HABERLER>GÜNCEL
10 Mart 2017 Cuma - 13:16

İzmir’in o ilçesinde minibüsçülerden yol kapatan isyan!

Torbalı’da şehir içinde uzun yıllardır taşımacılık yapan minibüslerle ilgili ihale yapılmayınca Büyükşehir yetkiyi iptal etti. UKOME, taşıma yetkisini köy minibüslerine verdi. Bunun üzerine şehir içi güzergahta çalışanlar yolları kapattı, eylem yaptı.

İzmir’in o ilçesinde minibüsçülerden yol kapatan isyan!

EGEDESONSÖZ - İzmir’in nüfusu hızla artan ilçelerin başında gelen Torbalı’da şehir içinde taşımacılık yapan minibüsçüler isyan etti. Kent içinde 10 yılı aşkın süredir hizmet veren şoförler daha önce her üç yılda bir Torbalı Belediyesi’nden ihale ile aldıkları yetkiyi bu dönem alamadı. Torbalı Belediyesi tarafından ihale yapılmayınca Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce UKOME aracılığıyla verdiği yetki belgesi de iptal edildi. Yetki iptalinin ardından hat üç yıl süre ile boşta kaldı fakat yine aynı minibüsler taşımacılık yaptı.

Yasal olarak evrak üzerinde kaçak olarak faaliyet gösterince emniyet de minibüslere cezalar kesmeye başladı. Bu kez Büyükşehir Belediyesi, Torbalı’da taşıma yetkisini sorun çözülmediği için UKOME aracılığıyla en eski kooperatif olan Torbalı ve köyleri arasında hizmet veren taşıma kooperatifine verdi. Bunun üzerine şehir içinde taşımacılık yapanlar yol kapattı, eylem yaptı. Torbalı’nın işlek cadde ve meydanını ulaşıma kapatan minibüsçüler sistemin düzeltilmesini istedi.

SORUMLU İLÇE BELEDİYESİ
Minibüs şoförleri ilçe merkezinde yaptıkları eylemin ardından Torbalı’da 10 yıl belediye başkanlığı yapan CHP İlçe Başkanı İsmail Uygur’un evinin önüne gitti. Konvoy halinde korna çalarak Uygur’un yanına giden şoförler yardım istedi.

Egedesonsöz’e konuşan eski Belediye Başkanı Uygur, “Torbalı’da üç tip taşımacılık yapan hat var. Birincisi şehir içinde taşıma yapan 25 araçlık bir hat. İkincisi ise Torbalı ile köyleri arasında taşımacılık yapan hat. Üçüncü ve sonuncusu da Torbalı-İzmir arasında yolcu taşıyor. 2004’te belediye başkanı olmadan önce şehir içinde belediye izniyle taşımacılık yapılıyordu. Biz görevi devraldığımızda 10 yıl boyunca bunu sürdürdük. Her üç yılda bir ihale yaparak, her ihalede de minibüs başına belediyeye 100 bin TL gibi bir ücret alarak bunu devam ettirdik. İhaleye üç hat üzerinde taşımacılık yapan kooperatifler katılıyordu. En yüksek teklifi zaten işe devam eden verdiği için sorun olmuyordu. Bu arada, 2004 yılında çıkan Büyükşehir Yasası’yla yetki Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Biz, ilçe belediyesine yetki devri aldık. UKOME’den de bizim yetki devri sonrasında yaptığımız ihalenin sonucuna göre ilgili taşıma kooperatifine izin verildi. 2014 yılı itibariyle seçimlerin ardından geçen 3 yıllık sürede bir ihale, işlem yapılmadı. Doğal olarak da hat üzerinde şehir içi taşıma yapanlar boşa düştü. Kaçak olarak algılandı. Emniyet, zabıta sorun çıkarttı. Büyükşehir Belediyesi de üç yıl içinde bir ihale yapılmayınca ilçe belediyesine verdiği yetkiyi iptal etti. Sonra kendi yöntemini uyguladı. Bu da ihale yapmadan, taşıma yetkisini en eski kooperatif olan Torbalı ve köyleri arasındaki taşımacılık yapan kooperatife vermek oldu. Hatta araçlar yetmediği için takviye yapıldı. Şimdi siz ilçe belediyesi olarak kendi sorunuza çözüm bulmazsanız Büyükşehir yetkisini kullanarak bulur. Bunda hiçbir problem yok” dedi.

KAVGA ÇIKAR
Torbalı Belediyesi’nin Başkan Adnan Yaşar Görmez ile birlikte yönetim olarak bir karar alması gerektiğini, soruna çözüm bulmasını isteyen Uygur, “Şimdi yıllardır aynı hat üzerinde çalışan şoförlerin yanına başka minibüslerin gelmesine imkan tanıyorsunuz. Bir çalışma yapmayıp kulağınızın üstüne yatınca sonuç içinden çıkılamaz bir hal alıyor. Burada istenmeyen olaylar, kavgalar çıkabilir. Dolmuş şoförleri birbirine düşer. İnsanlar ekmek parası derdiyle kavgaya tutuşur. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Belediye başkanıysanız irade ortaya koyacaksınız. Üç aydır bir ihale yapmayıp sonucunu belirlemeyen belediye yönetimi de ayrıca belediyenin alacağı paranın kaybolmasına neden olarak kamu zararına neden olmuştur” diye konuştu.

 
Ispanaklı kinoa salatası
 
Dünyanın en kolay pastası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in o ilçesinde derneğe FETÖ baskını: 4 gözaltı
Torbalı'da KHK ile kapatılan bir derneğe üye 4 şüpheli gözaltına alındı.
'Emin Yarbay'ın ifadeleri eski Başyaver'i yalanlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Başyaveri Albay Yazıcı'nın mahkemede yaptığı ...
O bakanlıkta FETÖ operasyonu: 102 gözaltı kararı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığındaki ...
 
Türkiye'nin ilk 'Slow Food' köyünde taş ocağı isyanı!
Avukat Şehrazat Mercan, Germiyan’da yapılması planlanan ve 10 yıldır devam ...
İstanbul'da helikopter düştü: 7 ölü
İstanbul Büyükçekmece'de Eczacıbaşı Grubu'na ait helikopter televizyon ...
Kimi Sekin ailesine bağışta uzlaştı kimi de kitap okumada!
Uzlaştırma Bürosu, geçen yıl 3 bin 149 dava dosyasında uzlaştırmayı başarırken, ...
 
Bir haftada 71 PYD'li terörist öldürüldü
TSK'dan yapılan açıklamada, son bir haftada Fırat Kalkanı harekatı kapsamında ...
TSK'dan Irak'ın kuzeyine hava harekatı
Türk Silahlı Kuvvetlerince Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerine ...
İzmir’de yağmurlar kaç gün daha sürecek?
İki gündür yağışlı havanın etkisinde kalan kentte yağmurlar Pazartesi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva