HABERLER>POLİTİKA
1 Ekim 2018 Pazartesi - 14:19

İzmir siyaseti Kocaoğlu’nun vedası için ne dedi?

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıklamasının ardından İzmir milletvekilleri ve farklı partilerden il başkanları değerlendirmelerde bulundu.

İzmir siyaseti Kocaoğlu’nun vedası için ne dedi?

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- 14,5 yıl boyunca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Aziz Kocaoğlu, yaptığı basın toplantısı ile Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

Kocaoğlu’nun açıklaması parti içi ve parti dışında geniş yankı uyandırdı. İzmir’de siyaset yürüten milletvekilleri ve farklı partilerden il başkanları Kocaoğlu’nun kararını değerlendirdi.

- TARİHİ KARAR: KOCAOĞLU VEDA ETTİ!

- CHP’DEN KOCAOĞLU’NUN KARARI SONRASI İLK YORUM: SAYGIYLA KARŞILIYORUZ

- CHP’Lİ YÜCEL’DEN TARİHİ KARAR İÇİN YORUM: ADAY OLSAYDI EN GÜÇLÜ İSİMDİ!

Tacettin Bayır (CHP İzmir Milletvekili): Bir öngörü olarak tekrar aday olmayacağını söylemiştim. Bugüne kadar İzmir’e yaptığı hizmetler için kendisine minnettarız. Rahmetli Piriştina gibi, İhsan Alyanak gibi büyük başkan olarak gönüllere taht kurdu. CHP büyük bir partidir. Yeni bir Büyükşehir adayı ile yola çıkar. Kiminle 1 oy daha fazla alacaksak umarım o kişi aday olur. O da Aziz Başkanın koluna girer ve 6 ay seçim çalışması yaparlar.

Sevda Erdan Kılıç (CHP İzmir Milletvekili): Aziz Başkan çok kıymetli bir siyasetçi. İzmir’e büyük hizmetleri oldu. Kendisine ne kadar teşekkür etsek az. Kararın siyasi değil, insani olduğu ve ailesi ile birlikte aldığını düşünüyorum. Kararına saygı duymak gerekir. Aziz Başkan sosyal demokrat belediyecilik ile tüm ülkeye dürüst, namuslu, onurlu bir siyasetçi olarak herkese örnek oldu. Önümüzdeki dönemde görevde olsa da olmasa da ağabeylik yapacağına, bilgisini ve birikimini aktaracağına CHP’ye katkı sunmaya devam edeceğine inancım tam. Yetkili kurullar görüşüp kararını verecek daha çok yeni.

Özcan Purçu (CHP İzmir Milletvekili): Öncellikle hayırlı olsun. Çok büyük hizmetleri oldu. Ülkemizi, partimizi en iyi biçimde temsil etti. Aziz Bey’in arkasından gelen de en az onun kadar hizmet verecek.

Murat Bakan (CHP İzmir Milletvekili): Aziz Kocaoğlu bu kararıyla Türkiye siyasal tarihine örnek bir siyasetçi olarak geçmiştir. Cumhuriyet'in kurulduğu günden bu güne siyaseti kendi isteğiyle bırakan politikacı sayısı pek azdır. Genellikle siyaset politikcıları bırakır ve bu hep eleştirilen bir durumdur. İzmir'de yaptığı 3 dönem belediye başkanlığı süresince İzmir'i yağmalatmadı; kırsal kalkınmadan ulaşıma, kentin kültür ve tarihine sahip çıkmaktan finansal yapısına kadar pek çok alanda örnek bir belediyecilik yaptı. Türkiye tarihinin en büyük belediyecilik operasyonuna maruz kaldı ve bu süreçten yüzünün akıyla çıktı. Bu kararın tüm politikacılara örnek olmasını diliyorum.

Mahir Polat (CHP İzmir Milletvekili): Hüzünlü bir vedaydı. 14 yılda zirvede bırakabilmek her Adem oğluna nasip olmaz. Aziz Bey gibi efsane bir belediye başkanına efsane gibi bırakmak nasip olmuş. Kendisine başarılar dilerim.

Bedri Serter (CHP İzmir Milletvekili): Verdiği hizmetlerden dolayı bir İzmirli olarak kendisine teşekkür ediyorum. Uzun bir dönem iyisiyle kötüsüyle başkanlık yapmıştır. Güzel şeyler de eksiklikler de var. Bundan sonra kim aday olacaksa bayrağı daha ileriye taşımalıdır.

Ednan Arslan (CHP İzmir Milletvekili): Görev yaptığı süreçte İzmir’e iz bırakan hizmetleri oldu. Partinin de anlatmakta gurur duyduğu hizmetler oldu. İzmir’de yeni bir süreç başladı. Bundan sonra partimiz en doğru karar verecektir. Zirvede bırakmış olması da tüm siyasetçilere örnek olmuştur.  

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül: “Sayın Aziz Kocaoğlu’nun aldığı kararın kendisi için hayırlı olmasını diliyorum. İzmir’de neyi yapıp yapamadığını halkımız en iyi şekilde değerlendirecektir. Aziz Bey’in ‘değişim gerekli’ sözüne katılıyorum. 31 Mart’ta Kocaoğlu’nun başkanlığıyla birlikte aynı zamanda CHP’nin İzmir’deki iktidarını da zaten sonlandıracağız. Böylece İzmir’de değişimi en güzel şekilde yapmış olacağız.

Kişisel olarak Aziz Kocaoğlu’na saygım var. Ona yeni hayatında başarılar, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum. Kendisiyle inişli çıkışlı ilişkilerimiz oldu. Kendisine hakkımı da helal ediyorum. Biraz geç olmakla birlikte, İzmir’in sorunlarının ortak iradeyle çözülmesi için son dönemde önemli adımlar attık. Bu anlayışımız da son ana kadar devam edecek. Yerel seçimde ise zaten başarıya ulaşarak, İzmir’e hak ettiği, en iyi hizmeti sunacağız. Kocaoğlu’nun ardından CHP’den aday olacak kişinin de kente umut vaat edeceğini düşünmüyorum. Çünkü bu iş, bir ekip anlayışıdır.

Aziz Kocaoğlu’nun aday olup olmaması, AK Parti olarak bizim çalışmalarımızı ve seçim stratejimizi değiştirmez. Biz tüm politikamızı ve söylemimizi, İzmir’in ihtiyaçları ve vatandaşlarımızın taleplerine göre belirliyoruz. Bu noktada adayın kim olacağı bizi etkilemez. Tüm hazırlıklarımızı da buna göre yapıyoruz” diye konuştu.

Veysel Şahin (MHP İzmir İl Başkanı): Hayırlısı olsun. İzmir’e uzun süre hizmet etmiş bir belediye başkanı aday olmayacağını açıkladı. Kendi kararıdır, saygı duyarız. Bizim partimiz CHP’nin durumundan partimizi etkilenmez. MHP’nin oylarının geri döneceğine inanıyoruz. Çalışmalarımız o yönde. Taban yoklamalarında o yönde mesajlar geliyor. İYİ Parti ile CHP ittifakı ihtimali var. Bu bizim için iyi bir şey.

Ramazan Dündar Tanrıverdi (İYİ Parti vekil İl Başkanı): Aziz Bey değerli bir başkan. Çok da hizmetleri oldu. Özellikle kırsal kesimde çok söz sahibi birisi. Aziz Bey’in aday olmaması CHP’ye zarar verecek diye düşünüyorum. Bir de Muharrem İnce ile değişimden yana tavır alması da CHP içindeki kargaşanın süreceğini gösteriyor. İttifak henüz ortada yok. İttifak olacak ise şahıslara bağlı olmaz. Ama Aziz Bey çok iyi anlaşılabilecek, sakin tavrı ile kendisine taraftar bulmuş birisi. CHP’nin bu yüzden oy kaybı yaşayacağı endişesi bende var. Bu durum diğer partilerin işine yarayacaktır.

CHP İzmir İl eski Başkanı Alaattin Yüksel: "Belediye başkanlığını hakkını vererek yaptı. İzmir il sınırları içerisinde 30 ilçede belediye başkanlığı yapan ilk isimdir. Çok zor bir dönemde çalıştı. AKP iktidarının her projesine köstek olduğu bir dönemde çalıştı. Bu durum zaman zaman zulme dönüştü. 397 yılla yargılandığı bir kumpas dönemi geçirdi. Bürokratlarının imza yetkisini kaldırdılar, sadece Aziz Kocaoğlu ile genel sekreterin imza yetkisi atabiliyordu. İmza atmaktan elinde hastalık oluştu. Tüm bunlara rağmen en başarılı belediye başkanlığı yapan isim oldu. Aday olmamasına üzüldüm ama saygı duymak lazım. Onun da bir hayatı var."

CHP İzmir Gençlik Kolları İl eski Başkanı Sinan Sarıküse ise, “Bazen bazı siyasetçiler aday olmasa da aday gösterilmelidir. Aziz Kocaoğlu gibi bir siyasetçi ve devlet adamının tekrar aday yapılması Partimiz ve İzmir'imiz için önemlidir. Partimizin iki dönem İl Gençlik Kolları Başkanlığı Gibi onurlu bir görevini yapmış ve Aziz Kocaoğlu ile çalışma onurunu yaşamış biri olarak düşüncelerim bunlardır” dedi.
Öte yandan Başkan Kocaoğlu’nun mesai arkadaşları da sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu. Genel Sekreter Buğra Gökçe, ‘Koca Başkan, canım başkanım’ başlığıyla fotoğraf paylaşırken, Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Reşat Yörük, ‘Gittin mi büyük gideceksin’ notuyla birlikte Kocaoğlu’nun fotoğrafını sosyal medya hesabından yayınladı.

 
Foça'da 'Dünya Yaşlılar Günü' buluşması
 
CHP’li Yücel’den Kocaoğlu’nun tarihi kararı için yorum: Aday olsaydı en güçlü isimdi!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli.. 1 Ekim 2018 Pazartesi 19:31

Siz öyle değerli ve dürüst bir başkandınızki.. Yerinizi kimse dolduramaz. Sizi ancak sizinle çalışanlar anlar.. Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin. Ailenize ve size sağlık iyilik sıhhat versin.. Yaptığınız bunca iyiliği kim unutabilir.. Kim unutabilir bu onurlu dürüst duruşu.. Sizi çok sevdik değerli başkanım.. Bu yüzden de buğün ağlattınız. İyiki tanıdık.. İyiki başkan oldunuz. İyiki sizinle çalıştık. Ben inanıyordumki bir dönem daha kalırdınız. Sizin gibi bir lider kolay kolay gelmeyecek. Büyük bir değeri yönetimsel anlamda kaybettik. Ama İzmir için arka planda tekrar mücadele edeceğinize inanıyorum. Ne güzel bir insandınız.. Bu ayrılık bana ağır geldi.. Hoşça kalın. Saygılar

Yorumu oyla      13      9  
yakışmadı 1 Ekim 2018 Pazartesi 16:02

Sayın Şengül ikinci cümleniz hiç yakışmadı bu günde söylenmesi abes. '31 martta Kocaoğlunun başkanlığıyla birlikte aynı zamanda Chp nin iktidarını zaten sonlandıracağız.' Bu sözü bir eski Ak Partili olarak size yakıştıramadım. 01 nisan 2019 günü kimin nerede olacağını hep birlikte göreceğiz.

Yorumu oyla      18      9  
bahtiyar 1 Ekim 2018 Pazartesi 15:13

sn kocaoğlu sayesinde şu an bld başkanlığı koltuğunda oturan başta buca bld başkanı olmak üzere diğer başkanlar bu toplantıda neden yoklar? yanıtı basit: kral öldü, yaşasın yeni kral!

Yorumu oyla      33      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti Yatağan'da istifa rüzgarı
İYİ Parti Yatağan İlçe Başkanı Oktay Yönter ile 5 yönetim kurulu üyesi ...
CHP’den Kocaoğlu’nun kararı sonrası ilk yorum: Saygıyla karşılıyoruz
Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ...
Kocaoğlu'nun kararı için Özgür Özel ne dedi
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Aziz Kocaoğlu’nun “aday değilim” açıklamasıyla ...
 
Meclis Başkanı Yıldırım İzmir'e ilk ders için geliyor!
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 4 Ekim Perşembe günü İzmir'e gelerek Ege ...
MHP İzmir güçlü olduğu ilçeleri açıkladı: Hazırız, talimat bekliyoruz!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin yaptığı ...
Erdoğan'dan EURO 2024 yorumu: Masraftan kurtulduk!
Cumnurbaşkanı Erdoğan'dan, EURO 2024'ün Almanya'ya verilmesiyle ilgili değerlendirme geldi.
 
İki lider arasında Kemal Derviş gerilimi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'ı "Kemal Derviş ile ilişkisini ...
Erdoğan: Sorunları aşmada fırsat yakaladık
Almanya’nın Türkiye için önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Erdoğan, ...
'Yerel seçimde 2 artı 2 eşittir 4 etmeyebilir'
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Mehmet Özhaseki, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva