HABERLER>POLİTİKA
1 Ekim 2018 Pazartesi - 14:38

CHP’li Yücel’den Kocaoğlu’nun tarihi kararı için yorum: Aday olsaydı en güçlü isimdi!

İl Başkan Yücel, Başkan Kocaoğlu’nun 2019 kararı için, “Aday olsaydı en güçlü isimdi. Bu görevler ilelebet yapılacak görevler, işgal edilecek makamlar değil. 15 yıldır bu görevi şerefi, onuru, namusu, şeffaf ve dürüst belediyecilik anlayışıyla, aşkla yaptı” dedi.

CHP’li Yücel’den Kocaoğlu’nun tarihi kararı için yorum: Aday olsaydı en güçlü isimdi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıklamasının ardından il binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İl Başkanı Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun kararını değerlendirirken, “Kendisine İzmirliler ve partim adına teşekkür ediyorum” dedi.

- TARİHİ KARAR: KOCAOĞLU VEDA ETTİ!

- CHP’DEN KOCAOĞLU’NUN KARARI SONRASI İLK YORUM: SAYGIYLA KARŞILIYORUZ

- İZMİR SİYASETİ KOCAOĞLU’NUN VEDASI İÇİN NE DEDİ?

15 YILDIR BU GÖREVİ ŞEREFİ, ONURU, NAMUSUYLA ŞEFFAF VE DÜRÜST BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA YAPTI!
Başkan Yücel, “Sayın Başkanımız Aziz Kocaoğlu bugün bir açıklama yaptı. Yapmış olduğu basın toplantısında göreve geldiğinden beri İzmir ve İzmirlilere karşı yapmış olduğu hizmetleri ve yönetim anlayışını anlattı. 2019’da aday olmayacağını açıkladı. Ben şunu ifade etmek istiyorum; Sayın Kocaoğlu göreve geldiği günden beri yaklaşık 15 yıldır bu görevi şerefi, onuru, namusuyla şeffaf ve dürüst belediyecilik anlayışıyla yaptı. İzmir’e hizmet etti. Hala daha hizmet ediyor. Ürettikleriyle kente namusu gibi sahip çıkan yönetim anlayışla birçok eser bıraktı. Klasik belediyecilik hizmetlerinin ötesinde bir kentin kendi imkanları ve öz kaynaklarıyla ekonomisini nasıl canlandıracağını hem Türkiye hem dünyaya örnek olacak yatırım ve hizmetleri yaptı. Bu görevi demokrasinin, cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin kalesi diyebileceğimiz, hoşgörünün, insanca yaşamın merkezi olan İzmir’de yapmış olması da ayrı bir anlam ve önem arz ediyor” diye konuştu.

BU GÖREVLER İLELEBET YAPILACAK GÖREVLER DEĞİL
Yücel, “Açıkçası şunu düşünüyorum; Sayın Kocaoğlu’nun çalışma ekibiyle birlikte yapmış olduğu hizmetler nesilden nesile aktarılacak hizmetlerdir. Bu görevler ilelebet yapılacak görevler değil. İşgal edilecek makamlar değil. Dile kolay yaklaşık 15 sene yapılmış. Bunların hepsi gelip geçici makamlar. Önemli olan bu sürede ne yaptığınız ve görevi bıraktıktan sonra nasıl anılacağınızdır. Sayın Kocaoğlu görevinin başında hizmete devam ediyor. Seçimlere kadar aynı yönetim anlayışıyla hizmetlerini sürdüreceğine kuşkumuz yok. Önemli olan bu bayrağı devralacak arkadaşımızın aynı yönetim anlayışıyla dürüst şeffaf anlayışla kamu kaynaklarına namusu gibi sahip çıkmasıdır. Bu konuda da hiç kuşkumuz yok” ifadelerini kullandı.

GÖREVİNİN BAŞINDADIR
Yücel, “Kocaoğlu’nun gerek İzmir’e gerek ülkemize gerek partimize verdiği emekten çalışmalardan dolayı İzmirliler ve partim adına teşekkür ediyorum. Sonsuz teşekkür ediyorum. Görev süresinin sonuna kadar görevinin başındadır. Aynı hizmet ve yönetim anlayışıyla hizmetleri devam edecektir” dedi.  

GÖREVİNİ AŞKLA YAPTI!
‘Kocaoğlu’nu geri döndürmek için çaba gösterecek misiniz?’ sorusunu yanıtlayan Yücel, “’Belki bunlar konuşulmuştur. Elbette kalmasını isteriz, dileriz. İzmirlilerin de böyle düşündüğünü düşünüyorum. Sayın Kocaoğlu’nun görüşü, niyeti önemlidir. Biz nasıl bir belediye başkanlığı yaptığını herhalde dilimiz döndüğünce anlatabilmişizdir. Bu konuda görüşümüzü sizlerle paylaştık. Kocaoğlu’nun fikri niyeti önemlidir. Bu işler isteyerek yapılacak işler. Bu görevler gönüllü yapılacak görevler. Sayın Kocaoğlu da bunu en iyi şekilde isteyerek gönüllü bir şekilde hatta aşkla yaptı. Sevmeden yapılacak hizmetler değil, sahiplenerek aşkla görevini yaptığını düşünüyoruz” diye konuştu.

NEDEN SIKINTI OLSUN Kİ?
‘Yeni süreçte partide kaos ve sıkıntı olur mu?’ sorusuna da cevap veren Yücel, “Neden sıkıntı olsun ki? Kocaoğlu’nun bu konudaki niyetini 6 ay kala açıklamış olması partisine karşı ve İzmirlilere karşı sorumluluk duysusundan kaynaklanıyor. Son dakikaya kadar aday olup olmayacağının tartışılması doğru değildi. Kocaoğlu’nun kararı bugünkünden farklı olsa idi partimizce en iyi şekilde değerlendirilirdi. Karşılık görürdü. Bu kararı almış olmasında 24 Haziran seçimleri sonrasındaki süreç, olağanüstü kurultay tartışması ve benzeri konularının etkisinin olmadığını düşünüyorum. Hatta bu etkinin olmadığına eminim” dedi.

ADAY OLSAYDI EN GÜÇLÜ İSİMDİ!
Kocaoğlu’nun ‘Varım’ demesi halinde ise partisi tarafından yeniden aday gösterileceğini vurgulayan Yücel, “Değerlendirilirdi. Aday olsaydı adaylık için en güçlü isimdi. Yeni dönemde de gönlümüzden geçen adayın kazandığı takdirde Kocaoğlu’nun bayrağını bıraktığı yerden alması ve yukarı taşımasıdır. İzmir’de CHP’ye yakışan bir belediye başkan adayının belirlenmesi için çaba göstereceğiz” ifadelerini kullandı. 

 
İzmir siyaseti Kocaoğlu’nun vedası için ne dedi?
 
Göztepe'den süper seri
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ksk 2 Ekim 2018 Salı 10:36

kocaoğlunu kılıçdaroğlu istemedi.dolaylı anlatıldı o da aday gösterilmeyeceğini anlayınca kendi aday olmadı.

Yorumu oyla      10      5  
2 Ekim 2018 Salı 08:50

Selametle başgan :)

Yorumu oyla      9      5  
partili 1 Ekim 2018 Pazartesi 20:18

Degisim olmali 3 donem 15 yil görev yapti tesekkur ederiz. Koltuga yapismayi dusunenlere örnek olur insallah. Tum il ve ilcelerde yeni kan yeni bir vizyon yeni yuzler şart.

Yorumu oyla      10      5  
Meral 1 Ekim 2018 Pazartesi 15:46

İyi başkandı. Ama kötü siyasetçiydi. Son il başkanlığı seçimi, senin seçilmen için yaptığı baskı olmaması gereken bir hareketti.

Yorumu oyla      12      6  
Türkiyeli 1 Ekim 2018 Pazartesi 14:57

İzmir den başka şehirde yaşayan insanca yaşamıyor mu? kibirin ve küstahlığın bu kadarı olmaz.

Yorumu oyla      13      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir siyaseti Kocaoğlu’nun vedası için ne dedi?
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019 yerel seçimlerinde ...
İYİ Parti Yatağan'da istifa rüzgarı
İYİ Parti Yatağan İlçe Başkanı Oktay Yönter ile 5 yönetim kurulu üyesi ...
CHP’den Kocaoğlu’nun kararı sonrası ilk yorum: Saygıyla karşılıyoruz
Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Kocaoğlu'nun kararı için Özgür Özel ne dedi
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Aziz Kocaoğlu’nun “aday değilim” açıklamasıyla ...
Meclis Başkanı Yıldırım İzmir'e ilk ders için geliyor!
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 4 Ekim Perşembe günü İzmir'e gelerek Ege ...
MHP İzmir güçlü olduğu ilçeleri açıkladı: Hazırız, talimat bekliyoruz!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin yaptığı ...
 
Erdoğan'dan EURO 2024 yorumu: Masraftan kurtulduk!
Cumnurbaşkanı Erdoğan'dan, EURO 2024'ün Almanya'ya verilmesiyle ilgili değerlendirme geldi.
İki lider arasında Kemal Derviş gerilimi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'ı "Kemal Derviş ile ilişkisini ...
Erdoğan: Sorunları aşmada fırsat yakaladık
Almanya’nın Türkiye için önemli bir ülke olduğunu vurgulayan Erdoğan, ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva