HABERLER>EKONOMİ
18 Ocak 2023 Çarşamba - 14:57

İzmir Limanı'na Silikon Vadisi!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Alsancak Limanı'nın arkasındaki bölgede bir teknoloji serbest bölgesi kurulmasıyla ilgili fizibilite çalışmasının tamamlandığını bildirdi.

İzmir Limanı na Silikon Vadisi!

Ege Savunma Sanayi ve Tedarikçi Buluşmaları - ESAS EXPO 2023 ve Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı - CETECH, Tepekule Kongre Sergi Merkezi'nde eş zamanlı olarak açıldı.

Savunma sanayisi ve temiz enerji teknolojileri sektörlerinde tedarikçilerle ana yüklenici firmaları buluşturan fuarın açılışında konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir'i teknoloji başkenti yapmak istediklerini belirtti.

"Ankara siyasi başkent, İstanbul ekonomik başkent, İzmir de teknolojik başkent olsun" diyen Köşger, İzmir'in teknoloji, yazılım, inovasyon, bilişim alanında diğer illere göre daha hızlı büyüdüğünü, bunun ivmelendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Köşger, bu coğrafyada barış ve devletin idamesi için çağın teknolojisiyle kuşanmış bir savunma sanayisine ihtiyaç olduğunun altını çizerek, Türkiye'nin bu alanda son dönemde yaptıklarıyla değerli bir noktaya geldiğini kaydetti.

TEKNOFEST'in mart ayında İzmir'de yapılacağına değinen Köşger, kentte bir teknoloji serbest bölgesi kurulması konusunda da çalışmaların sürdüğüne işaret etti.

Köşger, "Alsancak Limanı'nın arkasındaki bölgede bir teknoloji serbest bölgesi kurulmasıyla ilgili fizibilite tamamlandı. Ticaret Bakanlığımız çok heyecanlı bir şekilde konuyu üstlendi, benimsedi. Teknoparklarda yetişen, serpilen firmaları oradan buraya taşıyıp ihracatçı yapmak ve tüm dünyadan yazılım, inovasyon, teknoloji alanında ihracatçıları çekebilecek bir kapasiteyi oluşturmak istiyoruz." diye konuştu.

ÇANDARLI'DA TEMİZ ENERJİ KÜMELENMESİ
Köşger, İzmir'in temiz enerjide de iddialı olduğunu ifade ederek, yenilenebilir enerjide İzmir'de ciddi kümelenme bulunduğunu söyledi.

Çandarlı Limanı'nın arkasındaki bölgeyi özel endüstri bölgesi yapmayla ilgili fizibiliteyi tamamladıklarını kaydeden Köşger, şöyle konuştu:

"Bunu da Sanayi Bakanımız Mustafa Varank çok önemsedi, benimsedi. Orada temiz enerjiyle ilgili bir kümelenme var. Denizel alanlarda rüzgar enerjisi inşa faaliyetleri başlayacak bundan sonra. Denizel alandaki rüzgar türbini Eyfel Kulesi büyüklüğünde, çok cesaretli şeyler. Çandarlı Limanı'nın arkasında böyle bir kümelenmenin olması hem limana işlev kazandıracak hem de isabetli bir tercihle bu yenilenebilir enerjiyi İzmir'de ivmelendirecek bir faaliyeti yürütüyoruz."

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Serdar Demirel de savunma sanayinde İzmir'in önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Savunma sanayisinin, sanayicilerin bir araya gelerek hem birbirine destek verdiği hem de beraber geliştikleri bir ortam olduğunu dile getiren Demirel, bu alanda markaları besleyen üretimlerin önem taşıdığını belirtti.

Demirel, İzmir'de yaratıcı ve genç nüfus, kuvvetli sanayici ve liman bulunduğunu, öte yandan savunma sanayisi alanında kendine alt yüklenici bulmayı amaçlayan firmalar da olduğunu aktararak bu etkinlikle bu sinerjinin yaratılacağına inandığını söyledi.

Açılışta İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Ege Savunma Sanayi Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği Başkanı Kadir Uçar da konuşma yaptı.

Her iki sektörden 70'e yakın firma ve kurumun katıldığı fuarlarda, AR-GE ve üretim yapan tedarikçi ve imalatçı firmalar ürün ve hizmetlerini tanıtacak, iş görüşmeleri, sektör özel toplantıları, paneller ve sunumlar gerçekleştirilecek. Fuarlar 3 gün ziyarete açık olacak.

 
Kaza sonrası meclis mesaisi!
 
Mühendisin şüpheli ölümü!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 18 Ocak 2023 Çarşamba 16:02

izmirin içine yapı yapmayın artık.. yeter b

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merkez Bankası bankaları uyardı: 'Son verin'
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından bankalara sert bir uyarı yapıldı.
Bakan duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırıldı!
Bakan Yanık, "İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ödediğimiz SED miktarlarını ...
500 bin gitti, 500 bini yolda… Aydın kuruyor!
Aydın-Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, Aydın’ın sembol ürünü ...
 
Araç sahipleri dikkat: Motorine büyük zam geldi!
Motorinin litre fiyatına 1.05 lira zam geldi.
Anlaşma yapıldı: Metal işçisine ek zam
Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş'in MESS ile yürüttüğü Grup ...
EYT açıklaması: Mart ayında maaşlarını alacaklar
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, EYT'lilerin mart ayında ...
 
Su ürünleri ihracatı yüzde 17 arttı!
Rusya Federasyonu başta olmak üzere 96 ülkeye yapılan su ürünleri ihracatı, ...
'Türkiye güçlü ilerleyişini yeni zirvelere taşıdı'
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Türkiye, 2022 yılını neredeyse ...
İzmir’de fiyat sabitleyen ilk sektör!
Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva