HABERLER>POLİTİKA
19 Eylül 2015 Cumartesi - 09:58

İzmir sandığından Roman rekabeti: İki adaydan ilk mesajlar

CHP’li Purçu’nun meclis tarihinin ilk Roman vekili olmasının ardından AK Parti’den karşı hamle geldi ve Bekle iki sıra öne kaydırıldı. 1 Kasım’da yaşanacak rekabet öncesi konuşan Bekle, “Özcan’ı rakip olarak görmediğimi daha önce belirtmiştim” derken, Purçu’dan “Cemal’i kazanamayacağı bir yerden koydular. Onlar bu seçimde 3’ü bile ancak alacaklar. 5’e yazdılar, bir de karşısında ben varım” açıklaması geldi.

İzmir sandığından Roman rekabeti: İki adaydan ilk mesajlar

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ – Türkiye 1 Kasım’da yapılacak erken genel seçime kilitlenirken siyasi partileri sandıkta temsil edecek listeler belli oldu.

CHP ülke çapında olduğu gibi İzmir’de de fazla değişikliğe gitmezken, AK Parti İzmir’de 7 Haziran’a oranla büyük değişime uğrayan bir listeyle sahaya çıkıyor.

Özcan Purçu’nun Genel seçimde CHP tarafından 1.bölge 5.sıradan aday gösterilerek TBMM tarihinin ilk Roman milletvekili olmayı başarmasının ardından AK Parti’den karşı hamle geldi. Parti Haziran ayında 7.sıradan aday gösterdiği Cemal Bekle’yi bu kez 5.sıraya yazarak İzmir sandığında Roman rekabetini başlattı!

Listelerin netleşmesinin ardından Egedesonsöz’e konuşan iki adaydan rekabete ilişkin çarpıcı mesajlar geldi.



KİMSEYİ RAKİP GÖRMÜYORUM!
Kimseyi rakip görmediği ifade eden CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “Ben kendi kendimi rakip görüyorum. Geçen sefer aldığım oyların kat kat mislini almam lazım. Cemal Bey bizim kardeşimizdir. Başarılar diliyorum ama ben kendimi baz alıyorum. Çalışmalarımın daha fazlasını yapacağım. Oylarımızı arttırmayı düşünüyorum” dedi.
 
ROMANLARI SEÇİLECEK YERDEN YAZMAMIŞLAR
Purçu Roman adayların AK Parti tarafından oy için kullanıldığını öne sürdü. Edirne ve Kocaeli’deki Roman adayların seçilemeyecek yerden aday gösterilmesine ilişkin konuşan Purçu, Bekle’nin de seçilemeyeceğini söyledi. Romanlara ‘oyuna gelmeyin’ diyerek seslenen Purçu AK Parti için artık trenin kaçtığını ifade etti.
 
Purçu, “Şu an Edirne’de 3’üncü sıraya Fahrettin Savcı adında roman adayı kondu. Kocaeli’ye de 10’uncu sıraya Erkan Aksoy isminde bir roman adayı konuldu. Edirne 2 CHP, 1 AKP çıkarıyor. Çocuğu 3’üncü sıraya koydular, hiç kazanamayacak bir yerden. Kocaeli’de ise 6 AKP çıkıyor ama roman adayı 10’uncu sıraya koydular. Kazanamayacak bir yerden koydular. Dolayısıyla Cemal’i de kazanamayacağı bir yerden koydular. Onlar bu seçimde 3’ü bile ancak alacaklar. Çocuğu 5’e yazdılar. Bir de karşısında ben varım.  AKP’nin politikası bellidir. Demokrasi için değil de kendi çıkarları için bu sıralamayı yapıyorlar. Ama ben roman kardeşlerime sesleniyorum. Romanlar oyuna gelmesin artık. Gerçek neyse ona inansınlar. CHP’nin yaptığı çok nettir. Mevcut milletvekilini kazanabileceği bir yerden aday gösterdiler. Aldatmaca, katakulli yapmadan demokrasinin gereğini yapmıştır.  İnsan hakları ve özgürlüğü düşünülerek gerçek temsiliyet noktasında bir adım atmıştır. Bu bağlamda AKP’de romanlardan oy almak için bunları yapmıştır. Demokrasiyle insan haklarıyla hiç alakası olmayan bir çalışma ve sıralama yapmışlardır. Romanlar bunu gözetecektir. Bunlar benim karşıma rakip olarak kondu belli zaten. Ama artık tren kaçtı. AKP’nin 13 yıllık politikası bellidir. Roman açılımdan beri romanları kullanacak oylarını alacak… Yok böyle bir şey. Artık romanların akılları başlarına gelmiştir. Biz de politik anlamda bir şeyler yapmak istiyoruz. Çocuklarımızın önünü açmak istiyoruz. CHP gerçek atılımı yaptı ama AKP ancak onu yine kullanmaya çalışıyor. Benim karşıma aday koydular. Edirne’de silkeledik. Belediye başkanı Gürkan Bey aradı beni tebrik etti. Benim oy aldığım yerden aday koymuşlar. Ben bunlara prim de vermem izin de vermem. Roman adayları kullanılacak yerden yazmışlar, milletvekili olacak yerden yazmamışlar” diye konuştu.


 
ÖZCAN’I RAKİP GÖRMEDİĞİMİ…
AK Parti adayı Cemal Bekle de Özcan Purçu’yu rakip olarak görmediğini söylerken partisinin Romanlar için uyguladığı politikalardan bahsetti.

Bekle, “Hayırlısı olsun. Özcan’ı rakip olarak görmediğimizi daha önce de söylemiştik. Bu bir seçimdir. Allah ikimize de nasip eder. Roman mahallelerinde 7’inci sıradayken de aldığımız sonuç ortada. Roman açılımında ise AK Parti’nin yaptıkları ortadadır. Bu konuyu ilk defa dile getirip çözme iradesini ortaya koyan AK Parti’dir.  Bu sorunları çözmenin bir ayağı siyasettir. Barınma ve diğer yasal düzenlemelerde dört bakanlığın yaptıkları ortadadır. Roman adayların seçileceği yerden aday gösterildiğini düşünüyorum. Roman mahalleleri bizim mahallelerimizdir. Sıkıntı olmayacak Allah’ın izniyle seçileceğiz” ifadelerini kullandı.
 

 
Başkan Arslan personeliyle bayramlaştı
 
İran’da sel felaketi: 4 ölü
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumcu 20 Eylül 2015 Pazar 20:16

benim adayim tarik menguc

Yorumu oyla      11      5  
Mustafa Yıldırım 19 Eylül 2015 Cumartesi 16:36

Kardeşimiz bekle ital bir aday deyil izmirin evladı en önemlisi AK parti kurulmadan önce bir roman kardeşimi bir yerde aday olarak Görüyormuydunz şimdi adaylık dışında birde başbakan danışmanız var bunları sağlayan AK parti sizde cemal kardeşime desdeyinizi vererek borcunuzu ödeyin

Yorumu oyla      16      11  
bizim mahalle roman mahelle akp giremez 19 Eylül 2015 Cumartesi 12:34

Ben bir roman secmen olarak derdimizi dinleyen bize oncelik veren once sayin kemal kilictarogluna daha sonra da özcan abimize sonuna kadar destek veriyoruz. Cumhuriyetin ışığı ile turkiye aydınlık gunlerine tekrar kavuşacak

Yorumu oyla      22      12  
zeki sen 19 Eylül 2015 Cumartesi 12:24

Sn. Bekle izmirin evladidir... disardan gelip aday gosterilmemestir..7.sira olasina rahmen arkasında durmus ona sahip cikmis ve mahallelerden ak partiyi onde cikarmisizdir... kaldiki bu secimde..!!!

Yorumu oyla      17      15  
Kadir Uçar 19 Eylül 2015 Cumartesi 11:44

Özcan Purçı ile Cemal Bekle'yi karşılaştırdığınızda mukayese kabul etmez. Cemal Bekle, kendini çok iyi yetiştirmiş, köklerini unutmamış, içinden geldiği toplumun tüm iyi taraflarını üzerinde toplamış, hataları ile yüzleşebilen ve çözüm arayan, aydın bir kişiliktir. Cemal Bekle, soyadı gibi davranmış ve sürekli hizmet edeceği günü beklemiştir. 1 Kasım artık milletvekili olarak hizmet edeceği günün tarihidir. Aklı olan Roman ve tüm vatandaşlarımızın özünü kaybetmeyen ve iyilik delisi bu adamı meclise taşır ve iyi ki de oy vermişim diye mutmain olur..

Yorumu oyla      18      16  
Necati YILDIZ 19 Eylül 2015 Cumartesi 10:46

Demokrasiye geçildiğinden beri Toplumsal yaşamı ilgilendiren organizasyonlarda görmezden gelinen Roman vatandaşlara iade-i itibar yapılması doğru bir şey.Bunu da Sn.Özcan PURÇU'yu seçilecek yerden aday göstererek ilk başlatan partinin CHP olması Roman oylarının kitlesel olarak CHP'ye kayacağı beklentisine yol açmış,ancak sonuç beklendiği gibi olmamıştır.Roman vatandaşların tümüyle dar gelirli oluşları ve AKP'nin oylarının çoğunluğunu oluşturan 17 Milyonluk "DEVLETE BAĞIMLI SEÇMENLER"den oldukları dikkate alınmadan Sn.Özcan PURÇU'dan mucize bekleyenler yanılgı içerisine düşerler.Bence böyle bir beklenti Sn.Özcan PURSU'yu baskı altına sokarki şahsen ondan beklentim çok sayıda Roman oyunu getirmekten çok İYİ BİR MİLLETVEKİLİ olmasıdır.

Yorumu oyla      22      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4 partide 1 Kasım sürprizleri: Kimler aday oldu/olamadı?
AK Parti, Hürriyet’e saldırıya önderlik eden İstanbul milletvekili Abdurrahim ...
İzmir’e niyet, Giresun’a kısmet!
İzmir’in uzun yıllar iş ve siyaset dünyasında aktif çalışmalar yapan BMC ...
Boynukalın ve Işılak AK Parti'de aday gösterilmedi
Başta Hürriyet Gazetesi’ne saldıran grubun baş aktörlerinden İstanbul ...
 
Manisa AK Parti'de ilk sıra bu kez Selçuk Özdağ'ın
Manisa'dan 4 milletvekili çıkaran AK Parti'nin erken seçim listesindeki ...
AK Parti'de Muğla'da erken genel seçime 3 yeni isimle girecek
AK Parti, Muğla'da 1 Kasım'da yapılacak erken genel seçime, 7 Haziran'daki ...
AK Parti Aydın'da Sadık Atay liste dışı
AK Parti'nin Aydın Milletvekili aday listesinde köklü değişiklikler oldu. ...
 
'Olmasaydı da olurduk' ilanı veren isim listede yok
Uşak'ta 7 Haziran seçiminde oy kaybı yaşayan, Meclis'te 2 olan milletvekili ...
AK Parti Denizli'de 2 vekil liste dışı
Denizli'de AK Parti'nin milletvekili aday listesinde büyük sürpriz yaşandı. ...
AK Parti’de ‘çizilenler' konuştu: Şeboy’dan çarpıcı mesajlar, Sayan’dan isyan!
AK Parti İzmir’de liste dışı kalan iki önemli isimden İzmir Milletvekili ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva