelmekten, okul yıllarımı yeniden yaşamaktan çok mutlu oldum. Bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz. Bundan sonra da okulumuza en güzel şekilde hizmet edeceğiz. Ne mutlu Namık Kemal’liyim diyene” dedi.

Namık Kemal Lisesi Geleneksel Aşure gününde Konuşmaların ardından, aşure kazanının başına geçildi. Mezunlara kendi eliyle aşure dolduran Başkan Batur, hem sohbet etti hem aşure dağıttı. Bir sene sonraki gün için tekrardan buluşmak için sözleşildi. 

 
İzmir'de korkunç son! Birbirine bağladığı çoraplarla kendini astı
 
Bayındır'da Ziynet Sali Rüzgarı Esti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan İduğ nikahta sağlık için söz aldı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, daha önce CHP Parti Meclisi ...
Çeşme'de çocuk istismarına 'siyah' protesto
CHP Çeşme Kadın Kolları, Türkiye'de gündemden düşmeyen çocuk istismarına ...
Karabağlar'da birlik, beraberlik ve bereket
Karabağlar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen; birliğin, ...
 
Bayraklı'nın öğrencileri göz kamaştırıyor
Bayraklı Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencileri Buket Atak ve Umutcan ...
Başkan Aksoy, Yörüklerle buluşuyor
Menemen Belediyesi’nin önderliğinde ve Menemen Çaltı Köyü Yörükleri Kültür ...
Buca’da Ramazan temizliği
Ramazan ayı hazırlıklarını hız kesmeden sürdüren Buca Belediyesi, kentte ...
 
Bornova’da bahar şenliği: Mengüç sahne alacak
İlkbaharın müjdecisi olarak bilinen hıdırellez, Bornova’da Tarık Mengüç ...
Hıdırellez ateşi Gündoğdu Meydanı'nda yanacak
Baharın müjdecisi Hıdırellez, 5 Mayıs Pazar akşamı İzmir’de coşkuyla kutlanacak. ...
Bayındır Çiçek Festivali'nde Zara coşkusu
22. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali etkinlikleri kapsamında şehir ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva