HABERLER>GÜNCEL
7 Ekim 2012 Pazar - 09:58

İzmir ‘O 2 bin 400 kişiden biri’ olmak istiyor!

Konak Belediyesi’nin Atatürk’ün 74’üncü ölüm yıldönümü olan 10 Kasım günü gerçekleştireceği koreografi Türkiye genelinde ses getirdi ve çok büyük ilgi çekti. Atatürk fotoğrafı oluşturmak için gerekli olan 2 bin 400 kişiden biri olmak için daha ilk günden yüzlerce başvuru yapıldı.

İzmir ‘O 2 bin 400 kişiden biri’ olmak istiyor!

İZMİR - Haber, yerel ve ulusal basın ajanslarında ilk haber olarak yer aldı. İnternet haber sitelerinde ise binlerce kez tıklanarak okunma rekoru kırdı. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan,” Yine bir ilke imza attık. Atatürk fotoğrafı oluşturulması konusunda haberin duyulmasıyla birlikte yüzlerce kişi belediyeyi arayarak 2 bin 400 kişiden biri olmak istediğini iletti” dedi. Haber ayrıca sosyal paylaşım sitelerinde de en çok paylaşılan konular arasında yer aldı.
 
Atatürk fotoğrafı 200 metre yükseklikten görüntülenecek.
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 74’üncü yıldönümünde Konak Belediyesi tarafından çok anlamlı bir etkinlik ile anılacak. 10 Kasım cumartesi günü saat 12.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda Türkiye’de ilk kez görkemli bir anma etkinliği gerçekleştirilecek.
 
www.izindeyiz.net adresi altında kurgulanan web sitesinde proje ile ilgili tüm detaylara ulaşılabiliyor.
 
2400 kişinin İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek bir Atatürk Portresi oluşturması ve bu anın 200 metre yüksekten helikopterden yapılacak fotoğraf çekimi ile ölümsüzleştirilmesi projenin ana hedefi.
 
Fotoğraf Sanatçısı Cumhur Aygün yaklaşık 1 buçuk yıldır çekeceği bu tek kare fotoğrafı kurguladığını belirtirken, fotoğraf ile ilgili onlarca simülasyon gerçekleştirdiğini belirtiyor.
 
3 Fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün’e bu karenin çekimi sırasında destek olacak ve yaklaşık 20 farklı video kamera ile organizasyon kayıt altına alınarak belgesel niteliğinde bir film de hazırlanacak. Projenin pek çok ulusal televizyon kanalı tarafından oluşumu canlı olarak yayınlaması bekleniyor.
 
Türkiye’de ilkler gerçekleşecek
 
GigaPan tekniği yüzlerce yüksek çözünürlükteki fotoğrafın birleştirilerek tek bir fotoğraf elde edilebiliyor. Bu teknoloji ile Türkiye’de ilk kez binlerce insanın yüksek çözünürlükteki fotoğrafı tek bir kare içerisinde yer alabilecek. Tekniğin uygulamasını canlı olarak organize edecek olan Euro/DMC şirketinin sahibi Murat Canbaz kısa bir süre önce Londra olimpiyatlarında başarı ile uygulanan bu teknolojinin Türkiye’de ilk kez deneneceğini ve daha da önemlisi fotoğraf çekildikten saniyeler sonra fotoğrafta yer alan kişilerin www.izindeyiz.net internet sitesi üzerinden kendilerini etiketleyebileceklerini belirterek bir rekor gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söylüyor.
 
Proje tamamen sosyal medya üzerinden duyurulacak ve katılımcılar yine sosyal medya aracılığı ile Facebook ve Twitter üzerinden organize edilecek. Bu kadar geniş katılımlı bir sosyal medya etkinliği yine Türkiye’de bir ilk olarak kayda geçmesi bekleniyor. Projenin sosyal medya ayağını yine Murat Canbaz ve ekibi gerçekleştirecek.
 
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, uygulamanın insanlara duygu seli yaşatacağını belirterek Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan projenin uluslararası medyada da yer bulacağın söyledi.
 
Başkan Tartan şöyle konuştu: Siz hiç Türkiye’ye gelmiş bir yabancının, bir 10 Kasım sabahı, saat dokuzu beş geçe neler yaşadığını düşündünüz mü? Ben de düşünmemiştim; ta ki yabancı bir dostum yaşadığı büyük şaşkınlığı anlatana kadar. Demişti ki; “Siz nasıl bir milletsiniz ki, bunca yıl sonra dahi bir insanın ölümünü böylesine büyük bir vefayla, bağlılıkla ve böylesine büyük bir katılımla anabiliyorsunuz?”
 

10 Kasım nedir? ‘Bir insanın ölümü’ mü, yoksa bir ülkünün paylaşıldığının göstergesi mi? 10 Kasım, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyen bir lidere saygının, ülkeye bağlılığın göstergesidir. 10 Kasım, bu ülkede yaşayan insanların, her 10 Kasım’da saat dokuzu beş geçe aynı heyecanla, aynı ülküde buluşmasıdır. Aynı özlemle yaşamasıdır. Geleceğe umutla bakması, bir barış sevdalısına, bir dünya liderine bitmek bilmez saygısıdır. Dedik ki, Kurtuluş savaşının başladığı ve bittiği kent İzmir, adına yaraşır bir özlem’e imzaatsın. Bu 10 Kasım’da, saat 12.00’de, aynı ülküde buluşsun ve dünyanın en büyük Atatürk portresini oluştursun. Aynı özlemi yaşayan; aynı sevgiyi, aynı saygıyı paylaşan 2400 kişiye ihtiyacımız var. 2400 kişiden biri de sen olur musun?.. 10 Kasım’da İzmir’deyiz… 10 Kasım’da İzindeyiz…”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Ergenekon’da şok detay: Yatakta köpek cinayeti!
Ergenekon davasındaki bir ifade, 13 yıl önce yanlış ev basan polisin ANAP ...
Emniyet Neşet Ertaş’ın sazlarını arıyor: Çalındı mı?
Neşet Ertaş'ın İzmir'deki evinden aralarında 3 sazının da bulunduğu özel ...
Kamyonla karakola saldıracak teröristlere şok baskın!
Tunceli’nin Hozat İlçesi’nde Yüceldi Jandarma Karakolu'na kamyonla eylem ...
 
Anne ve babalar çocuklarınız ders çalışırken bunlara dikkat
İzmir'de özel bir hastanede görev yapan psikolog Nezahat Bingöl, öğretim ...
İzmir'de eğitim uçağı düştü: 1 ölü 1 yaralı
İzmir Selçuk Havaalanı'ndan kalkan Türk Hava Kurumu'na ait eğitim uçağı ...
Memura mesai ayarı: İşte yeni çalışma saatleri
Bakanlar Kurulu, bakanlıkların merkez teşkilatlarının mesai saatlerinde değişikliğe gitti.
 
İzmir'de yeni trend: Solowheel
Yurt dışında birçok ülkede yaygın olarak kullanılan tek tekerlekli elektrikli ...
Tarladaki 11 işçinin üzerine yıldırım düştü
Ankara'nın Haymana ilçesinde yıldırım isabet etmesi sonucu tarlada çalışan ...
'Erdoğan Başbakan olsaydı 28 Şubat olmazdı'
Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun 28 Şubat sürecine ilişkin ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva