HABERLER>GÜNCEL
5 Ocak 2022 Çarşamba - 10:20

EBSO Başkanı Yorgancılar: İzmir değer yaratıyor!

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar “Çalışma azmimizi ve umudumuzu her zamankinden daha güçlü kılıp, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına sanayi ve teknoloji ihracatımızı artırarak girmeyi ve İzmir’in 100 yıl önce olduğu gibi 2023’de de, sanayileşmenin ve ihracatla dünyaya açılmanın örnek kenti olarak dikkat çekmesini temenni ediyorum” dedi.

EBSO Başkanı Yorgancılar: İzmir değer yaratıyor!

Açıklanan ihracat rakamları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar  “İnsanlık tarihinde nadir görülen krizlerden biri olan pandemi, 2020’de küresel mal ve hizmet ticaretini %9,6 gibi ciddi bir oranda daraltırken, 2021 yılında %8 gibi kısmi bir toparlanma ve dipten çıkış mücadelesine sebep oldu. Küresel ekonomide yaşanan çok yönlü sorunlara rağmen, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin verilerine göre; 2021 Türkiye ihracatımızın bir önceki yıla göre %32,9 oranında bir artışla 225,3 milyar dolara yükselmiş olması, dikkat çekici bir başarıdır. Özellikle sanayi sektörü ihracatının %34 artışla 171 milyar dolara çıkması ve toplam ihracat içerisinde %76’lık payla ilk sırada yer alması, üretimin önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. İlgili tüm platformlarda dile getirdiğim üzere, “üretim yoksa kalkınmak hayaldir.” mottosu, üretim ve sanayinin ihracata kazandırılmasının da ne denli önemli olduğunu Pandemi döneminde göstermiştir” diye konuştu. 

İzmir’in ihracatta farkını ortaya koyduğunu kaydeden Başkan Yorgancılar  “Net ihracatçı olan ve ülkeye bu zor günlerde döviz kazandırmaya devam eden İzmirimizin ihracatı, 2021’de yıllık bazda %28 artışla 9,5 milyar dolardan 12,2 milyar dolara yükseldi. TÜİK verisinde İstanbul’dan sonra ikinci sırada, TİM verisinde 4. sırada olan İzmir ihracatının sektörel kompozisyonunu oluşturan ilk 5 sektör, “kimyevi maddeler, hazırgiyim ve konfeksiyon, çelik, otomotiv endüstrisi, makine ve aksamları” ildeki toplam ihracatımızın %50’sini gerçekleştirmektedir. Ülkede yaratılan GSYH’nın sektörel dağılımında İzmir sanayisi %7,4 pay alırken, İzmir’in sektörel dağılımında sanayi  %27,3 ile ilk sırada yer almaktadır. Yani, İzmir üretimle, ihracatla değer yaratıyor, yaratmaya da devam edecektir” dedi. 

İzmir’in önemli projelerle önümüzdeki sürecin lokomotifi olacağının da altını çizen Yorgancılar  “Pandemiye rağmen; tarımsal OSB projelerini hayata geçiren, İZQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ile Ar-Ge’yi destekleyen, Model Fabrika ile verimliliği ve yalın üretimi KOBİ’lere yaygınlaştıran, Kemalpaşa Lojistik Merkezi ile ticaret şehrinin en büyük eksiğini tamamlayacak İzmir, emin adımlarla şehrin tüm karar vericileri ile yönünü geleceğe çevirmiştir” diye konuştu. 

Belirsizliklerin ve risklerin gölgesinde 2022 yılına girildiğini hatırlatan Başkan Yorgancılar, “En önemli ekonomik hedefimiz katma değerli üretimi ve ihracatı artırmak olmalıdır. İhracat modelimizin temelini, katma değerli üretime yönelik ihracatçıların desteklenmesi, daha somut ve somut kalıcı adımların atılması oluşturmalıdır. Ülke genelinde 1,2 dolar seviyelerine kadar gerileyen kg başına ihracat hedefimizi 2-3 dolar seviyelerine ancak bu şekilde çıkarabiliriz. Bu da, hem firmaların rekabet etme gücünü hem de halkın refah seviyesini artıracaktır. Ancak, unutmayalım ki, TL’deki değer kaybı ve kurlardaki volatilite ne yazık ki, ithalata bağlı ihracatı da olumsuz etkileyecektir. Tedarik merkezlerinde yaşanan sorunların henüz giderilmemiş olması, “komşudan al” politikası ile 2022 yılında da ihracatçımıza ve Türk ürünlerine olan talebi devam ettirecektir. Bu süreci doğru ve etkin değerlendirmek bizlerin elindedir” dedi.

Yorgancılar “Çalışma azmimizi ve umudumuzu her zamankinden daha güçlü ortaya kılıp, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına sanayi ve teknoloji ihracatımızı artırarak girmeyi ve İzmir’in 100 yıl önce olduğu gibi 2023’de de, sanayileşmenin ve ihracatla dünyaya açılmanın örnek kenti olarak dikkat çekmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

 
40 yılın güreşi Selçuk'ta başlıyor
 
Organize sanayinin yanı başında... Statüsü değiştirildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baba, oğlunu dönerli zehir kuryesi yaptı!
Hatay'ın Erzin ilçesinde bir babanın, oğluna et dönerle uyuşturucu kuryeliği ...
Özel derste taciz... 'Yanlış yapınca dokunuyordu'
Ankara'da matematik öğretmeni Yasin M. hakkında, özel ders verdiği 8 ve ...
Daha cüruf gitmemişti... Tufal geldi!
Bakanlık, Foça’da zeytinliklerle ve tarım alanları ile kaplı parsele tufal ...
 
İzmir'de esrar operasyonu: 1 gözaltı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde polisin yaptığı operasyonda uyuşturucu ticareti ...
Teknik takipten tarih çıktı... 1500 yıllık mezar taşı!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde jandarmanın durdurduğu araçta yapılan aramada ...
İzmir'deki üniversite öğrencisi 'kimse beni sevmedi' diyerek intihar etti
İzmir'de üniversite öğrencisi olan Yunus Gezer (25), arkasından 'kimse ...
 
Meteoroloji'den Ege için sağanak uyarısı!
Meteoroloji’nin verilerine göre İzmir bugünden itibaren yağmurlu hava ...
Sınıf arkadaşı 6 yaşındaki Egemen'in hayatını kararttı...Okulda dehşet!
Bayraklı'daki bir ilkokulda yaşanan akran zorbalığı dehşete düşürdü. Tenefüste ...
'Dur' ihtarına uymadı, polislerin üzerine araç sürdü
Fatih'te devriye gezen polis ekipleri, içerisinde 4 kişinin bulunduğu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva