HABERLER>POLİTİKA
1 Ekim 2018 Pazartesi - 08:16

'Yerel seçimde 2 artı 2 eşittir 4 etmeyebilir'

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Mehmet Özhaseki, “Şu şehir sizin olsun, bu şehir bizim olsun’ böyle bir kaba pazarlık asla doğru da olmaz. Yerel seçimlerde 2 artı 2 eşittir 4 etmeyebilir’ dedi.

 Yerel seçimde 2 artı 2 eşittir 4 etmeyebilir

Milliyet'ten Abdullah Karakuş'a konuşan Özhaseki, yerel seçimler öncesi yapılan ittifak görüşmeleri hakkında önemli bilgiler verdi. 

Özhaseki, MHP ile yapılan görüşmeler hakkında şunları söyledi:

"Tabii, geçtiğimiz haftalarda gerek Sayın Devlet Bahçeli Bey’in gerek Sayın Cumhurbaşkanımızın beyanatları var. Bu konuya sıcak baktıklarını ifade eden beyanlar bunlar. Bizim partimizde bu ittifak görüşmelerini sürdürmek üzere Numan Bey ile benim ismim belirlendi, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından. MHP’de Sadir Durmaz Bey’i belirlediler. Şu anda iyi niyet çerçevesinde devam ediyor. Bu da çok doğru, asla bunu da reddetmiyoruz önemli olan zaten iyi niyettir. Eğer işin başında iyi niyet varsa bir çözüm bulunur diye düşünüyoruz. Temel argümanımız da biz, Cumhur İttifakı’nın çok doğru bir ittifak olduğuna kanaat getirdik önce. Türkiye bir beka meselesiyle karşı karşıyaydı, partiler önemli değildi. Türkiye’nin bu önemli sorunları karşısında kurmuş olduğumuz birliktelik muazzam bir siyasal mutabakattı. Bu, vatandaş tarafından da benimsendi ve sevildi. Şimdi de bunu özellikle büyükşehirlerde birtakım tehlikeli gidişata karşı bir engelleyici unsur olarak görüyoruz. Ama önümüzdeki günlerde bunu konuşmaya başlayacağız, nasıl olacağı konusunda bir netlik de yok. İttifak ruhuna ve devamlılığına bağlı kalacağımızı vurguladık. Cumhur İttifakı’nın başarısı bizim önceliğimiz."

"PAZARLIK ASLA DOĞRU OLMAZ" 
"Yani şöyle bir pazarlık haddinden fazla yakışık almaz; ‘Şu şehir sizin olsun, bu şehir bizim olsun’ böyle bir kaba pazarlık zaten asla doğru da olmaz" diyen Özhaseki, "Vatandaş bunu sevmez, vatandaş buna zaten tepki de gösterir. Özellikle yerel seçimlerde 2 artı, 2 eşittir, 4 etmeyebilir. Ben anketlere bakıyorum mesela, yüzde 80 vatandaş kararını vermiş ama yüzde 20 adayı bekliyorum diyor. Yerelde çok dikkat edilir. Mesela 1999’da Kayseri’de bizim partimiz şöyle bir sonuçla karşılaştı, nihayetinde hem genel seçim hem yerel seçim beraber olmuştu. Genel seçimler itibarıyla partimiz yüzde 22 civarında oy aldı, biz belediyede yüzde 40 aldık. Vatandaş çok seçici, çok dikkatli, kendini kimin temsil edeceği, kimin hizmet edeceği hususunda düşünüyor taşınıyor. Elini vicdanına koyuyor, en son o kapalı bölümde gidiyor oyunu kullanıyor. O yüzden bu konularda böyle bir pazarlık gibi gözüken iş doğru olmayabilir, yanlış da anlaşılır. Ancak ittifaklar, kanuni bir altyapısı olmamasına rağmen bir türlü vatandaşın kendi oy tercihleri arasında değişik şekilde yönlenmeleriyle birtakım ittifaklar kurulabilir. Bunların ama nasıl olacağı hususunda bir netlik olmadığı için hepsi tartışmaya muhtaç, önümüzdeki günlerde konuşmaya, istişareye muhtaç. Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki, Cumhur İttifakı bir pazarlık için değil, milletin istikbali için kurulmuştur" dedi. 

Her ilde aday çıkaracaklarını söyleyen Mehmet Özhaseki, "Önümüzdeki günlerde görüşmeler ne gösterir, onu bilemem. En çok oyu alacak değil iş yapacak aday gösterilecek" dedi. 

İSTANBUL ADAYI
AK Parti'nin İstanbul adayı hakkında konuşan Mehmet Özhaseki şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul sadece Türkiye’nin değil dünyanın en önemli merkezlerinden biri. İstanbul’u herkes yönetmek ister, bütün partiler ister. Zamanında değişik partilere vatandaşlar zaten görev vermiş. Yani İstanbul’da bakın 4 dönem CHP var bizden önce, Anavatan Partisi de var, değişik askeri dönemlerdeki oluşumlar da var. Sonra 94’te Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığıyla başlayan müthiş bir hizmet atağı oldu. Hakikaten yirmi sene önceki İstanbul ile bugünkü İstanbul arasında dağlar kadar fark var. Yeşil alanlar açısından bakarsanız, yollar, köprüler, tüneller açısından bakarsanız, raylı sistemler uzunluk itibarıyla eskiyle kıyaslanırsa bizim yaptığımız işler ortada. Vatandaş hizmeti görünce ben AK Partiden yana bir eğilim olacağını çok net söyleyebilirim. Bu millet çöp dağlarını unutmadı. Çöplüğün patlayıp da 40’a yakın vatandaşımızın öldüğünü de unutmadı. Militanların kahvelerde oturup otobüslerle eylem alanına gittiklerini de unutmadı. Bizim de neredeyse yirmi yıldır kesintisiz devam eden çalışmalarımızda o kadar çok İstanbul’a güzel işler yapıldı ki önümüzdeki günlerde belki de en rahat seçimlerimizden birini İstanbul’da yapacağız diye düşünüyoruz. Çünkü yaptıklarımızı söyleyeceğiz ve önümüzdeki günlerde neler yapabileceğimizi de anlatacağız. Bizim programımız belli, İstanbul’un analizi de belli, İstanbul’un neye ihtiyacı olduğu da belli. Bunu yapabilecek güçte biz de var zaten."

CHP ile HDP arasındaki ittifak iddialarını değerlendiren Özhaseki, "Öbür partilerin çalışmalarını duyuyoruz, şu şekilde gelişiyor: En parlak sima kim? En çok kiminle oy alırız? Bunu koyalım, birinci bu. İkincisi, bizim buna gücümüz yetmiyor, en parlak simalarla seçim alamıyoruz, o zaman yanımıza kimi almalıyız? Terör örgütünün uzantısı partiyle pazarlıklar başlıyor. Bunu herhalde duymayan da kalmamıştır tahmin ediyorum. Herkes, tüm Türkiye duydu bunu. Bu da vatandaşın hiç hoşuna gitmez. Yani ‘Bir iki ilçeyi bize ver, büyükşehri sen al’ gibi bir pazarlık, işte işin başından beri bizim reddettiğimiz pazarlık o. Bundan dolayı da ben doğrusu İstanbul’da daha rahat hareket edeceğimizi umuyorum" diye konuştu.

"ADAY AÇIKLAMA BU AYIN SONUNU BULUR"
"Adaylarımızda ne arıyoruz?" diyen Özhaseki, "Bir; elbette ki liyakat ve ehliyet arıyoruz. Yani oraya koyacağımız adam ‘En çok oyu kim alır?’ diye bir sorunun neticesinde çıkacak adam değildir, o işi yapabilecek adamdır önce bizim için gerekli olan. Ayrıca bir de bizim başkanımızın kapısı açık olacak, gönlü açık olacak, sofrası açık olacak, yüzü gülecek. Şimdi bunlar bir araya geldiği zaman bizim aday profilimiz de ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı. 

Adaylar hakkında rapor hazırlandığını belirten Mehmet Özhaseki, "Bugünlerde bizim arazi çalışmalarımız devam ediyor. Yani bir taraftan anketler, bir taraftan araziye giden arkadaşların oradaki vatandaşı dinlemeleri, bunun neticesinde çıkacak raporları hazırlıyoruz. Herhalde bu ayın ortalarından itibaren komisyonlar kurup, o raporları inceleyip müracaatları değerlendiririz. Yavaş yavaş işler müşahhaslaşmaya başlar, isimler ortaya çıkmaya başlar. İşte bu ayın sonunu bulur herhalde tahmin ediyorum ki" dedi. 

 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
 
Erdoğan: Sorunları aşmada fırsat yakaladık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'den flaş ittifak görevlendirmesi!
MHP'de Genel Başkan Yardımları Semih Yalçın ile Sadir Durmaz ittifak görüşmeleri ...
Bahçeli'den kamp sonrası dikkat çeken mesajlar!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam Kampı'nın kapanışında konuştu
AK Partili Şengül: İzmir’in bizimle olan hasreti 6 ay sonra bitecek
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “İzmir’in altyapı, ulaşım, pis ...
 
CHP Lideri ittifak stratejisini anlattı!
Belediye meclisi adaylarını 'fermuar sistemi' ile belirlemeye hazırlanan ...
MHP'den adaylara 'yeni imaj' önerisi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başkanlığında gerçekleştirilen MHP ...
Başkan Yücel'den AK Partili o isimlere sert sözler!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Menemen’de düzenlenen ...
 
Başkan Yücel'den net talimat: Adaylık açıklayanlar bir an önce görevi bırakmalı!
İlçe başkanları toplantısının içeriğine dair konuşan İl Başkanı Yücel, ...
AK Partili Kırkpınar: 15 Temmuz üniversitelerde kürsülerde araştırılmalıdır
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, 15 Temmuz darbe ve işgal ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Can Dündar bir ajandır
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier tarafından resmi törenle karşılanan Cumhurbaşkanı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva