HABERLER>POLİTİKA
25 Haziran 2018 Pazartesi - 13:50

İzmir siyasetinin kaybedenler kulübü!

Genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri geride kaldı. İzmir’den 28 isim TBMM’nin yolunu tuttu. Siyasi partilerin listelerinde yer alan ve az bir oy farkıyla meclisin yolunu tutamayan isimler Egedesonsöz’e konuştu.

İzmir siyasetinin kaybedenler kulübü!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de milyonlarca vatandaş 24 Haziran’da sandık başına giderek 27. Dönem milletvekillerini ve cumhurbaşkanını seçti.  Sandık mesaisinin İzmir’e yansımaları da dikkat çekici oldu.

Yeni dönem için CHP birinci bölgeden 7, ikinci bölgeden 7, AK Parti her iki bölgeden 4’er, MHP her iki bölgeden 1’er, İYİ Parti iki bölgeden 1’er ve HDP de her iki bölgede 1’er milletvekili kazanmayı başardı.

İzmir’den toplam 28 kişi Ankara’nın yolunu tutarken gözler çok az bir farkla seçilemeyen isimlere çevrildi.  

AK PARTİLİ DOĞAN: DURMAK YOK YOLA DEVAM
Birinci bölgeden 4 milletvekili çıkaran AK Parti’nin 5’inci sırasında yer alan Bilal Doğan, “Durmak yok yola devam. 2011 seçimlerinde de temayül yoklamasından çıkmıştım.  Beşinci sırada olmama rağmen birinci sıradaki gibi çalıştım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güzel bir oyla seçilmesinden büyük bir onur duydum. Yeni sistemin ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yeni sistem, Türkiye’nin önünü açacak, Türkiye’yi 2023, 2071 hedeflerine taşıyacak, Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak, ülkemizin refahı, kalkınmasına çok önemli katkılar koyacaktır. Milletvekili seçilen partili arkadaşlarıma da sonsuz başarılar diliyorum. Teşkilatımızın başta il başkanımız olmak üzere, ilçe başkanlarımıza özveriyle çalışan teşkilat mensuplarına sonsuz teşekkürler sunuyorum. Sayın başbakanımız Binali Yıldırım’ın liste başı olduğu bir listeye girmek benim için büyük bir onurdu. Başbakanımız Binali Yıldırım büyük performans gösterdi. Ayrıca aday adaylığı sürecide ve adaylık sürecinde çalışan milletvekili adaylarımızın çok büyük performans sağladıklarını gördük, örnek bir çalışma oldu. Vekillerimizi tekrar tekrar kutluyorum” dedi.

MÜHİM OLAN ÜLKENİN KAZANMASIDIR  
İkinci bölgeden 1 milletvekili çıkaran İYİ Parti’nin 2’nci sırasında yer Mustafa Kerpişçi, “Ülkemiz için hayırlı olur diyorum. Mühim olan bizim değil ülkemizin kazanmasıdır. İnşallah İzmir için ülkemiz için iyi olur diye umut ediyorum. Söylenecek bir şey yok” diye konuştu.

BİREYSEL DÜŞÜNMÜYORUM
Birinci bölgeden 1 milletvekili çıkaran MHP’nin 2’nci sırasında yer alan Selahattin Şahin, “Sürecin ayrı ayrı boyutları var. Aday adayı olmak, aday olmak, seçilmek… MHP’nin daha çok vekille mecliste olması önemliydi. Benimkisi nasip. Ben bireysel olarak düşünmüyorum. Milletimiz için bu işin birinci turda bitmesi iyi odu. 2 vekilden daha fazlası olsaydı iyiydi. Milletimiz böyle teveccüh gösterdi. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kendimizi anlatmaya devam edeceğiz. Birlik beraberlik içinde kaldığımız yerden devam edeceğiz. Seçim sonucu Türkiye, İzmir için hayırlı olsun” ifadelerini kulandı.  

CHP, HDP’YE AÇIK AÇIK DESTEK VERDİ
İkinci bölgeden 4 milletvekili çıkaran AK Parti’nin 5’inci sırasında yer alan Melek Eroğlu, “Gönlümüz bizim iki taraftan da 5’er milletvekili çıkarmaktı. Mecliste ne kadar çok temsil edilirsek o kadar iyi olacaktı. Bunda CHP’nin HDP’ye yüklemesi etkili odu. CHP HDP’ye açık açık destek verdi. Öyle olunca da ister istemez HDP barajı geçti. Görünen şeyler. Güzel bir sonuç oldu. İlk turda böyle bir sonucu istiyorduk. Bence iyi oldu” açıklamasında bulundu.

SEÇİM DEĞERLENDİRMESİNİ KENDİ İÇ DÜNYAMDA YAPIYORUM
İkinci bölgeden 7 milletvekili çıkaran CHP’nin 8’inci sırasında yer alan İdris Yavuzyılmaz, “Geçmiş seçimle ilgili hiçbir yorum yapmayacağım. Seçim değerlendirmesini kendi iç dünyamda yapıyorum. Parti içinde yeri geldiğinde görüşlerimi paylaşırım ama basınla paylaşmayacağım” dedi.

VATANDAŞIN TAKDİRİ
İkinci bölgeden 1 milletvekili çıkaran MHP’nin 2’nci sırasında yer alan Abülkadir Bektaş, “Vatandaşın takdiridir. Ne diyelim? Yapacak bir şey yok” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İzmir Kurucu il başkanı ve İzmir Milletvekili Adayı Yıldırım Ulupınar sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. Ulupınar açıklamasında şunları söyledi:

"7 ay önce yola çıktığımızda, Türkiye için elini taşın altına koymaktan çekinmeyen binlerdik…
Kısa sürede on binler, yüz binler olduk…
24 Haziran’da gördük ki, biz aslında milyonlar olmuşuz…
Kartopu olarak başlayan yolculuğumuzun kısa sürede bu kadar mesafe almış olması ülkemin geleceği adına bizlere umut aşılıyor…
Kurucular Kurulu Üyesi olmaktan onur duyduğum, İzmir’de Kurucu İl Başkanı olarak görev almanın gururunu yaşadığım İYİ Parti, artık hem İzmir siyasetinde hem Türkiye siyasetinde bir çekim merkezi olmaya aday….
Yarım asırlık geçmişi olan partiler kadar oy oranına, 7 ay gibi kısa bir sürede ulaşmış olmamızda en büyük pay partimizin isimsiz kahramanlarının…
Daha partimizin kuruluş aşamasından itibaren evinden, işinden, sevdiklerinden feragat ederek bizimle olan partimizin bayrağını en yukarılara taşımak için canla başla çalışan o isimsiz kahramanlar elbette en büyük teşekkürü hak edenler…
Medyada örtülü falan değil açık açık ambargo uygulanan, algı operasyonlarına hedef olan İYİ Parti daha ilk seçimde rüştünü ispatlamış bir şekilde siyaset sahnesine yerini aldı…
Siyaset kısa mesafe koşusu gibi görünse de aslında uzun bir maratondur…
Biz bu uzun maratonun ilk durağını geride bıraktık…
Asıl yarış şimdi başlıyor…
Daha güzel, daha özgür, daha yaşanabilir bir Türkiye için ‘Yüzünü güneşe dön Türkiye’ demeye devam etmeliyiz….
Gerek il başkanlığım döneminde gerekse milletvekili adaylığı sürecimde yanımdan ayrılmayan,bana her türlü desteği veren ve beni büyük bir içtenlike bağrına basan başta parti emektarı dostlarım olmak üzere İzmir halkına bütün içtenliğimle teşekkürü bir borç bilirim…
Hakkınızı helal edin"

 
Ayvalık'ta sahte yüzbaşı tutuklandı
 
Göztepe'den transferde çifte atak!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dolar olayı 26 Haziran 2018 Salı 09:17

1987-2002 arası dolar kuru tam 1500 kat artmış, 2002-2018 arası ise 3 kat.

Yorumu oyla      13      5  
sakin 25 Haziran 2018 Pazartesi 16:29

pardon da benzin sizin bahçeden mi çıkıyor. dolar ve euro daldamı yetişiyor. bu kafayla bakarsanız göremezsniz.

Yorumu oyla      12      5  
sait 25 Haziran 2018 Pazartesi 14:31

kaybeden izmirde ak parti,8 vekilde kaldı

Yorumu oyla      12      7  
Gürkan 25 Haziran 2018 Pazartesi 14:16

16 yıldır tek başına iktidar olan AKP'nin 16 yıl sonunda ekonomiyi getirdiği nokta belli iken yeni sistem ile Türkiye uçuşa geçecek söylemleri komik. Benzin 6,25 TL kardeşim ne hikaye anlatıyorsunuz !

Yorumu oyla      10      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki hiçbir siyasi parti sonuçtan memnun değil!
İzmir'de sandık sonuçları, hiçbir siyasi parti il başkanını memnun etmedi.
İYİ Parti İlçe Başkanı ağabeyinin cenazesini alırken öldürüldü
İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz'ın kardeşi Savaş ...
İzmir'de her partinin oyu düştü, sadece o partinin arttı
İzmir'de kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı'na yüzde ...
 
Meclise giren kadın vekil sayıları belli oldu
24 Haziran seçimleri için milyonlar sandıklara akın etti. Sandıklar tüm ...
CHP’nin il il milletvekili performansı: 25 ilde yok!
CHP 25 ilden milletvekili çıkaramadı, aralarında İstanbul ve İzmir’in ...
Anket şirketlerinin 24 Haziran karnesi!
Seçim öncesi sürecin en tartışmalı gündem maddelerinden biri olan seçim ...
 
SP, CHP listesinden Meclis’e: İşte o 3 vekil
Sosyal medyada renkli kampanyalar düzenleyen Saadet Partisi (SP) sandıkta hüsrana uğradı.
Meral Akşener: Aynı ruh ve özveriyle çalışmaya devam
İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, AA’nın verilerine göre ...
HDP'nin İzmir sandığı raporu: 2 vekil çıkardı
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), resmi olmayan sonuçlara göre ülke ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva