HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ekim 2015 Perşembe - 11:28

İzmir’in gurur projesinde yeni dönem: İyi ki varsınız!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Abla-Ağabey-Kardeş” projesinde yer alan gönüllü gençler, yeni dönem çalışmalarının startını Başkan Aziz Kocaoğlu ile birlikte verdi. Üniversiteli gençleri sosyal projelere davet eden Başkan Kocaoğlu, “Kentimizde kaynaşmayı ancak birbirimizi tanıyarak, birbirimizi severek sağlayabiliriz” dedi.

İzmir’in gurur projesinde yeni dönem: İyi ki varsınız!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana başarıyla uyguladığı “ödüllü” sosyal projesi “Abla-Ağabey-Kardeş”te yeni dönem heyecanı başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen tanışma ve buluşma toplantısına katılan gençleri yalnız bırakmadı.


 
Sezon açılışında genç gönüllülere hitaben bir konuşma yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, 160 bin öğrencinin üniversitede eğitim gördüğü İzmir’de, gönüllü sayısının daha da artırılması gerektiğini söyledi.
 
Sosyal sorumluluk projelerinin önemine değinen Başkan Kocaoğlu,  “Sizler üniversite eğitimi görüyorsunuz. Sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak katıldığınızda ise üniversite eğitiminin yanı sıra bir de hayat dersi alıyorsunuz” diye konuştu.  Projeye katılan abla ve ağabeylerin  “kardeşleri” ve aileleriyle oluşturduğu tablonun, İzmir’de kentlilik bilincinin artması ve çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutularak sosyalleşmesi gibi çok önemli faydaları olduğuna dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti:
“Yeni katılan gençlerimizle birlikte bu yuvayı büyütmek istiyoruz. Bugün sizlerin kardeşi olan çocuklarımızın, ileride üniversiteye gittiklerinde yine bu projede ama bu kez abla-ağabey olarak yer almalarını diliyorum. Kentimizde kaynaşmayı, kentlilik bilincinin oluşmasını, İzmirlilik ruhunun gelişmesini ancak birbirimizi tanıyarak, birbirimizi severek sağlayabiliriz.  Kentimizin ve ülkemizin barışa, kardeşliğe ve dayanışmaya yönelmesini bu şekilde kolaylaştırabiliriz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız!.”
 


İZMİR’İN GÖNÜLLÜ ORDUSU
Kentsel ve sosyal olanaklara ulaşımı sınırlı çocukları “rol-model” olarak benimseyebileceği gençlerle buluşturmayı amaçlayan Abla-Ağabey-Kardeş Projesi, 8 yılda 5 bin 619 kardeş ve   6 bin 122 genç gönüllüye ulaştı.
 
Abla-Ağabey-Kardeş Projesi’nde yer alan gençlerden kimi ilk kez katılmanın heyecanını yaşarken kimi ise daha önceki yıllarda yaşadıkları gönüllük duygusunu yeni arkadaşlarıyla paylaştı.
 
“PROJEYLE HAYATA TUTUNDUM”
Projede ikinci yılını yaşayan Ege Üniversitesi Hakla İlişkiler Bölümü öğrencisi Kubilay Yılmaz, “Gümüşhane’den üniversite eğitimi almak için İzmir’e geldim. İzmir’e geldiğimde kimseyi tanımıyordum, bir kültür farklılığı vardı. Bu projeyle İzmir’de hayata tutumdum. Ailemden 20 saat uzakta yaşarken tanıştığım kardeşim ve ailesiyle bir bütün oldum. Cumartesi günlerini iple çekmeye başladım. Haftanın bir günü bile olsa aile sıcaklığını hissetmek çok keyfili” diye konuştu.
 
“ABLA-KARDEŞ” KATILDILAR
Dokuz Eylül Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği 1. sınıf öğrencisi Eda Güner ile Ege Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Ayşegül Güner, projeye abla-kardeş olarak katılarak  sosyal sorumluluk projelerinde yer almak istediklerini söyledi. Güner kardeşler, sınıf arkadaşlarını da proje katılmaya teşvik ettiklerini belirtti.
 
Projeye internetten görüp katıldığını belirten Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Elif İlşay, güzel etkinliklerin yapıldığı projede gönüllü olmak istediğini söyledi. 
 
Katip Çelebi Üniversitesi Hemşirelik Bölümü 2. sınıf öğrencilerinden Okan Şanlı ile Samet Yazır da, üniversite eğitimi almak için geldikleri İzmir’de kentte faydalı olacak sosyal sorumluluk projelerinde yer almak için gönüllü olduklarını kaydetti.

 
Zekeriya Öz'den 7 milyon liralık selfie!
 
Basın kartı yönetmeliğinin iptali için dava
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalı çocuklar bu kursları çok sevdi
Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü tarafından düzenlenen kış dönemi kursları, ...
Karabağlar’da engelleri kaldıran meclis!
Karabağlar Kent Konseyi, yeni başkanı Seniye Nazik Işık döneminde ilk ...
Buca’ya 60 kilometrelik atık hattı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Buca Kaynaklar ile 29 ...
 
Buca’da yeşil atak: 15 yeni park geliyor
Buca’da yeşil atağı 2016 yılında yeni mekanlarla devam edecek. Mahalle ...
Bornova’da mahalle ziyaretleri yatırıma dönüşüyor
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın gelenek haline getirdiği mahalle ...
AK Partili Üye’den Gündoğdu çıkışı: Güvenlik zafiyeti var
Büyükşehir Belediyesi meclis oturumunda AK Partili Meclis Üyesi Çağlar ...
 
Yıldız’a veda: Bornova’da gözyaşları sel oldu
Tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşama veda ...
Aliağa'ya 5 milyon liralık altyapı yatırımı
Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş, Aliağa genelinde yaptığı altyapı yatırımları ...
Bergama'da eğitim devrimi
Dershanelerin 1 Eylül 2015’te kapatılması kararı sonrası üniversite sınavlarına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva