HABERLER>GÜNCEL
5 Ocak 2022 Çarşamba - 11:51

İzmir şehidini andı

5 yıl önce hain saldırıda şehit olan Fethi Sekin anısına İzmir'de kortej düzenlenirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Canı pahasına teröristlerin hain saldırısını engelleyen, mücadelesiyle tüm dünyaya tarihi bir mesaj veren kahraman polisimiz Fethi Sekin'i şehadetinin 5'inci yıl dönümünde rahmetle, minnetle yad ediyorum" dedi.

İzmir şehidini andı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımla terör örgütü PKK'nın 2017'de İzmir Adliyesi'ne yönelik düzenlediği saldırıda olası faciayı önleyen polis memuru Fethi Sekin'i, şehit olmasının 5'inci yılında andı. Erdoğan, mesajında "Canı pahasına teröristlerin hain saldırısını engelleyen, mücadelesiyle tüm dünyaya tarihi bir mesaj veren kahraman polisimiz Fethi Sekin’i şehadetinin 5'inci yıl dönümünde rahmetle, minnetle yad ediyorum. Vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi hürmetle anıyorum" dedi.

MEZARI BAŞINDA ANILDI
Şehit Polis Sekin, vefatının 5'inci yıl dönümünde, memleketi Elazığ'ın Baskil ilçesindeki mezarı başında anıldı. 

İzmir Adliyesi'ne yönelik 5 Ocak 2017'de PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı ve uzun namlulu saldırıyı önleyen, mermisi bitince teröristlerin açtığı ateşle şehit olan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi'nde Motosikletli Şahinler Timi'nde görevli polis memuru  Fethi Sekin, vefatının 5'inci yıl dönümünde memleketi Elazığ'ın Baskil ilçesi Doğancık köyündeki mezarı başında anıldı. Anma programına Vali Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve Fethi Sekin'in yakınları katıldı. Yapılan konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim okunarak, İl Müftüsü Selami Aydın tarafından dua edildi, mezara karanfil bırakıldı. Daha sonra Elazığ Belediyesi tarafından şehidin anısına yaptırılan Şehit Polis Fethi Sekin Külliyesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Program Fethi Sekin için sinevizyon gösterisi ve mevlit okutulmasıyla sona erdi.



Fethi Sekin'in kardeşi Fikriye Sekin, yaptığı konuşmada, "Biz Müslümanlar için kutsal değerler vardır. Bizi yoktan var eden yaratıcımız değerlidir. Peygamberimiz Hz. Muhammed ve kitabımız Kur'an-ı Kerim bizim için değerli ve kutsaldır. Bunların yanında diğer bir kuralımız vardır ki vatan denilen toprak parçasıdır. Vatanımız para, altın, gümüş, elmas ödenerek elde edilmiş bir değer değildir. Vatan adı altında yaşadığımız toprak parçasını değerli kılan, kutsal olmasının sebebi uğruna can verilerek, kan dökülerek elde edilmiş olmasıdır" dedi.

'KAHRAMANLIK KOLAY ELDE EDİLECEK BİR SIFAT DEĞİL'
Elazığ Valisi Ömer Toraman da, "Burada bir kahramanın manevi huzurundayız. Türk milleti tarihi boyunca pek çok kahraman evlat yetiştirmiş ve varlığını geçmişten bugüne kadar da sürdürebilmiş. Bu kahramanlardan bir tanesi de şehit polis memuru Fethi Sekin. Kahramanlık sıfatı kolay elde edilebilecek bir sıfat değil. Fethi Sekin'in vazife anlayışı, sorumluluk anlayışı, inançları ve değerleri onu sorumluluk düştüğünde, vazife icap ettiğinde büyük cesaretle ve fedakarlıkla bu milletin huzurunu, birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan kötü niyetli kişilere karşı bir dakika tereddüt etmeden, gözünü dahi kırpmadan onlarla mücadele edebilmesinin bir neticesi. Şehit polis memuru Fethi Sekin de bu manevi iklimde, bu kültür ortamında yetişmiş bir kahraman olarak kendisine öğretilenleri, anlatılanları, kendisine aktarılan değerleri bihakkın yerine getirerek, onlara sahip çıkarak şehadet mertebesine ulaşmış bulunuyor. Allah kendisinden razı olsun" diye konuştu.

ADLİYE ÇALIŞANLARINDAN DUYGULANDIRAN VİDEO
İzmir Adliyesi çalışanları, şehit olan polis memuru Sekin ve adliye personeli Musa Can için video hazırladı.

Adliye internet sitesi ve sosyal medyada yayımlanan 3,5 dakikalık videoda, kahramanlığıyla facianın önüne geçerek canını veren polis memuru Fethi Sekin ve saldırı sırasında yaşamını yitiren Musa Can ile ilgili adliye personelinin mesajları yer aldı.

Sekin ve Can'ın fotoğraflarının da yer aldığı videoda, adliyede görev yapan polis ve sağlık ekiplerinin teşekkür mesajlarına da yer verildi.

Videoda, "Huzurumuzu, aydınlığımızı, aldığımız nefesi siz şehitlerimize borçluyuz. Şehitlerimizin kanıyla yoğrulan, aydınlanan bu vatan ve İzmir Adliyesi, sizleri asla unutmadı ve unutmayacak. Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun." ifadelerine yer verildi.

MOTOSİKLETLİ ANMA KORTEJİ DÜZENLENDİ
İzmir Adliyesi'ne yönelik terör saldırısını canı pahasına önleyen polis memuru Fethi Sekin ve seken merminin isabet ettiği mübaşir Musa Can, şehit olmalarının 5'inci yılında 300'ü aşkın motosikletlinin düzenlediği 'Şehit Fethi Sekin Anma' korteji ile anıldı.

PKK'lı 2 terörist, 5 Ocak 2017'de, İzmir Adliyesi'ne yönelik bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu. Bu sırada silahını çekip, son mermisine kadar teröristlerle çatışan polis memuru Fethi Sekin, kurşununun bitmesi üzerine vurularak, şehit oldu. Seken mermilerden birinin isabet etmesiyle adliye çalışanı mübaşir Musa Can da şehit düştü. Çatışmada 2 teröristten 1'ini etkisiz hale getiren, evli ve 3 çocuk babası Sekin, canı pahasına birçok kişinin hayatını kurtardı. İslam Kerimov Caddesi'ne 'Fethi Sekin' adı verilirken, İzmir Adliyesi C kapısı önüne de heykeli dikildi.

Fethi Sekin ve Musa Can, şehit olmalarının 5'inci yılında anıldı. Motosikletliler, 'Şehit Fethi Sekin Anma' kortejinde bir araya geldi. Karşıyaka, Buca, Göztepe ve Bornova'dan hareket eden motosikletliler, İzmir Adliyesi'nin önünden geçti. Korteje, Sekin'in mesai arkadaşları olan trafik polisleri de katıldı.

Karşıyaka Motorlu Kuryeler Federasyonu Başkanı Batuhan Bursalı, "Hain saldırıda şehit düşen Fethi Sekin ağabeyimizi anmak için toplandık. Kulüpler ve dernekler olarak hepimiz buradayız. Büyük ve anlamlı kortejde birlik ve beraberliğimizi göstermek istedik. Ezanlar dinmez, bayrak inmez, vatan bölünmez" dedi.

Motosiklet Kullanıcıları Dernek Başkanı Önder Coşkun da "Fethi Sekin'i anmak için tüm motorcu dernekleri olarak bir araya geldik. Emniyet mensupları da bizlere destek verdiler. Kazasız belasız bir anma diliyorum" diye konuştu.

Kortejin yanı sıra İzmir Adliyesi personeli de şehitler anısına video çekti. Video, adliye binasında gösterilmeye başlandı. Kentte anma etkinlikleri, gün boyu sürecek. (DHA - AA)

 
Öğrenci servisi TIR'la çarpıştı: Çok sayıda yaralı!
 
TFF'den maçlara girişte 3. aşı şartı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öldürüp, yüzünü beze sarmışlardı... Cinayetin arkasında husumet çıktı!
İzmir'de sokakta, otomobilin arka koltuğunda yüzü bezle sarılı cansız ...
Bakan Özer açıkladı: Okullar kapatılacak mı?
Omicron varyantıyla birlikte corona virüs vakalarında yaşanan artışa ilişkin ...
EBSO Başkanı Yorgancılar: İzmir değer yaratıyor!
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar “Çalışma azmimizi ve umudumuzu her zamankinden ...
 
Baba, oğlunu dönerli zehir kuryesi yaptı!
Hatay'ın Erzin ilçesinde bir babanın, oğluna et dönerle uyuşturucu kuryeliği ...
Özel derste taciz... 'Yanlış yapınca dokunuyordu'
Ankara'da matematik öğretmeni Yasin M. hakkında, özel ders verdiği 8 ve ...
Daha cüruf gitmemişti... Tufal geldi!
Bakanlık, Foça’da zeytinliklerle ve tarım alanları ile kaplı parsele tufal ...
 
İzmir'de esrar operasyonu: 1 gözaltı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde polisin yaptığı operasyonda uyuşturucu ticareti ...
Teknik takipten tarih çıktı... 1500 yıllık mezar taşı!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde jandarmanın durdurduğu araçta yapılan aramada ...
İzmir'deki üniversite öğrencisi 'kimse beni sevmedi' diyerek intihar etti
İzmir'de üniversite öğrencisi olan Yunus Gezer (25), arkasından 'kimse ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva