HABERLER>GÜNCEL
19 Şubat 2021 Cuma - 10:53

İzmir Milli Eğitim Müdürü Yahşi açıkladı: Köylerde yüz yüze eğitimde sorun yok

İzmir'in köylerindeki 287 ilk ve ortaokulda 16 bin 250 öğrenci, 15 Şubat'ta yüz yüze eğitime başladığını hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Okullarımızdan tek korona vakası bile yok. Her şey yolunda. 1 Mart'tan itibaren ilkokulların tüm kademelerinde, özel eğitim kurumlarında, ayrıca 8. ve 12. sınıflarda haftada iki gün yüz yüze eğitim başlayacak. Gerekli tedbirleri en üst düzeyde aldık" dedi

İzmir Milli Eğitim Müdürü Yahşi açıkladı: Köylerde yüz yüze eğitimde sorun yok

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, 15 Şubat'ta yüz yüze eğitime açılan köy ilkokulu ile ortaokulları ve anaokullarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yüz yüze eğitimin ilk haftasında, tüm kademeleri açılmış olan köy okullarından tek covid 19 vakasına dahi rastlanmadığını, herhangi bir sorun yaşanmadığını belirten Yahşi, "1 Mart'ta özel eğitim kurumları ile 8. ve 12. sınıflarda haftanın iki günü yüz yüze eğitim olacak. Diğer sınıflarda uzaktan eğitime devam edilecek. Tüm okullarda gerekli önlemleri en üst düzeyde aldık" dedi.

KÖY OKULLARININ TÜM KADEMELERİ AÇIK

Covid 19 aşısı uygulanacak öğretmenlerin listelerinin İl Sağlık Müdürlüğü'ne verildiğini, aşı geldiğinde aşılama uygulamasının yapılacağını belirten İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Köylerde birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan ilkokul, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim birimlerindeki ilkokul, ortaokulların e imam hatip ortaokullarının tüm seviyelerinde, toplam 287 okulda, 16 bin 250 öğrenci, haftada 5 gün yüz yüze eğitim başladı. Anaokullarımız tam gün şeklinde açıldı. Diğer tüm okullar ve sınıflar, uzaktan eğitime devam ediyor" bilgisini verdi. Köy okullarının, yoğun katılımla açıldığına vurgu yapan Yahşi, "Köy okullarının tüm kademelerini açtık. Çocuğunu okula göndermek istemeyen aileler de vardı. Ama katılımın yoğun olması, bizleri sevindirdi. Eğitimin ilk haftasında köy okullarında bir öğrencide veya öğretmende bile covid 19 vakası görülmediğini belirtmek isterim" diye konuştu.

TÜM OKULLARDA ÇOK CİDDİ ÖNLEMLER ALINDI

1 Mart'tan itibaren de, 15 Şubat'ta açılan okullara ek olarak, resmi ve özel tüm ilkokullarda ve bu okulların bünyesindeki anasınıflarında ve özel eğitim sınıflarında öğrenim gören 525 okuldaki yaklaşık 250 bin öğrencinin de haftada iki gün yüz yüze eğitim yapacağını belirten İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğitim yapılacak günlerle eğitime başlama saatleri, öğretmenlerle birlikte okul yönetimlerince belirlenecek. Tüm resmi ve özel ortaokullar olmak üzere toplam 692 okulda öğrenim gören 8 ve 12. sınıf öğrencilerimiz de, seyreltilmiş tam zamanlı yüz yüze eğitime başlayacak. Yüz yüze eğitim saatleri dışındaki diğer saatlerde uzaktan eğitim yoluyla dersler işlenmeye devam edilecek. Ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarında tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla işlenecek. Özel gereksinimli çocuklar için özel eğitim okulları ve sınıfları da açılıyor. Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler, okul müdürlüklerine yazılı başvuru yapabilecekler. Bu öğrenciler devamsız sayılmayacak ama müfredattan sorumlu olacaklar. İlimizdeki tüm okullarımıza, kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilecek olması nedeniyle yeteri kadar dezenfektan ve maske dağıtılmış, dağıtılmaya devam edilecektir."

OKUL GİRİŞLERİNDE ATEŞ ÖLÇÜMÜ VE HES SORGULAMASI YAPILACAK

Tüm okullarda, “Okulum Temiz Belgesi Projesi” kapsamında, tüm sınıfların ve diğer bölümlerin dezenfekte edildiğini belirten Yahşi, "Sınıflarda her öğrencinin oturacağı sıralar, sosyal mesafeye göre ayarlandı. Okul bahçelerine pandemiyle ilgili görsel afişler asıldı. Okul girişlerinde ateş ölçümü ve HES kodu sorgulaması olacak. Okul koridorlarında yeterli sayıda dezenfektan noktaları bulundurulacak. Bina girişlerine, hijyen paspaslar yerleştirildi. Tüm dersliklere, bilgilendirme afişlerinin yanı sıra talimatlar asıldı. Her teneffüste sınıflar havalandırılacak. Okulların veb sitelerinde covid 19 tedbirleriyle ilgili bilgilendirme linkleri eklenmiş durumda" açıklamasında bulundu.

 
Rekor bedelle geldi, forma şansı bulamadı
 
Menderes'e Balkanlardan iki yeni kardeş
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SOKAK 19 Şubat 2021 Cuma 11:02

izmir'de köy yok zaten. Tüm yerleşim yerleri mahalledir.NOKTA

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ermenilerin döşediği mayın patladı: 1 Azerbaycanlı öldü!
Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı Talış köyünde, Ermeni askerlerinin döşediği ...
Mobil bankacılık dolandırıcılığında 43 gözaltı
İstanbul merkezli operasyonda, kişilerin SIM kartlarını değiştirip mobil ...
Yasağa rağmen pavyona giden 28 kişiye rekor ceza!
Konya'da mühürlenmesine rağmen faaliyette olduğu belirlenen pavyona düzenlenen ...
 
Oğlunu kaybettikten sonra bunalıma giren baba, intihar etti
Iğdır'da, Abbas Akdağ (56), evinin bulunduğu merdiven boşluğunda başına ...
Prof. Dr. Hasan Sözbilir: İzmir'deki 6 bin artçı heyelanları tetikledi
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) ...
Sahipli kedi ve köpeklere çip zorunluluğu
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü ile Türk Veteriner ...
 
İzmir'de jandarmadan baskın: En pahalı kumar!
İzmir’de, bir işletmede kumar oynandığı ihbarını alan jandarma ekipleri, ...
İzmirli genç müzisyen intihar etti!
İzmir Müzisyenler Derneği, üyeleri olan perküson sanatçısı Mehmet Mert ...
Teröristlere ait 7 depo ve 2 sığınak imha edildi
Hatay, Osmaniye ve Gaziantep'te düzenlenen 'Eren-8 Amanoslar' operasyonunda, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva