HABERLER>GÜNCEL
3 Kasım 2021 Çarşamba - 12:19

İzmir'in kaza raporu: Çevre yollarına dikkat!

İzmir’de en sık trafik kazasının meydana geldiği bölge yine çevre yolları oldu. Radyo Trafik Haber Merkezi’ne Ekim ayında bin 118 trafik kazası bilgisi ulaşırken, bu kazalardan 161’i çevre yollarındaydı. Bayraklı Tünelleri ise 30 trafik kazası ile Ekim ayının en “kara nokta”sı oldu.

İzmir in kaza raporu: Çevre yollarına dikkat!

Araç sayısının her geçen gün arttığı İzmir’de trafik kazalarında da artış gözleniyor. Eylül ayında bin 75 trafik kazası haberinin ulaştığı Radyo Trafik Haber Merkezi’ne geçtiğimiz ay bin 118 kaza bilgisi geldi. Ekim ayında meydana gelen kazaların 990’ı hasarlı, 122’si yaralanmalı, 6’sı ise ölümlü olarak kayıtlara geçti. 

ÖLÜMLÜ VE YARALANMALI TRAFİK KAZASI ÖNCEKİ AYA GÖRE AZALDI
2021 Eylül ayı içerisinde İzmir’de 14 ölümlü, 151 yaralanmalı trafik kazası meydana gelmişti. Ekim ayında yaralanmalı kaza sayısı 122, ölümlü kaza sayısı ise 6 oldu. Ölümlü kazalardan 2’sine motosikletliler karıştı, bir kazada ise yaya hayatını kaybetti. Yaralanmalı kazaların 37’sinde motosiklet sürücüleri varken, 17 yaya da kazalarda yaralandı.

EN ÇOK KAZA ÇEVRE YOLLARINDA…
İzmir şehir içindeki arterlerin yoğunluğu, çevre yoluna kaçışları sağlıyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde uzun kuyrukların oluştuğu çevre yolları kazaların da sıklıkla yaşandığı bölgeler oluyor. Ekim ayı içinde meydana gelen bin 118 kazadan 161’i çevre yollarındaydı. Bayraklı Tünelleri bölgesi de hem çevre yollarının hem de kentin en çok kaza yaşanan bölgesi oldu. Geçtiğimiz ay içinde tüneller bölgesinden 30 trafik kazası haberi geldi. Eylül ayında 24 trafik kazasının görüldüğü Pınarbaşı Kavşağı’nda geçtiğimiz ay 17 kaza olurken, Otoyol Kavşağı, Otogar Kavşağı, Ege Üniversitesi Kavşağı gibi birleşim noktaları da kazaların sıklıkla görüldüğü bölgelerdi.

İZMİRLİLER ALTERNATİF ÇEVRE YOLU BEKLİYOR
Ulaşım kalitesinin düştüğü, kazaların sıklıkla görüldüğü çevre yollarının en yoğun olduğu Bayraklı Tünelleri – Buca Kavşağı arasını rahatlatacak alternatif çevre yolu projesi Ankara’dan onay aldı ancak sürecin tamamlanması bekleniyor. Yetkililer, çalışmaların bir an önce başlaması için sürecin takip edilmesi gerektiğini belirtiyor. Menemen ile Buca arasında projelendirilen, yeni şehir hastanesinin arkasından geçecek alternatif yol, ulaşıma açıldığı takdirde İzmir trafiğine nefes aldıracak. İzmirliler, 4 yıl olarak hedeflenen projenin hızlandırılıp, en kısa sürede tamamlanmasını bekliyor.

ALT GEÇİT, KÖPRÜ VE KAVŞAKLARA DİKKAT!
Geride bıraktığımız ay meydana gelen bin 118 trafik kazasının ardından “kaza kara noktaları”nda değişiklik olmadı. Gaziemir Akçay Caddesi üzerinde bulunan ESBAŞ Alt Geçidi ve çevresi, Eylül ayına göre (47) azalış gösterse de 28 kaza ile yine kazaların sıklıkla görüldüğü bölgelerden biri oldu.  Basmane-Kahramanlar ayrımını içinde barındıran, Yeşildere ile Mürselpaşa Bulvarı’nın kesiştiği Hilal Köprüsü üstünde de 28 trafik kazası oldu. Gaziemir Alt Geçidi 28, Tepecik ve DGM Köprüleri 21, Osman Kibar Tüneli 13, Girne Köprüsü olarak bilinen 10 Nisan Köprüsü 11, Ankara Caddesi üzerindeki EGEMAK Köprüsü ise 10 trafik kazasıyla kara kara noktaları olarak yine ön plana çıktı. Noktalar dikkate alınmadığında ise 161 kazanın olduğu çevre yolları dışında, Akçay Caddesi’nde 83, Yeşildere’de 71, Anadolu Caddesi’nde 70,  Ankara Caddesi’nde 59, Mürselpaşa Bulvarı’nda 46, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda 41 trafik kazasına şahit olundu.  

KAZALARIN OLUŞUM ŞEKİLLERİ
Haber merkezine Ekim ayı içinde ulaşan kaza bilgilerinden 98’i zincirleme kazalardı, 11’inde yaralananlar oldu. Kavşak noktaları başta olmak üzere 32 kazanın kör nokta kazası olması, büyük araçlara dikkat edilmediği gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Alınan bilgilere göre, 39 trafik kazasına ise belediye otobüsleri karıştı.

ARAÇ ARIZALARI ARTERLERDEKİ YOĞUNLUKLARI ARTIRIYOR
Trafik yoğunluğuna neden olan unsurların başında araç arızaları geliyor. Özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde meydana gelen araç arızaları uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor. Bazı arızalı araçlar saatlerce bulunduğu konumdan kaldırılamıyor. Radyo Trafik İzmir’e Ekim ayı içinde arterlerde, trafiği etkileyen 926 arıza bilgisi ulaştı. Geçtiğimiz ay ayrıca İzmir’de 8 araçta yangın çıktı.

 
Bilim Kurulu toplanacak: 3. dozda karar günü!
 
Altınordu geçen sezonu mumla arıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir'li 6 Kasım 2021 Cumartesi 06:50

Denetim - Denetim - Denetim!!! Çevre yolunda sözde hız limiti var bir tane uyan sürücü yok. Denetim yok yaptırım yok peynir ekmek gibi ehliyet veriliyor. Çevre yollarında özellikle ağır taşıtlar yolun sahibi edasında ya kaza yaptırıyorlar ya sebep oluyorlar. Kimse kusura bakmasın kendi canına kastı olan kedine zarar versin ama başkasının dünyasını da karartmasın. Bayraklı tünellerinin girişinde hız göstergeleri vardı uzun zamandır çalışmıyor. tünel çıkışına koy bir ekip. 2 yıl trafikten men et bakalım sürat yapanları ve makas atanları araç bedeli kadar kes cezayı bakalım bir daha trafikte cinayet işleniyormu.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O şirket kurşun ve çinko arayacak... Ovacık Tabiat Parkı’na hançer!
Ankaralı YHN Madencilik Şirketi, İzmir’in Bayındır ilçesindeki Ovacık ...
Kazada hayatını kaybetmişti... Savcıdan ağabeye ceza istemi!
İzmir'de Somasporlu futbolcu Melih Vardar'ın (27) hayatını kaybettiği, ...
İzmir'in göbeğinde trafik felç oldu... Motosiklet sürücüsünün feci sonu!
İzmir’in Bayraklı ilçesi sınırlarında sabah saat 06.30 sularında meydana ...
 
Bakan Pakdemirli duyurdu: İzmir'e 12 milyon fidan dikilecek!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, başlatılan ağaçlandırma çalışmaları ...
4 ilde FETÖ operasyonu: 16 gözaltı kararı
Ankara merkezli 4 ilde FETÖ'nün eğitim yapılanması soruşturmasında 16 ...
Mal sahibi kiracı kavgası: 1 ölü, 2 yaralı
İstanbul'da mal sahibi ile kiracı arasındaki tartışma silahlı kavgaya ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Organ bağışı azaldı... Kan veren kalmadı!
Mehmet KARABEL yazdı... Organ bağışı azaldı... Kan veren kalmadı!
Depremde birlikte can vermişlerdi... İkizlere acılı anma gecesi
İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde Rıza ...
Bakan Özer açıkladı: 13 ay sonra 750 engelli öğretmen atanacak
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "3 Aralık 2022 tarihinde 750 engelli ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva