HABERLER>EKONOMİ
30 Haziran 2016 Perşembe - 07:47

İzmir'in turizm cennetinde müdavimler krizi önledi!

Türkiye özellikle Rusya'yla yaşanan uçak krizi ve terör olaylarından dolayı 2016 yazına turizm kriziyle girdi. Ancak İzmir'in tatil cenneti ilçesi Çeşme, krizi yaşamayan tek tatil beldesi oldu. Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, "Çeşme fanatikleri var, Çeşme aşıkları var" dedi.

İzmir in turizm cennetinde müdavimler krizi önledi!

Nisan, mayıs ve haziran aylarında, ramazan ayının da etkisiyle geçen yıla oranda yüzde 20 oranında düşen otellerdeki doluluk oranı, 9 günlük bayram tatili rezervasyonlarıyla yüzde 100'e çıkacak. Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, fiyatlarda indirim yapmama politikası güttüklerini söyleyip, "Çeşme olarak etkilenmeyeceğimize inanıyorum. Çünkü Çeşme fanatikleri var, Çeşme aşıkları var" dedi.

Başta Ruslar olmak üzere yabancı turistin rezervasyonlarının iptal etmeleri, tatil rotalarını başka ülkelere çevirmeleri Türkiye'de turizm krizinin yaşanmasına neden oldu. Belli bölgelerde doluluk oranları yüzde 50'lerin altına indi. Kötü bir sezon geçiren otelcilerin tek umudu, 9 günlük bayram tatilinde gelmesini bekledikleri yerli turistler oldu. Ancak İzmir'in tatil cenneti ilçesi Çeşme, krizi yaşamayan tatil beldesi oldu.

REZERVASYON YAPTIRMADAN ÇEŞME'YE GELMEYİN 

Çeşme'de, nisan, mayıs ve haziran aylarında, ramazan ayının da etkisiyle doluluk oranı geçen yılın aksine yüzde 20 oranında azaldı. Ancak bu durum özellikle 9 günlük bayram tatilinde tersine döndü. Rezervasyonlarla bayramdaki doluluk oranının, geçen yılki gibi yüzde 100'e ulaşacağı açıklandı. Otelciler özellikle, tatil planlarını son güne bırakan vatandaşların, rezervasyon yaptırmadan Çeşme'ye gelmemeleri tavsiyesinde de bulundu.

"FİYAT DÜŞÜRMEDİK, BİZİM MÜDAVİMLERİMİZ VAR"

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, Türkiye'de kriz yaşandığının saklanamayacak bir gerçek olduğunu söyledi. Krizi ve Çeşme turizmini değerlendiren Veysi Öncel, "Türkiye'de kriz olduğu doğru. Oteller boş, kan ağılıyor. Turizm sektörüyle birlikte faaliyet gösteren 35 sektörde büyük vurgun yedi. Çeşme, Türk turizminde, iç piyasa ağırlıklı çalıştığı için kriz için ölçü almamak lazım. Çeşme'de bu kriz hafif hissediliyor. Nisan, mayıs ve haziran aylarında küçük bir düşüş yaşandı. Ancak bizim fiyatlar dibe vurmadı. Çeşme'de fiyatlar dibe vursaydı, oteller zarar ederdi. Bu zarar da uzun yıllar telafi edilemezdi" dedi. Çeşme fanatiklerinin kurtarıcı olduğunu vurgulayan Veysi Öncel, "Bayramda geçen yılki doluluklara yüzde 100 oranlarına ulaşacağımıza inanıyorum. Çünkü Çeşme fanatikleri var, Çeşme aşıkları var. Krizden etkilenmeyen bu aşıkları, fanatikleri, Çeşme'den uzaklaştıramazsınız. İspanya, Yunanistan, İtalya bayram yapıyor. Bizler sayesinde doluluk yaşadılar. Geçen hafta yurt dışından geldim. Herkesin dilinde keşke bu kriz sürse de otellerdeki doluluk da devam etse diyorlar" dedi.

"DEVLET DESTEK VERMELİ"

Devletin zarar gören turizmciyi unutmaması gerektiğini dile getiren Veysi Öncel, "Kriz ortamı bitse de, devlet zarar gören otelcileri unutmamalı. Turizm ekonominin önemli bir parçası, bakış açışının değişmesi lazım. Komşularla ilişkileri düzeltmeliyiz. Turizm istihdam yaratıyor, ekonomi canlanıyor. Milli gelire etkisi var, cari açığa etkisi var. Çok çalışmalıyız. Açığı kapatmak için çalışmalıyız. Çok zarar gören otelciler var. SGK indirimlerinden tutun kredi ödemelerine her türlü kolaylık verilmeli. Bacasız sanayi diyoruz. Desteğe ihtiyaç var" diye konuştu. 

İYİ BİR SEZON GEÇİRECEĞİZ

CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da, turizm sezonu için iyimser konuştu. Muhittin Dalgıç, verilerin iyi bir sezon geçireceklerini gösterdiğini söyleyip, "Çeşme olarak turizmde iyiyiz. Çeşme'nin destinasyonu farklı, genelde misafirler yerel, yabancı az az miktarda ilçemize geliyor. Nisan ve Mayıs aylarını dolu dolu geçirdik. Haziran'da azalma var ama bayramla birlikte bu da geçecektir. Türkiye'de krizden en az etkilenen bölgelerden birisi olacağız. Sadece Ruysa ve Avrupa'daki sıkıntılar değil, terör sıkıntısı da yabancı misafiri etkiliyor. Ancak bütün donelere gösteriyor ki iyi bir sezon geçireceğiz. Rakamlarda, geçen yıllarla aynı görünüyor" dedi. (dha)

 
Karşıyaka'da 'manevi' temizlik!
 
İzmir'de çimleri kurtarma savaşı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1 Temmuz 2016 Cuma 07:36

çesme sadece izmirlinin haftasonu takıldığı sayfiye kasabası. dahada öteye gitmez. geleceği olmayan bir kasaba

Yorumu oyla      11      5  
girit 30 Haziran 2016 Perşembe 12:13

kalite ucuz olmaz ucuzun olduğu yerde kalite olmaz ucuz arayanlar antalyada bir çok herşey dahil sistemde gecelik 70-80 liraya var izmirimizin heryerinde çok güzel koylar sahiller var ekonmik stadartları belli olan vatandaşımız gidebilceği ama bırakın Çeşme viyon yerimiz vitrinimiz olsun pahalıı olsun

Yorumu oyla      11      5  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 30 Haziran 2016 Perşembe 09:39

Beyaz köpeğin pamuk pazarına zararı olurmuş. Fazla iyimser olup fiyatlara fahiş zam yapmayın.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SGK'dan erken maaş ödemesi
Memur emeklisi, dul ve yetimlerin aylıklarının arefe günü ödeneceği bildirildi.
İTO Meclisi karıştı: Demirtaş ile Kazançoğlu istifadan 8 ay sonra karşı karşıya!
Kasım ayında yaşanan istifa depreminin ardından İTO Başkanı Demirtaş ile ...
Kestelli’den tarımda sıçrama müjdesi!
İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli geride bırakılan yılık ilk ...
 
Kritik seviyenin altını gördü
Brexit sonrası kurda yukarı baskı sürse de, Rusya ve İsrail ilişkilerinde ...
DTO Başkanı Öztürk’ten uzlaşı mesajları
Geçtiğimiz hafta Başkan Kocaoğlu ile AK Parti İl Başkanı Delican arasında ...
Türkiye’ye gelen turist sayısı 22 yılın dibinde!
Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı Mayıs'ta yüzde 34.7 azalarak ...
 
Ve ÇED süreci başladı: Karşıyaka’daki o araziye dev AVM geliyor
Rönesans Holding bünyesinde yer alan Altunizade Gayrimenkul A.Ş Karşıyaka’da ...
DeFacto, C&A’in Türkiye mağazalarını devralıyor
DeFacto, C&A’in Türkiye’de bulunan 24 mağazasını Kasım ayına kadar devir ...
Kemal Zorlu’dan çifte ‘çukur’ salvosu!
İzmir’de yıllardır kaderine terk edilen ve TMSF tarafından yapılan ihale ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva