HABERLER>POLİTİKA
14 Şubat 2018 Çarşamba - 14:43

İzmir’in o iki ilçesinde kadın adaylar mı gösterilecek?

CHP, İzmir’de 2014’te kaybettiği 8 ilçede 2019 için düğmeye bastı. Mevcutlara göre kayıp ilçelerde belediye başkan adayları daha erken belirlenecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na yakın isimlerden olan Sengel’in Selçuk’ta, Akkaş’ın ise Torbalı’da aday gösterileceği öne sürüldü.

İzmir’in o iki ilçesinde kadın adaylar mı gösterilecek?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 36’ncı Olağan Kurultayını geride bıraktı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yeniden seçilerek güven tazeledi. Ayrıca CHP Lideri Kılıçdaroğlu 9-10 Mart’ta tüzük kurultayı gerçekleşmesi için çağrıda bulundu.

Genel merkezdeki gelişmelerin yanı sıra partinin illerdeki temsilcilerinin kafasında 2019’da gerçekleşmesi planlanan seçimler bulunuyor. İl ve ilçe örgütleri özellikle yerel seçimler için strateji ve yol haritalarına parti okulu koordinatörleri eşliğinde hazırlanıyor.

Önümüzdeki süreçte gözler hiç şüphesiz partinin Türkiye’deki kalesi konumunda olan İzmir’de olacak. Genel merkez kulislerine yansıyan bilgilere göre İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin durumu da tartışılıyor. Partide genel sekreterlik görevini yürütürken kurultayda Parti Meclisi’ne (PM) aday olan fakat sonradan geriye çekilen İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın ismi Büyükşehir Belediyesi adaylığı için ortaya atıldı.

İlçelerde oluşacak durum ve gösterilecek adaylar için ilerleyen aylarda hareketli bir süreç yaşanacak. İl Başkanı Deniz Yücel geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kaybedilen 8 ilçeyi öncelikli hedef olarak masaya yatıracaklarının sinyalini verdi. Yücel, “Kayıp ilçelerdeki adaylarımızı diğer ilçelere göre daha erken bir tarihte belirleyeceğiz. Mevcutları koruyacağız ve İzmir’deki 30 ilçeyi alacağız” yönünde bir bilgilendirmede bulundu.SELÇUK’A SENGEL, TORBALI’YA AKKAŞ MI?
Geçmiş dönemde CHP’de olan fakat 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’ye kaybedilen ilçeler arasında bulunan Selçuk ve Torbalı için kadın aday formülünün değerlendirilebileceği öne sürüldü. İzmir Örgütü’nün kulislerindeki bilgiye göre parti 2019’da bu iki ilçede kadın meclis üyelerini yarışa dahil edecek. Selçuk için Filiz Ceritoğlu Sengel ismi yüksek sesle dile getiriliyor. Torbalı’da ise İlçe Başkanı İsmail Uygur favori aday olarak gösteriliyor. Fakat genç aday olarak Övünç Demir’den de söz ediliyor. Uygur ve Demir’in yanı sıra Sıla İlgi Akkaş’ın önemli bir isim olduğu ve partinin bu yönde bir tercih kullanabileceği iddia edildi.

Hem Selçuk’taki Sengel hem de Torbalı’daki Akkaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yakın isimler arasında yer alıyor.

 
Karaburun'da şehitler için lokma döküldü
 
Menemen'den tek kurşun!
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Uzman 15 Şubat 2018 Perşembe 14:53

Kaybedilen ilçelerde yeni yüz olması şart eğer eski yüzlerle sahaya çıkarsak işimiz çok zor olur. Özellikle Selçuk ve Menderes yeni yüz istiyor eğer eski adaylar çıkarsa hiç çalışmaya gerek yok sonuç bi önceki seçimin aynısı olur. Ama yeni yüzler çıkarsa fark atarız.!

Yorumu oyla      11      5  
torbalı 15 Şubat 2018 Perşembe 12:33

Torbalı'dan sıla ilgi akkaş da övünç demir de seçimi rahat bir şekilde alır. chp gibi bir partinin gençlere ve kadınlara verdiği değeri ve duyduğu güveni göstermesi gerekiyor. Torbalı ve Selçuk'ta 30 yıldır parti aynı kişilerin elinde, yenileri istemiyorlarlar ama taban artık değişim istiyor. bu ilçeler bu yüzden kaybedildi..

Yorumu oyla      11      5  
seçmen 15 Şubat 2018 Perşembe 08:57

Seçim için Selçuk'ta adaylar olabilir ama önemli olan parti adına kazanacak olan olmalıdır.İki dönem meclis üyeliği yapan ve şimdi belediye meclis toplantılarında başarılı şekilde chp temsil eden Filiz SENGEL yok saymak parti adına kayıp olur.Artık birlikte hareket etmek zamanıdır.

Yorumu oyla      12      5  
Feray 14 Şubat 2018 Çarşamba 23:44

Konak karşıyaka sıfır da bornova çok mu iyi benim anlamadığım neden adayları bir kişi belirliyor aziz kocaoğlu yani halk bu durumdan rahatsız genel merkez izmire gelmiyor mu bir sorsun vatandaşa çok mu zor

Yorumu oyla      11      6  
Feray 14 Şubat 2018 Çarşamba 23:44

Konak karşıyaka sıfır da bornova çok mu iyi benim anlamadığım neden adayları bir kişi belirliyor aziz kocaoğlu yani halk bu durumdan rahatsız genel merkez izmire gelmiyor mu bir sorsun vatandaşa çok mu zor

Yorumu oyla      11      6  
bayraklılı 14 Şubat 2018 Çarşamba 23:08

Kimi aday yaparlarsa yapsınlar bundan sonra oylarımızı iyi partiye vereceğiz. Varsın Aziz, Hasan, Cemalettin kendi çalsın kendi oynasın.

Yorumu oyla      12      6  
Degisim sart 14 Şubat 2018 Çarşamba 22:40

Koltugu degil. Bu koltugun verdigi çıkarlari degil partimizi dusunuyorsak degisim sart olmali.Degismeyince görüyoruz kaybediyoruz o ilceleri birilrti artik partiyi örgutu dusunsun ve degisimi uygulasin bahsettiginiz bu isimler pırılpırıl insanlar destekliyorum basarılar.

Yorumu oyla      12      5  
İlçeler 14 Şubat 2018 Çarşamba 19:48

İl başkanı genç; lütfen bu 8 ilçede araştırmaya girerseniz vatandaş zaten isim söylüyor.Mimar-şehir plancısı-mühendis-avukatlık yapan pırıl pırıl gençlerin isimleri ortaya çıkıyor bunların bir kısmı henüz siyasete girmemiş.Kemalpaşa-Torbalı-Menderes-Aliağa-Ödemiş-Selçuk‘ta karşınıza çıkacak isimleri her partiden vatandaş söylüyor çünkü bu 8 ilçede Ak Partiye oy verenler "basında şimdi ki başkanların reklamı yapılıyor sadece

Yorumu oyla      13      5  
Selçuklu 14 Şubat 2018 Çarşamba 19:40

Kontenjan adayı dediğiniz meclis üyesi arkadaşlar bulundukları bölgelerde iktidara karşı partilerini en iyi şekilde temsil etmişlerdir.Unutmayalım ki bu arkadaşlar chp nin iktidar olmadığı yerlerde ellerini taşın altına koyup muhalefet yapmışlardır.Şimdi bu arkadaşlara destek olma zamanıdır. CHP , kadınlar ve gençlerle kaybettiği sekiz ilçede de iktidara yürüyecektir.

Yorumu oyla      13      6  
Hakan 14 Şubat 2018 Çarşamba 19:16

Eskiler artık gitsin memnun değiliz hep aynı kişiler aday gösteriliyor onlar da topluyor çevresini dolduruyor koltukları belediyecilik bir kamu hizmetidir tanıdıkla torpille olmaz işi bilenle iş yapanla olur koltuk sevdasını bırakın

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’deki pazar yeri krizine Kılıçdaroğlu el koydu!
Yargı kararıyla kaldırılan Özkanlar Pazarı için yeni bir pazar yeri arayışına ...
AK Partili Kaya'dan CHP'li Böke'ye: Türkiye düşmanlarının ağzıyla konuşuyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ...
CHP İzmir'den Baro’ya destek!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Barosunu ziyaret ...
 
CHP'li Sertel açıkladı: Servet kazanan unutkanlar!
Milli Piyango İdaresi (MPİ) tarafından düzenlenen şans oyunlarında son ...
CHP'li Balbay: Bizi dinlemiyorsunuz bari onu dinleyin!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Mustafa Ali ...
Kılıçdaroğlu'ndan çağrı: CHP'de kurultay kararı!
CHP 9-10 Mart'ta tüzük kurultayı gerçekleştirecek. Kurultayın gündemi ...
 
Yıldırım: Ege Denizi, bir dostluk denizi olmalıdır
Başbakan Binali Yıldırım, Belarus ziyareti öncesi önemli açıklamalar yaptı. ...
AK Parti ile ittifak kapısını kapadı
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu "Kimseyle ittifak içinde olmayacağız. ...
İlker Başbuğ'dan Erdoğan ve Bahçeli'ye yanıt!
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, ''Afrin siyasete ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva